Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Cidden hakettin nazar boncuğu

İnan inan elimde iki kitap var biri son kuşlar biri de Fatih Harbiye ikisini bitirip bu ayı öyle tamamlicam. Eve gidip kendi duzenimi yeniden sağlamak var malum temizlik vs . Mayısta 4 kitap okuyabilirsem şükür derim. Valla arkadan iş çevirmiyorum

Emile ajar

Bunca yoksulluk varken

Kitabın adı bunca yoksulluk varken ama kitapta yoksulluktan kasıt para değil ama zengin bir hayat da okumuyorsunuz . Yoksulluktan kasıt kimsenin olmaması yoksulluğu, sevgi yoksulluğu, mutluluk yoksulluğu, insanlardaki anlayış yoksulluğu, kimsenin olmaması yoksulluğu , adalet yoksulluğu.....
Fransa Paris'te alt sınıf bir mahallede yaşayan annesi fahişe, babası pezevenk olan doğumu tarihlenmemis bir çocuk kahraman Momo. Diğer ana karakterse madame Rosa, Nazilerin zulmüne uğramış ve bunu son nefesimde bile tramva olarak taşımış eski bir Yahudi fahişe. artık belli bir yaşa gelince bu mesleği yapamayacağı için fahiselerin çocuklarına para karşılığı bakmaya başlıyor. Momo da bu çocuklardan sadece biri. Dönemin fransasinda fahiselerin çocuk sahibi olması yasaktı.
Bize bu sert hikayeyle adaleti, eşitliği, görmezden geldiğimiz insanları, ayrıştırmak için kullandığımız dil din renk unsurlarını o kadar ustalıkla işlemiş ki yazar sizi manen sarsmadan her seyihi önünüze seriyor. Neleri kimleri görmezden geliyorsanız onların hayatlarından kesitler buluyorsunuz.
Arap müslüman olan Momo ve Nazilerin zulmüne uğramış Madame Rosa arasındaki o şefkatli bağı göreceksiniz.
Öyle bir bağ ki " gece üşüdüm kalktım gittim Madam Rosa nin üzerine bir battaniye örttüm" der Momo.
İyi insanlar arasında din dil renk cinsiyetin önemsiz olduğunu göreceksiniz.
Yaşanan bunca sefalete bunca sevgidizlige çaresizliğe ve adaletsizliğe rağmen umutlu olmanın nasıl birşey olduğunu öğreneceksiniz erken yaşta büyüyen momodan.
Kitapta sadece fakirlik anlatılmıyor. Yoksullukdaki varlıkları gösteriyor.
Okurken yazarın samimiyeti sizi sarıyor. Olaylarla merak uyandırma çabası yok bir olay değil de içinde olduğu durumu anlatmaya çalışıyor.
Hani görmezden geldiğimiz insanlar dedim ya işte öyle bir eleştirisi var ki bu satırları sizlerle paylaşmak istiyorum:
" Madam Rosa nın her yanı dehşet çürüyordu çünkü bu dünyada acıma diye bir şey yoktur. Kokunun nerden geldiğini anlamak için kapıyı kırıp beni Madam Rosa nın yanında uzanmış gördüklerinde , "imdat" ve "ne feci şey" diye bağırmaya koyuldular, ama daha önce bağırmayı akıl edememişlerdi. YAŞAMANIN KOKUSU YOKTUR çünkü.
Momo yaşamak herkesin harcı değil der kitapta sahi yaşamak kimin harcı

Ben son kuşlarla Yüksek ökçeleri aralarda okurum diye düşünüyorum hikaye olduğu için. Evet uzun zamandır evde yoksun ister istemez bir süre ev işiyle uğraşırsın. Kv’yle uzak mısınız şehir olarak

Aslında iyiydim canım da bugun ilk günlerdeki gibi boğaz ve vücut ağrısıyla uyandım. Bir süre böyle Olabilir dedi doktor. Dün biraz temizlik yapmıştım ondan mı oldu yoruldum mu artık neyse.akşama doğru toparladım sabaha göre daha iyiyim

Vücudun direnci düşük şuan. Toparlaması için zaman ver. İş yapma tabi. En küçük bir şeyde hemen etkiler seni.

Vücudun direnci düşük şuan. Toparlaması için zaman ver. İş yapma tabi. En küçük bir şeyde hemen etkiler seni.
Dün ilk kez yaptım ama ev çok köyüydü artıkbirde sanki her yer virüslü gibi normalde çamaşır suyu kokusuna tahammül edemem şimdi koku almıyorum ya her yere çamaşır suyu döküyorum başka türlü temizlenmiyor gibi hissediyorum

O koku almamak çok kötü ya. Ama var ya koku almıyorum diye çok kullanıp da solunum yollarına, ciğerine zarar verme.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…