- 29 Mayıs 2017
- 24.901
- 113.504
- 598
Evet bak onlari cok guzel anlatmis, resmen gozumde canlandi, oralarda olmak istedimpeki oturmak için yalı bakmalarına ne diyorsunuz:)
bide bakıp bakıp begenmiyolardi
eski İstanbul'un anlatıldığı kısımları çok sevdim ben:)
Evet bak onlari cok guzel anlatmis, resmen gozumde canlandi, oralarda olmak istedim
O da bilmiyordur ne gördüğünübide delirirken geldi aklına sadece halk millet demi.
hamal mi görüp etkilenmişti
Hoşbuldum canımnapiyon tosunumhoşgeldin
En çok sevdiğimözellikle kayikta gezerken boğazdan gördükleri manzaraları anlatması
emirganin sapa bı yer olması mesela:) çok ilginçti
O da bilmiyordur ne gördüğünüEvet hamaldı
Hoşbuldum canımçok hoş yazıyorsunuz teşekkürler hepinize müthiş tespitleriniz var
Beşir benzetmesine bittim
Yok ben direk yine karamsar oluyorumOkuyup bitirince huzur buluyorsun
Birde mümtazla suatın hayaletinin konuşmaları bombaydı“sen ölüsün yani insansın “ kopma noktam oldu
Evet bence de olmalıbu gecenin en iyi yorumu olabilir o
sen okumuş muydun daha önce:)
Yok ben direk yine karamsar oluyorum
Kafayı yediği yerlerde vardı unutulmaz benim içinbak bunu hatırlamıyorum ben. çok iyiymiş
Kafayı yediği yerlerde vardı unutulmaz benim için
Mumtaz kendi askiyla kayikcinin askini kiyaslarken gözüme carpti bu. Hicbir onemli yazarin ya da sairin eserlerini bilmeden de sevebilir insan gibi birsey soyluyordu sanirim ama ayni tutkuyu ve adanmisligi tasimadigini da belirtiyordu ayni zamanda. Kendisi yasadigi tum anlarda Nurani dusunurken kayikcinin boyle bir tasasi olmadigini falan yazmisti sanirim. Aklimda kaldigi kadariyla yazdim. Özetle okumus insanin aski okumamis olanla bir degil demis. Belki haklidir dabu Anna Kareninada da vardi.
Jane eyre ve uğultulu tepelerde de vardı.
fakirin kazancı bir yılda hiç bişey etmezken. soylu ve zengin olanlar bir kıyafete adamın yıllık kazancından fazla harciyodu. ve doğal hakkı olarak görüyordu.
huzur kitabında sevdiğim bı yön sömürge anlayışı olmaması. ama normal insanları az da olsa aşağıda görme orda da vardı
Tanpınar çok gezmiş görmüş ve çokta güzel Türkçesi vardır. Zaten okuyucusuna güzel Türkçesini sunmakla kalmıyor işlediği konuları derinlemesine veriyor. Ben çok seviyorum kendisini zaten tecrübesini bilgi birikimini çok güzel eserlerinde veriyorYa valla ben okurken huzur bulduğum için 2 kez okudum. Tanpınar Türkçesine zaten can kurban. Bu nasıl cümle öyle diye bir kaç kez okuduğum oluyordu.
İlaçları kırdığıydı oelini kestiğini hatırlıyorum ben bı
Ben aslanım amaklasik yayhavalar kapalı yağmurlu olunca mutsuz da oluyon mu
Mumtaz kendi askiyla kayikcinin askini kiyaslarken gözüme carpti bu. Hicbir onemli yazarin ya da sairin eserlerini bilmeden de sevebilir insan gibi birsey soyluyordu sanirim ama ayni tutkuyu ve adanmisligi tasimadigini da belirtiyordu ayni zamanda. Kendisi yasadigi tum anlarda Nurani dusunurken kayikcinin boyle bir tasasi olmadigini falan yazmisti sanirim. Aklimda kaldigi kadariyla yazdim. Özetle okumus insanin aski okumamis olanla bir degil demis. Belki haklidir da
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?