hoşçakal çocuk için teşekkürler

Aradan 8 ay geçti
Davamız sürüyor ve o kızdan ayrıldı annesinin eteğinin altından çıkamıyor
kızını ilk aylarda hiç aramayan adam hergün arıyor alıyor
bana jestler yapıyor o değişti herşey değişti bende
ben artık onun msjlarına hemen cevap yazmıyorum, aramıyorum,hiç kimseyle bu konuyu konuşmuyorum ve önüme bakıyorum mecburum
sende böyle olacaksın zamanla sindireceksin ama tekbir pişmanlık var içimde keşke dön diye yalvarmasaydım ona keşke
iyiki kızım var ondan bana kalan o olmasaydı kızımda olmazdı..
herşey için ona teşkkür ettim bıraktım onuda tüm yaşadıklarımızıda,duygularımıda..
kızım bana yeter

konu sahibinin eşine benziyor evet

bu tür adamlar zayıf karakterli adamlar
yeni kadın bulamadan eskisini bırakamayan, yeni kadın gittiğinde de eskiye dönen
tek başlarına duruşları yok
karar verme yetisine haiz değiller

bence en sevimsiz erkek bunlar
erkek duruşu, gücü temsil eder yaradılış gereği
kadın naiftir, duygusaldır (anne olma potansiyeline haiz olması babında)

yaradılışına muhalif erkekler böyle olur

ben olsam, bu tür erkeklere karşı çok ama çok dikkatli olurum

sizin kocanızı kabul edeceğinizi biliyorum javelin
zaten dönmesini istiyordunuz, konularınızı da biliyorum
ama döndüğünde çok farklı bir adam olmayacak
1-2 sene sonra başka kadın için terk edebilir mesela yine sizi
o yüzden kocanızı kabul etseniz de kendinizi ve kızınızı garantiye alın
ona değil, kendinize ve kızınıza odaklanın
olası benzer durumlara hazırlıksız yakalanmayın..

derim naçizane görüşüm..

sizin nezdinizde konu sahibine de aynılarını söylüyorum
onun eşi de başta ve ilk yorumumda söylediğim gibi
konu sahibinin de defalarca belirttiği gibi
oldukça güçsüz ve karakteri oturmamış bir adam

Bir erkek bir kadını mutlaka başka bir kadın için terk eder diye boşuna dememişler.
Araya III. kişi girdi mi bırakın gitsin.
Kadınlar fedakar , evlilikleri için ,çocukları için her şeyi yapıyorlar, mücadele ediyorlar da erkekler başka bir kadına hemen kayıveriyorlar.
İnceldiği yerden kopsun diyorlar.
Konu sahibi arkadaşım kesinlikle araya başka kadın girdiyse eşinin peşinden gitme, vazgeçirmeye çalışma.Bırak gitsin.
Kaybeden sen değil o olacaktır.
Allah her zaman mazlumların yanındadır,zalimlerin değil.
Bunu unutma.

Deli gibi pişman olsun,olacak ta inşallah.Canı çok yanacak.Bir taraf hep eksik kalacak.Belki bir güzel tekmeyi de yiyecek.Çanak tutan ailesi de nasiplenecek bu durumdan.Sizi çok arayacaklar.

Gelip geçici hevesler peşinde koşacak bir süre

Sonra da pişman olacak

Ben kim için ne için yuvamdan oldum karımdam çocuğumdan oldum diyecek

Bir süre mutluymuş gibi görünmeye çalışacak etrafa

Sonra da her şey eski haline geri dönsün isteyecek

İşte pişman olduğunda senin yapacağın en güzel şey ''ona geri dönMEmek''

Her şeye inat çok mutlu ol çok güçlü ol

bırak gitsin canım
boşa dememişler kadının iyisi para yokken erkeğin iyisi para çokken anlaşılır diye
adam değilmiş senin eşin
uzman oldu parayı buldu, zengin bi de uzman doktor buldu ama bakalım mutluluğu bulabilecek mi?

