"Hayatta karşımıza çıkan olaylara gülemiyorsak espriyi anlamamışız demektir"
O depresif, ajitasyon dolu ve insanın kendini hırpalyarak, ruhsal acıyı fiziksel acıya çevirerek eziyetlerinin hepsini yaptım. İntikam planı ise HAYIR yapmadım. İntikam insanı tüketen bir duygu.
İntikam peşine düşerseniz asla geçmişe mazi diyemezsiniz. Ayağınıza prangayı vurup, ucunu da o sizi alt üst eden ana zincirlersiniz. Ve dünya yaşanacak bir şans değil çekilecek bir eziyet, zifiri karanlık bir zindan olur.
Saygı ve sevgi hoşumuza gitmeyen olaylar karşısında karşımızdakinin gözünü oyarak gösterilemez diye düşünüyorum.
Sevgi emektir. Saygı ise neye maruz kalırsak kalalım büyüklük göstermektir.
Ayrılıklarda evlenmek kadar doğal. O adımdan çok korkan arkadaşlar vardır diye kendi penceremden anlatmak istedim olayları. Anlaşma protokolünü hangi şartlarda nerede imzaladığımı, adliyenin kapısında elim ayağım buz tutmuş beklerken aklımdan neler geçtiğini,eylül ayından ocak ayına kadar neler yaptığımı, nelerle savaştığımı anlatmıyorum, paylaşmıyorum. Çünkü bunlar benim gibi hayatını değiştirmeye hazırlanan bayanların ihtiyacı olan şeyler değil.
aslına bakarsanız "neden ben allahım" diye çok ağladım. "neden yaptın?" diye çok sordum haykırarak. ancak sesim kısılıp, gözlerim ağlamaktan kuruyup acıyıp şişip, midem yemek yememek yüzünden asitten kavrulup ağrıdan iki büklüm olduğumda farkettimki hapishaneler katiller, tecavüzcüler, manyaklarla dolu. kurbanlarının "neden ben" sorusunun tek cevabı "kader" olabilir ancak. katillere,tecavüzcülere ve manyaklara da "neden yaptın" diye sormanın ne kadar mantıksız olduğunu kavradım sonra. insan çünkü. insan herşeyi yapar.
Uzuuun aradan sonra merhaba herkese.
Boşandım.
Kuş gibi hafifim (12 kilo verdim.Spora gidiyorum:)
Kuş gibi özgürüm (Akşam oğlumla gönlümce oynayıp, onu yatırınca kitabımı yazıyorum,okuyorum.)
Bebekler gibi huzurluyum (Aniden baskın basanındır yapacak tatminsiz ve seviyesiz insanlar çoook uzaktalar)
Liseliler gibi müzik severim (Çok sevdiğim halde niyeyse hiç alamadığım Jaz cd leri almaya başladım.Kendi arşivimi yapıyorum)
Kokoşlar gibi bakımlıyım (Gece başımda bigudiler yüzümde maskeler kahvemi yapıp internette moda takibi yapıyorum)
Amatörler kadar fotoğrafçıyım (Çektiğim anlık kareleri instagramda efekt kullanarak paylaşıyorum. Mini bir hayran kitlem bile oluştu)
Ve Vefa sadece bir semt adı değil benim için. Vefalıyım.
"O" nun için en güzelini diliyorum.
Çok pişman. Mesaj kutum dolu. Telefonumda yüzlerce cevapsız arama. Ama "ben büyüdüm" sen de büyü. Tez vakitte "adam" ol emi? dedim.
Ve kendime karşı dürüstüm.
Benimle olan ilişkisini "sosyal yük" olarak görmeyen biri ile devam edeceğim artık. Hayatı çekilecek kahır değil dolu dolu yaşanacak şans olarak gören biriyle. Netim. Kendime net!
Sonuç: Dizi gibiydi geçen senem. Şimdi bakınca acılar bile keyifliymiş.
Karı koca olarak arabayı duvara toslayalı neredeyse bir yıl olacak.
O indi. Yoluna otobüsle devam ediyor.
Ben arabayı çekici çağırıp çektirdim. (Çünkü çocuk bende:)
Cam kırıklarını süpürdüm. Gerekli tamirlerini ve bakımlarını yaptırdım. Taş gibi oldu:)
Yola çıkmaya hazır.
Olan oldu biten bitti. Yol uzun. Zaman kısa.
Arada inip bekliyor acaba geliyor muyum diye?
"Yok öyle yağma adamım" "Çevre yoluna girdim ben. Senin oralardan geçemem. Ters kalıyor bana biraz"
güçlü kadın bravo demiştik.
ay ne güzel ifade etti kendini.
kitap benzetmesine bayıldım demiştim de...
2-3 gündür dön dolaş kabak tadı verdi.
aşırı metafor.
benzetmenin de bir dozajı var.
Edebiyattan soğuttunuz insanı. (metafor = edebiyat ise tabi)
Size olan tepkinin nedeni budur.
Geceleri ağlamamanızı dilediğinden değil de,
yapay uslubunuzdan kaynaklanıyor.
ortam sanal olsa da bizler hepimiz gerçek insanız ya,
gerçek kadınlarız.
öyle lafolojiyi geçip çözüm derdindeyiz.
ondandır tüm tepkiler.
tekrar, yeniden, başlangıç,temiz sayfa... bu kelimeleri kullanmadan konuşacaksan arayabilirsin beni dedim.
şans, ikinci şans diye başladı durdurdum.
sen iyisin. özelsin.akıllısın.yeteneklisin. adamların ferrarisisin. ama ben huzurum olsun da ferrarim de olmasın artık diyorum.
sessizlik.
anlayış iyi bir şey.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?