Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
benim en etkilendiğim yer yüce şahsiyet ilber ortaylinin da dediği gibi bilmemek mutluluktur kısmı. Winston odada sevgilisiyle buluştuğunda hep halktan sıradan insanlara özeniyodu. onlar hic bisey bilmediği için aslında en özgür insanlardı.
şarkı söyleyip istedikleri gibi sevişip mutlu mesut yasiyolardi

He gözlerinden kalpler fışkırıyordu
Vorinika çok sevmiştim sen beğendin mi merak ettim ?
Ben de çok sevdim, düşündürücü ve insanı etkileyen bir kitap.
Tek sıkıntı okullar açıldı falan derken yoğun olduğum bir zamanda okuduğum için çok uzun sürdü bitirmem başlayıp bitirseydim daha iyi içine girebilirdim konunun diye düşünüyorum

Insan bildiğinden mesuldür denirya.bilmesen kafan rahat yaşayıp gideceksin.ama bildinmi bilmemezlikten gelemiyosun bi dur demek istiyosun düzene

Insan bildiğinden mesuldür denirya.bilmesen kafan rahat yaşayıp gideceksin.ama bildinmi bilmemezlikten gelemiyosun bi dur demek istiyosun düzene

aynen o yüzden bakanlıklarda çalışanlar sistemi devam ettirmek için sürekli izlenip kontrol altında tutulmaya çalışıyodu.

halk ne denirse densin kendi yaşam mücadelesi içinde devam ediyo. çünkü bisey bilmiyo. ama memurlar sistem için çok tehlikeli herseyi anlatır karşı cikarlarsa sistem kendini devam ettiremezdi

Kesinlikle çok etkileyici bir insanın onlarca insanın hayatını değiştirmesi, bir doktorun neler yapabileceği falan çok etkilenmiştim. Çok derin anlamlar içeriyor. Unutunca bir daha okuyabilirsin bence

Aslında her şeyleri elleriyle yapıyorlar, geçmişi değiştiren onlar, insanları zapt etmeye çalışan yine onlar. Yani sistem ayakta durabilmek için yine halkı kullanıyor. Kurulmuş mekanizma gibiler düzen bozulmuyor, ayaklanmak isteyenlerde bir elin parmaklarını gecemiyor onlarda gizli

Evet, elimdeki kitaplar bitince, üzerinden biraz da zaman geçince tekrar okurum

memurlar işçiler halkla sistem arasındaki barikat aslında.
onların da akıllı olanları bunu yapmak istemiyor. o yüzden üzüldüm ben Winstona.
çaresizlik o kadar iyi işlenmişti ki ben kitaptan çok etkilenmiştim

Ya çalışanlar sistemin bir parçası değil gibiydi evet sistemin yararına işliyor her şey ama kimse neyi, ne için yaptığını bilmiyor gibi
O yüzden bana barikatten çok mekanizmayı andırıyor, yada bir tür hipnoz.
Winstona ben de çok üzüldüm

'Kafatasinizin ıçindeki birkac santimetreküp disinda hic birsey sizin değildi'

'Bilincleninceye kadar asla başkaldırmayacaklar, ama baskaldirmadikcada bilinclenemezler'

'Aslında hiçbirşey yasadışı değildi, çünkü artık yasa diye birşey yoktu' 1984

halktan insanlarla aynı yerde oturamıyolardi bazı ayrıcalıkları vardı ama diğerlerine göre daha zordu hayatları. Her an izlenme gözetleme kontrol. evladın bile seni ihbar edip infaz ettirebiliyo falan.

o aptal komşusu ve onun yamyam çocukları mıydı Winston hiç sevmiyordu onları.

bence hem barikat hem sistemdi onlar. onlar olmadan hiç bisey yapamazdı sistem ve onlar farkındalık yaşarsa herseyi kayberdi sistem.
bıçağın iki yüzü gibi

Winstona ben de çok üzüldüm
Bende üzüldüm keşke böyle bitmeseydi kitap.winstonun o işkenceler sonunda artık mecburen onlardan biri olmasi insana ne kadar mücadele edersen et sonunda güç sahiplerine boyun egmek zorundasın algısı oluşturdu

İyi geceler hanımlar Bugün Michael Ende - Momo kitabını 55 sayfa okudum. Herkese keyifli okumalar
Demin 1984 kitabının yorumunu yaptınız. Ben okumuştum temmuz ayında . Katılamadım. Başta hatırlamadım konuyu. Yorumları okuyunca hatırladım. Kitap güzel bir kitaptı. Sonunda onca olan şeylerden sonra sevgilisinden ayrılıyor. Ayrı yerlere düşüyorlar. Ve adını unuttum şimdi erkek kahramanın. O telegramın şartlarını kabulleniyor. Alışıyor sonunda .
1948 yılında çekildiği için , 1984 demiş kitabın adınıda.
Güvendikleri bir adamın yüzünden ifşa oluyorlar bu iki sevgili. Bu adam bir kitap okutuyor bu iki sevgiliye. Bu iki sevgilide bu adama açılınca gerçekler çıkıyor. Hatırladığım kadarıyla arkadaşlar. Bir de 2*2=5 denmesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…