• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hiv hayatına girenler

Zambaks

Üye
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2023
123
45
13
38
Merhaba arkadaşlar
Yakın zamandan eşimde hiv çıktığını öğrendim kan bağışı yapacaktı o sırada öğrendiğini ve nasıl bulaştığını bilmediğini söylüyor yalan söylediğinin farkındayım çok kısa bir zaman önce dış çektirdi ordan bulaşmış olabilir dedi başka birşey kabul etmiyor bunların üstüne yalanlarını yakaladim bu konu da ayrıntılı bilgisi olan bu konudan ayrılan vs varmı yardımcı olur musunuz?

En iyi cevap
Açıkçası yorumları okuyana kadar ben durumun tedavi ile duzelebilecegini anladım okuduklarimdan ve su yüzde yüz ölümcül ise daha da uzucu tabi zor dediğiniz gibi her anlamda zor
Gelecekle ilgili endişeliyim

Evet, ozur dilerim, ben cok negatif bakmisim. Dediginiz gibi tedavi ve ilac kullanimi ile hem bulasi ihtimali cok dusuyormus hem de hayat beklentisi hiv- insanlar kadar olabiliyormus.

Doktor arastirdiniz mi? Acaba siz mi randevu alsaniz? Esiniz belki tedavi surecine baslayacak gucu bulamiyordur henuz kendinde.

Receiving a diagnosis of HIV can be a life-changing event. But having HIV does not mean you are going to die. Most people with HIV can live long and healthy lives if they get and stay on treatment.

There will be a...
Ne alakası var?
AIDS bulasiraa AIDS olursun.
Madem sen gitmiyon , yok şunu deyim yok bunu deyim çocuğunu gönder bari evden.
Ne kadar gamsizsiniz.
Klasik türk erkeği. Bana birşey olmaz.
Klasik türk kadını..ispatla uğraşır. Evet karicim ben bi halt yedim demesini de çok beklersin.
Aynı havayı solumakla bulaşmaz sakın olun

Ne alakası var?
AIDS bulasiraa AIDS olursun.
Madem sen gitmiyon , yok şunu deyim yok bunu deyim çocuğunu gönder bari evden.
Ne kadar gamsizsiniz.
Klasik türk erkeği. Bana birşey olmaz.
Klasik türk kadını..ispatla uğraşır. Evet karicim ben bi halt yedim demesini de çok beklersin.
Evet o doğru demez çok beklerim insanoğlu işte başına gelene kdr bnde kestirip atan biriydim su an emin adimlarla ilerlemek istiyorum

E iste size demediler mi, testin tekrari gerek. Hemen cikmayabilir. Negatifseniz bile gidin bilgi alin doktordan.

Ay bilmiyorum konu sahibi çok mu sakin? Konuya yazacaktım sizin mesaja nasip oldu bu ne rahatlık ya? Konu sahibesi arkadaşım Aids’ten söz ediyoruz eşiniz kedi köpek sevip pirelenmiş onu da eve taşımış gibi rahatsınız valla maşallah.

Yıllarca tıbbi bir laboratuvarda koordinatörlük yaptım. AIDS gibi bir hastalığa yol açan virüsün pozitif sonucunun doğrulaması yapılır mutlaka. Yani en az iki kere çalışılmıştır o test emin olunuz. Sonuç doğrudur. Eşinizin rahatlığına şaşırdım doğrusu. Dişçiden de bulaşabilir bu arada evet.
Çok teşekkür ederim

Ay bilmiyorum konu sahibi çok mu sakin? Konuya yazacaktım sizin mesaja nasip oldu bu ne rahatlık ya? Konu sahibesi arkadaşım Aids’ten söz ediyoruz eşiniz kedi köpek sevip pirelenmiş onu da eve taşımış gibi rahatsınız valla maşallah.
Çocuğumda var ne yapabilirim uygun şekilde bir yol bulmaya çalışıyorum hiç bir erkek ayrılığı kabul etmiyor ayrılık aşamasında zorluklar çıkarıyor
Çocuğunuz var mı bilmiyorum bu durumda babasını kaybetme durumu da kötü ne yaşamış olursa olsun bana yasatmissa o da var inaninki hiç sakin değilim öğrendigimden beri çok üzgünüm kendim ve çocuğum adına

