Hocam herkesin içinde beni rezil etti (öyle hoca olmaz olsun)

Öğretmen bir şeylere sinirlenip gelip sinirini kızın üzerinde falan atmamış ki. Bunu nereden çıkardınız? Konuşursanız yerinizi değiştiririm demiş ( konu sahibi ''arkadaşımla gülüşüyorduk'' dedi zaten) kızımız, konuşmuyoruz biz deyince adam yine insan gibi demiş ki ''KONUŞURSANIZ ayırırım sizi'' konuştunuz diye saldırmış mı? Hayır. Arkadaş hala biz konuşmadıkta bilmem ne cart curt.
Yahu adam konuşursanız yerinizi değiştiririm demiş. Adaletsiz davranış dediğiniz bu mu?
Bir öğretmenin bunu da mı söylemeye hakkı yok ya gerçekten pes?

Şaka yapıyorsunuz di mi?
ciddi yazıyor olamazsınız bence

Sınıfta biri konuştu diye tüm sınıf sıraya sokulup , parmak uçlarına cetvelle vurulan nesiliz biz
Ne laf söylebilir ne de cevap verebilirdik, yüzler kızarık yerimize otururduk..
O yüzden birçok kişi 'hocan çok saygısızmış' diyemez
Ha bunlara alışmanı öneririm, çünkü üniversite de egosunu senin üzerinde tatmin eden eğitmenlerle karşılaşacaksın.. o yüzden takma kafana dersini dinle, haksızlığa uğradığını düşünüyorsan da hocan sakinleşince yanına git ve 'bana neden böyle yaptınız?' diye sorup kendini anlatabilirsin.

En gıcık öğrenci tipleri derste kendi aralarında gülenler, sakız çiğneyen, yemek yiyen ve uyarmaya rağmen meydan okuyanlardır unutmayın. Özür dileyip tekrar etmişsiniz, adam ne yapsın. Şikayet edecek kişi bu devirde öğrenciler değil, öğretmenler.

Bizim de derste konuştuğumuz olurdu. Kesinlikle saygısızlık derste konuşmak bunun bahanesi yok. Yakalandığımız zaman da saygısızlığımızdan ötürü ağzımızı açıp tek kelime etmezdik.

Hiçbir öğretmen durup dururken bir defa konuşulduğu için aşırı tepki göstermez. Daha önceden mimlenmişsiniz ki hoca tepki koymuş.

Lisede her hoca farklıydı. Matematik öğretmenimiz muhteşem bir insandı ama geç kalmaya asla tahammülü olmazdı. O derse çok yok yazılmışımdır. Daha ilk dersimize girdiğinde uyarmış ve affetmeyeceğini yok yazacağını söylemişti. Kantinden sınıfa yetişmek tenefüste çok zor oluyordu geç kalıyorduk. O ders öncesi kantine inmemeyi de öğrendik sonunda.

Fizik öğretmenimiz konuşma diye uyarmaya dahi gerek duymaz, dersten çıkartırdı. Kibarca da, "Sohbetinize dışarıda devam edebilirsiniz hanımlar," derdi. Bir arkadaş hocam özür dilerim demişti de, son anlattıklarımı aklınızda kaldığınca anlatırsanız özrünü kabul edeceğim demiş, arkadaş ağzını dahi açmadan kalkıp sınıftan çıkmıştı. Diğeri de hiç çıtını çıkarmadan arkadaşı takip etmişti.

Coğrafya hocası ise bahane kabul etmez, dersten de atmaz konuşan olursa doğru müdür yardımcısının odasına yollar veya yok yazardı.

Şimdiki gençler bir değişik. Hangisine sorsam ya okb ya sinir hastası ya da başka bir şey... hiçbir şeye tahammülleri yok. Asla haksız değiller.

Bir kere genç kızımızın burada öğretmenine ettiği hakaretlerden dahi öğretmenin sınır tahammüllerini çoktan aşmış olduğunu, saygıya dair pek bir şey bilmediğini anlayabiliriz.

