günaydın başkanım
Karaca Mağarası - Gümüşhane
Gümüşhane’nin gizli tacı, yeraltı dünyasının resim sergisi, mağaracılığın gizemli dünyası Karaca Mağarası, Torul’un Cebeli Köyü sınırları içerisinde bulunmaktadır. Mağara, şehir merkezine 17 kilometre mesafededir. Mağaranın ulaşımı çift şerit asfaltlanmış, tur otobüslerinin rahatça gidebileceği kara yolu ile yapılmaktadır.
Karakterli volkaniklerin çevrelediği bol çatlaklı masif kalkerler içerisinde gelişme olanağı bulan ve fosil bir mağara olan Karaca Mağarası, mağara değil adeta yeraltı sarayı durumundadır.
Denizden 1550 metre yükseklikteki bu yeraltı sarayı; çok çeşitli renklerde sarkıtlar, dikitler, org desenli duvarlar, bayrak şekilleri perde damlataşları, mağara çiçekleri, mağara incileri, fil kulakları, traverten havuzları, traverten basamakları, sütunlar, mağara gülleri görünüm ve seyirleri ile görenleri büyülemektedir. Bu yeraltı sarayı, yatay yönde gelişme göstererek elipse benzeyen dört ayrı salonun birbirine birleşmesinden meydana gelmiştir. Giriş noktasından en uç nokta arası 105 metre olan yeraltı sarayı, mağaranın tavan yüksekliği 18 metre, toplam iç alanı ise 1.500 metreküptür.
Mağaranın doğal klima özelliği ile havası ziyaretçilerine özellikle astımlılara rahat bir atmosfer sunarak mağara turizmi yanında sağlık turizmi yönünden de önemli hizmetler sunmaktadır.
Günaydınlar Kitap Kurtları
Ayın ve yılın son kitapları okunuyor sanırım. Kimler neler okuyor bakalım
Jawlensky
kk birinci noteri
Life light
Eleadora
Levaiz
C Capanin Gururu Teyom
U UcanSupurge
Bonus
Kukrim
K Kitapkontesi
Natsume
Limonsuzzcay
nemesis
Keira-
mimesis
sudem34
Nikinik
Alp_BuRc
ummhnisa
Arrietty_
Irmak000
Mrsay
L LADY VEGA
HAbibte
fesang
Disipline Girmis BirKadin
Homer Simpson
berresuu
yet07
A Atalanteda
bir civciv annesi
O Orangegreysky
Look Up
Boncobo
M MrsDelfino
E Etkili Eleman
pylz
Gelincik78
A R Y A
Mavi Mucize
Tabi ki veririm. İlk görüşmede getiriyorum hepsini. Zaten başladığında bitirmek isteyeceksinO zaman şöyle yapıyoruz canlarım ;Life light okuma sırasını söylüyor C Calcifer de özel kütüphanem olarak bu sırayla bana ödünç veriyor kitapları Şimdi baktım da oldukça pahalı kendileri
Bu sıralama doğru muTabi ki veririm. İlk görüşmede getiriyorum hepsini. Zaten başladığında bitirmek isteyeceksin
Bu sıralama doğru mu
Tabi ki veririm. İlk görüşmede getiriyorum hepsini. Zaten başladığında bitirmek isteyeceksin
Uzun Hikayeye başladım okulda Dünyayı Sırtında Taşıyan Balık uygulamadan da İnsanlığımı Yitirirken’e
Karaca Mağarası - Gümüşhane
Gümüşhane’nin gizli tacı, yeraltı dünyasının resim sergisi, mağaracılığın gizemli dünyası Karaca Mağarası, Torul’un Cebeli Köyü sınırları içerisinde bulunmaktadır. Mağara, şehir merkezine 17 kilometre mesafededir. Mağaranın ulaşımı çift şerit asfaltlanmış, tur otobüslerinin rahatça gidebileceği kara yolu ile yapılmaktadır.
Karakterli volkaniklerin çevrelediği bol çatlaklı masif kalkerler içerisinde gelişme olanağı bulan ve fosil bir mağara olan Karaca Mağarası, mağara değil adeta yeraltı sarayı durumundadır.