Onca sene.. Yapılan bir sürü fedakarlık. İnsan bir durup düşünüyor karşılığı bu mu olmalıydı diye.. Senin adına çok üzüldüm. Normalde sadece okuyup geçerdim. Ama dayanamadım, yazmak istedim. Bir falcıya gitmiştim, sevgilimin ailesiyle sorunlarımız olduğunu tahmin etmişti. Yüzüme bakıp, "Anasının ağzına bakan adamdan eş olmaz" demişti. O gün bugün düşünür dururum işte. Çok doğru söyledi aslında.. Geleceğim net değil. Ne yapacağım da. Ama senin öyle olmasın. Kariyerine odaklanamamışsın, eşine elinden geldiği kadar fedakarlık yapmışsın. Ama artık sadece kendin ve çocuğun için yap. Mesleğin var ne güzel anladığım kadarıyla? Çalış kendi paranı kazan. Çocuğunla mutlu mesut kafan rahat yaşa :) Sürekli eşim döner mi, o kadınla mı olacak, ailesi etkileyecek mi ne diyecekler ne yapacaklar aman of bırak hepsini. Ne halleri varsa görsünler. Bu hayata bir kez geliyoruz. Bunca meseleyle kafamızı meşgul etmektense hayatı doya doya yaşamak gerek.. Bırak gitsin çok gitmek istiyorsa. Zaten mutluluğu bulacağını da sanmıyorum ben. Çocuğunu kaç senelik eşini bırakıp ta kimde neyde mutluluk bulacakmış? Peh.. Pişman olacağını düşünüyorum. Ama sen o zaman bile güçlü durmalısın :) Hem hayat bu, ne süprizlerle dolu.. Belki hayatını devam ettirecek sana çok daha uygun birini bulursun? Seni daha çok mutlu edecek? Senden hayatını etkileyecek fedakarlıklarda bulunmanı istemeyecek biri? Çocuğuna gerçek "baba"lık yapacak biri. Neyse bunlar olmasa bile çocuğun var. O yeter. Kendinizi üzmeyin.. Hakkınızda hayırlısı olur umarım.

ne kadar çok benziyor benim rahmetli :))) kocama..onuda ben adam etmiştim.. o adam olmuş haliyle gidip bşka bir hatunu , benim ona kulllandığım laflarla tavladı :)) ama şunu anladımki karakteri oturmamış erkeklerin sonları hep aynı... hep yanlarında kendilerinden daha güçlü kadınları isterler ama onlarla beraber yaşamaya başlayınca da eziklikten ne yapacaklarını bilemezler...sonra ağır gelir bu kadınlar onlara...
arkadaşım güçlü duruşunu olaylara eğlenceli yanlarından bakmanı takdir ettim.. zaten buda bir savunma psikolojisi değil mi?? bunalımdan başka şekilde çıkmanın yolu yok çünkü..

Yaşamadım ama duygularını anlayabiliyorum. Dubleks evinin ikinci katında ayaklarını duvara uzatmış kitap okurken kendine her bakımdan layık bulduğun adam kahvelerinizi getirdiğinde o anki neşenin tüm sıkıntılara bedel olmasını dilerim. :)

ailemin hali vakit yerindedir. annem ve babam torun küçük ilgileniriz diye kendilerine ev almıştı bu ilden.sanıyorduki annemin babamın evine sığınacağım.
ev tutacağım. oğlum ve benim için. iki kişilik bir aile için dediğimde çok şaşırdı. bugün bu sebeple buluştuk.
konular yine sarpa sardı." eğer iş yerinde anlatmasaydın bu noktada olmazdık" dedi. kahkaha attım elimde olmadan. rezaleti yapan o utanması gereken ben. nedenmiş???! erdem nedir dedim? ahlak? dürüstlük? samimiyet?nedir??? kol kırılıp yen içinde kalmamalı. kalmayacağı için herkes adımlarını dikkatli atmalı. utanacağı şeyleri asla yapmamalı dedim. bayram dönüşü bu işi halledelim ben yoruldum kendi sesimi duymaktan sen bıkmadın dedim. yine alı al moru mor ayrıldı. üzgün falan da hissetmedim kendimi. niye hissedeceğim?