Gerçekten haksızlığa uğradığım zaman yine saygı çerçevesinde kendimi sonuna kadar savunurdum. İki müdür yardımcısı ile ciddi ciddi tartışmışlığım (saygılı bir şekilde), fikirlerimi savunmuşluğum ve müdür yardımcılarımızın sırf bu sebepten saygısını kazanmışlığım var. Onlar da haksız olduğum zaman kendimi savunmayacağımı öğrenmişlerdi zaten.

Çözüm olarak şunu öneririm: sen rahatsızlığından dolayı her şeyi olduğundan daha ağır yaşıyorsun muhtemelen. Bunu düşün ve herkesin sana garezi olmadığını sıkça aklına getir. Böylece daha az alınıp kırılırsın. Bir de özel durumundan öğretmenine bahset, özür dile ve ondan anlayış ile destek beklediğini belirt, işe yarayacaktır inşallah. Ayrıca insanların tepkisini çekecek şeyler yapma ki olumsuz tavırlarla karşılaşmayasın

Allah’ım... Bu yeni nesil fazla folik asitten mi bu hale geliyor acaba, tam araştırma konusu. Uyarı yedi diye titreyerek ağlamalar falan. Rabbim tüm öğretmen camiasına sabır versin, zor...

Muhtemelen asi öğrenci grubundasın ve çok da başarılı olmadığını düşünüyorum. Yani öğretmenin tepkisi birikmeyle olmuş. Öncesi var yani. Hiçbir öğretmen başarılı ve olması gerektiği gibi. Bir öğrenciye bu şekilde davranmaz. Kusura bakma. Öğretmeni şikayet etmek yerine öğretmenin gözündeki değerini. Yükseltecek şeyler yapmayı denemelisin

birçok konuda öğretmenlere hak veriyorum. he deyip geçeydin canım. bu bir dert değil. biz de okul zamanında neler neler yaşadık ama hiç dert etmedim. yani büyütülecek bir şey değil. öğretmenin işi de zor ona hak ver. sadece ıkaz etmiş. biz elimize sopalar yerdik ama gıkımız çıkmazdı. çünkü saygılı olmak zorundaydık, çünkü öğretmen baştacı demekti. bence abartmışsın.

sorunlu

cart curt? enteresan.meramını anlatan insana bağırmak ve BANA CEVAP VERME BEEEE demek? ve diyor ki orada kendisi başkalarıyla konuşuyordu sınıfta zaten ses vardı. Burada öğrencinin alındığı şey diğerleri yerine onu günah keçisi seçip kabaca bağırması. Diğerinede hafifçe hadi yerine geç demesi.Adaletsiz denilen şey de bu kısım. Neyse netice itibariyle herkes görüşünü belirtiyor. Kızı alıp ezmek oh olsun sana demek tam bir topluluk zihniyeti. Bunu ne yaparım ne yapılmasına sessiz kalırım. Geçmişte öğretmenlerin tarafıma yaptıkları haksızlıkları yazsam roman olur. O yüzden öğretmen aklamaya da hiç niyetim yok.Öğretmenlik mesleği kutsal olabilir ancak her öğretmen melek falan değil. Evlatlarımızın ezilmesine de müsade edemicem.

ona mustehak onun bana yaptiklarini duysaniz agziniz acik kalir gercekten ya bana garezi var ya da bilerek yapiyor o adami bogup olduresim varr bu arada depresyon hastasi oldugum icin bu kadar icerlenip uzuldum ek olarak sinir hastasiyim
Depresyon hastalığı mı vardı hayır saglikciyim öyle bisey duymadım da ondan sordum

Bende 20 yaşındayım:) bi kızım var :) çabuk olgunlastim, çocukluk yaşamadım.
Aslında evlilikle, çocukla çok ilgisi yok. 45'inde iki çocuklu halam var, bence hala ergenlikte Bazen de sizin gibi erken olgunlasir insan. İkisi de kötü tabii, her yaşı özelliğine uygun yasasa keşke herkes.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…