Denizden 1550 metre yükseklikteki bu yeraltı sarayı; çok çeşitli renklerde sarkıtlar, dikitler, org desenli duvarlar, bayrak şekilleri perde damlataşları, mağara çiçekleri, mağara incileri, fil kulakları, traverten havuzları, traverten basamakları, sütunlar, mağara gülleri görünüm ve seyirleri ile görenleri büyülemektedir. Bu yeraltı sarayı, yatay yönde gelişme göstererek elipse benzeyen dört ayrı salonun birbirine birleşmesinden meydana gelmiştir. Giriş noktasından en uç nokta arası 105 metre olan yeraltı sarayı, mağaranın tavan yüksekliği 18 metre, toplam iç alanı ise 1.500 metreküptür.
Mağaranın doğal klima özelliği ile havası ziyaretçilerine özellikle astımlılara rahat bir atmosfer sunarak mağara turizmi yanında sağlık turizmi yönünden de önemli hizmetler sunmaktadır.
Günaydınlar Kitap Kurtları
Ayın ve yılın son kitapları okunuyor sanırım. Kimler neler okuyor bakalım
Jawlensky
kk birinci noteri
Life light
Eleadora
Levaiz
C Capanin Gururu Teyom
U UcanSupurge
Bonus
Kukrim
K Kitapkontesi
Natsume
Limonsuzzcay
nemesis
Keira-
mimesis
sudem34
Nikinik
Alp_BuRc
ummhnisa
Arrietty_
Irmak000
Mrsay
L LADY VEGA
HAbibte
fesang
Homer Simpson
berresuu
yet07
A Atalanteda
bir civciv annesi
O Orangegreysky
Look Up
Boncobo
M MrsDelfino
E Etkili Eleman
pylz
Gelincik78
A R Y A
Mavi Mucize
Hepsini getirme canımcım tane tane alayım gözüm korkmasın
Bol okumalı keyifli bir yıl diyorum canımSürpriz yılbaşı hediyesi geldi bana
Çok teşekkür ederim canım benim çok beğendimLife light
Eki Görüntüle 3183087
Nasıl başlıyoruzBadem ağacı için genel çağrı
Jawlensky
kk birinci noteri
Life light
Eleadora
Levaiz
C Capanin Gururu Teyom
U UcanSupurge
Bonus
Kukrim
K Kitapkontesi
Natsume
Limonsuzzcay
nemesis
Keira-
mimesis
sudem34
Nikinik
Alp_BuRc
ummhnisa
Arrietty_
Irmak000
Mrsay
L LADY VEGA
HAbibte
fesang
Homer Simpson
berresuu
yet07
A Atalanteda
bir civciv annesi
O Orangegreysky
Look Up
Boncobo
M MrsDelfino
E Etkili Eleman
pylz
Gelincik78
A R Y A
Mavi Mucize
MelodiminEsi
okumadim ama sessizce takipteyimBadem ağacı için genel çağrı
Jawlensky
kk birinci noteri
Life light
Eleadora
Levaiz
C Capanin Gururu Teyom
U UcanSupurge
Bonus
Kukrim
K Kitapkontesi
Natsume
Limonsuzzcay
nemesis
Keira-
mimesis
sudem34
Nikinik
Alp_BuRc
ummhnisa
Arrietty_
Irmak000
Mrsay
L LADY VEGA
HAbibte
fesang
Homer Simpson
berresuu
yet07
A Atalanteda
bir civciv annesi
O Orangegreysky
Look Up
Boncobo
M MrsDelfino
E Etkili Eleman
pylz
Gelincik78
A R Y A
Mavi Mucize
MelodiminEsi
Badem Ağacı çok uzakta olmayan ve hala devam eden bir savaş hakkında yazılmış. Savaş öncesi Filistin'in durumu. yavaş yavaş işgal edilmesiyle özgürlükleri ellerinden alınan bu insanlar yaşamak için mücadele veriyorlar.
Kitapta konu olan ailede baba hapse girince evin yükü büyük erkeklere kalıyor. Büyük dediğin de 13 yaşından fazla yoklar. Babaları terör suçlusu iftirası içe hapiste olduğu için aileye ev yapma yasağı veriyor İsrail. Bu yüzden yıllarca çadırdan bozma bir yerde yaşıyorlar.
Ahmed tam bir fizik dehası ve bir şekilde kendini kurtarıp üniversitesi okuyor diğer kardeşi Filistin Kurtuluş örgütüne katılıyor. Ailenin her bir ferdi bir yere dağılıyor.
