Günaydın ben de yeşillenmişim
BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİ
1971 yılında, İngiliz hâkimiyetinden çıkıp, bir federasyon oluşturan Birleşik Arap Emirlikleri, Orta Doğu/Arap Yarımadası’nda konuşlanmıştır. Doğuda Umman, güneyde Suudi Arabistan’la komşu olan ülkenin, batıda Katar’la, kuzeyde ise İran’la deniz sınırı bulunuyor. ‘‘Emirlikler’’ diye de anılan ülke, toplam yedi Emirlikten oluşuyor: Abu Dabi, Dubai, Acman (Ajman), Füceyre (Fujairah), Resü’l-Hayme (Ras al Khaimah), Şarika (Sharjah) ve Ummül-Kayveyn (Um al Quwain). Ülkenin en büyük emirliği Dubai’dir. İkinci büyük Emirlik olan Abu Dabi, aynı zamanda ülkenin başkentidir.
Birleşik Arap Emirlikleri’nde resmi dil: Arapça. Fakat ülke, uzun yıllar İngiltere ile etkileşime girdiği için, özellikle çalışma hayatında, İngilizce daha çok kullanılıyor. Ülkedeki okuma yazma oranı ise %90 oranla iyi bir düzeyde.
BAE’nin genel yönetim şekli meşruti monarşidir; ancak kendine özgü yönetim usulleri de bulunuyor. Kuruluşundan itibaren, yazılı bir kural olmamasına rağmen, bir gelenek gibi, Dubai Emiri başbakan, Abu Dabi Emiri ise devlet başkanı olarak görev alıyor. Siyasi parti bulunmayan ülkede, danışma meclisi niteliğinde, 40 üyeden oluşan bir federal konsey bulunuyor. 2010’dan bir grup aktivistin ayaklanması ve reform çağrıları sonucu, meclis üyelerinin yarısı seçimle belirlenmeye başladı.
Günaydın , hayırlı cumalar
@JES
@Mehfam
@H M
@kk birinci noteri
@Less-is-More
@Nego
@Life light
@Bonus
@WunderLost
@Oriana
@Margaret Hale
Levaiz
Eleadora
@Stevya
Jawlensky
@WOMAN
@Kukrim
@Nosking
C Capanin Gururu Teyom
@beatitude
@UcanSupurge
@Ysf42
@Otrera
@yet07
Natsume
D dgdln
@Limonsuzzcay
@-nemesis-
@dayler dayler
@-Vera-
@minik kalp0753
@elektra
astrojurnal
@Harpy
@firdefs
@Blue_Black
@pacman
@ummhnisa
@Nikinik
@Seridina
@ozlemlerhayallar
@leblebici
@yesilimtrak
G gereksizkontes
@MelodiminEsi
X xnobodyx
@Arrietty_
@Bencebuarkadas
@Aspasiaa
@Ladycharms
@cotard sendromu
mavitosbik07
@kahvesizasla91
Günaydın
1971 yılında, İngiliz hâkimiyetinden çıkıp, bir federasyon oluşturan Birleşik Arap Emirlikleri, Orta Doğu/Arap Yarımadası’nda konuşlanmıştır. Doğuda Umman, güneyde Suudi Arabistan’la komşu olan ülkenin, batıda Katar’la, kuzeyde ise İran’la deniz sınırı bulunuyor. ‘‘Emirlikler’’ diye de anılan ülke, toplam yedi Emirlikten oluşuyor: Abu Dabi, Dubai, Acman (Ajman), Füceyre (Fujairah), Resü’l-Hayme (Ras al Khaimah), Şarika (Sharjah) ve Ummül-Kayveyn (Um al Quwain). Ülkenin en büyük emirliği Dubai’dir. İkinci büyük Emirlik olan Abu Dabi, aynı zamanda ülkenin başkentidir.
Birleşik Arap Emirlikleri’nde resmi dil: Arapça. Fakat ülke, uzun yıllar İngiltere ile etkileşime girdiği için, özellikle çalışma hayatında, İngilizce daha çok kullanılıyor. Ülkedeki okuma yazma oranı ise %90 oranla iyi bir düzeyde.
BAE’nin genel yönetim şekli meşruti monarşidir; ancak kendine özgü yönetim usulleri de bulunuyor. Kuruluşundan itibaren, yazılı bir kural olmamasına rağmen, bir gelenek gibi, Dubai Emiri başbakan, Abu Dabi Emiri ise devlet başkanı olarak görev alıyor. Siyasi parti bulunmayan ülkede, danışma meclisi niteliğinde, 40 üyeden oluşan bir federal konsey bulunuyor. 2010’dan bir grup aktivistin ayaklanması ve reform çağrıları sonucu, meclis üyelerinin yarısı seçimle belirlenmeye başladı.
@JES
@Mehfam
@H M
@kk birinci noteri
@Less-is-More
@Nego
@Life light
@Bonus
@WunderLost
@Oriana
@Margaret Hale
Levaiz
Eleadora
@Stevya
Jawlensky
@WOMAN
@Kukrim
@Nosking
C Capanin Gururu Teyom
@beatitude
@UcanSupurge
@Ysf42
@Otrera
@yet07
Natsume
D dgdln
@Limonsuzzcay
@-nemesis-
@dayler dayler
@-Vera-
@minik kalp0753
@elektra
astrojurnal
@Harpy
@firdefs
@Blue_Black
@pacman
@ummhnisa
@Nikinik
@Seridina
@ozlemlerhayallar
@leblebici
@yesilimtrak
G gereksizkontes
@MelodiminEsi
X xnobodyx
@Arrietty_
@Bencebuarkadas
@Aspasiaa
@Ladycharms
@cotard sendromu
mavitosbik07
@kahvesizasla91
Günaydın hayırlı cumalar
@JES
@Mehfam
@H M
@kk birinci noteri
@Less-is-More
@Nego
@Life light
@Bonus
@WunderLost
@Oriana
@Margaret Hale
Levaiz
Eleadora
@Stevya
Jawlensky
@WOMAN
@Kukrim
@Nosking
C Capanin Gururu Teyom
@beatitude
@UcanSupurge
@Ysf42
@Otrera
@yet07
Natsume
D dgdln
@Limonsuzzcay
@-nemesis-
@dayler dayler
@-Vera-
@minik kalp0753
@elektra
astrojurnal
@Harpy
@firdefs
@Blue_Black
@pacman
@ummhnisa
@Nikinik
@Seridina
@ozlemlerhayallar
@leblebici
@yesilimtrak
G gereksizkontes
@MelodiminEsi
X xnobodyx
@Arrietty_
@Bencebuarkadas
@Aspasiaa
@Ladycharms
@cotard sendromu
mavitosbik07
@kahvesizasla91
Yok yavrum her akşam yapmayız. iki haftada bir kitapları bitirdikçe gün belirleyip paylaşırızdün akşam delice uyudum. foto paylaşıldı mı gene ?
Günaydın göz baskanim
kızgın da atmıyor, ben de çok pis şüpheleniyorumC Capanin Gururu Teyom işlem tamam hayirlisiylaYalnız C Calcifer baskan da çaktırmadan bir şeyler yapıyor bildirim topiğine Bizim muhteşem attığımıza, başkan şaşkın atmış Sherlock is başında
kızgın da atmıyor, ben de çok pis şüpheleniyorum
böyle şeyler yapma ciğerim
Bakımlı olmak suç mu?böyle şeyler yapma ciğerim
sen nerdesin bakiimmmmmmmmmmmmSelam kızlar:)
söyleeeeeSöylim mi söyliimm miii
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?