Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aa hadi şifa olsun inşallah canım arkadaşım,iyi yapmışsın ,bizim de zevkimiz bu ya alacağız tabi ne yapalım

Günaydın hasta çocuk zor iş geçmiş olsun. Yaza giremedik, bir türlü soğuk algınlığı geçmek bilmiyor! Saç örgüsü kitabını grupla okuyamamistim daha sonra sipariş verebilirim iki gündür bir taraftan temizlik bir taraftan kitap etkileyici bir şekilde okudum bitii.

Gök Medrese - Tokat​

Gaziosmanpaşa Bulvarı’nda Taşhan yakınında uzun yıllar müze olarak kullanılmış olan bu tarihi anıt Selçuklu eserlerinden biridir. Kitabesi konulmayan yapı, XIII. yüzyılda (1277) Müineddin Pervane Süleyman tarafından yaptırılmıştır. Anadolu Selçuklu mimari ve sanatının en belirgin özelliklerini taşımaktadır. Gökmedrese 2 katlı 2 eyvanlı, ortası açık avlulu ve revaklı plan tipinde olup taş, çini ve alçı süslemeler bulundurmaktadır. İki renkli taş kullanılarak inşa edilmiş taç kapıda geometrik ve bitkisel bezemeli bordürlerden oluşan bir süsleme programı uygulanmıştır. Çini süsleme, avlu cephesinde yer almaktadır. Ana eyvan duvarları ve üst kat revaklarının kemer içleri patlıcan moru, lacivert ve firuze renkli çinilerle geometrik ve bitkisel bezemelerle süslenmiştir. Ana eyvan ayrıca, zemini kıvrık dallardan oluşan çini Ayet’el Kürsi bordürü ile çevrilidir.
Osmanlılar zamanında XVIII. yüzyıla kadar medrese, bimarhane ve bir odası türbe olarak kullanılan yapı, daha sonraları şifahane ve göçmen barınağı olarak kullanılmıştır. Halk arasında “Gökmedrese”, “Pervane Medresesi”, “Kırk Kızlar Medresesi”, “Darüşşifa”, “Bimarhane Tekkesi” olarak da adlandırılmıştır.

Günaydınlar

Eleadora
Life light
C Capanin Gururu Teyom
Levaiz
Mrsay
Natsume
U UcanSupurge
Kukrim
Irmak000
K Kitapkontesi
Disipline Girmis BirKadin
Bonus
yet07
Keira-
Arrietty_
Jawlensky
O Orangegreysky
HAbibte
fesang
L LADY VEGA
nemesis
mimesis
sudem34
bir civciv annesi
A Atalanteda
M MrsDelfino
E Etkili Eleman
Homer Simpson
Istenmeyentuyy
kgokce
Less-is-More
X xnobodyx
hande_buse
koza16
Z zumruduanka_90

Gunaydin. Haziran basindan beri elime kitap sayfasi değmedi. Taş varsa atin ustume

Günaydın herkese
Temmuzda izin kullanacağım o yüzden bu aralar işleri bitirmek için yoğun çalışıyorum, pek uğrayamadım ama kitaplarımı ve burayı özledim Yaklaşık iki aydır çabalarımın sonunda Tutunamayanlar'ı bitirdim. Aşağıda yorumlamasını yapacağım. Harry Potter a devam ediyorum. Pek okuma fırsatım olmuyor ama çok minnoş bir kitap ya çok sevdim
Bu arada U UcanSupurge geçmiş olsun. Yoğun temponda sana kolaylıklar dilerim
M MrsDelfino senin adına çok sevindim, güzel bir başlangıç olur inşallah. Mutluluklar dilerim. İnşallah nişan törenin dilediğin gibi geçer

Günaydın

TUTUNAMAYANLAR
Öncelikle bu kitabı okuyup bitirebilen tüm arkadaşlarımı saygıyla selamlıyorum
Şimdiye kadar okuduğum kitaplar arasında en çok zorlandığım ikinci kitap oldu. Kitapseverlerin en'leri arasına girebilecek özellikleri var mı var, ama benim tarzım değil. Genele bakıldığında sade bir dili var aslında. Ama çok kısa bazı bölümlerinde ağır bir dil var. Sık sık konudan bağımsız hikayelere hızlı bir geçiş yapıyor. Bir an afallayıp acaba birşey mi atladım okurken deyip sizi başa döndürebiliyor. Yani kitabın akışı başkahramanların zihni kadar karmaşık. Sonra alışıyorsunuz zaten. Zaman zaman Turgut'un mu zihin akışı, Selim'in mi ayırt etmek zor. Hatta gerçekte mi oluyor yoksa hayal dünyası mı onu da anlamak zor. Anlattığı hikayelerin de gerçek mi yoksa kurgu mu olduğunu merak ediyor insan. Mesela bir filozofun hikayesini anlatıyor nasıl filozof olduğuna dair. İroni mi yapıyor, gerçek mi emin olamadım. Biraz kısa tutulmuş olsaydı sıkılmadan okuyabilirdim. Konu dışında anlattığı hikayeleri okurken de sıkılmadım aslında. Bazı bölümlerinde ise kitabı bırakmamak için kendimi zor tuttum. Sadece bir bölümde bilinçli olarak paragraf ve noktalama kullanmamış. Sanırım mektubu yazan kişi pek okuryazar değil demek istiyor. Yer yer yazım hataları vardı. Kıral, mozayik, y yerine ğ kullanılması gibi.
Sonuç olarak bitirebilmek için sabır gerektiriyor. Duygusal yönü güçlü, empati kurabilen, felsefi düşünceleri, olaylara farklı bakış açılarını sevenlere hitap edebilir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…