• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    132
Kızlar selam ,biriken çoğu msjlsrı okudum.Yolu yarıladık sağlıkla ,hayırlsıyla kucağımıza alalım bebeklerimizi inşallah 🤲Bu arada aklıma gelmişken bebek arabası almayı düşünen varsa kabin boy çok kullanışlı.Biz hala kullanıyoruz.Pierre cardin karma plus almıştık çok sağlam çıktı.Bez konusudan da ben ilk çoçuğumda her türlü bezi kullandım hiç pişik olmadı.Orayı iyi kuruladım.En son molgşx e geçtik uzun bi süre onu kullandım

Gebelik kolestazı için yapılan karaciğer ve safra asidi testleri de karaciğer testim çıktı normalin çok üstünde malesef. Safra asidi testini bekliyoruz iki güne cıkacakmış umarım çok yüksek çıkmaz ama belirtilerle beraber oklar kolestazı gösteriyor malesef😢😢 lütfen kaşıntılarınızı önemseyin özellikle avuç içi ve ayak tabanında varsa🙏🏻🙏🏻
Canım çok geçmiş olsun Allah temiz haberler almayı nasip etsin, herkesin süreci serüveni farklı ileriki zamanlarını düşünüp kendini hiç strese sokma bebek zaten vakti zamanı gelince inşallah sağlıkla doğacaktır, hepimiz farklı sağlık problemleri ile karşılaşıyoruz öyle düşün, güzel düşünelim güzel olsun Allah bu yolculuğu sağlıcakla huzurla tamamlamayı nasip etsin 🙏🏻

Kızlar merhaba. Bugün 16+2'yiz. Son 4 gündür grip geçiriyorum. Son 2 gündürde tuvalete ani şekilde kabızdan ishale dönmüş şekilde çıkıyorum. Karnımda ani kas sancısı, çekilmeler tarzında acılar oluyo. Gripten dolayı bişey olmuş olabilir mi bebeğede çünkü hareketlerini hissettiğim bi dönemde değilim, daha önce bi dış gebeliğim var ve tedirginim aslında 🙇‍♀️

Kızlar merhaba. Bugün 16+2'yiz. Son 4 gündür grip geçiriyorum. Son 2 gündürde tuvalete ani şekilde kabızdan ishale dönmüş şekilde çıkıyorum. Karnımda ani kas sancısı, çekilmeler tarzında acılar oluyo. Gripten dolayı bişey olmuş olabilir mi bebeğede çünkü hareketlerini hissettiğim bi dönemde değilim, daha önce bi dış gebeliğim var ve tedirginim aslında 🙇‍♀️
Geçmiş olsun canım bunları bir arada yaşamadım ama kötüye yorma. Ben de bir dış gebelik yaşadım. İshal daha çok bakteriyel olur ya da bazen gebelikte de yememizden içmemizden olabiliyor. Ben de lavaboya gittiğimde ya da yerimden kalktığımda alt karnımda batmalar hissediyorum.

Bu arada kaç kilo aldınız hanımlar.
Gebelik programında bana 19 hafta diyor burada 20 hafta diye yazılmış neden acaba.

İshale arada benim de dönüyor. Bazen üşütmek bazen yediklerimiz stres vs bi şekilde etkiliyor sonra geri normale dönüyorum. Bazen de kabızlık oluyor. Dr a sorduğumda vücudun hormonlara alışmaya çalışıyor demişti. İshal olunca barsak hareketleri de artıyor haliyle. Yediklerinize dikkat edin bu ara yağlı baharatlı acı yemeyin. Patates haşlama muz az yagli pirinç pilavı yoğurt vs tüketin iyi gelir. Sıvı da almayı unutmayın kaybettiğinizi yerine koymak için. Kayıp yaşayınca tedirgin gidiyor ben de her kontrol önü stres yaşıyorum sonra bebegi görünce rahatlayıp eve geliyorum. Hepsi çok normal🤗 ama artık haftamız ilerledi riskli dönemleri geride bıraktık, Allah in izniyle hersey yolunda gidecek diyorum kendi kendime. Nasip ettiyse zaten doğacak ve buna kim ya da ne engel olabilir ki değil mi😊 bunlari düşünün rahatlayacaksiniz biraz daha🥰

