• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hizmetçi

anası öyle alıştırmışsa biraz zor değişir gibi geldi.Allah kolaylık versin canım.En azından seni gezdirsin biraz senin isteklerine önem versin.yoksa sevdiğin adama hizmetten kimse eksilmez.yeter ki seninle ilgilensin.
pek o taraklarda da bezi yok:KK14:

Ne zaman denk geldik
Böyle şeyleri pek tutmam aklımda...
Burada mesaj yazdığımız için duyguları aktaramıyoruz
Ama iç çekerek imrenerek söyledim

Haklısınız zorunda hissediyorlar
Yavaş yavaş bende sınırlandırıyorum kendi mi
Ama bu duyguyu da bir türlü atamıyorum üstümden
Neyse sorun değil, haklısınız yazı dili konuşma diline benzemiyor. Sıfır mimik..

Mesela yemeği sen mi yaptın
Çayı ondan iste
Eşinden taktik kap derim
Bulaşığı sen akıtıp yerleştiriyosan
Çamaşırları o atsın makineye gibi
Zamanla çaktırmadan iş bölümü yapılır böyle böyle

bende istekli yapiyorum bisey istediginde..dibimdeki sudan bana bi bardak su ver desem verir .ben biraz ev islerinde ben bisey demeden yardim yapsin istiyorum arada temizlikte falan..mesela tezgahin ustundeki cop tenekesine degil copun 3cm uzagina koyar be adam koysana cop kutusuna...ama bunun suclusu benim sesimi cikarmadim tamam ben getiririm sen otur baslarda oyle degildi ben alistirdim adama simdi akillandim

Geçenlerde sofrayı toplayıp mutfağa getir dedim, daha 4 yaşında olan yavrumu kullandı ya ona toplattı neymiş hayatı öğretiyormuş neymiş onun gibi olmasın karısı benim gibi dırdır etmesinmiş güler misin ağlar mısın? Dedim pes artık diyecek bir şey yok son nokta

Neyse sorun değil, haklısınız yazı dili konuşma diline benzemiyor. Sıfır mimik..

Mesela yemeği sen mi yaptın
Çayı ondan iste
Eşinden taktik kap derim
Bulaşığı sen akıtıp yerleştiriyosan
Çamaşırları o atsın makineye gibi
Zamanla çaktırmadan iş bölümü yapılır böyle böyle
mesela spora gidiyor gelince havlularını bazen atar makinaya ama iki havluyu atıp çalıştırıyor
bakmıyor başka birşey var mı diye
israfa karşı çok hassasımda
hadi ben topluyorum getiriyorum sabah bir bakıyorum ki akşam ki gömleğini gidip kirli sepetine atıyor
akşamdan verse yıkanacak böyle olunca da gözüme çok batıyor

Geçenlerde sofrayı toplayıp mutfağa getir dedim, daha 4 yaşında olan yavrumu kullandı ya ona toplattı neymiş hayatı öğretiyormuş neymiş onun gibi olmasın karısı benim gibi dırdır etmesinmiş güler misin ağlar mısın? Dedim pes artık diyecek bir şey yok son nokta
hayatı mı öğretiyormuş:)))))) kendisi öğrenmiş mi ahaah

Arkadaşlar
Sizde kendi evinizde kendinizi HİZMETÇİDEN başka birşey hissetmediğiniz zamanlar oluyor mu?
Yada kullanıldığınızı hissediyor musunuz?

Soruya evet dersek hep, hayır dersek bazen hizmetçi gibi hissediyorum fikri çıkıyor, bu yüzden soruna evet ya da hayır demek yerine ayrı bir cevap vermek istiyorum: Kendimi hiç hizmetçi gibi hissetmedim, hissetmiyorum.

İster çalışayım, ister çalışmayayım; evimiz ortak yaşam alanıdır ve öncelikle herkes kendi şahsi pisliğinden sorumludur.
Bunun haricinde herkes elinden geleni yapabildiği kadarıyla paylaşarak - paslaşarak yapar. Birisi bir şey yapıyorsa, teşekkürü edilir.

Çayı ben demliyor, ilk bardağı getiriyorsam eşimden teşekkürünü alırım. Tazeleme işini eşim yapar, teşekkürünü alır.

Düşünün ki eşimin önüne meyvelerini bile soyup dilimleyerek getiren bir annesi vardı. Görev olmuş kadına (Gerçi o da şikayetçi değil, hatta bana -oğlum meyvesini böyle yer- filan demişti, iyi nasıl hazırlayacağını biliyordur o zaman dedim, eli ayağı var kazık kadar herif, yapsın) Ben ise bazı jestleri canım isterse yaparım. Evimiz içinde hiçbir şeyi birbirimizin görevi haline getirmedik. Galiba en önemlisi bu.

