Maskenin faydalarıMaskesiz asla girmem o toplara
Yok çünkü öyle birisiTanısam ben tanırdım, ben tanımadığıma göre
Film izler gibi izliyorum şu kitapları okumayan yiyen arkadaşları
Benimde çok çok sevdiğim bir kitap, çok beğenmiştim. Sende çok güzel özetlemişsinEmile ajar
Bunca yoksulluk varken
Kitabın adı bunca yoksulluk varken ama kitapta yoksulluktan kasıt para değil ama zengin bir hayat da okumuyorsunuz . Yoksulluktan kasıt kimsenin olmaması yoksulluğu, sevgi yoksulluğu, mutluluk yoksulluğu, insanlardaki anlayış yoksulluğu, kimsenin olmaması yoksulluğu , adalet yoksulluğu.....
Fransa Paris'te alt sınıf bir mahallede yaşayan annesi fahişe, babası pezevenk olan doğumu tarihlenmemis bir çocuk kahraman Momo. Diğer ana karakterse madame Rosa, Nazilerin zulmüne uğramış ve bunu son nefesimde bile tramva olarak taşımış eski bir Yahudi fahişe. artık belli bir yaşa gelince bu mesleği yapamayacağı için fahiselerin çocuklarına para karşılığı bakmaya başlıyor. Momo da bu çocuklardan sadece biri. Dönemin fransasinda fahiselerin çocuk sahibi olması yasaktı.
Bize bu sert hikayeyle adaleti, eşitliği, görmezden geldiğimiz insanları, ayrıştırmak için kullandığımız dil din renk unsurlarını o kadar ustalıkla işlemiş ki yazar sizi manen sarsmadan her seyihi önünüze seriyor. Neleri kimleri görmezden geliyorsanız onların hayatlarından kesitler buluyorsunuz.
Arap müslüman olan Momo ve Nazilerin zulmüne uğramış Madame Rosa arasındaki o şefkatli bağı göreceksiniz.
Öyle bir bağ ki " gece üşüdüm kalktım gittim Madam Rosa nin üzerine bir battaniye örttüm" der Momo.
İyi insanlar arasında din dil renk cinsiyetin önemsiz olduğunu göreceksiniz.
Yaşanan bunca sefalete bunca sevgidizlige çaresizliğe ve adaletsizliğe rağmen umutlu olmanın nasıl birşey olduğunu öğreneceksiniz erken yaşta büyüyen momodan.
Kitapta sadece fakirlik anlatılmıyor. Yoksullukdaki varlıkları gösteriyor.
Okurken yazarın samimiyeti sizi sarıyor. Olaylarla merak uyandırma çabası yok bir olay değil de içinde olduğu durumu anlatmaya çalışıyor.
Hani görmezden geldiğimiz insanlar dedim ya işte öyle bir eleştirisi var ki bu satırları sizlerle paylaşmak istiyorum:
" Madam Rosa nın her yanı dehşet çürüyordu çünkü bu dünyada acıma diye bir şey yoktur. Kokunun nerden geldiğini anlamak için kapıyı kırıp beni Madam Rosa nın yanında uzanmış gördüklerinde , "imdat" ve "ne feci şey" diye bağırmaya koyuldular, ama daha önce bağırmayı akıl edememişlerdi. YAŞAMANIN KOKUSU YOKTUR çünkü.
Momo yaşamak herkesin harcı değil der kitapta sahi yaşamak kimin harcı
Maskeyi takmayı bıraksak çok boşlukta hissederim kendimiMaskenin faydalarıne kadar bıksak da bu sebeplerle kullanmak lazım aslında
Kopamıcaz sanırımMaskeyi takmayı bıraksak çok boşlukta hissederim kendimiarabada çıkartıyorum bazen çıplak gibi hissediyorum kendimi
C Capanin Gururu Teyom cuğum görüyor o arkadaşlarıYok çünkü öyle birisijasminin bizi teselli etme şekli o
Film izler gibi izliyorum şu kitapları okumayan yiyen arkadaşları
Benimde çok çok sevdiğim bir kitap, çok beğenmiştim. Sende çok güzel özetlemişsin
Filmi de var kitap kadar sarsıcı değil tabi ki ama yine de güzeldi kitapla pekişince film zevkli oldu, tavsiye ederim.
Kabus gibi sanki salgınlı gerilim filmi izliyoruzKopamıcaz sanırımama tabi bu virüs biter mi orası meçhul
Hasretle bekliyoreeee
Malum yarından sonra evdeyiz, rahat rahat takip edebilirim hirkesiHasretle bekliyoreeee
Yurtdışında zor olduğunu duymuştum Allah kolaylık versin başarırsın sen merak etme 3.de olmuş bilAlmanya Avusturya da kuzenlerim var Türk ehliyeti olan sadece sürüş testine giriyormuş. Yazılı yokmuş ama İngiltereikisinde istiyor. Ne gerek varsa trafiği kolay herkes kurallara uyuyor ve yollar düzgün araba sürmek daha kolay en azında sürerken dil gerekmiyor
Kendine nazar değdirenlerde bugünBen de alanım dışında başka kitap hiç okumadım. Haneme 0 yazılacaktezi bitirene kadar böyle, sonra hız vereceğim
Baya mesafe varmış bu kadar uzun kalmanızın nedeni belli oldu
Ooo yolda 2 kitap bitirirsin şimdi
Günaydın yaaa ne şahaneÇIR ŞELALESİ, SEBETERİAS KALESİ, BUBAN BACALARI, YÜZEN ADALAR TABİAT PARKI
Bingöl'den herkese günaydın
JES
Mehfam
H M
kk birinci noteri
Less-is-More
asliogretmen
Nego
Life light
Alp_BuRc
Bonus
WunderLost
Oriana
minseo
Margaret Hale
Levaiz
Eleadora
Stevya
Mucizemsn
D dolunay10
Jawlensky
pawlover
WOMAN
turuncukedininannesi
Kukrim
Nosking
isabel
C Capanin Gururu Teyom
beatitude
U UcanSupurge
K Kitapkontesi
Otrera
yet07
Natsume
D dgdln
MelodiminEsi
Limonsuzzcay
benkahvecanavari
nemesis
dayler dayler
Jasminla
Adonia
pylz
Keira-
minik kalp0753
pomegranate_
kimlanbu
elektra
astrojurnal
@Seridina
firdefs
Samsonn
Cookiie
Blue_Black
K Kafkefo
pacman
KumraL_KrakeR
ummhnisa
Günaydın güzel ve seksüüüüü hanumlarÇIR ŞELALESİ, SEBETERİAS KALESİ, BUBAN BACALARI, YÜZEN ADALAR TABİAT PARKI
Bingöl'den herkese günaydın
JES
Mehfam
H M
kk birinci noteri
Less-is-More
asliogretmen
Nego
Life light
Alp_BuRc
Bonus
WunderLost
Oriana
minseo
Margaret Hale
Levaiz
Eleadora
Stevya
Mucizemsn
D dolunay10
Jawlensky
pawlover
WOMAN
turuncukedininannesi
Kukrim
Nosking
isabel
C Capanin Gururu Teyom
beatitude
U UcanSupurge
K Kitapkontesi
Otrera
yet07
Natsume
D dgdln
MelodiminEsi
Limonsuzzcay
benkahvecanavari
nemesis
dayler dayler
Jasminla
Adonia
pylz
Keira-
minik kalp0753
pomegranate_
kimlanbu
elektra
astrojurnal
@Seridina
firdefs
Samsonn
Cookiie
Blue_Black
K Kafkefo
pacman
KumraL_KrakeR
ummhnisa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?