Gebelik programında bana 19 hafta diyor burada 20 hafta diye yazılmış neden acaba.
Ben 17+1 haftadayım❤️
-4 kilo vermiştim bu bi kaç haftadır kusma azaldı bulantı ve öğürmelerim devam etse de en azından zorla bişeyler yiyebildim şükür🙏🤲🏼
O sebeple 2 kilo aldım hala hamile kalmadan önce ki kiloma dönemedim😣 bi an önce azda olsa kilo almak istiyorum böyle canım çok sıkılıyor🤦🏻‍♀️

19+ larda olunca 20. Haftaya girmiş sayılıyoruz artık ondandır. Ben de oturtana kadar bi hal oldum😂 ben başlarda biraz kilo vermiştim. Sonra 3 kg almisim. Yani daha anca verdiklerimi toparladım ki bundan sonra alacaklarım artiya geçmiş olacak sayılacak 😅 sizin durum ne😊

İshale arada benim de dönüyor. Bazen üşütmek bazen yediklerimiz stres vs bi şekilde etkiliyor sonra geri normale dönüyorum. Bazen de kabızlık oluyor. Dr a sorduğumda vücudun hormonlara alışmaya çalışıyor demişti. İshal olunca barsak hareketleri de artıyor haliyle. Yediklerinize dikkat edin bu ara yağlı baharatlı acı yemeyin. Patates haşlama muz az yagli pirinç pilavı yoğurt vs tüketin iyi gelir. Sıvı da almayı unutmayın kaybettiğinizi yerine koymak için. Kayıp yaşayınca tedirgin gidiyor ben de her kontrol önü stres yaşıyorum sonra bebegi görünce rahatlayıp eve geliyorum. Hepsi çok normal🤗 ama artık haftamız ilerledi riskli dönemleri geride bıraktık, Allah in izniyle hersey yolunda gidecek diyorum kendi kendime. Nasip ettiyse zaten doğacak ve buna kim ya da ne engel olabilir ki değil mi😊 bunlari düşünün rahatlayacaksiniz biraz daha🥰
Ne güzel anlatmışsın bana da bi ferahlık geldi okuyunca 🫠 ayda bi kontrollerimiz haliyle evham yapıyoruz henüz hissedemeyenler olarak o sebeple tedirgin olmak normal ama dediğin gibi nasip olduysa zaten olacak o sebeple güzel düşünelim bebişlerimiz sağlıkla gelecekler bize inşallah ☺️❤️🥰🤲🏼

Ben 17+1 haftadayım❤️
-4 kilo vermiştim bu bi kaç haftadır kusma azaldı bulantı ve öğürmelerim devam etse de en azından zorla bişeyler yiyebildim şükür🙏🤲🏼
O sebeple 2 kilo aldım hala hamile kalmadan önce ki kiloma dönemedim😣 bi an önce azda olsa kilo almak istiyorum böyle canım çok sıkılıyor🤦🏻‍♀️
Almaya başlamışsınız siz de işte hiç üzülmeyin bebek normal gelişiminde gidiyor önemli olan bu🥰 bebek bi şekilde alacağını alıyor zaten. Bizim depolarimizdan kullandılar biz kilo verdik ama onlar o sayede gelişmeye devam etti. O eksiye inme durumunu kirmissiniz artık gerisi gelir🥰

Ben 17+1 haftadayım❤️
19+ larda olunca 20. Haftaya girmiş sayılıyoruz artık ondandır. Ben de oturtana kadar bi hal oldum😂 ben başlarda biraz kilo vermiştim. Sonra 3 kg almisim. Yani daha anca verdiklerimi toparladım ki bundan sonra alacaklarım artiya geçmiş olacak sayılacak 😅 sizin durum ne😊
Bende kusma olamadı tiksinme olmuştu sadece hiç kilo vermedim hep aldım. Bi de kanamalarım çok olmuştu hep yattım yediğim şeyler de patates haşlama ve ekmekti o yüzden şu ana kadae 5 kilo aldım. Kanamalarım bitti artık o yüzden harekete geçtim beslenmem de normale döndü bu ay kilo almadım inşallah böyle devam eder😅🤭🤭

