hoşçakal çocuk için teşekkürler

güçlü kadın görüncede köstek oluyomuş bazılarımız, bunu görmüş olduk, çünkü ağlayıp zırlaması gerekiyodu, ya da diğer kadını yolması falan, bide asla boşanamazsın yapamazsın edemezsin gazları var, alkışşşşşş

Simdiye kadar yazdiklarinizin hepsini okudum ve objektif olarak sunu gordum siz esinize es degil anne olmussunuz ve bir anne gozuyle bakmak,davranmak ne kadar saglikli olabilirki?o sizin esiniz hanimefendi evladiniz degil,birakin gitsin sizde yeni bir yol cizin kendinize anladigim kadariyla bunu basarabilecek guclu bir bayansiniz.

Arkana dahi bakmadan kaç lütfen. İnş günün birinde bu emeklerinin hepsinin karşılığını alır çok mutlu olursun.

Son düzenleme:
mide ilaçlarıyla yaşadığım bir ay 30 gün geçirdim. midem deliniyordu üzüntüden. üzülmenin yeteri, kararı nedir? çözemedim. midesi delik bir annenin oğluma pek bir faydası yok diye düşünüp ayağa kalktım. üstümü başımı silkeledim. tiyatro sahnesi gibi olan yaşamımdan sıyrılıp sizler gibi seyirci koltuğuna oturup yaşamıma bakmak tek yaptığım.

Acıma, çabalama. Bende bazen öyle diyorum benden başkası katlanamaz, yapamaz, edemez. Aç kalı. Kimse sahip çıkmaz. Falan filan... Bırakın bu zor, karaktersiz adamı. Sizinde dediğiniz gibi dünyanın en güzel hediyesini vermiş size zaten. Çocuğunuzu. Ne önemi var gerisinin. Bıraktığınız yerden devam edin kariyerinize. Dönerse de siz kabul etmeyin bu adamı!

ya sen okuduklarına bakma
burada herkes herşeyi istediği gibi yorumlayabilir
her okuduğun yorumu kaale alma
sana mantıklı gelenleri, beslendiklerini önemse
hepsini kaale alıp cevap yazmak zorunda değilsin
enerjini düşürme şimdi

Erkekten fedakarlık görülmediği sürece erkeklere fedakarlık yapmamak lazım bu hikayenin kıssadan hissesi bu olurdu herhalde.

sizi taktir ediyorum..
oturup dövünmenin kimseye özellikle size ve çocuğunuza bi faydası yok.
yapılması gerekeni yapıyorsunuz.
keşke herkes sizin kadar güçlü durabilse.
biz burda aldatılmaların ardından ağlayıp kendini harab eden hatunlara alıştık da sizin gibi güçlü duranlar çok nadir çıkıyor.
dolayısıyla kk kadınları tarafından yargılanabiliyor.
aslında olması geren bu sizin yaptığınız.
dimdik güçlü durmanız.
ki zaten aldatılmayı kimse haketmez, haketmediğin bişeyi yaşadığında da güçlü olman gerekir ki sen değil karşı taraf noluyoruz desin.
o aşağılık adamında köpekler gibi pişman olup kapına geleceğinden adım gibi eminim.
ama sen işleri yavaştan alma sakın biran önce şu lanet adam ve ailesinden kurtulmaya bak!

helal olsun ayakta alkışlıyorum sizi keşke herkes böyle dik durabilsede erkekler haddini bilse. Allah oğlunzuu size bağışlasın huzurunuzu eksik etmesin

evlenme fıkrını gozdenmı gecırsem yenıden he ne dersın 21 gun var daha :18:

