Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Annesini de Abbas gibi kaybetmemek için razı olmak zorunda kaldı bence.
Tamam Abbas ülkesi için uğraştı ama evindekilere ne yapabildi.
Ahmet babasına benziyordu .En azından ailesine bir faydası dokundu .Bir takım tabuları da kırabildiğini düşüyorum başarıları ile

Ah yenice gelebildim kitabı hissiyatsız okudum diyebilirim duygular bana geçmedi açıkçası biz çekmediğimiz acının türküsünü yakmadık diyen Neşet Ertaş geldi aklıma hissedilmemiş acının kitabı yazılınca da etkisi geçmiyor mu diye düşündüm kitap genel hatlarıyla güzeldi fakat öncesinde Uçurtma Avcısını okumuş olmam sürekli iki kitabı kıyaslamama neden oldu

İyi de Abbas ne yaptı ki?
Bence savaşarak değil de okuyarak, bir Filistinli olarak dünya çapında başarısını göstererek Filistinlilerinde var olduğunu dünyaya göstermiş oldu. Çünkü Ahmed’i üniversitede bile kabul etmediler. Önüne engeller koymaya çalıştılar. Ama o her şeye rağmen devam etti. Bilim insanı oldu. Bütün önyargıları yıktı. Hem de bir İsrailli ile yaptı bunları. Ödül aldığında da bütün dünyaya hitap eden bir konuşma yapmıştı diye hatırlıyorum. Bu da ülkesi için yaptığı bir şeydi.

Evlenme konusunda ise ailesinin baskısı altında kaldı. Annesi tarafından sürekli bir baskıya uğradı. Eğitimi konusunda, evliliği konusunda. Eğer annesinin yolundan gitseydi hala bir çadırda yaşayıp o çadırda öleceklerdi. Hiç bir şey yoksa bile en azından ailesini kurtardı.

Dünyaya neyi gösterdi Amerikalı olduğunu. Bence yine de tarafsız yazıldığını düşünmüyorum.
Her şeyde kendi isteğini yaparken nerdeyse çocuk yaştaki bir kız ile evlenmesini baskı ile olduğunu düşünmüyorum. Burda da alttan alta müslümanlar eleştiriliyor.

Tabi o konuda bir diyeceğim yok ama olmayan bir şeyde değil ne yazık ki.

Kitapta ben ilk olarak çocuk mayın tarlasına girdi ve patladı ya. Orda çok üzüldüm ağladım. Kucağımda bebeğimle okuyordum kitabı. Onunda etkisi çok oldu ve ne yazık ki bu yaşananlar gerçekten olan şeyler. Bu beni çok üzdü.

Ve kahramanımızın yüzü hiç gülmedi. Yazık gerçekten.

“Çocukluğum bana düzenli damlaların kayaları deldiğini öğretti.Bu hayatın, başına gelenler değil senin bunlara verdiğin tepkiler olduğunu öğrendim ” dedi Nobel konuşmasında .

Kitabima baktım bu son sayfa imiş zaten, beben insaflı davranmış bak Yırtılan sayfa yazarin kitaplarinin listesi sadece. Bu arada nasil buldun kitabı?

Şuanda Huşu Ağacını okuyorum, sonlardayım. Ocak ayına serinin ikinci kitabıyla devam edeceğim.

Kitabima baktım bu son sayfa imiş zaten, beben insaflı davranmış bak Yırtılan sayfa yazarin kitaplarinin listesi sadece. Bu arada nasil buldun kitabı?
Ay çok teşekkür ederim boyama yapıyorlardı ablasıyla bi ara mutfağa gittim ne ettiyse o ara etti
Güzel bir kitaptı umut, sevgi dolu

Ay çok teşekkür ederim boyama yapıyorlardı ablasıyla bi ara mutfağa gittim ne ettiyse o ara etti
Güzel bir kitaptı umut, sevgi dolu
Annesi gibi iyi bir okuyucu olur inşallah Kitaba gelince; Uzun Hikaye nin adını cok sık duyuyordum bir de Mustafa Kutlu çok iyi bir edebiyatçı diye zihnimde yer edinmişti o yüzden beklentim cok yüksekti. Kitaba tabi ki iyi degildi diyemem Mustafa Kutlu' ya saygısızlık etmeyeyim ama dili fazla sade geldi,kurguyu da daha güçlü bekliyordum. Yine de emegine sağlık yazarın

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…