Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
günaydın başkanım

biz kitabını bitirdim. okuması biraz zordu çünkü karakterin kafası çok karışıktı. bazen tekrar okuduğum paragraflar bile oluyordu.

yeni yılı kapatırım sanırım taht oyunlarına başlamak istiyorum çünkü

Tabi ki veririm. İlk görüşmede getiriyorum hepsini. Zaten başladığında bitirmek isteyeceksin

Bu sıralama doğru mu

Evet doğru. Kronolijik sıradan başladım ben daha iyi oldu. Çünkü ilk kitap Boleyn Kızı ama Mahkum Prenses ondan öncesini anlatıyor. Olaylar çorbaya dönmeden okumak daha keyifli

Uzun Hikayeye başladım okulda Dünyayı Sırtında Taşıyan Balık uygulamadan da İnsanlığımı Yitirirken’e
Keyifli öğlenler herkese

Badem Ağacı çok uzakta olmayan ve hala devam eden bir savaş hakkında yazılmış. Savaş öncesi Filistin'in durumu. yavaş yavaş işgal edilmesiyle özgürlükleri ellerinden alınan bu insanlar yaşamak için mücadele veriyorlar.

Kitapta konu olan ailede baba hapse girince evin yükü büyük erkeklere kalıyor. Büyük dediğin de 13 yaşından fazla yoklar. Babaları terör suçlusu iftirası içe hapiste olduğu için aileye ev yapma yasağı veriyor İsrail. Bu yüzden yıllarca çadırdan bozma bir yerde yaşıyorlar.

Ahmed tam bir fizik dehası ve bir şekilde kendini kurtarıp üniversitesi okuyor diğer kardeşi Filistin Kurtuluş örgütüne katılıyor. Ailenin her bir ferdi bir yere dağılıyor.
Üniversitede ırkçılığa maruz kalan Ahmed bir hocasına kendini kanıtlamak istiyor ve kendine düşman olan hocasıyla zamanla kopmaz bağlardan oluşan bir dostluk kuruyor.

Kitap genel hatlarıyla böyle. Tarafsız yazıldığı söylense de ben tarafsız olduğunu düşünmüyorum. Ahmed karısını köyden alıp bir anda Amerika da yoga eğitmeni olacak kadar kendini aşması bence çok uç noktalarda. Kendi aslından utanır hale geliyorlar.

Kardeşi Abbas ülkesi için savaşırken Ahmed n okuyarak savaştığını söylemesi çok komik. O kadar ödül alıyor o kadar medyatik oluyor ama ağzından ülkesi ile ilgili hiç bir söz çıkmıyor.

Son düzenleme:

Siz yazın ben okuyum böyle ❤ ne güzel yazdın öyle

Benimde Ahmed in hayatinin okadar degismesi,kendiside karisida bir nevi geldigi yeri unutmadi. Yasadiklari seyler sanki okadarda onemli degilmis gibi gosterildi sanki sonlarina dogru. Filistin halkinin boyle zorluk ve sefillik cekipde dedigin gibi hic bahsetmemis cok ilginc.

Okuyarak birsey kazandirmadi bana roman. Bilindik seyler, goz yumulan bir Halk. Filistin ayrilan sanki artik Filistin dusunmuyor gibi

Kardeşi Abbas bence daha çok savundu ülkesini. Ahmed resmen Amerikalı Filistinli birine döndü. Ağzından düşmeyen ülkem için uğraşıyorum sözü aynı siyasetçi sözü gübiydi. Kitap çok güzel ama samimyetsiz.
Ahmedin 35 yaşına gelip yarı yaşındaki kız ile evlenmesi de iğrenç bence. Güya okudu profesör oldu ama utanmıyor küçücük kızla evlenmeye.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…