Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sence bu bilince vardıkları anda mı gözleri açıldı?

doktorun karısı kilisede bı aydinlanma yaşadı. kitapta açıkça yazılması da o aradığı neden ben kör olmadım. neden diğer herkes körün cevabını orda aldı kendince.

kadın orda tepsiye gözleri konan kadını temsil ediyordu. zaten oradaki insanlardan çok farklıydı kitap boyunca. o biraz daha rahmani bı karaktes gibi ele alınmış. sanki gökyüzüne inmiş insan olarak yaşayan bı melek gibiydi. sağduyusu muhakeme yeteneği mantığı hep diğerlerinden öndeydi.

sonra kocasıyla örgütlenip bu duruma bı çare bulunması gerektiğini insanların bundan bahsetmediklerini sadece yiyecek aradıklarını konuştu.

markete giderlerken toplanan bı grup insanı. örgütlenip artık kör insanlar olarak yaşayıp çalışmaları gerektiğini konuştuklarını duydu.

doktorla karısı umutlandı. ve hemen arkasından görmeye başladı herkes.

insanlar yeni durumu kabullenip daha iyi ve insanca yaşamaya karar verdiklerinde bitti herşey. ödemeleri gereken diyeti ödediler belki de:)

kısaca "Allah'ın sopası yok ki gökten indirsin" di bence kitabın mesajı

Ya evet klisedeki resimlerde kişilerin gözü yoktu ben ordan mistik bir bağlantı kuracaklar doktorun karısı o resimlere göz çizecek öyle gözleri açılacak sandım oysa kitabın sonuna geldim hala gözleri açılmamıştı eşim benden önce okuduğu için ona sordum nasıl açılacak şunların gözü diye nasıl kör oldularsa öyle dedi yani birdenbire

Evet her şeyi gördü bu yüzden belki cesaretliydi ve sürekli kör olurum bende umudu vardi sanki içten icte..
Başta liderlik yapsaydı belki hiç biri yaşanmazdı

az da yiyorlardı niye o kadar s.....dı
Zor olan cazip mi geldi acaba

Doktor çok gevşek ya. karısı giderim dedi hiç itiraz etmedi. Ben onların ilişkilerini de anlamıyorum
Kendi tercihi dedi

Yani oraya gideceğini ben erkekler çete oluşunca anladım onlar mı anlamadı

Şu zamanda da bir nevi körlük yaşıyoruz o zaman. Kıtlık sorunumuz, bazı ülkelerin hijyen sorunundan dolayı çıkan problemler, yemek konusunda stokçuluğun baş göstermesi vb.
Tabiki.. Mesela kovid yasağının başlarında öyle olmadı mı, insanlar nerdeyse market yağmalayacaklardı. Sadece kendisini düşündü herkes. Kilolarca un alındı.

aynen valla ben de onu bekledim kadın orda bile ilahi gelene karşı çıkmadı kabullendi

Geç kaldım
Kitapta aslında şanslı gibi görünen doktoru karısı olmayı asla istemezdim. Çok ciddi güçlü bir psikoloji gerektirir o durumda gören göz olmak. En sinirimi bozan yer de doktorun gözlüklü kızla sevişmesiydi Ne gerek vardı diye düşündüm ve karısının tepkisi saçma geldi. Siz ne düşündünüz kızlar o kısmı okurken?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…