Ne güzel anlatmışsın bana da bi ferahlık geldi okuyunca 🫠 ayda bi kontrollerimiz haliyle evham yapıyoruz henüz hissedemeyenler olarak o sebeple tedirgin olmak normal ama dediğin gibi nasip olduysa zaten olacak o sebeple güzel düşünelim bebişlerimiz sağlıkla gelecekler bize inşallah ☺️❤️🥰🤲🏼
Aynen öyle 😊 dün kontrole gittim ya önceki son günler ne kadar tedirgindim anlatamam. Bazen kendi kendimizi telkin etmeye calissak da korkular ağır basıyor. İnsanın yaşadıklarını yok sayması mümkün olabilir mi, yaşanmış ve iz bırakmış sonuçta. Ama önemli olan bunun da normal bir durum olduğunu bilmemiz bence😊 insanız biz de korkularımız olacak, hele ki annelik hormonları da devreye girince ohooo😂 ama ne yapıyoruz demin anlattıklarımı dusunup karnımızı seviyoruz onunla konuşuyoruz, elimizdeki ultrason görüntülerini aldığımız esyalari bi bakıp kendimize geliyoruz motive oluyoruz😁 o da mi kesmedi çıkıp yavaş yavaş bi yürüyüş yapıyoruz tam da havalar yürüyüşlük☺️ (tabiki Dr umuz yürüyüş yapmamızda sakınca gormuyorsa) derdi sıkıntıyı rüzgara bırakıp hafifleyip eve dönüyoruz 😄 ben de hala hareketleri hissedemedim yani bir iki şey hissettim ama bebek mi bilmiyorum 😅 düzenli olarak hisseder duruma gelmeyi iple çekiyorum iyi olduğuna daha çok ikna edecek bizi hem🤭

Bende kusma olamadı tiksinme olmuştu sadece hiç kilo vermedim hep aldım. Bi de kanamalarım çok olmuştu hep yattım yediğim şeyler de patates haşlama ve ekmekti o yüzden şu ana kadae 5 kilo aldım. Kanamalarım bitti artık o yüzden harekete geçtim beslenmem de normale döndü bu ay kilo almadım inşallah böyle devam eder😅🤭🤭
Ben de kusmadigim halde aşırı bulantı ve koku hassasiyeti yüzünden hiç yiyemiyordum. Tuzlu salatalık leblebiyle yaşadım diyebilirim ilk haftalarda. Daha yeni yeni bazı şeyleri yiyorum, bazılarını ise hala adını duymak istemiyorum 😅
Şimdi yavaş yavaş kış sebzeleri çıkıyor bol bol sebze yemekleri yersiniz, karbonhidrat da dikkatli tüketince normal gider bence artık. İlk aylar hangimizin düzenli oluyor ki sanki 😅 hareket konusuna yorum yapamıyorum Dr izin veriyorsa hafif yürüyüş yapmak güzel elbette ama riskli diyorsa mecbur istirahat edecegiz. Bebişler iyi olsun biz iyi olalım da kilo alınır verilir yoluna koyarız zamanla ☺️

Grip bebeğe bulamıyor ama ateş ve susuzluk olmamasına gayret edin bu ikisi kontrol altında olmalı. Yeterince WC ye çıktığınızdan emin olarak yapın susuzluk takibini çünkü ishal olunca aynı miktar sıvı alsanız da dışkı ile atıldığı için vücut susuz kalabilir. Viral enfeksiyonlar barsağı da etkileyebilir. Muhtemelen bugün düzelme yoluna girersiniz.

Ben de kusmadigim halde aşırı bulantı ve koku hassasiyeti yüzünden hiç yiyemiyordum. Tuzlu salatalık leblebiyle yaşadım diyebilirim ilk haftalarda. Daha yeni yeni bazı şeyleri yiyorum, bazılarını ise hala adını duymak istemiyorum 😅
Şimdi yavaş yavaş kış sebzeleri çıkıyor bol bol sebze yemekleri yersiniz, karbonhidrat da dikkatli tüketince normal gider bence artık. İlk aylar hangimizin düzenli oluyor ki sanki 😅 hareket konusuna yorum yapamıyorum Dr izin veriyorsa hafif yürüyüş yapmak güzel elbette ama riskli diyorsa mecbur istirahat edecegiz. Bebişler iyi olsun biz iyi olalım da kilo alınır verilir yoluna koyarız zamanla ☺️
Ay evet inşallah gebelikten önce şöyle kilo almam böyle kilo almam diyip duruyordum😅. Sağlık olsun sağlıkla kucağımıza alalım inşallah 🥰 dediğin yediğim besin değerlerine dikkat edeyim hem bebek hem kendim için artık alırsam da doğumdan sonra veririm inşallah 😊😊

Back
X