selam
senin hayatının nerdeyse aynısını ama çok çok daha ağırını yaşayan bir aile biliyorum
o kadın da eşiyle severek evlenmiş ama bir süre sonra adam başka bir kadının peşine takılmış ve adamın ailesi de adama destek vermişler
sonra ne mi olmuş
20 yaşında ve mesleği olmayan biri olan kadıncağız kucağında bebeği ile eşinin ailesi tarafından sokağa atılmış
yalvar yakar almamışlar içeri
kadın tek göz oda evde yaşamaya başlamış
odun yok kömür yok
hava soğuk, çocuk var
komşular bazen yiyecek veriyor
kadın o soğuk evde böbrek hastası oluyor ilaç parası yok
gelgelim çocuğu bir şekilde büyüyor, yatılı okulda
öğretmen oluyor, okul müdürlüğü yapıyor, bakan danışmanlığı yapıyor, şimdiyse çok sevilen bir yazar
kitaplarından 1000. baskıyı yapanlar var
çektiği acılar ona ve annesine büyük bir olgunluk ve maneviyata çok bağlı bir yapı kazandırmış
yıllar sonra babasını bulmuş ve görmüş ki babası, kendisine ve annesininkine benzemeyen bir hayat yaşıyor
maddi olarak iyi ama maneviyattan uzak olarak
o zaman kendisinin de annesinin de neden bu kadar sıkıntı çektiklerini anlıyor
çünkü o adam eşini terk etmeseydi, ana oğul bu manevi olgunluğa eremeyebilecekleri gibi adamın hayat tarzına benzer bir yol tutacaklardı
yani "Belki hayır bildiklerinizde şer, şer bildiklerinizde hayır vardır, Allah bilir siz bilemezsiniz. Bakara 216" ayetinde olduğu gbi siz bilemezsiniz, belki sizin için hayırlısı budur
emeklerinize üzülüyorsunuz, ama onların boşa çıkmayacağını unutmayın lütfen
eşiniz ve ailesi bilmiyorsa Allah biliyor emeğinizi
o yüzden siz ona güvenin, belki size çok daha hayırlı bir yol çizer
üstelik sizin ondan başka gerçek dostunuz ve yardımcınız da olmadığına göre "Allahın unuttuğu doğu illerinde o zorunlu hizmetlerini yapsın diye sürünen ben" gibi cümleler kurarak asıl dostunuzun hoşuna gitmeyecek şeylerden sakının

umarım içiniz biraz olsun rahatlamıştır
Allah yardımcınız olsun ve size de çocuğunuza da iyilik ve huzur versin inşallah

bu arada bahsettiğim yazar, bu hayat hikayesini de kendi hayatı olduğunu söylemeden "Ateşte Yeşerdim" adlı kitabında anlatıyor
okumak isteyenler için yazdım

Son düzenleme:
canım, iliklerine kadar kadın,tüm gücüyle anne olan güzel insan;
Tam bir kadın gibi yaşa bu süreci,hıçkıra hıçkıra ağlamak mı istiyorsun?tutma kendini,o kadını deli gibi kıskanıyormusun? saklama içinde ,o adamı hala seviyormusun?kendine itiraftan kaçma,saçını başını mı yaptırmak istiyorsun?hala aynada o güzel alımlı kadını mı görmek istiyorsun? git kuaförüne,ulu orta ağlamak mı istiyorsun? ağla.Acını saklayarak gizleyerek ağlama.TAm bir kadın gibi geçir bu süreci,kalbindeki ışığı,zekanı pırıl pırıl oluşunu,ta buralardan hissediyorum. Tek sorunumuz ne biliyormusun ,kinden ,nefretten ,hasetten uzak hümanist aileler tarafından yetiştirildik,sevgi nedir,paylaşmak nedir biliyoruz,daha küçücükken karıncaları ezmeden yürümeyi öğreniyoruz,penceremizin önüne kuşlar için ekmek,bahçemize kediler için su koyarak büyütülüyoruz,onları öyle sevgisiz,buz kalpli görünce dayanamıyoruz,yardım edersek adam olurlar sanıyoruz,o da sevsin ,o da mutlu olsun istiyoruz,buna gücümüzün yeteceğine inanıyoruz,öyle ya herşeyi başarabileceğimize inanan,düşünce bizi yüreklendiren,dizlerimizdeki kanı silip,devam edebileceğimizi söyleyen aileler büyütüyor bizi...
Ama herşeyi başaramayız,tek problemimiz bu.
Sen ,sen olmaktan memnunsun,bırak gücünün yetemediği,düzeltemeyeceğin şeylerde olur,bırak tatlım, elinin değdiği herşeyi beyaza boyayamazsın,maalesef siyah daha güçlü beyazdan.Bir damla beyaz,siyahı beyaz edemez ama bir damla siyah,beyazı karartır.

evlenme fıkrını gozdenmı gecırsem yenıden he ne dersın 21 gun var daha :18:

senin durumun için
istediğini yaşa. gönlüne göre. canın nasıl isterse. sevmek istiyorsan sev. çocuk istiyorsan o adamdan yap.ister annelik yap o adama ister geyşalık. gönlün nasıl çekerse .gönül senin gönlün. hesap, kitap ,taktik, numarayla bu işler yürümez bence. gönlünce isteyerek yaşadığın için işler sarpa sarsa da ileride benim gibi sadece "kahpe felek" diyebilirsin hırpalanmadan.

benim durumum için
Üzülme der Mevlana ..! istediğin bir şey olmuyorsa ya daha iyisi olacağı için ya da gerçekten de olmaması gerektiği için olmuyordur.

