Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Benim en şaşırdığımmve nefret ettiğim doktorun karısını aldatması oldu. Nasılda gitti siyah güneş gözlüklü kızın koynuna. Eşime trip attım sanki onun ne suçu varsa
Göz görse ne olur ki? İçinde varmis adamın ne ara aldattı orayı ben bile sora çözdüm

Zaten hep kadınlar ayartır erkekleri dimi? Bu hikayede olan yine kadınlara oldu.

Aynen öyle, her zamanki gibi.
Dış dünyada kadına yapılan her türlü şiddet ve olaydan kaçmak isterken son aylarda okuduğum kitaplardaki kadınların yaşadıkları daha beterdi sanki.

Vardı ama bu grup daha iyi niyetliydi sanırım sadece kendi içlerinde çözmeye çalıştılar belkide görmezden geldiler

Vardı. Hepsi birlik olup çeteyi yokedebilirdi. Onlar kolay olanı seçti
Ben kitaptaki bayanların yerinde olsam baş kaldırırdım hem cinslerinden biri öldü hatta senin dediğin gibi calci hepimiz tasın altına elimizi koymalıyız derdim ölen o zaman ölsün pislik davranıslara tahammül ettiği için değil

Aslında bulaşıcı olan, gözü kör eden o salgın vicdan diye düşündüm. Vicdanın körleşmesi de böyle bişey ve etrafındaki herkesi de içine alıyor, etkiliyor.
Sonra sadakat kavramı aklıma geldi. Adamın eşini aldatması. Ki eşinin gözleri de görüyor. Ve eşinin yaptığı onca fedakarlığa rağmen bunu yapması

Kadınlar da dünden razıymış sanki

Kadınlar tek başına nasıl baş kaldırsın ki ? Erkeklerin eli armut topluyor.

Göz görse ne olur ki? İçinde varmis adamın ne ara aldattı orayı ben bile sora çözdüm
Sinsi sinsi gitti girdi yatagına işi bitincede kendı yatagına geldi karısının gozlerının gördüğünü bıle bıle bunu yaptı ben doktorun eşi yerınde olsam neler yaprdımu

En iğrendiğim ve hissettiğim tuvaletlerin kullanılmaz hale gelip buldukları her yere pislemeleri. Yerlerin yapış yapış pislik içinde olması.
Bende hep avludaki duvar dibini düşündüm kitap boyunca

Çetenin kadınları ilk çağırdığı akşam böyle bir ayaklanma bekledim bende özellikle doktorun karısından

O kısmı kitabın sonuna kadar bekledim biliyor musun Oriana , tekrar baştan yazılsa böyle birşey olsun isterdim. Bana göre oradaki olay sanki gerçek yaşamda da insanların "Bana dokunmayan yılan bin yaşasın" düşüncesiyle aynıydı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…