Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Zilkale - Rize​

Bölgenin en dikkate değer eserlerinden birisidir. İlçe merkezinin 15 kilometre güneyinde, Fırtına Deresi’nin batı yamaçları üzerine kuruludur. Kalenin üzerinde inşa edildiği sarp kaya kütlesi denizden 750 metre, dere yatağından yaklaşık 100 metre yüksekliktedir. Kale; dış surlar, orta surlar ve iç kaleden meydana gelir. Dış kalenin kapısına kuzeybatı yönündeki patika bir yolla ulaşılır. Bir teras yardımıyla orta surlar seviyesine çıkılır. Buradan ikinci bir kapı yardımıyla kale içerisine girilir. Orta kale içerisinde üç önemli yapı bulunur. Bunlar muhafız binası, şapel ve baş kuledir. Kulenin dört katlı olduğu duvarlardaki hatıl izleri ve kiriş deliklerinden anlaşılmaktadır. Duvarlar üzerinde doğu (vadi, manzara) yönünde kemerli pencereler, diğer taraflarda mazgal delikleri bulunmaktadır.

Kulenin üstünün dendanlı bir teras şeklinde olduğu belirlenmiştir. Zil Kale, Kale-i Bala, Ciha Kale ve Kız Kaleleri gibi hem yörenin, hem de İspir’e ulaşan önemli bir ortaçağ kervan yolu üzerinde güveliği sağlamaktaydı. Osmanlılar'ın bölgeyi fethinden sonra kalenin kullanılmaya devam ettiği biliniyor. Kalede bulunan iki el topu bugün Trabzon Müzesi’nde sergilenmektedir. Yakın tarihte restorasyon geçiren yapı, vadiye hakim, güzel manzaralı bir konuma sahip ve ilçedeki kaçırılmaması gereken ziyaret noktalarındandır. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca yapılan restorasyon çalışmaları 2011 yılında tamamlanmıştır.

Yeni bir haftadan herkese günaydınlar
Kimler neler okuyor bakalım ?

Eleadora
Life light
C Capanin Gururu Teyom
Levaiz
Mrsay
Natsume
U UcanSupurge
Irmak000
Kukrim
K Kitapkontesi
Disipline Girmis BirKadin
yet07
Keira-
Arrietty_
ummhnisa
Nikinik
kk birinci noteri
Bonus
Jawlensky
O Orangegreysky
Limonsuzzcay
Alp_BuRc
HAbibte
fesang
L LADY VEGA
nemesis
mimesis
sudem34
bir civciv annesi
A Atalanteda
Mavi Mucize
M MrsDelfino
MelodiminEsi
Gelincik78
E Etkili Eleman
Homer Simpson
pylz
A R Y A
Look Up
Istenmeyentuyy
kgokce
Less-is-More

günaydın herkese. kralların çarpışmasına başlamaya niyetlendim henüz okumaya başlamadım.

Günaydın

gunaydin.

Günaydın
Ben kendimi topalayamadım. Elim sürekli haberlere gidiyor. Aklımda hep senaryolar, korkular. Ben bu haldeyken asıl depremi yaşayanları düşünüyorum iyice kötü oluyorum
Bugün hiç haber açmamaya çalışacağım . Goriot Baba yı bitirememiştim ondan devam edeyim .

Günaydın herkesee.
Ben dün Saç Örgüsünü bitirdim. Çok tatlış bir kitaptı. Karakterlerin tek tek ayrı kitabı da olsaydı keşke. Hindistandaki kadının hayatının devamında neler yaşadığını çok merak ettim mesela. Diğer iki kadın az çok belli oldu ama acaba o ne yaptı. Hayatını yoluna koyabildi mi merak ettim.

Şimdi de Ejderhanın Kızı diye bir kitap almış eşim bana, okumaya başlıyorum. Gökyüzü Efsaneleri serisiymiş. 2 kitap olarak almış eşim ama devamı var mı nedir ne değildir bilmiyorum. Eş kişisi düşünmüş almış. Cin Ali de olsa okuyacağız
Günaydın
Maral Atmaca Yaralasar okuyorum.
Aşırı popüler bir seri ama pişman oldum biraz açıkçası
O kitabı ben de çok gördüm. Z kuşağı bayılıyo o seriye. Neden pişman oldun??

Günaydın. Leyleklerin Uçusu na devam ediyorum.

Ayyy canımm Karadeniz
Günaydınlar günaydınlar
İskender Pala, Babil'de Ölüm İstanbul'da Aşk kitabına başlamıştım zaten. Bu ay için bunu bitirsem bana kafi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…