Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu ara bende de böyle bir problem var, anlam veremiyorum .

Merhaba herkese, iyi akşamlar.
Lise zamanlarımda alacakaranlık serisi çok popülerdi ama elim alıp okumaya varmamıştı bir türlü. Şimdi 31 yaşındayım ve alacakaranlık serisini okumaya başladım. Bu aralar çıtır çerez, zihnimi yormayacak, kafa açmayacak bir kitaba ihtiyacım vardı iyi oldu. :)

Bugün benim de aklımdan geçiyordu tekrar okumak ama aynı heyecanı duyamam diye korkuyorum açıkçası

Bugün benim de aklımdan geçiyordu tekrar okumak ama aynı heyecanı duyamam diye korkuyorum açıkçası

Ben onu özellikle öğrenciyken çok seviyordum. Birkaç yerde Bella’nın ders çalışıp ödev yaptığı bölümler vardı ilk kitapta. Çok hoşuma gidiyordu o ders çalışma modu kitaptaki, beni de ders çalışmaya motive ediyordu. (Kitaplardan en çok aklımda bu kalmış ).

Kitapların tamamının filmlerden daha iyi olduğunu düşünüyorum bu arada. Özellikle de Alice’in, Rosalie’nin dönüşümü insanken yaşadıkları falan çok ilgi çekiciydi. Çok güzel ama yeterince üzerinde durulmamış hikayeleri var arka planda kalan karakterlerin. Amatör kısa filmler var bu karakterleri merkeze alan, çok başarılı. Keşke orijinal filmlerde de bu yan karakterlerin üzerinde daha çok durulsaydı. Kristen’la Robert’ın acı çekiyormuş gibi garip uzun uzun bakılmalarının zamanından keserlerdi gerçi .

Sokullu Mehmet Paşa Köprüsü - Kırklareli​

Sokullu Mehmet Paşa Köprüsü; İstanbul-Edirne asfaltı üzerinde, Lüleburgaz’ın Edirne çıkışı tarafında Lüleburgaz Deresi üzerinde bulunmakta olup, Sokullu Mehmet Paşa tarafından Mimar Koca Sinan’a yaptırılan Lüleburgaz Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi ile birlikte 1569-1570 yıllarında yapılmıştır. Çevre taşları ince yonu, menba tarafındaki orta ayak detayları sağlamdır. Mansap tarafında, muntazam on iki köşeli bir planın yarısı üzerine resmedilen piramitten oluşan kısım, Lüleburgaz tarafında olan ayakta ilk şeklini muhafaza etmektedir. Diğeri ise sonradan ehil olmayan ustalarca, piramit yerine koni şeklinde yapılmıştır. Halen kullanılmakta olup, İstanbul-Edirne asfaltı İlçe dışına alındıktan sonra bu köprünün yükü azalmıştır.

Köprünün yapılış amacı; kervan ve posta yolları üzerindeki suları aşmak için yapılmıştır. Aynı zamanda 16'ncı yüzyılda Osmanlı Devleti'nin yaptığı seferlere hizmet etmektir. Osmanlı Devleti zamanında sefere çıkan ordu bünyesinde yüzlerce inşaat ustası bulunuyordu. Bu ustalar, mimarbaşının seçtiği hassa mimarlarından birinin emri altında orduda görev yapmaktaydı. Strateji icabı yapıları ve köprüleri bu ekip yapmaktaydı. Bu köprülerin bir kısmı acelece ahşaptan yapılmaktaydı. Ancak Batı sefer yolları üzerinde bulunan Harami deresinde Kapı Ağası, Büyük Çekmece, Silivri, Lüleburgaz Sokullu Mehmet Paşa, Alpullu’da Sinanlı, Cisri Mustafa Paşa Köprüsü ile Visograd’ta Vizir-i Azam Mehmet Paşa ve Mostar Köprüsü sağlam işçilikle yapılmış, günümüze değin gelebilen köprülerdir. Lüleburgaz Sokullu Mehmet Paşa Köprüsü de batı seferlerine çıkan orduya hizmet etmesinin yanında, imar faaliyetlerinin içinde yer almasıyla önemlidir.

Yeni bir haftadan herkese günaydınlar

Kimler neler okuyor bir yoklama alalım

Yürüye Şato bitti. Animesini izleyip sevdiğim hatta topiğin adını koyduğum kitap olur kendisi. Okumanızı tavsiye ederim. Sophie'nin Dünyası'na devam ediyorum

Jawlensky
kk birinci noteri
Life light
Eleadora
Levaiz
C Capanin Gururu Teyom
U UcanSupurge
Bonus
Kukrim
K Kitapkontesi
Natsume
Limonsuzzcay
nemesis
Keira-
mimesis
sudem34
Nikinik
Alp_BuRc
ummhnisa
Arrietty_
Irmak000
Mrsay
L LADY VEGA
HAbibte
fesang
Disipline Girmis BirKadin
Homer Simpson
berresuu
yet07
A Atalanteda
bir civciv annesi
O Orangegreysky
Look Up
Boncobo
M MrsDelfino
E Etkili Eleman
pylz
Gelincik78
A R Y A
Mavi Mucize
MelodiminEsi

Gunaydin mutlu haftalar, sofienin dunyasi ve sefillere devam ediyorum, ikisi de baya hacimli kitaplar ama cok guzeller

Günaydınnnn

Ben Yaban Diyarlarda Yabancı, Kadınlar Ülkesi ve Sofie'nin Dünyası'nı okuyorum, Yaban Diyarlarda Yabancı'ya biraz ara vermek istedim yorgun günlerime denk geldiği için kitapla bağdaştırmışım

Bu düşüncenize katılıyorum kitapları daha güzeldi ve etkileyiciydi. Film de öyle ama kitaplardan aldığım duygular daha yoğundu.

Günaydın
Sofie’nin Dünyası’nı telefondan okuyorum ama keşke kitaptan altını çize çize ya da ayraçlar koyarak okuyabilseydim.

Sonsuza Dek Sen adlı kitaba başladım bir de. Senden Önce Ben ile başlayan serinin 3. Kitabıymış. Okuyalım bakalım

Günaydın 1984 ve hayvanlar çiftliğini bitirdim. Bugün kadınlar ülkesi kitabım gelecek diye ümit ediyorum. O gelince ona başlayacağım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…