• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    132
Benim doktorum hepatit testi istedi, karaciğer pıhtılaşmasına baktırdı şimdilik bunlar da temiz gozukuyor sadece hepatit in dört beş çeşidi var sanırım 3 tanesi felan temiz çıktı diğer 2 si hemen cıkmıyor bir haftayı bulabılırmıs ama doktorum onlar da temiz cıkar muhtemelen diyor
Bu durumda neyden şüpheleniyor doktorunuz?

Bu durumda neyden şüpheleniyor doktorunuz?
Yüzyüze konuşamadık pazartesi daha detaylı konuşacağız o zaman daha ayrıntılı anlatacaktır. Bence iki seçenek var ya gebelik kolestazı çıkacak ya da dönemsel bir şey geri düşecek karaciğer değerlerim. İkincisinin olmasını dilemekle beraber birincisine de kendimi hazırladın

Ben multivitamin kullanamıyorum şuan bende çok fazla yan etkisi oldu. Bebeğimizin sağlığı çok önemli tabiki ama bizim sağlığımız da çok önemli. Besinlerden almaya çalışıyorum vitamin mineralleri yapacak bir şey yok :KK43:
Zararı faydasını geçen hiçbir şeyi zorlamaya gerek yok çok iyi yapmışsınız. Bol bol et ve ot yiyeceğiz 🙏🏻

Yüzyüze konuşamadık pazartesi daha detaylı konuşacağız o zaman daha ayrıntılı anlatacaktır. Bence iki seçenek var ya gebelik kolestazı çıkacak ya da dönemsel bir şey geri düşecek karaciğer değerlerim. İkincisinin olmasını dilemekle beraber birincisine de kendimi hazırladın
Birinci olursa ne yaparız? Sonuçları ne olur?

Birinci olursa ne yaparız? Sonuçları ne olur?
en doğrusunu doktorlarımız söyleyecektir. Önce allaha sonra onlara emanetiz. Karaciğeri yormayacağız yoran besinlerden uzak duracağız. Erken doğum riskimiz hep olacak bunu tetikleyecek şeykerden uzak duracağız (stres,kaygı) her hafta nst ye gıreceğiz sanırım sancımızın takipte olması gerekecek. İlaç tedavisi başlayacak zaten. Tansiyonu, bebek hareketlerini hep kontrol edeceğiz her gün. Bir de vajinal doğum yapamayacağız bebek doğum travması olmasın diye. En geç 36-37 haftada sezeeyana alınacğız. Elimizden gelen bunlar gerisi allaha emanet. Daha kötü tabloları ne okuyun ne de düşünün. Her zaman kötü senaryolar var bu olmasa da başka şeyler olabilir inanın hayat böyle bir şey yarınımızın bile garantisi yok.

İyii akşamlarrr arkadaşlar bu ara sadece okuyorum pek yazamıyorum
Bugün detaylı ultrasona girdim çookk şükür her şey yolunda.
Beni tetanoz için hiç arayan olmadı zaten bizim sağlık ocağında takip işi pek yook bugün yazdım 4 sene önce kızımda 2doz tetanoz yaptırdım yapmam gerekir mi diye tdap aşısı var gebelere yapılan doktorunuza sorun yazdı doktorda ilk tetanoz sandı gerek yok dedi sonradan anladım tdap aşısı farklıymış ona bir şey yazmadı sizde durumlar nasıl 2.gebelik olup yaptıran var mı

Günaydın kızlar acıbademde doğum yapacaklar için hastane şu ikisini verdiği setin içine koyuyormuş

Eklentiler

• IMG_8292.webp
    IMG_8292.webp
    41 KB · Görüntüleme: 40
Günaydın bu aralar pek giremedim umarım herkes iyidir, güzel sürec geciriyodur. Ben çok şükür iyiyim haftaya kontrolümüz var testlerde yapılacak bi ay gecmek üzere yine en son kontrolümden. İnşaAllah testlerde iyi sonuc alırım. 20+1 haftadayım hareketlerini baya hissediyorum artık çok güzel duygu, bana baya bi enerjide geldi mide bulantım hic kalmadı çok şükür bakalım sürecimiz nasıl devam edecek. Evinize doğumdan sonra ebe getirme hakkınız var mı ? Yurt dışında öyle bi hak varmış iki ebeyle tanıştım kararsızım 😏

