• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hiv hayatına girenler

Zambaks

Üye
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2023
123
45
13
38
Merhaba arkadaşlar
Yakın zamandan eşimde hiv çıktığını öğrendim kan bağışı yapacaktı o sırada öğrendiğini ve nasıl bulaştığını bilmediğini söylüyor yalan söylediğinin farkındayım çok kısa bir zaman önce dış çektirdi ordan bulaşmış olabilir dedi başka birşey kabul etmiyor bunların üstüne yalanlarını yakaladim bu konu da ayrıntılı bilgisi olan bu konudan ayrılan vs varmı yardımcı olur musunuz?

En iyi cevap
Açıkçası yorumları okuyana kadar ben durumun tedavi ile duzelebilecegini anladım okuduklarimdan ve su yüzde yüz ölümcül ise daha da uzucu tabi zor dediğiniz gibi her anlamda zor
Gelecekle ilgili endişeliyim

Evet, ozur dilerim, ben cok negatif bakmisim. Dediginiz gibi tedavi ve ilac kullanimi ile hem bulasi ihtimali cok dusuyormus hem de hayat beklentisi hiv- insanlar kadar olabiliyormus.

Doktor arastirdiniz mi? Acaba siz mi randevu alsaniz? Esiniz belki tedavi surecine baslayacak gucu bulamiyordur henuz kendinde.

Receiving a diagnosis of HIV can be a life-changing event. But having HIV does not mean you are going to die. Most people with HIV can live long and healthy lives if they get and stay on treatment.

There will be a...
Doğru çok zor belki de yoktur ama kadınlar olarak çok farklıyız sanırım vicdan olarakta rahat olmak istiyorum
Eşinizle konuşun. Ayrıca siz de net bir şekilde yazmıyorsunuz. Eşinizin sonucu yeni mi çıktı yoksa aylar önce mi çıktı? Bir yerde hamileydim diyorsunuz bir yerde bebeğim var diyorsunuz.

Eşinizle konuşun. Ayrıca siz de net bir şekilde yazmıyorsunuz. Eşinizin sonucu yeni mi çıktı yoksa aylar önce mi çıktı? Bir yerde hamileydim diyorsunuz bir yerde bebeğim var diyorsunuz.
Şöyle soyliyeyim öğrendiğimiz de hamileydim bana bunun sonucunu hamile iken söyledi sağlıksız bir gebelikti sonlandı şu an hamile değilim
Çok yakın bir zamanda öğrendik sonucu çıkalı bir buçuk ay anca olmuştur
Bu süre içerisinde o bölüme randevu bulamadım o hastaneye yok ginu uymadı şöyle böyle bahaneler uydurdu bana göre bahane

Hpv ile ilgisi yok bahsettiğiniz virüsün. HIV AIDS e yol açar. Çok ciddi ve ölümcül bir hastalıktır. Hpv araştıratak vakit kaybetmeyin.
Yok ben zaten hep hiv araştırdım ama birbiri ile bağlantılı olduğunu düşündüm yani kadinlarda rahim ağzı kanseri vs yol açtığını duydum

Hâlâ HPV ve HIV'i karıştıran kadınlar var, üstelik hepsinin de düzenli ilişkisi var, evli, çocuklu.
Okudukça çıldırıyorum.

Hiv-->AIDS
Üstelik tedavisi yok, sadece en fazla virüsü baskilayan ilaçlar kullaniyorlar.
Ve inatla HIV+ olduğunu kimseye söylemeyip, ilişkiye devam ediyorlar.

Biriyle birlikte olmadan önce Std10 testini beraber olun, bu tek gecelik ilişki kültürünün insanlığı getirdiği nokta utanç verici.
Erkekler kadınlardan da cahil, parasını verip tanımadığı kadınla beraber oluyor, korunmak bile aklina gelmiyor.
Dünyada biterken vakalar Türkiye'de %400 artmış.

Yok ben zaten hep hiv araştırdım ama birbiri ile bağlantılı olduğunu düşündüm yani kadinlarda rahim ağzı kanseri vs yol açtığını duydum
Hayir HIV tamamen farklı. Rahim ağzı kanserine yol açan hpv virüsü.

HIV AIDSe yol açar. Çok ciddi bir hastalıktır.

