Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

hayvan çiftliğiyle başla canım calciferin dediği gibi:) siyasetle ilgisi olmayanlar için aslında temel kitap gibi :) bence siyaseti böyle güzel ve etkili anlatan eser azdır.

bunu okuduğunda kafanda herşey daha net olur:) bişeyler okuyup duyduğunda daha kolay bağlantı kurar mantık yürütürsün:)

ben hayvan çiftliğinde en çok atı sevmiştim:) boxer di galiba adı:)

Boxer’ı asgari ücretle çalışan işçilere benzettim emekliliği varana kadar canla başla çalıştı emekli olamadan at kesim mezbahanesi

Boxer’ı asgari ücretle çalışan işçilere benzettim emekliliği varana kadar canla başla çalıştı emekli olamadan at kesim mezbahanesi

ben de fanatik olup kullanılan ama asla değer görmeyen insanlara benzetmistim.
yazık varını yoğunu vermişti inandığı herşey uğruna

Yalnız benim bu kitaba karşı müthiş önyargım vardı onu kırdı sizlerin yorumları. Eşimin kitaplığında vardı uygun bir ara mutlaka okuyacağım

Ya evet beni çok üzdü Boxer O haber getirene de gıcık oldum sürekli

ben de fanatik olup kullanılan ama asla değer görmeyen insanlara benzetmistim.
yazık varını yoğunu vermişti inandığı herşey uğruna
Hayvan çiftliği ni konuşalım mı salı akşamı?

Yalnız benim bu kitaba karşı müthiş önyargım vardı onu kırdı sizlerin yorumları. Eşimin kitaplığında vardı uygun bir ara mutlaka okuyacağım

eğer siyasi kitaplara başlamaya karar verirseniz onda da yardımcı olurum:) siyaseti çok güzel anlatan kitaplar var:)

Kitap yurdunun hediyesi olarak dediğin kitabı seçtim. Güzel mi
Kusura bakmayın mesajınızı görmemişim, kesinlikle bir şans verin derim. Eski zamanlar, eski yaşayış tarzları, yazarın aslında içimizdeki yatan insani duyguları anlatan bir eser. 1000kitap sitesinde de çok popüler, kısaca özetini bırakayım buraya, hatta size bu eseri okurken kendi kitabımdan altını çizdiğim birkaç güzel cümle de yazmak geldi içimden.

Özet:

Kitabın ana konusu 1940'larda yaşayan 20'li yaşlarında iki gencin hiçbir destek almadan, maddi zorluklar içerisinde evlenmesi ve o yılların milliyetçilerinin durumu. Eserin insanı düşünmeye sevk ettiği en önemli nokta hangi sebeple olursa olsun insanoğlunun hakikatleri görmekten kaçmak itiyadında oluşudur. Cevizin kabuğunu kırmaya üşenip içi görme şerefine nail olamayışımız ve onu büsbütün kabuk kabul etmemiz... Hatta bu yalana kendimizi inandırmaya çalışmamız...

Altını çizdiklerim:

"Birbirimize rastlamadan evvelki hayatımız sahiden birbirimizi aramaktan başka bir şey değilmiş..." (Syf. 109)
"Herkes ne diyecek? Fakat bu ana kadar herkesten ne gördüm ki... Bana en yakın olanlar dahil olmak üzere, bu herkes dedikleri şey beni üzmekten, hayatımı manasız bir hale sokmaktan başka ne yaptı?" (Syf. 109)
"Yüksek insan dışına değil, içine kıymet verendir." (Syf. 51)
"Sebeplerini ne kadar dışarda aramaya çalışsa da asıl illetin kendi acayip kafasında olduğunu biliyor." (Syf. 72)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…