:KK70::KK70:
kusura bakmayın ama ağlanacak halimize gülesim geldi

mesela spora gidiyor gelince havlularını bazen atar makinaya ama iki havluyu atıp çalıştırıyor
hadi ben topluyorum getiriyorum sabah bir bakıyorum ki akşam ki gömleğini gidip kirli sepetine atıyor
seninki sepete atıyormuş en azından:))))))

Zaten eşim yardım etmese
Ben yetiştiremem kızlar
Siz çok hamaratsınız demek ki maşallah
Ama çaktırmayın bence, erkekler madem güçlü ev işlerinde göstersinler güç gösterisini biraz

Ben rahatsız olduğu için ağır döşeği o kaldırmıştı birkere kv şoka girmişti ne yani sen mi kaldıracaksın diye
böyle bir annenin oğlunu varın siz hesap edin
mesela en basiti ben çay yapmasam içmiyor
Ama kendi yapmıyor da çok basit bir olay bu değil mi?
artık ütüsünü yapmıyorum, yemek geçiştirici şeyler
ben kimsenin annesi değilim

yapmayin gidin kendinize yapin koyun icin, annesi kendine hizmetciligi layik gormus yapmis yapmaya devam da ediyor ama siz degilsiniz ne derlerse desinler yapmayin herkesin bir omru var kimse icin yipranmaya degmez bence, kimse kimseden daha kiymetli degil cunku herkesin hayati degerli. Bu yasa kadar ogrenmediyse bu yastan sonra ogrensin.

Bende sevmem israfı
Eşim bulaşık makinesinden anlamaz, ben bir güzel diziyorum herşey sığıyo
Çamaşır kolay göründü gözüme, yallah at içine gibisinden ondan erkeklere çamaşırı bırakalım dedim ama sizinki çok rahatmış
2 havlu için çalıştırılır mı kaç kiloluk makine
Olsun, yılma, kirlilerini yıkama gömlek lazım olunca kirli sepetinde bulsun er ya da geç yıkar o zaman havlularını yıkadığı gibi

yapmayin gidin kendinize yapin koyun icin, annesi kendine hizmetciligi layik gormus yapmis yapmaya devam da ediyor ama siz degilsiniz ne derlerse desinler yapmayin herkesin bir omru var kimse icin yipranmaya degmez bence, kimse kimseden daha kiymetli degil cunku herkesin hayati degerli. Bu yasa kadar ogrenmediyse bu yastan sonra ogrensin.
ayy ben bu duyguyu hissettiğimden beri
sırf oda faydalanacak diye çoğu canımın istediği şeyi yapmıyorum
çok kötü bir duyguymuş

Ya kadın eğitecek diyorsunuz da eşimler 4 kardeş , 2 si kadın gibi iş yapar , 2 si yapmaz (eşim dahil ) hani aynı anneden çıkan çocuklar. Bekarken de böyleymiş . Bence karakter meselesi . Ben de çalışıyorum . Eşim süpürge tutar çay demler salata yapAr . Başka da yapmaz , ben de öğleye kadar çalıştığım için ses çıkarmıyorum fazla . Çünkü o 6 da çıkıyor . E o gelinceye kadar zaten yemek hazır oluyor . Büyük temizliğe de yardımcı alıyorum

Hayir karakter meselesi falan degil evde 4 erkek buyumusler ikisi vicdan sahibi hassas kisilermis annelerine aciyip yardim etmisler ogrenmisler ikiside saldim cayira buyumus tamamen annenin tutumu onemli bence. Hayir buyuk temizligi falan gectim bir yetiskin kendine bakabilmeli, kendine bakmak icin baskasindan yardim almanin neden bu kadar normal karsilandigini anlamiyorum ben, siz hic ergenlik cagindaki bir kizin babasinda baba su getir, baba tost yap, baba corabim nerde dedigini duydunuz mu ? Ama erkek cocuk yapinca gayet normal karsilaniyor dimi , hatta pasam kocum aslanim diye sirti sivazlaniyor, kiz cocugu ise koca bulamayacaksin, buyuyunce kendi evini nasil cevireceksin diye ezilip asagilaniyor.
Su ayrimi taa kucukken yapmazsa aileler, kimse kimsenin hizmetcisi usagi olmak zorunda kalmaz ev isleride diger hesery gibi evlilikte paylasilarak birlikte kim musaitse kimin elinden geliyorsa o sekilde yapilir.
Tamamen kadina verilen deger ile alakali bu, baksaniza kv si oglu dosek kaldirdi diye kalp krizi gecirecekmis neredeyse.

Back
X