Merhaba benim karaciğer testim malesef 1 günde daha da yükseldi. Safra asidi testi temiz çıktı fakat henuz yukselmeye başlamamış olabilir dendi 1 hafta sonrası yanı önümüzdeki ptesi tekrar bakacaklar. O sırada diğer kötü ihtimalleri elemek için (karaciğer pıhtılaşması, hepatit vs) test yaptılar şimdilik onlar da temiz gözüküyor. Gastroenterolojiden randevu oluşturmamı istedi kadın doğumcum cumartesi de ona görüneceğim. Sorun var ama ne olduğunu çözmeye çalışıyorlar. Muhtemelen kolestaz gibi gözüküyor sonraki safra testinde daha net olur. Sizin çok erken değil mi kolestaz için? Kaşıntıyla mı gittiniz? Avuç içi, ayak tabanı kaşıntısı da var mıydı? Test verdiniz mi
İlk etapda yatış yaptıltan sonraki kontrolümde karaciger emzinleri yükselmişti 1 haftabara ile tektar bakıldı yine aynı hatta biri daha yükselmişti. Dahiliye bölümüne yönlendirdi dr. Orada safrq kesemde çamur olduğunu öğrendim ama bu aşamada kaşıntılarım başladı ilk ayaklarımda sonra vucıdımda en son ellerim içinde 2 gün ara ile bu sekilde ilerledi suan bi tık daha iyi kaşıntı tahliller vs istedi onşarda da sanırım bi anormallik cıktı açlıl safea asidi testi istedi bugun verdim aöa suan yüksej derece enfeksiyonum varmış idrarda kan gözükmüş bunlar bağlantılı mı safra kesesindeki çamırla bilmiyorum. Col geçmiş olsun size

İlk etapda yatış yaptıltan sonraki kontrolümde karaciger emzinleri yükselmişti 1 haftabara ile tektar bakıldı yine aynı hatta biri daha yükselmişti. Dahiliye bölümüne yönlendirdi dr. Orada safrq kesemde çamur olduğunu öğrendim ama bu aşamada kaşıntılarım başladı ilk ayaklarımda sonra vucıdımda en son ellerim içinde 2 gün ara ile bu sekilde ilerledi suan bi tık daha iyi kaşıntı tahliller vs istedi onşarda da sanırım bi anormallik cıktı açlıl safea asidi testi istedi bugun verdim aöa suan yüksej derece enfeksiyonum varmış idrarda kan gözükmüş bunlar bağlantılı mı safra kesesindeki çamırla bilmiyorum. Col geçmiş olsun size
ay size de çok geçmiş olsun siz de çok zor şeyler yaşamışsınız allahım şifa versin tekrar yaşatmasın inşallah. çamur neden oluşmuş peki daha önce var mıydı böyle bir sorununuz? kolestaz teşhisi konulmadı sanırım size

Günaydın bu aralar pek giremedim umarım herkes iyidir, güzel sürec geciriyodur. Ben çok şükür iyiyim haftaya kontrolümüz var testlerde yapılacak bi ay gecmek üzere yine en son kontrolümden. İnşaAllah testlerde iyi sonuc alırım. 20+1 haftadayım hareketlerini baya hissediyorum artık çok güzel duygu, bana baya bi enerjide geldi mide bulantım hic kalmadı çok şükür bakalım sürecimiz nasıl devam edecek. Evinize doğumdan sonra ebe getirme hakkınız var mı ? Yurt dışında öyle bi hak varmış iki ebeyle tanıştım kararsızım 😏
günaydın maşallah. hyr türkiyede öyle bir hak yok fakat özel ebeyle anlaşılabilir tabi ki ama ben gerek görmüyorum annem benimle ilgilenebilecek durumda

Sebebi neydi düzeldi mi??
Endokrin bir sebep bulamadı. Ateşim çıkıp hastaneye gitmiştim orada hem gebeliğimi hemde bu değerlerin yüksek olduğunu öğrendim. +Crp yüksekti idrarda enfeksiyon vardı. 1 kutu antibiyotik verdiler. Folik asit ve insilün direnci ilacını kestiler. Çok kısa sürede değerler düştü. Şimdi normal sınırlar içinde. Değerler normale dönünce folik içmeye devam ettim, şimdide multivitamin içiyorum onlar da tekrar değerleri yükseltmedi. Bu arada bana tahlil olarak tüm olabilecek antikorlara baktılar hepatit vs.

Endokrin bir sebep bulamadı. Ateşim çıkıp hastaneye gitmiştim orada hem gebeliğimi hemde bu değerlerin yüksek olduğunu öğrendim. +Crp yüksekti idrarda enfeksiyon vardı. 1 kutu antibiyotik verdiler. Folik asit ve insilün direnci ilacını kestiler. Çok kısa sürede değerler düştü. Şimdi normal sınırlar içinde. Değerler normale dönünce folik içmeye devam ettim, şimdide multivitamin içiyorum onlar da tekrar değerleri yükseltmedi. Bu arada bana tahlil olarak tüm olabilecek antikorlara baktılar hepatit vs.
çok geçmiş olsun çok sevındım düzelmiş olmasına ınsallah bır daha tekrar etmez sorunsuz alırsınız yavrunuzu kucağınıza amın, inşallah bizimkilerde düzelir

darısı başımıza :nazar:

Selam kızlar
3lü test yaptırdım, trizomi 18 sınırda çıktı. Yani yüksek değil ama sınırda dedi doktor. Detaylı ultrasona gireceğim. Siz yaptırdınız mı tarama testi?

Bu arada Mrs Dalloway Mrs Dalloway oğlum olacakmış listeye ekleyebilir misin😊

Kızlar bel ağrılarınız ne durumda?
tam başım geçiyor belim başladı iki gündür çok ağrım var. Karnımda sancı hissetmiyorum akinti vs de yok ama hafif sert gibi sirt ustu yatinca normal midir acaba :( Hamile destek yastığımı mecburen kullanmaya calisicam boynumu agritti diye kullanmamıştım.

Back
X