- 7 Nisan 2019
- 14.849
- 57.312
- 598
Keyifle oku canım benimSelam
Enerjisi sömürülmüş bir ben bırakıyorum buraya
Ve görüyor ve arttırıyorum; canımLife light 'mın yılbaşı hediyeleri gelerek bizi bir miktar utandırıp, bolca mutlu etti. Tekrar teşekkür ederim, düşünceli arkadaşım
Eki Görüntüle 3183134
Annesini de Abbas gibi kaybetmemek için razı olmak zorunda kaldı bence.Kardeşi Abbas bence daha çok savundu ülkesini. Ahmed resmen Amerikalı Filistinli birine döndü. Ağzından düşmeyen ülkem için uğraşıyorum sözü aynı siyasetçi sözü gübiydi. Kitap çok güzel ama samimyetsiz.
Ahmedin 35 yaşına gelip yarı yaşındaki kız ile evlenmesi de iğrenç bence. Güya okudu profesör oldu ama utanmıyor küçücük kızla evlenmeye.
İyi de Abbas ne yaptı ki?Kardeşi Abbas bence daha çok savundu ülkesini. Ahmed resmen Amerikalı Filistinli birine döndü. Ağzından düşmeyen ülkem için uğraşıyorum sözü aynı siyasetçi sözü gübiydi. Kitap çok güzel ama samimyetsiz.
Ahmedin 35 yaşına gelip yarı yaşındaki kız ile evlenmesi de iğrenç bence. Güya okudu profesör oldu ama utanmıyor küçücük kızla evlenmeye.
İyi de Abbas ne yaptı ki?
Bence savaşarak değil de okuyarak, bir Filistinli olarak dünya çapında başarısını göstererek Filistinlilerinde var olduğunu dünyaya göstermiş oldu. Çünkü Ahmed’i üniversitede bile kabul etmediler. Önüne engeller koymaya çalıştılar. Ama o her şeye rağmen devam etti. Bilim insanı oldu. Bütün önyargıları yıktı. Hem de bir İsrailli ile yaptı bunları. Ödül aldığında da bütün dünyaya hitap eden bir konuşma yapmıştı diye hatırlıyorum. Bu da ülkesi için yaptığı bir şeydi.
Evlenme konusunda ise ailesinin baskısı altında kaldı. Annesi tarafından sürekli bir baskıya uğradı. Eğitimi konusunda, evliliği konusunda. Eğer annesinin yolundan gitseydi hala bir çadırda yaşayıp o çadırda öleceklerdi. Hiç bir şey yoksa bile en azından ailesini kurtardı.
Tabi o konuda bir diyeceğim yok ama olmayan bir şeyde değil ne yazık ki.Dünyaya neyi gösterdi Amerikalı olduğunu. Bence yine de tarafsız yazıldığını düşünmüyorum.
Her şeyde kendi isteğini yaparken nerdeyse çocuk yaştaki bir kız ile evlenmesini baskı ile olduğunu düşünmüyorum. Burda da alttan alta müslümanlar eleştiriliyor.
“Çocukluğum bana düzenli damlaların kayaları deldiğini öğretti.Bu hayatın, başına gelenler değil senin bunlara verdiğin tepkiler olduğunu öğrendim ” dedi Nobel konuşmasında .Kitapta ben ilk olarak çocuk mayın tarlasına girdi ve patladı ya. Orda çok üzüldüm ağladım. Kucağımda bebeğimle okuyordum kitabı. Onunda etkisi çok oldu ve ne yazık ki bu yaşananlar gerçekten olan şeyler. Bu beni çok üzdü.
Ve kahramanımızın yüzü hiç gülmedi. Yazık gerçekten.
Kitabima baktım bu son sayfa imiş zaten, beben insaflı davranmış bakElinde Uzun Hikaye olan var mı ya ? Benim bücür kitabı ele geçirmiş son sayfa yok hayrınıza özelden son sayfayı atarsanız çok sevinirimokulun kütüphanede vardı galiba olmadı ordan bakarım yarın artık Eki Görüntüle 3183238
Şuanda Huşu Ağacını okuyorum, sonlardayım. Ocak ayına serinin ikinci kitabıyla devam edeceğim.