ailemin hali vakit yerindedir. annem ve babam torun küçük ilgileniriz diye kendilerine ev almıştı bu ilden.sanıyorduki annemin babamın evine sığınacağım.
ev tutacağım. oğlum ve benim için. iki kişilik bir aile için dediğimde çok şaşırdı. bugün bu sebeple buluştuk.
konular yine sarpa sardı." eğer iş yerinde anlatmasaydın bu noktada olmazdık" dedi. kahkaha attım elimde olmadan. rezaleti yapan o utanması gereken ben. nedenmiş???! erdem nedir dedim? ahlak? dürüstlük? samimiyet?nedir??? kol kırılıp yen içinde kalmamalı. kalmayacağı için herkes adımlarını dikkatli atmalı. utanacağı şeyleri asla yapmamalı dedim. bayram dönüşü bu işi halledelim ben yoruldum kendi sesimi duymaktan sen bıkmadın dedim. yine alı al moru mor ayrıldı. üzgün falan da hissetmedim kendimi. niye hissedeceğim?

Çok haklısın; ayıbı yapan kendisi. Bir insanı ömür boyu sevemeyiz belki ya da ömür boyu aynı derece bir aşk sürdürülemez ancak dürüst olmak ömür boyu yapmamız gereken bir şey. Üzüleceksin belki; zor günlerin olacak; ama şuna çok iyi inanıyorum; sen mutluluğu haketmekle kalmayıp onu alacak kişisin. Tanımıyorum seni ama bütün yazdıklarını tek tek okudum. Güçlü olmaktan ziyade aklını başına toplayıp sakin hareket edebilme becerin var. Umarım bunu kaybetmezsin ve inşallah hakkında hayırlısı olur. Şu mübarek gün hürmetine de masumların göz yaşına sebep olanların canı kat kat beter yanar inşallah. Sözüm eşinden ziyade karşısındaki kadına ve arkasında adı anne olana. Antep civarındaysan gel; takılırız. :)

aslına bakarsanız "neden ben allahım" diye çok ağladım. "neden yaptın?" diye çok sordum haykırarak. ancak sesim kısılıp, gözlerim ağlamaktan kuruyup acıyıp şişip, midem yemek yememek yüzünden asitten kavrulup ağrıdan iki büklüm olduğumda farkettimki hapishaneler katiller, tecavüzcüler, manyaklarla dolu. kurbanlarının "neden ben" sorusunun tek cevabı "kader" olabilir ancak. katillere,tecavüzcülere ve manyaklara da "neden yaptın" diye sormanın ne kadar mantıksız olduğunu kavradım sonra. insan çünkü. insan herşeyi yapar.

öyle demeyin ya feleğin ne suçu var
adam ve ailesi yapmış etmiş
felek, kader insanın kendi tecihidir
insan başına gelenler için feleği ve kaderi suçlayamaz
bizim kaderde tercih edemediğimiz şeyler dilimiz, rengimiz, vatanımız, ömrümüz vs dir
bu tür aslı omayan laflar büyük sorumluluk yükler söyleyene

katiliyorum..

Kader..! Deyip geçme...
Bak ne diyor sırrın sahibi: " Biz her insanın kaderini, kendi çabasına bağlı kıldık. " (İsra Suresi. 13)

Allah sabir versin size ins

Asaletinize, sakinliğinize, sabrınıza, anneliğinize ve yüce kadınlığınıza helal olsun diyorum..

Sizden örnek almamız gereken çok şey var.. Yaş olarak benden büyüksünüz, tecrübelisiniz de.. Ben de şimdi sizin bu olay karşısında ki tavrınızı örnek alıp hayatımın geneline yaymaya karar verdim. Özel hayatımla ilgili konularda sakin, sabırlı ve daha kendimden emin olacağım..

