- 3 Ağustos 2014
- 700
- 1.050
- 313
Z kuşağı hoşgeldin aramıza. Sizin konuşma diliniz bu ben yadırgamamaya başladım. Parantez içinde anlamlarını yazarsanız ne demek istediğiniz daha kolay anlaşılır. Teknoloji lisanı diye bir şey var ve maalesef yeni kuşağın lisanı da bu.ne alakasi var sonra ogrendim arkadasim mevzusunu basta durum bizim aramizdaydi
Tatlım var mı şöyle Z kuşağı terminoloji sözlüğü gibi bir şey? Benim kız 15 olmak üzere, bazen ezikliyor beni. Bir şey yazıyorum ona, işine gelmezse OMG yazıyor, anlamadıysa WTF veya sevindiyse Thnx yazıyor. Bunları anladım, emojiler de basit ama iki kere bakıp bir şeye benzetemediğim mesajı bu ne kızım diye sorunca aldığım cevap "öeeğh ya yazdım ya işte" oluyor.iki kişiyi yakıştırmak
ne yaziyor ki anlamayacaginiz? turkiyede cok kisitli kullaniliyor ingilizce kisaltmalar. ben yardimci olurum anlamadiginiz yerdeTatlım var mı şöyle Z kuşağı terminoloji sözlüğü gibi bir şey? Benim kız 15 olmak üzere, bazen ezikliyor beni. Bir şey yazıyorum ona, işine gelmezse OMG yazıyor, anlamadıysa WTF veya sevindiyse Thnx yazıyor. Bunları anladım, emojiler de basit ama iki kere bakıp bir şeye benzetemediğim mesajı bu ne kızım diye sorunca aldığım cevap "öeeğh ya yazdım ya işte" oluyor.
Annesine wtf demeyen z kuşağı üyesi de ne bileyimTatlım var mı şöyle Z kuşağı terminoloji sözlüğü gibi bir şey? Benim kız 15 olmak üzere, bazen ezikliyor beni. Bir şey yazıyorum ona, işine gelmezse OMG yazıyor, anlamadıysa WTF veya sevindiyse Thnx yazıyor. Bunları anladım, emojiler de basit ama iki kere bakıp bir şeye benzetemediğim mesajı bu ne kızım diye sorunca aldığım cevap "öeeğh ya yazdım ya işte" oluyor.
Yalnız benimki What The Fish olarak söyleyebiliyor. F*** derse ceza var. Hafta sonu internet limitinden yarım saat düşüyorum ve 15 yaş kullanım limiti 12 yaşa çeviriyorum. Zaten 3 saat kullanma hakkı var, ödü kopuyor ceza alırım diye. Kız aç kalmaktan değil cep telefonu ve tabletsiz kalmaktan korkuyorAnnesine wtf demeyen z kuşağı üyesi de ne bileyim
ben 25 yasindayim 26 olucam, bu arkadastan daha beter konusuyorum. kimseyi tiye de almiyorum o an aklima o geliyor. herhangi bir akademik calisma icinde degilsem insanlarin beni anlayabilecekleri sekilde yazmak benim icin yeterli oluyor turkce mi, ingilizce mi, dilleri katlettim mi vs cok da umursamiyorum. cevrem de genelde ayni. 14-18 yas arasinda olduguma sasirdimbence bu arkadaş yalan söylüyor. yaşı söylediğinden daha küçük. bu jargon 14-18 yaş grubuna ait daha çok özellikle iki yıldır böyleler, üvey kardeşim ve çevresinden biliyorum. ben 24 yaşındayım 20 den 24 e de çok fazla tanıdığım insan var. ing. kelime kullanıyor muyuz evet ama tam manasıyla türkçe karşılığı olmayan ing. kelime olursa ve yerine cuk diye oturuyorsa kullanıyoruz. o da bir şeyleri ti ye alırken daha çok.
Ben mesela dilbilgisi kurallarına göre yazmaya dikkat eden hatta yazdığını tekrar kontrol eden biriyim. Bir şey soruyorum aldığım cevap "k, omg, wup, sis (evet annesine yazıyor bunu), auc, shtp..." kısaltmaları tahmin edebiliyorum bunları öğrendim zaten. Başka neler var bilmek isterim ve size soracağım söz.ne yaziyor ki anlamayacaginiz? turkiyede cok kisitli kullaniliyor ingilizce kisaltmalar. ben yardimci olurum anlamadiginiz yerde
ben 25 yasindayim 26 olucam, bu arkadastan daha beter konusuyorum. kimseyi tiye de almiyorum o an aklima o geliyor. herhangi bir akademik calisma icinde degilsem insanlarin beni anlayabilecekleri sekilde yazmak benim icin yeterli oluyor turkce mi, ingilizce mi, dilleri katlettim mi vs cok da umursamiyorum. cevrem de genelde ayni. 14-18 yas arasinda olduguma sasirdim
Konu sahibi ingilizce öğretmenliği okuyor diye hatırlıyorum ben, sürekli ingilizceyle muhatap olduğu için günlük konuşmasına da yansıyor olabilir.bence bu arkadaş yalan söylüyor. yaşı söylediğinden daha küçük. bu jargon 14-18 yaş grubuna ait daha çok özellikle iki yıldır böyleler, üvey kardeşim ve çevresinden biliyorum. ben 24 yaşındayım 20 den 24 e de çok fazla tanıdığım insan var. ing. kelime kullanıyor muyuz evet ama tam manasıyla türkçe karşılığı olmayan ing. kelime olursa ve yerine cuk diye oturuyorsa kullanıyoruz. o da bir şeyleri ti ye alırken daha çok.
Benim kiz da "müg" yazıyor deliriyorum.Tatlım var mı şöyle Z kuşağı terminoloji sözlüğü gibi bir şey? Benim kız 15 olmak üzere, bazen ezikliyor beni. Bir şey yazıyorum ona, işine gelmezse OMG yazıyor, anlamadıysa WTF veya sevindiyse Thnx yazıyor. Bunları anladım, emojiler de basit ama iki kere bakıp bir şeye benzetemediğim mesajı bu ne kızım diye sorunca aldığım cevap "öeeğh ya yazdım ya işte" oluyor.
Konu sahibi ingilizce öğretmenliği okuyor diye hatırlıyorum ben, sürekli ingilizceyle muhatap olduğu için günlük konuşmasına da yansıyor olabilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?