• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Temmuz okuduğum kitaplar;

1.MUHTEŞEM GATSBY
Eğitimsiz ve yoksul bir ailede büyüyen Gatsby servet ve güç kazanarak kendini baştan yaratır. Bunun tek bir amacı vardır ilk aşkı Daisy’ye sagip olmak.
Kitap bana göre döneminin başarılı eserleri arasında. 1929 büyük Amerikan krizi öncesi hızla büyüyen ve zenginleşen Amerkan vatandaşlarını ve Amerikan rüyasını çok güzel anlatmış. Kurduğu cümleler ve betimlemeler başarılıydı. Yazar sıkça bilinç akışı tekniğine başvurmuş. Benim tek acaba dediğim şey kitabın kısa olması oldu. Daha uzun olsa ve karakterleri özelliklede Gatsby’yi daha ayrıntılı tanımak güzel olurdu. 💜

2.ERİK AĞACI
2. Dünya savaşı sırasında Alman bir kızın Yahudi bir çocuğa olan aşkını anlatıyor kitap. Bir gecede değişen ve alt üst olan hayatlara bu kez Almanların gözünden bakıyoruz. Sade, anlaşılabilir,akıcı dille yazılmış. Ancak ben çok etkilenmedim bu kitaptan.🤷‍♀️
Yinede okumak isteyenler keyifle okuyacaktır😊

3.SON ADA
Doğal güzelliklere sahip sakin bir adada şehrin gürültüsünden ve kalabalığından kaçmış bir grup insan huzur içinde yaşamaktadır.Adaya emekli olan devlet başkanının yerleşmesiyle adadaki bütün dengeler değişmeye başlar.
Zülfi Livaneli’nin en iyi kitabı değil bence ama insanların bitmeyen egoları, düşmanlıkları çok güzel tasvir edilmiş. Okurken Sineklerin Tanrısı’na benzettim çoğu yeri. Daha başarılı etkileyici anlatılmış bu kitapta. Bir çırpıda okudum ve benim okuduğum zaman orman yangınlarının ilk çıktığı zamana denk gelmişti o yüzden Okurken bazı şeyler inanılamaz anlamlı ve yerindeydi

Ağustos okumalarım ;
1. DORİAN GRAY’İN PORTRESİ
Kendi portresine hayran olan Dorian Gray’in sonsuz güzellik ve gençlik için ruhundan vazgeçmesi der ve kapatırım konuyu. Birikmişlerimi kitap yorumuna saklıyorum🥰🥰

2.1984
Zamanın birinde 3. Dünya savaşı çıkmış ve dünya üç gruba ayrılmıştır. Okyanusya , Doğu Asya ve Avrasya. Kitap Okyanusyada geçiyor. Bireysellik yok düşünmek yok ve zihinler kontrol altında. Diktatörlüğün insanları pasifize edişi kendi güç ve kontrol savaşları uğruna çıkarlarını nasıl koruduklarını anlatan en iyi kitap olabilir.
Zamansız ve dönemsiz bir kitap kesinlikle.
Savaş barıştır, özgürlük köleliktir, cahillik güçtür” kitabı en iyi özetleyen alıntı bu olabilir.
3.DAVA
Çok uzun zamandır elimde olan geç kaldığımı düşünüyordum ki aynı daha zamanı varmış dedim. Özet geçecek olursam Bankada memur olarak çalışan Joseph K hakkında bir dava açılır. En başlarda K bu davayı çok önemsemez ancak zaman geçtikte kendinden bekleneni yapmak yerine araştırmaya başlar ve karşısına yozlaşmış başına buyruk bir hukuk sistemi çıkar

4.HARRY POTTER VE FELSEFE TAŞI
Harry Potter serisinin ilk kitabı. Annesi ve babasını araba kazasında kaybettiğini sanan Harry ,teyzesi ve eniştesiyle yaşamaktadır. Bir gün eve gelen mektupla büyücülük okuluna kabul edildiğini öğrenir ve macera başlar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X