Bir avukat ile yapılan röportajı okumuştum birkaç ay önce. Ulusal bir gazetede tanıdık bir gazetecinin çok ünlü bir avukatla yaptığı bir röportajdı. Bu röportajda ki avukat çok ünlü bir boşanma avukatı. Konu erkeklerin boşanma konusundaki tutumuydu. Avukat aynen şöyle söylemiş.

1) Erkekler boşanma konusunda ketumdur. Kavga esnasında sürekli defol git o zaman, boşan benden beğenmiyorsan, ben buyum ya gidersin ya da kabul edersin seçim senin derler ama hiçbir zaman boşanma konusunda emin değildirler. Bazıları hayatlarında başka bir kadın varsa, ya da ailesi tarafından destekleniyorsa buna cesaret eder. Ama birçok erkek bu konuda dengeli davranmaz, kavga esnasında tehdit amaçlı boşanmaktan bahsederler.

Ama kadınlar bir kere boşanmaya karar verirler ve boşanalım derlerse asla bu karardan vazgeçmezler. Vazgeçmeleri için ciddi anlamda geçerli nedenleri olmalıdır. Kadınlar çocukları için, kocaları için, aileleri için ve çeşitli nedenlerden dolayı her türlü yolu deneyip, her türlü fedakarlığı yaptıkları için boşanmaya karar verdiklerinde vicdanları rahat olur.

2) Eğer bir adam karısını aldatmışsa ve bu geçici bir ilişki değilse boşanmayı düşünür ama karısı sorumluluklarını yerine getiren, aklı başında bir kadın ise vicdan azabı duyar ve boşanma konusunu açmaya korkar. Utanır ve bu yüzden ne yapacağını şaşırır. Eğer eşiyle problemleri varsa ve bu şartlarda aldattıysa bir parça daha rahat hareket ederler. Eğer vicdanlı bir adam karısını aldatırsa ne olursa olsun çocuklarına değer verir ve onları ihmal etmez. Ama adam vicdansız ve düşüncesizse karısı iyi de olsa kötü de olsa, çocuğu olsa da olmasa da sadece kendini düşünür ve boşanmaktan gocunmaz. Aldatır hatta karısından boşanmak yerine hepsini bir arada idare etmenin hayalini kurar. Ve böyle vicdansız adamlar boşanmaktan nafaka ve tazminat nedeniyle endişe eder. Sürekli eşlerini tehdit eder, korkutmaya çalışır.

Kısacası iş erkeklerde bitiyor. İstediğimiz kadar mükemmel olalım, erkekler vicdansızsa ne yaparsak yapalım boş..

peki bizi yakından tanıyan insanların tepkilerini yazayım sizlere siz söyleyin kararım ne kadar doğru

annem "alçak nasıl yapar.zaten dengesizdi iyi oldu"
babam "amaaan o dava açmazsa sen aç vur tekmeyi. kişiliksiz"
kardeşim "çok mutsuzdun abla son 1 senedir farkında değildin o zaten hep öyleydi. iyi yaptı gözün açıldı"
teyzem ve eniştem "ohhh beeee darısı bizim oğlanın başına nedir bu çocuklarımızın saf iyi niyetlerinden çektikleri"
kocamı ve beni 10 yıldır tanıyan ortak arkadaşlarımız " soa at o adamı sırtından yeter artık"

kalbim "eşşek sıpası, beceriksiz. aldatmayı bile beceremedi. hayatta neyi becerdin be adam?? "
aklım " oh be! nefes almak varmış"

Siz daha davayı açmadan kafanızda bitirmişsiniz her şeyi...
Tebrik ediyorum bu kadar güçlü oldugunuz için...

