Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
başını görünce ödüm koptu az okuyun dimeyin diyeceksin diye sonra bir ohhh çektim

Mayıs Ayı Okuduklarım

1- Bin Muhteşem Güneş - 430

2- Piraye - 348

3-Satranç-85

4-Bilinmeyen Kadının Mektubu - 68

5-Madalyonun İçi -383

6-1984- 352

Toplam:1.666 sayfa
C Calcifer bilimeyen Kadının mektubu ve satrancı tek kitap sayalım dilersen biraz körlük biraz da kamelyalı Kadın okudum bitmedikleri için yazmadım

Ben de ben de

Bi ben mi kitabın adından veya içindeki cümleden sonunu tahmin edemiyorum C Calcifer de Fareler ve İnsanlar da bi cümleden kitabın sonunu tahmin etmişti
Benim bir takıntım vardır çocukluğumda da vardı. Bir dizi , flim oynarsa konusundan çok adını sorarım. Adı ne? Kitapta okuduğumuz için anlamını konusunu anlamak için sorarım. Adı ne? Bazen ilk bakışta anlamam adını öğrendiğimde. Okudukça anlarım. Beynim hemen komut veriyor. Adı ne?

Livaneli / Leyla'nın Evi

Her kitabında olduğu gibi bu kitabını da keyifle ve hızlıca okudum.
Leyla; Evini kaybetmiş daha doğrusu zorla evinden çıkarılmış bir kadın.
Ama okurken yetişme tarzına, kültürüne, aldığı eğitimlere çok özendim.
Öğrendiği diller, müzik bilgisi ve özellikle de piyano çalması
Tam bir hanımefendi, her hareketinde zarafet akan birisi.
Sonra evine kavuşuyor ama biraz acı ile...
Kitap çok çok güzel, mutlaka okuyun..

C Calcifer

C Calcifer bilimeyen Kadının mektubu ve satrancı tek kitap sayalım dilersen biraz körlük biraz da kamelyalı Kadın okudum bitmedikleri için yazmadım
Hepsi ayrı bir kitap canım. İnce kitaplar da bazen kurtarıcı oluyor okumaya devam etmemizi sağlıyor. O yüzden onlar tek kitap olarak kalsın

Beyazlı Kadın
Kitap duygusal gerilim romanı olarak tanımlanıyor. İlk gotik tarzda yazılmış bir roman. İngiltere'nin Victoria dönemine ait tarihte sınıflar arası farklılıklar polisiye bir olay üzerinden anlatılıyor. Heyecanlı ve olaylar akıcı. Birde kitap farklı karakterler üzerinden olayları devam ettirip anlatılıyor. Bu kısmı da çok hoşuma gitti.

Şah ve Sultan
Çok sevdim. İskender Pala'nın dilini seviyorum. Yavuz'un ve şah İsmail'in davası keşke hep kağıt üzerinden olsaydı dedim. Canım Bihruze. Canım Gulizar Begüm.. Tavsiye edeceğim bir kitap.

Satranç
Yalnızlığın belli bir müddetten sonra yakıcı özelliğiyle yüzleşen bir adamın tesadüf eseri bir kitaba sahip olması ve kitabın konusunun satranç olmasıyla bir satranç dehasina dönüşen adamın hikayesi. Kısa bir kitap. Arada kafayı nadasa aldığınız zaman yine de boş kalmamak için dinlenme babında okunacak bir soluk alma kitabi diyebilirim.

Şizofren
Jan adlı karakterin 23 sene önce kardeşi ansızın kaybolunca üstüne babası kaza sonucu ölünce ruhsal sıkıntılara girmesini yıllar sonra yaşadığı yere dönüp olayları irdelemesini anlatıyor. Heyecanlı ve bir çırpıda okunacak bir kitap. Zira ben gece başlayıp diğer günün akşamı bitirmiştim. Tavsiye ederim.

Fobi
Sarah adlı karakterin bir akşam evine giren kişi kocası gibi davranan bir yabancıdır.Bu yabancı hastalıklı bir psikopat gibi görünüyordur fakat asıl amacı Sarah'ya korkularıyla yüzleşmesini sağlamaktır.
Wolf Dorn ile yeğenim sayesinde psikiyatrist kitabıyla tanıştım. Bu iki kitap yine sürükleyici fakat bir Psikiyatrist gibi tat vermedi nedense.

Yakıcı sır
Küçük bir erkek çocuğunun yaşadıklarını anlatıyor. Bir baronla annesi arasındaki kaçamak ilişkinin anlamsızlığı zaman zaman eğlendirirken zaman zaman da ileriki hayatının ilişki yönünün temelini oluşturuyor. Garipsedigim ve sorgulatan bir kitapti.

Çocuklara ve Büyüklere Masallar

Üstün Dökmen'i takip ederim. Programlarını izlerim. Bu kitabını kızım için almıştım. Bazı yerleri çok çocukça bazı yerleri çok olgunca buldum. Gerçekten adı üstünde bir kitap. Her masal sonunda birkaç soru soruluyor. Hoş bir kitapti.

Bu ay yanlış hatırlamıyorsam ayın 16sindan sonra kitap okumaya başladım. Ay sonuna kadar Hedefim 1500 sayfaydi. Hedefimi astım Kitapları telefonuma kaydedip sonra yazma fikrinden vazgeçtim unuttuğum şeyler oluyor çünkü

Kuzu 1 sayfa daha okusan düz 2bin olurdu

Dilek Cesur -Seni Anlıyorum Anne
Dilek Cesur- Seni Anlıyorum Çocuk kitapları çocukları ve annelere yönelik yazılmış bir kitaptır. Yazarı zaten okul öncesi öğretmenidir. Hem anne psikolojisini hem de çocuğun psikolojisini çok güzel anlatıyor.

Fırat Çakır - Kaderle Randevu
Fırat Çakır- Ben Değerliyim Çünkü
Özlem Çakır- Aklında değil kalbinde tut
Özlem Çakır- Keşkesiz Yaşamak
Fırat Çakır - Yaşam Enerjini Fulle
Okuduğum kitaplar bunlar.

Özlem Çakır, Dönüşüm Koçu ve NLP Uzmanı
Fırat Çakır, eğitimci , yazar, yaşam koçu
Fırat Çakır ve Özlem Çakır karı kocalar. Birlikte iş yapıyorlar.
Bunların kitaplarını çok sevdim. Bunların kitapları kişisel gelişim kitapları gibi ama günlük hayatta karşılaştığımız sorunların cevaplarını veriyorlar. NLP uzmanıdırlar.

Canimcim 2 hafta kadar daha beni yok sayin, sonra bomba gibi gelecegimmm. Şuan cok yogun ve karisigm

Gotik tarz kitap da mı oluyormuş yaa valla bi yaşıma daha girdim.. gotikin her türüne bayılırım bakınız avatarım
kitaplar çok güzel görünüyor bazılarını listeme ekledim. Teşekkürler

İşte yorum yapınca böyle listelere ekleniyor kitaplar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…