Hâlâ HPV ve HIV'i karıştıran kadınlar var, üstelik hepsinin de düzenli ilişkisi var, evli, çocuklu.
Okudukça çıldırıyorum.

Hiv-->AIDS
Üstelik tedavisi yok, sadece en fazla virüsü baskilayan ilaçlar kullaniyorlar.
Ve inatla HIV+ olduğunu kimseye söylemeyip, ilişkiye devam ediyorlar.

Biriyle birlikte olmadan önce Std10 testini beraber olun, bu tek gecelik ilişki kültürünün insanlığı getirdiği nokta utanç verici.
Erkekler kadınlardan da cahil, parasını verip tanımadığı kadınla beraber oluyor, korunmak bile aklina gelmiyor.
Dünyada biterken vakalar Türkiye'de %400 artmış.
İnanin ki hpv yi hiç araştırmadım
Fakat yakın zmnda kaybettiğimiz kadın hastanin bu sebeple hayatını kaybettiğini ve eşinin bukastirdigini söylüyor yakınları onlara da bunu söyleyen sağlık çalışanı bir yakınları
Hiv ile ilgili öğrendigimden beri sürekli araştırıyorum okuyorum
En son buraya da sormak istedim bilen birebir yaşayan kisilerden öğrenmek daha faydalı olur diye düşündüm

Basit bir gogıl aramasiyla ikisinin bambaska seyler oldugunu anlayabilirsiniz. Tek ortak noktalari ikisinin de h harfiyle başlaması ve cinsel yolla bulasmasi .hiv rahim agzi kanseri yapmaz direk aids .

Şöyle soyliyeyim öğrendiğimiz de hamileydim bana bunun sonucunu hamile iken söyledi sağlıksız bir gebelikti sonlandı şu an hamile değilim
Bu süre içerisinde o bölüme randevu bulamadım o hastaneye yok ginu uymadı şöyle böyle bahaneler uydurdu bana göre bahane
Doğurdunuz sanmıştım. Ne bileyim, sanki emziriyorum demiştiniz.

Bu süreçte korunun. Randevu almaya çalışın hatta eşiniz alınca siz de yanında gidin. Sizden de test ister o arada. Ayrıca sizi bilgilendirir.

Doğurdunuz sanmıştım. Ne bileyim, sanki emziriyorum demiştiniz.

Bu süreçte korunun. Randevu almaya çalışın hatta eşiniz alınca siz de yanında gidin. Sizden de test ister o arada. Ayrıca sizi bilgilendirir.
Öğrendiğim sırada hamile idim nyseki sansim varmış sağlıksız bir gebelik mis olmadı
Tabi ki de ilişkimiz yok bu durumda bunu kabul etmem sadece aynı evi paylaşıyoruz şu durumda

Ayyy 1.5 aydir bir enfeksiyon uzmanina gitmediniz mi??? Adami niye bekliyorsunuz yahu? Saka gibisiniz. Adami bosverin, kendinizi dusunun artik.

Son düzenleme:
Şöyle diyim hiv olan kişi erkek ise bir kadına bukastirdiginda rahim ağzı kanserine sebep oluyor diye biliyorum
Ne alakası var?
AIDS bulasiraa AIDS olursun.
Madem sen gitmiyorsun , yok şunu deyim yok bunu deyim, kabul etmeyecek. Çünkü derse işler karışacak. O gizliden araştırıyor emin ol. Size karşı olayı kucumsemeye çalışıyor. Büyük mesele değil disciden grip bulaştı gibi. çocuğunu göndermelisin evden.
Olayın korkunclugunun farkinda degilsiniz karı koca.

Ayyy 1.5 aydir bir enfeksiyon uzmanina gitmediniz mi??? Adami niye bekliyorsunuz yahu? Saka gibisiniz. Asami bosverin, kendinizi dusunun artik.
Öğrenir öğrenmez kendime ve çocuğuma baktırdım negatif çıktı
Sanırım biraz daha zaman geçmesi gerekiyor doğru çıkması için tekrar yaptıracağim
Ama doktor.negatif.cikti ise pozitif çıkmaz dedi tekrar kafam da karıştı kimi de çıkar diyor

Back
X