Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hayırlı olsun sağlıcakla kucağınıza alın

Bir de amazon en ucuzu setli satılan 2700 trendyolda. Ciltsizleri de dediğin gibi uçmuş.
Amazon prime dizi yaptı. İlk kitabı okuyup diziyi seyredecem merak ediyorum çok.

Anlatılanlar kadar büyük bir değişim yaratan kitap olmadı ama bakış açımda güzel değişimler yaratan kişisel gelişime başlangıç kitabım Secret var.

Otobüste ben de okuyamıyorum ama metro da okuyorum. Bir ara işimie metro ile gidip geliyordum baya baya kitap okumuştum o yıl
Metroya hiç binmedim, tramvayda pek okuyamam ama hızlı trende çok güzel kitap okumuştum . Uçakta da denedim, çok başım dönüyor . Otobüste arabada vs zaten mide bulantısı oluyor.

1919 çok sıktığı için okuyamıyorum . Sıkıldıkça diğerine geçeyim diye düşündüm, ilk kez aynı anda iki kitap okumayı deniyorum, bakalım.
Herkese iyi haftasonları

Bence sofie nin yaşıtlarına da hitap etmek için dili bu kadar yalın. Daha genç arkadaşlar için yazılmış gibi geliyor bana. Çünkü lisede felsefe derslerinde sofie nin dünyası okutulurdu.
Felsefeye giriş için çok iyi bir tercih. Mesela ben felsefe kitabı okumak istiyorum ama nerden başlayacağımı bilmiyordum. Kızlar bana bu kitabı önerdi. Hatta ortak okuyalım dedik öylece ortak okuma oldu

Kitabın sonunu söyleyeyim mi hiç beklediğim gibi bitmedi ama iyi bağlandı sonu. 3. Kitapta baya bir dağılıyor konu

Sağlıkla kucağınıza alın inşallah
Kızınız da yeni yaşında sağlıklı mutlu huzurlu olsun inşallah

Tebrik ederim canım sağlıcakla kucağınıza alın kızının da nice güzel yaşları olsun inşallah

Benim için de Sol Ayağım üniversite sınavını kazanamadığım bir dönemde okumuştum demek ki imkansız yok demiştim inanmak çabalamak gerektiğini anlamıştım

işte onlardan biri benim
alnından öpüyorum müthiş bir cesaret
ben de diziyi izleyeceğim mecbur

Etkisi olan kitaplar oldu ama hayatımı değiştirdi dediğim oldu mu, bu mesajını gördüğümden beri düşünüyorum.

İlk okuduğum kitap Siyah Lale idi. Okumayı erken sökmüştüm arkadaşlarım abc öğrenirken öğretmenim bana bu kitabı hediye etmişti. Üzerimde en çok etkisi olan kitaptır, içindekiler nedeniyle değil ama okuma hevesi olan bir öğrenciyi söndürmemek için çabalayan bir öğretmeni hatırlattığı için. Yaşıyor mu bilmiyorum ama her öğretmen konusu geçtiğinde kendisine teşekkür ederim içimden bu sebeple.

Bir de Suna'nın Serçeleri vardı. 6.sınıfta kalçam kırılmıştı 2 ay yatakta hiç kalkamadan, 2 ay da evde koltuk değnekleriyle gezmiştim. Okulu da çok severdim o yüzden o süreç benim için çok zordu. Annem bu kitabı almıştı bana, kitaptaki Suna da bir hastalık geçiriyordu ve Suna iyileştikçe ben de iyileşmeye başlamıştım, o yüzden onun da yeri farklıdır bende, umut olmuştu o küçük aklımla :)

Öpücük Kutusu oldu galiba, psikolojiye ilgi duymama neden oldu öğrenciyken okuduğum bu kitap.

Hayatımı değiştirecek kadar etkilendiğim bir kitap olmadı. Ama bazıları daha iyi görmemi sağladı ya da farklı bakış açıları kazandırdı. Nedense çok popüler olan kitaplardan hoşlanmıyorum. Popüler olup da gerçekten çoook beğendiğim 1984. Bence herkes okumalı. Onun dışında yine biraz yönetim ve eğitimle ilgili olabilecek Beyaz Zambaklar Ülkesinde. Okuduklarımdan kesitler aklımda kalmaz ama bu kitapta geçen ve çok beğendiğim bir sözü unutmadım. "Bir ülkenin halkı nasılsa yönetenleri de öyledir" Yuval Noah Harari'nin Sapiens i meşhur ama ben "21. yüzyıl için 21 ders" kitabını daha çok beğenmiştim. Şimdiye kadar okurken ağladığım tek kitap Şeker Portakalı. Kürk Mantolu Madonna'yı okurken içim şişmişti. Baş kahraman çok sümsük ve melankolik bana göre. Bazı şeyleri fazla dramatize ediyorlar sanki. Duygular o kadar abartılı veriliyor ki beni itiyor. Benim aklıma ilk gelenler bunlar oldu.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…