- 7 Nisan 2019
- 14.849
- 57.312
- 598
Canlarım benimBen de 26 diye düşünüyordum
Adam diyor ki dil öğrenin ama ingilizce dil değil diyor onu zaten bilmeniz lazım. İtalyanca İspanyolca vs öğrenin diyor. Ben Türkçeyi zor konuşuyorum
Suç onun o zaman öyle davranmış demekkiBen de 26 diye düşünüyordum
Hissettiğimiz yaştayızRuhum gençyaşımada kimse inanmıyor zaten
Sen 36 mısın? Benden büyük müsün36yım ama
Bakıyorum da buradasınÇocuğu uyutuyorum. Sonra kitap okumaya devamke
Teşekkür ederim vr mı aranızda benim gibi fantastik seven
Samdanım hoşgeldin tam seni etiketleyecektim sen geldiniyi akşamlar hatunlar
Jane eyre bitti.
okurken gözümde Türkan Şoraylar hülya koçyiğitler Ediz Hunlar Cüneyt Arkınlar cirit attı desem yeridir
ben anladım Yeşilçam o orjinal muhteşem fikirleri nerden almış
hele o başından geçenleri narsist narsist anlatan genç kızların hazin öyküsü. o zehir gibi kafası yüksek ahlaki gerçekten uzak peri masalı kafası falancümleler bile aynıydı repliklerle
bundan önce okuduğum uğultulu tepeler ve jane eyren yazarları kardeş. ikisi de kadın. bu detay yüzünden üst üste okudum. ve İngilizlerin ne kadar kibar görünse de kaba insanlar olduğunu anladım.
kitap akıcı ama yazar kadın kahramanın ağzından anlattığı için kadın kahramanı narsist gibi gördüm ben. ara ara itti beni o yüzden. yine de eğlenceli ve zeki bı dili vardı. çok güzel noktalardan alıntı ve benzetmeler kullanmış. tam bir kadın titizliği:) birazdan kadının burcu Başak mi diye bakcam Googledan
yazıldığı dönem için çok aykırı ve açık seçik sayılmış. bence o dönemi anlamak için okunması çok faydalı olur:) çünkü öpüşmek bile geçmiyo nerdeyse içinde. ayrıca ilk feminist kitaplardan sayiliyomus. bı kadının özgür ve ekonomik olarak bağımsız olması işlenmiş.
ama bı bu kadar daha yazsam yetmez. bence mutlaka okuyun:) okuyanlarla tartışmak isterim kitabı:)
10dk uyumasıBakıyorum da buradasın
Samdanım hoşgeldin tam seni etiketleyecektim sen geldinne güzel yazmışsın ya gülsem mi muhteşem mi atsam bilemedim
Hoş geldin ) ben fantastik ve bilim kurgu severim, güzel seri kitaplara bayılırım )Selamlar herkese,
Ben de düzenli kitap okumay çalışıyorum özdllikle serileri çok seviyorum.. bu yılın başında witcher serisine başladım.. toplam 7 kitap, 6. Kitabı yarıladım ama bir yandan da korkuyorum bitiyor diye, çünkü kitap bulmakta çok zorlanıyorum bazen.. her türü okumakta zorlanıyorum.. fantastik türü favorim ama onun dışında sürükleyici kitapları da okuyabiliyorum.. bu yüzden kitap kulüpleri aklıma geldi ve kulüp deyince de kadınlar kulübü tabiki =D bu arada bir hesap yaptım yılın başından beri 2000 sf okumuşum :) kendimle gurur duyuyordum ama buraya bakınca biraz söndüm tabi maşallah insanlar 50 kitap okumuş yıl başından beri valla bravoeğer kitaplatım bitiyor korkusunu atarsam bende daha çok okuyabilirim..
Sözün özü; kabul ederseniz ben de katılmak, kitap tavsiyeleri sayesinde, kitaplarım bitecek korkusu olmadan, bol bol okumak istiyorum.. ne yapmam gerek acaba?
İyim tatlım çay içiyorumhoşbuldum limonsuzum nasılsın
ay kitap o kadar çok konuşmaya müsait kikesinlikle okunmalı ya
daha neler neler yazcaktim da bı kitap da benden çıkmasın dedim limonsuzum
Okumalı mıyım okumamalı mıyız çok arada kaldımhoşbuldum limonsuzum nasılsın
ay kitap o kadar çok konuşmaya müsait kikesinlikle okunmalı ya
daha neler neler yazcaktim da bı kitap da benden çıkmasın dedim limonsuzum
İyim tatlım çay içiyorum
Senin yazdıklarını kitap okur gibi okuyorum desem
Okumalı mıyım okumamalı mıyız çok arada kaldım
yani Anna Karenina yi döverhem malzeme olarak hem anlatım olarak
Şımartılmayı hakediyorsunuz küçük hanımbeni şımartıyorsunuz küçük hanım
afiyet olsun limonsuzum bu akşam ben de çay içtim
yarın işe gitcem. ne zamandır evdeyim ya bı heyecan geldigidip ilk okul çocuklarının çantasını hazırlaması gibi hazırlık yapasim var
Şımartılmayı hakediyorsunuz küçük hanım
Ohh çay da içmişsin yarına hazırsın demektir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?