Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Ben alıyorum okuyorum aslında ama beynim arka planda farklı şeyler karıştırıyor. Baktım hiç bir şey anlamamışım başa sarıyorum. Böyle bir kısır döngü içine çekti sofie

Of bir şey diyeceğim ama gülmeyin bana ya. Ben bu kitabı okumuşum
Kütüphaneden bir ses böler geceyi ile karıştırıp bunu almısım sanırım. 18. Sayfaya geldim allah allah diyorum hikaye çok tanıdık. Acaba başlayıp bıraktım mı? Sonuna baktım ki okumusum.
Simdi hatırladım geçen sene okudum bunu topiğe gelmeden önce biri benim üstüme uyku atsın

platon’un alegorisinde mağaradaki tutsaklar sıradan insanlar iken, çabaları sonucu zinciri gevşetebilen ve mağaradan çıkabilen kişiler ise filozoflardır. mağaradan çıkmak acılı bir süreçtir, bu süreç ancak iyi bir eğitimle tamamlanır ve böylelikle zincirlerimizden kurtuluruz. zincirlerinden kurtulma yeteneğine sahip ve sahici bilgiye ulaşabilen filozof, insanları yönetebilir ve halkı eğitebilir çünkü insanlar cehalete inanıp, düşündüklerinin aksini söyleyenlere karşı nefret besleme eğilimindedirler. eğer insanlar cehalete gömüldüyse onları aydınlatmak, hakikati göstermek çok zordur. bu alegoriye göre ancak sorgulayan, zincirlerinden kurtulan kişiler hakikate ulaşabilir.
Matrix,dark ve 1899 un senaristlerini derinden etkilemiş.

Ben de tam ortasında kaldım ya. Descartesten sonrası ağırlaştı

Ben alıyorum okuyorum aslında ama beynim arka planda farklı şeyler karıştırıyor. Baktım hiç bir şey anlamamışım başa sarıyorum. Böyle bir kısır döngü içine çekti sofie
Hah işte ben de onu yaşamamak için direkt okumuyorum . Şeker Portakalı’nı akşam arkadaşımı beklerken sokak lambasının altında bile okudum mesela çünkü anlaması kolay, üzerinde düşünmeye gerek yok .

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…