Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bozkurtlar
Atsız'ın dili çok akıcı ve okurken sanki siz de o anı yaşıyor gibisiniz. Kitapta en çok dikkatimi çeken eskiden Türklerde kadının yerinin çok yükseklerde olduğu ve çok saygı duyulduğuydu.
Türklerin bozkırlarda yaşantısının ve Çin ile azılı savaşını destansı bir dille anlatıyor. Yeri geldi aklıma Tarkan filmi geldi yeri geldi okulda aldığımız dersler geldi. bence okuma listenizin üst sıralarında bulunması gereken bir kitap

Puanımım 10/10

Canım tarihi gerçeklik payı var mı kitabın yoksa tamamen kurgu mu?

Canım tarihi gerçeklik payı var mı kitabın yoksa tamamen kurgu mu?
Tarihsel anlatmıyor romansı ama kurgu değil gerçekleri anlatıyor.
Kitap iki kısımdan oluşuyor: Bozkurtların Ölümü‘nde Göktürk Devleti’nin yıkılışını, Çinlilerin himayesine girmesini, Türklerin yaşadığı zorlukları ve Kür Şad İhtilali’ni anlatıyor. Bozkurlar Diriliyor ise Türklerin yeniden dirilerek devlet kurmalarına kadar giden kutlu bir yolu anlatıyor.

Ben de kaç zamandır Türklerin tarihini anlatan kitap arıyorum. Buna da göz atarım. Daha eski tarihlerden öneriler varsa açığım. Türkler hangi arazilerde yaşamış, nerelere göç etmiş çok merak ediyorum ))

Bu kitap Göktürkleri anlatıyor.
Tamam canım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…