Üniversitede ırkçılığa maruz kalan Ahmed bir hocasına kendini kanıtlamak istiyor ve kendine düşman olan hocasıyla zamanla kopmaz bağlardan oluşan bir dostluk kuruyor.
Kitap genel hatlarıyla böyle. Tarafsız yazıldığı söylense de ben tarafsız olduğunu düşünmüyorum. Ahmed karısını köyden alıp bir anda Amerika da yoga eğitmeni olacak kadar kendini aşması bence çok uç noktalarda. Kendi aslından utanır hale geliyorlar.
Kardeşi Abbas ülkesi için savaşırken Ahmed n okuyarak savaştığını söylemesi çok komik. O kadar ödül alıyor o kadar medyatik oluyor ama ağzından ülkesi ile ilgili hiç bir söz çıkmıyor.
Okumadım ama yorumlarınızı takip edeceğimBadem ağacı için genel çağrı
Jawlensky
kk birinci noteri
Life light
Eleadora
Levaiz
C Capanin Gururu Teyom
U UcanSupurge
Bonus
Kukrim
K Kitapkontesi
Natsume
Limonsuzzcay
nemesis
Keira-
mimesis
sudem34
Nikinik
Alp_BuRc
ummhnisa
Arrietty_
Irmak000
Mrsay
L LADY VEGA
HAbibte
fesang
Homer Simpson
berresuu
yet07
A Atalanteda
bir civciv annesi
O Orangegreysky
Look Up
Boncobo
M MrsDelfino
E Etkili Eleman
pylz
Gelincik78
A R Y A
Mavi Mucize
MelodiminEsi
Benimde Ahmed in hayatinin okadar degismesi,kendiside karisida bir nevi geldigi yeri unutmadi. Yasadiklari seyler sanki okadarda onemli degilmis gibi gosterildi sanki sonlarina dogru. Filistin halkinin boyle zorluk ve sefillik cekipde dedigin gibi hic bahsetmemis cok ilginc.Badem Ağacı çok uzakta olmayan ve hala devam eden bir savaş hakkında yazılmış. Savaş öncesi Filistin'in durumu. yavaş yavaş işgal edilmesiyle özgürlükleri ellerinden alınan bu insanlar yaşamak için mücadele veriyorlar.
Kitapta konu olan ailede baba hapse girince evin yükü büyük erkeklere kalıyor. Büyük dediğin de 13 yaşından fazla yoklar. Babaları terör suçlusu iftirası içe hapiste olduğu için aileye ev yapma yasağı veriyor İsrail. Bu yüzden yıllarca çadırdan bozma bir yerde yaşıyorlar.
Ahmed tam bir fizik dehası ve bir şekilde kendini kurtarıp üniversitesi okuyor diğer kardeşi Filistin Kurtuluş örgütüne katılıyor. Ailenin her bir ferdi bir yere dağılıyor.
Üniversitede ırkçılığa maruz kalan Ahmed bir hocasına kendini kanıtlamak istiyor ve kendine düşman olan hocasıyla zamanla kopmaz bağlardan oluşan bir dostluk kuruyor.
Kitap genel hatlarıyla böyle. Tarafsız yazıldığı söylense de ben tarafsız olduğunu düşünmüyorum. Ahmed karısını köyden alıp bir anda Amerika da yoga eğitmeni olacak kadar kendini aşması bence çok uç noktalarda. Kendi aslından utanır hale geliyorlar.
Kardeşi Abbas ülkesi için savaşırken Ahmed n okuyarak savaştığını söylemesi çok komik. O kadar ödül alıyor o kadar medyatik oluyor ama ağzından ülkesi ile ilgili hiç bir söz çıkmıyor.
Kardeşi Abbas bence daha çok savundu ülkesini. Ahmed resmen Amerikalı Filistinli birine döndü. Ağzından düşmeyen ülkem için uğraşıyorum sözü aynı siyasetçi sözü gübiydi. Kitap çok güzel ama samimyetsiz.İBenimde Ahmed in hayatinin okadar degismesi,kendiside karisida bir nevi geldigi yeri unutmadi. Yasadiklari seyler sanki okadarda onemli degilmis gibi gosterildi sanki sonlarina dogru. Filistin halkinin boyle zorluk ve sefillik cekipde dedigin gibi hic bahsetmemis cok ilginc.
Okuyarak birsey kazandirmadi bana roman. Bilindik seyler, goz yumulan bir Halk. Filistin ayrilan sanki artik Filistin dusunmuyor gibi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?