Çocuğumda var ne yapabilirim uygun şekilde bir yol bulmaya çalışıyorum hiç bir erkek ayrılığı kabul etmiyor ayrılık aşamasında zorluklar çıkarıyor
Çocuğunuz var mı bilmiyorum bu durumda babasını kaybetme durumu da kötü ne yaşamış olursa olsun bana yasatmissa o da var inaninki hiç sakin değilim öğrendigimden beri çok üzgünüm kendim ve çocuğum adına

Anlıyorum ama Allah korusun size de bulaşırsa diye ben buradan endişe ettim elbette çocuk travma yaşamasın ama sözünü ettiğimiz de çok ciddi bir durum.

Basit bir gogıl aramasiyla ikisinin bambaska seyler oldugunu anlayabilirsiniz. Tek ortak noktalari ikisinin de h harfiyle başlaması ve cinsel yolla bulasmasi .hiv rahim agzi kanseri yapmaz direk aids .
O “h” human yani insandan geliyor.

Hpv: human papilloma virus

Hiv: Human immunodeficiency virus

Genel bir bilgilendirme mesaji olsun diye yazdim.

Hpv cinsel yolla bulasir. Erkekler tasiyicidir cogunlukla onlarda kotu bir etki birakmaz. Kadinlarda rahim agzi kanseri gibi olumcul sonuclara neden olabilir.

Hiv bagisiklik sistemini hedef alan bi virustur. Bagisiklik sistemini cokerterek kisinin olumune neden olur. Ispatli bir tedavisi yok. Yillar icerisinde kurtulan cok cok az. Tedavi sadece kisinin yasadigi gunleri daha az aci ile gecirmesine yonelik. konu sahibinin dedigi gibi kansere de neden olabilitesi vardir cunku bagisiklik sistemini cokertiyor.

Şöyle soyliyeyim öğrendiğimiz de hamileydim bana bunun sonucunu hamile iken söyledi sağlıksız bir gebelikti sonlandı şu an hamile değilim
Çok yakın bir zamanda öğrendik sonucu çıkalı bir buçuk ay anca olmuştur
Bu süre içerisinde o bölüme randevu bulamadım o hastaneye yok ginu uymadı şöyle böyle bahaneler uydurdu bana göre bahane
1,5 aydir hic opusme sevisme oldu mu aranizda?

Evet o doğru demez çok beklerim insanoğlu işte başına gelene kdr bnde kestirip atan biriydim su an emin adimlarla ilerlemek istiyorum
Nedir emin olmak istediginiz? Cocugunu kac yasinda? Netlestirnek istediginiz esiniz sizi aldatti ya da aldatmadi mi?aldatmadi ise destek olacak, ona bakacak misiniz?

Nedir emin olmak istediginiz? Cocugunu kac yasinda? Netlestirnek istediginiz esiniz sizi aldatti ya da aldatmadi mi?aldatmadi ise destek olacak, ona bakacak misiniz?
Ne zaman bulaştı nereden kimden bunlarin belki cevabı olmayacak hicbir zaman.çocuğumun yaşı küçük babasına birçok alanda ihtiyacı olacak
Tedavisine başlamasını istiyorum fakat onun ne yapmak istediğini de anlamaya çalışıyorum çok zor bir durum cidden

Anne sütünden bulaşabilir gibi bir şey hatırlıyorum enfeksiyon doktoruna sorun ondan sonra emzirmeye devam edin eğer çocuk anne sütüyle besleniyorsa.

Back
X