Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
bence kitap insanların yeni durumlara adapte olmasını da ele almış.
çünkü körlük genç yaşlı zengin fakir namuslu namussuz ayırt etmeden herkese bulaştı.

bizim bildiğimiz sadece doktorun karısı kör olmayan. belki başkaları da vardı.

ben en çok kitabın sonunda kilisedeki kısımda etkilendim. tanrıyla aramıza koyduğumuz mesafe bizleri kör edip en temel ihtiyaçlarimizi karşılamak uğruna mantık, sağduyu, inanç, erdem, karakter, prensip gibi hayatımızı devam ettirmemize yarayan tüm herşeyi yok etmişti.

sonra bu durumdan kurtulmak yerine kabullenip örgütlenmek, dünyayı baştan kurmak fikri egemen olduğunda salgın birden bire kesildi.

insan her zaman yolunu kaybedebilen ama sonra o yolu bı şekilde bulabilen bı canlı. hayvanlar gibi iç güdülerden ziyade duygularımız mantığımiz devreye girmeden insanca yaşayamıyoruz. benim gördüğüm bu oldu:)

çok haklısın
Ülkede herkes kör olmuşken neden doktorun karısına bişey olmadı?çok mu iyi biriydi?çok mu zekiydi?çok mu vicdanlıydı?
Ben de bunu çok düşündüm neden o ?
çok mu iyiydi diye düşünürken birini öldürmüş olması haklı sebepleri de olsa Ben de böyle düşündüm kimse çok iyi veya çok kötü olamaz diye
Benim en şaşırdığımmve nefret ettiğim doktorun karısını aldatması oldu. Nasılda gitti siyah güneş gözlüklü kızın koynuna. Eşime trip attım sanki onun ne suçu varsa
Evet ya karısı da yüce gönüllükle hiç bir şey demedi kocasına ve kıza olan bizim heriflere oldu

az da yiyorlardı niye o kadar s.....dı

Hahaha, sanki tuvalete çıkmak sinir strese iyi geliyormuş gibi. Hani bizde de olur ya yaparız rahatlarız gibilerinden, galiba onlarında ortamın stresinden çok tuvaletleri geliyordu.

Sence bu bilince vardıkları anda mı gözleri açıldı?

Bu birlik görürken her şey normalden bile yokki kuzum o zaman bunu beklemek fazla ütopik olurdu olsa bile herkes yapmaz insanoğlu boyle

Her kelimesi doğru. Çok haklısın

Kötülüğün güçlenmesi kabullenmekle başlıyor ama erkeklerde karşı çıkmadı. Hayır demediler
Taviz tavizi doğurur sözü bir kez daha kanıtlanmış oldu ilk önce mallarını, paralarını istediler karşı çıkmadılar sonra sıra kadınlara geldi bir kadın için nasıl berbat bir şey olacağını hepimiz anlayabiliriz

Evet klise kısmı.cok ilgi çekiciydi bana göre de.

Kitap çokça empati yaptırdı gerçekten. Su, temizlik, yemek ve tabiki görmek...

Şu zamanda da bir nevi körlük yaşıyoruz o zaman. Kıtlık sorunumuz, bazı ülkelerin hijyen sorunundan dolayı çıkan problemler, yemek konusunda stokçuluğun baş göstermesi vb.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…