öyle demeyin ya feleğin ne suçu var
adam ve ailesi yapmış etmiş
felek, kader insanın kendi tecihidir
insan başına gelenler için feleği ve kaderi suçlayamaz
bizim kaderde tercih edemediğimiz şeyler dilimiz, rengimiz, vatanımız, ömrümüz vs dir
bu tür aslı omayan laflar büyük sorumluluk yükler söyleyene

Son düzenleme:

Benım durumum içiinde bir zamanlar bu söz gecerliydi
şöylee ; şuanda 24.5 yasında 2.5 yasında bir tüp bebek yoluyla cocugu olmus(kendıyle gurur duyuyor ) o mucize bıyolojık babasını tanımıyor

işler sarpa sarmasın cünkü ben senin kadar güclü değildim artık hiç olamam da ,
lohusaydım savastan cıkmıs gıbıydım tedavılerden ve bır baska kadın bence ben cok guzel bı kadınım gerçekten yolda yurudugumde 10 kısıden 7 sı donup bakar bana , çirkin değil ama bana hiç benzemeyen bırıyle gitti ve bende bunu herkeze söylemiştim. neyse benım hıkayem dramatık
şimdi içimden geldiği gibi yasama zamanı
Hayat artık bana güzel olacak yüzüm gibi gözlerimin içide ışıl ışıl olacak
Allah nasip ederse

Yazdıklarınızı okuyup ağladım biliyomusunuz.. Şu fedakar kadınların olayını ruh halini ne hoş anlatmışsınız. Aile ne kadar önemli değilmi? Anne ve babalarımız bizi kuşun kanat çırpmasından bile korumuşlar sakınmışlar koklamaya bile kıyamamışlar. Sonra günün birinde bi hanzo gelip hayatımızın içine etmiş.. Bu hanzolarıda büyütüp yetiştiren hanzo anne ve babalar bilmiyolarki ilerde kimlerin günahına girecekler.. Üzülmelimiyiz isyanmı etmeliyiz yoksa kurtulduk diye sevinmelimiyiz bilemedim. Ama konu sahibine şunu söylemek istiyorum. Boşan ve bitir bu işkenceyi. İnan bana hayatta herşeyin üstesinden geliniyor. Bitek insan evladından vazgeçemiyor. Evlat kadar kıymetli bişey yok bu hayatta.Evladına sımsıkı sarıl ve yoluna devam et. Asla pes etmek yok

o zaman düzeltiyorum.
güzel günlerin seni beklediğini bilmesen zaten bu yola çıkmazdın bence. teyzemin evliliği ile ilgili bir sözünü asla unutmam
"bir sabah uyandım güneş doğmamıştı"

sanırım güneş sizin için doğmuş. başın dik ,yolun açık olsun.

mrb
konu başlığını ilk gördüğümde içinden böyle birşey çıkacağını tahmin ettim çünkü;bende seninle aynı şeyleri yaşadım,çabaladım,uğraştım
en sonunda bu cümleyi söyledim
HOŞCAKAL,ÇOCUK İÇİN TEŞEKKÜRLER

herşeye küstüm..eşime,aileme,insanlara,kendime bile
bağırdım kızımın resmine bakarak ağladım beni affet diye seni babasız bıraktım diye
ymek yemedim tam 10 kilo verdim
eşimin peşinde koştum ona yaptığının yanlış olduğunu çok üzüleceğini söyledim dinlemedi tabi hatta azarladı beni herseferinde
ailem aradı onu konuşmak için çünkü o yanlış yapmazdı biranlık bunalımdı,çok zoruma gitti
herkes sorular soruyordu bende anlatıyordum herşeyi canımın acısıyla
sonra ne hale gelmişsin bırakma kendini böyle dediler kuaföre gittim,alışveriş yaptım,tatile yaptım çok mutlu oldum
ama sonrada aldatıldıya bunalıma girdi sürekli alışveriş yapıyor dediler

2 ay içinde boşanma davası açtı bana hemde alay ederek ve kışın ortasında o kıza gitti uçarak
bende dedim senin gibi benden güzelmi hayır,akıllımı hayır üstünlüğü neydi dedim sorguladım ve tek birşeye karar verdim hiçbiri değil yaşanacak

Aradan 8 ay geçti
Davamız sürüyor ve o kızdan ayrıldı annesinin eteğinin altından çıkamıyor
kızını ilk aylarda hiç aramayan adam hergün arıyor alıyor
bana jestler yapıyor o değişti herşey değişti bende
ben artık onun msjlarına hemen cevap yazmıyorum, aramıyorum,hiç kimseyle bu konuyu konuşmuyorum ve önüme bakıyorum mecburum
sende böyle olacaksın zamanla sindireceksin ama tekbir pişmanlık var içimde keşke dön diye yalvarmasaydım ona keşke
iyiki kızım var ondan bana kalan o olmasaydı kızımda olmazdı..
herşey için ona teşkkür ettim bıraktım onuda tüm yaşadıklarımızıda,duygularımıda..
kızım bana yeter

giden gitmiş zaten bu kadar uğraşmana gerek yok
hayırlısı buymuş de arkadaşım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…