Karaca Mağarası - Gümüşhane
Gümüşhane’nin gizli tacı, yeraltı dünyasının resim sergisi, mağaracılığın gizemli dünyası Karaca Mağarası, Torul’un Cebeli Köyü sınırları içerisinde bulunmaktadır. Mağara, şehir merkezine 17 kilometre mesafededir. Mağaranın ulaşımı çift şerit asfaltlanmış, tur otobüslerinin rahatça gidebileceği kara yolu ile yapılmaktadır.
Karakterli volkaniklerin çevrelediği bol çatlaklı masif kalkerler içerisinde gelişme olanağı bulan ve fosil bir mağara olan Karaca Mağarası, mağara değil adeta yeraltı sarayı durumundadır.
Denizden 1550 metre yükseklikteki bu yeraltı sarayı; çok çeşitli renklerde sarkıtlar, dikitler, org desenli duvarlar, bayrak şekilleri perde damlataşları, mağara çiçekleri, mağara incileri, fil kulakları, traverten havuzları, traverten basamakları, sütunlar, mağara gülleri görünüm ve seyirleri ile görenleri büyülemektedir. Bu yeraltı sarayı, yatay yönde gelişme göstererek elipse benzeyen dört ayrı salonun birbirine birleşmesinden meydana gelmiştir. Giriş noktasından en uç nokta arası 105 metre olan yeraltı sarayı, mağaranın tavan yüksekliği 18 metre, toplam iç alanı ise 1.500 metreküptür.
Mağaranın doğal klima özelliği ile havası ziyaretçilerine özellikle astımlılara rahat bir atmosfer sunarak mağara turizmi yanında sağlık turizmi yönünden de önemli hizmetler sunmaktadır.
Günaydınlar Kitap Kurtları
Ayın ve yılın son kitapları okunuyor sanırım. Kimler neler okuyor bakalım
@Tosun Pasa
@kk birinci noteri
Life light
@Eleadora
Levaiz
@Teyocan
U UcanSupurge
Bonus
Kukrim
@Kitapkontesi
@Natsume
@Limonsuzzcay
@-nemesis-
@Keira-
@mimesis
@sudem34
@Nikinik
@_BuRc_
@ummhnisa
@Arrietty_
Irmak000
@Mrsay
@LADY VEGA
@HAbibte
@fesang
@Kurk Mantosuz Madonna
@M e r i d a
@berresuu
@yet07
A Atalanteda
@bir civciv annesi
@Orangegreysky
@Look Up
@Boncoboorkodos
@MrsDelfino
@Etkisiz Eleman
@pylz
@Gelincik78
A R Y A
@mavi guldunya
Başkanım kitabı okuyamadığım için katılamadım ama siparişimi verdim geldiğinde okuyacağım inşallah .Badem ağacı için genel çağrı
@Tosun Pasa
@kk birinci noteri
Life light
@Eleadora
Levaiz
@Teyocan
U UcanSupurge
Bonus
Kukrim
@Kitapkontesi
@Natsume
@Limonsuzzcay
@-nemesis-
@Keira-
@mimesis
@sudem34
@Nikinik
@_BuRc_
@ummhnisa
@Arrietty_
Irmak000
@Mrsay
@LADY VEGA
@HAbibte
@fesang
@Kurk Mantosuz Madonna
@M e r i d a
@berresuu
@yet07
A Atalanteda
@bir civciv annesi
@Orangegreysky
@Look Up
@Boncoboorkodos
@MrsDelfino
@Etkisiz Eleman
@pylz
@Gelincik78
A R Y A
@mavi guldunya
@MelodiminEsi
Ay çok teşekkür ederimKitabima baktım bu son sayfa imiş zaten, beben insaflı davranmış bakYırtılan sayfa yazarin kitaplarinin listesi sadece. Bu arada nasil buldun kitabı?
Geçmiş olsunGelemedim migrenim tuttu
Annesi gibi iyi bir okuyucu olur inşallahAy çok teşekkür ederimboyama yapıyorlardı ablasıyla bi ara mutfağa gittim ne ettiyse o ara etti
Güzel bir kitaptı umut, sevgi dolu
Başkanım kitabı okuyamadığım için katılamadım ama siparişimi verdim geldiğinde okuyacağım inşallah .
Bu sabah 5te uyandım Oliveri 100 sayfa okudum çok akıcı hızlı ilerliyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?