Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ooo babamin memleketi. :)

Gunaydin herkese.

Yahu bi bitiremedim su vadideki zambak kitabini hep iş yerinde cene calmaktan bugun bitirip eylul listesine ekleyecegim. Is yerinde yine yerim degismis. Tekli konsola gecmisim sohbet edecek kimse yok kitaplar beni bekler haberin olsun C Capanin Gururu Teyom

Tünaydın sayende gezip görmüş gibi hissediyoruz canım

MARTI JONATHAN LİVİNGSTON

"uzun zamandır okuduğum en iyi kitaplardan dı"

Benim için geç kalınmış bir kitap olarak düşünsemde okumayı bitirdiğimde hiçbir şeye geç kalınmadığını hayatımızın neresinden başlarsak kar olduğunu daha iyi anladım.
Martı Jonathan o güne kadar doğru bilinen ritüelleri bir kenara itip, kendini aşma azmini, özgürlüğü ve hayalleri uğruna dışlanmayı bile göze almış. Bizlere ders niteliğinde sabırlı ve kararından vazgeçmeden ilermenin, istediklerimizin sadece hayallerimizde kalmamasını, başarmak için çabalamamız gerektiğini öyle ustaca anlatmış ki.
Kitabın son bölümündeki şu paragraf çok güzel özetlemiş kitabı
" Otorite ve merasimlerle çevrili yirmi birinci yüzyılında, özgürlük boğulmak isteniyor. Görmüyor musun? Dünyanız güvenli hale getirilmek isteniyor, Özgür değil." O hikayesini yaşamıştı, bu son şansıydı. " Benim zamanım geçti. Seninki geçmedi."
Tekrar o çocuğun dilini, kitabın son bölümünü düşündüm. Acaba biz, dünyamızdaki özgürlüğün bitişini izleyen martılar mıydık?

Gunaydin hayırlı sabahlar bereketli günler diliyorum herkese

DR. DANA SUSKIND - 30 MİLYON KELİME- ÇOCUĞUNUZUN BEYNİNİ GELİŞTİRİN

Yazar , çocukların ve bebeklerin beyin gelişiminin , anne babalarının sorumlu olduğunu anlatmaya çalışıyor. Yani beyin gelişimi doğuştan bir organımız değil , sonradan aile içi iletişimlerine göre gelişen bir organımız olduğunu söylüyor. Bu şekilde anne ve babaların neler yapıp yapmaması gerektiğinden bahsediyor.

Çok güzel bir kitap. Annelere , babalara ve öğretmenlere yönelik bir kitap. Ama bence herkesin okuyup bilinçlenmesi gereken bir kitaptır.

MİCHAEL ENDE - MOMO

Bir kasabadaki kalıntılar arasına yarım daire biçimli bir tiyatro vardır. Burada Momo küçük bir kız çocuğu vardır. Kimsesiz , fakir bir çocuk. Karşısına bir gün Zaman tasarrufu şirketinden Duman adamları diye birileri çıkıyor. Momo bu adamlardan kurtulmak için bir macera yaşar. Bu şekilde de hikayemiz başlar.

Çok güzel bir kitaptır. Akıcı , sürükleyici, meraklı. Okudukça insanın okuyası geliyor.

MÜMİN SEKMAN - KESİNTİSİZ ÖĞRENME

Bu kitap, başarılı öğrenmek ve öğrenerek başarmak için metotları anlatarak uygulamamızı öğretiyor. Hayat amaçlarınızı gerçekleştirmek için güçlü öğrenme teknikleri sunarak bunu öğretmeye çalışıyor. Yani daha çok öğrenmeye dayalı bir kitap . Daha çok okul hayatı ile ilgili püf noktalar veriyor.

Güzel bir kitaptı. Okurken ben okul hayatında keşke bu kitabı o zaman okusaydım dediğim bir kitap oldu.

DOĞAN CÜCELOĞLU -İNSAN İNSANA

Bu kitap insanlar ile olan ilişkilerimizde iletişimi anlatıyor.

İnsan, ilişkileri içinde sürekli olarak yeniden tanımlanan bir varlıktır. Doyumlu ve mutlu bir yaşam için kendinizi yeniden tanımlamada kullanacağınız bilgi ve becerilerden bahsediyor.

İnsan İnsana kitabı çevremizdeki iletişim kazalarından bahsediyor. Bu kazalardan nasıl koruncağımızı da anlatıyor.

İletişim anında insanın psikolojik durumundan bahsediyor. Rahatsız verici psikolojik sorunları iletişim anında nasıl düzeltebileceğimimizi, korunabileceğimizden bahsediyor.

Bu kitap için Doğan Cüceloğlu diyince anlatmama gerek yok. Çok iyi bir yazar olduğunu herkes bilir.

KENDİNİ YENİDEN KEŞFET - HİSSETTİĞİNDEN DAHA FAZLASI OL! - STEVE CHANDLER

Saklanmış potansiyelini geliştirecek bir kitaptır.
Okurken anlamak için zorlanmıştım. Ama güzel bir kitap. Daha iyi anlamak için bir kez daha okumayı düşünüyorum .

Kitabın yazarı olan Steve Chandler 'ne oldum' yerine 'değil ne olabilirim'e geçmekte yardımcı olmaya çalışıyor . Negatif düşünceleri , engelleri yıkıp ve olumsuz bir hayat tarzı yerine, hedeflerine ve rüyalarının gerçekleşmesine yardımcı olacak sayısız teknik öğretiyor bu kitapta. Kendimizi karamsar ya da güçlü kılan yine biz olduğunu gösteriyor .
Bir durumda hükmetme ve kurban rolü üstlenmek arasındaki farkı anlatıyor. Bu durumda neler yapabiliriz onu anlatıyor.

Dün akşam bu kitabı okudum. Kadınların ayakları üzerinde durma çabalarına hayran kaldım. 1883'de sadece kadınlar tarafından yayınlanan Şukufezar dergisi bana bunu yeniden yapabilir miyiz düşüncesini fısıldadı. Dönemin şartlarında dergi ve etkileri İstanbul ve çevresiyle sınırlı kalmış ne yazık ki.
Artık daha geniş sahalarda etkili olma fırsatımız var. Böyle bir organizasyonun içinde olmayı çok isterim doğrusu.Hatırladığım kadarıyla Bayan yanı adıyla çizerlerinin kadın olduğu bir dergi vardı. Belki bir gün, bu ekip komple yaparız bir şeyler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…