Ama şu yukarda siz hariç diğerlerinin söylediklerinin hiçbirine inanmayın.
Emin olun onlar siz daha fazla üzülmeyin diye söylüyorlar.
Evet dogru da yapıyorlar belki ama
önemli olan sizin düşünceleriniz.
Diğerlerini boşverin...

kahve içerken arka masamda boşanmış ama çocuk için arefe günü biraraya gelmiş bir karı koca oturuyor. konuşmalar kadın: babası ben her gece şarkı söylüyorum kaan a çok seviyor. hangi şarkıyı soyluyoruz oğlum?
adam: hııı (ilgisiz)

ah be güzelim o adam geceleri ne şarkı söylediğinizi merak etseydi evde dururdu ya! bırak fiziksel olarak yaşadığını gör dugunuz belki bir belki iki saatinizde bay ilgisiz ne merak ediyorsa onu sorsun merak etmiyorsa da susup susup gitsin diyesim geldi.

kahve içerken arka masamda boşanmış ama çocuk için arefe günü biraraya gelmiş bir karı koca oturuyor. konuşmalar kadın: babası ben her gece şarkı söylüyorum kaan a çok seviyor. hangi şarkıyı soyluyoruz oğlum?
adam: hııı (ilgisiz)

ah be güzelim o adam geceleri ne şarkı söylediğinizi merak etseydi evde dururdu ya! bırak fiziksel olarak yaşadığını gör dugunuz belki bir belki iki saatinizde bay ilgisiz ne merak ediyorsa onu sorsun merak etmiyorsa da susup susup gitsin diyesim geldi.

hakkında hayırlısı olsun valla diyecek söz bulamadım ya

Yanlış üzerine yanlış:

1- Kariyeri bırakmak

2- Kariyerini bırakıp bir de sürünmek

3- Kucağında bebekle etrafında fırdönmek

4- Haftanın 5 (yazıyla beş!) günü ailesini yemekte ağırlamak

5- Dönsün diye peşinde koşmak

Yani birinden birini yapmasaydınız keşke. Yaşım sizden küçüktür herhalde çünkü 12 senelik aşk diyorsunuz ama şunu biliyorum: Erkeğin ailesinin iyisi miyisi olmaz. Aynı aile kızının kocasını başı üzerinde taşırken oğullarının karısına dünyayı dar eder. Bunların iyisi olmaz. Her hafta 5 gün nasıl katlandınız, hiç mi böğ gelmedi?

Kocanız karakter yoksunuymuş, kusura bakmayın. Yok adamın karakteri. Ailesinin de korkarım yatacak yeri yok. Para için evli oğullarını zengin bir kadına peşkeş çekmek yaptıkları, başka bir şey değil. Mezara götürebilecekler mi bakalım o parayı?

Ayrıca, kadın buna sırtını dönse ileride, bu ortada kalsa ne olur ki. Sürünse ne olur? Acıyor musunuz hala ona? Parmak kadar öz çocuğunu düşünmeyen adam sokakta sürünerek ölse acımayacaksın, bu böyle.

Hala peşinden koşmak mı? Siz ama bela bana gel bana gel diyorsunuz resmen.

Duygularınızı okadar güzel telafuz emişsiniz ki bir çırpı da okudum..
Ne enteresan varlıklar erkekler..
Bir kadın onu adam etmeye çabalayıp, sabrından feragat edip "o" olmaya çalışıp, herşeyini görmezden gelip kuyruğunu yukarıda tutmaya çabalarken bir diğeri hooopp konuveriyor hazıra..
Ve o erkek geriye hiç bakmadan 2 oh poha yenik düşüp tav oluyor geçmişini hiç düşünmeden..
Acaba geçmişim bitti yeni sayfa mı sanıyor..

Bilmiyormu ki anlamıyormu ki geçmişinide omzunda bavulu gibi her gittiği yere taşıdığını..

ve sonra terk edilirr esas oğlan... esas kızın gözlerine bakar döner anlar ama film bitmiştir..

Kürkçü dükkanı kapalı olur umarım kürkçünün dönüp dolaşıp geri geldiğinde..

Hüzün uzak huzur yakın olsun size..

Back
X