Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İnstagrama yaptığım açıklamayı bırakıyorum direkt

Vadideki Zambak

Ailesi tarafından yok sayılmış, genç bir adam Felix; annesinin daima onu kusur olarak gördüğü Madam de Mortsauf, ama Felix için Henriette… Felix’in kendisine olan büyük aşkının karşısında, kendi duygularını öylesine bastırmış bir kadın düşünün ki bu kendi sonuna mal oldu..

Balzac ilk defa okudum, kalemine hayran olmamak mümkün değil. Bir aşk hikayesinin içerisine, toplumsal değerleri, karakterlerin psikolojik incelemelerini, dönemin siyasetini, ayrı ayrı toplumların aynı konular üzerindeki farklı yaklaşımlarını sizi hiç sıkmadan ince ince işlemiş. İlk etapta betimlemeler insanı biraz yoruyor ancak kitabın içine girdiğinizde devamının nasıl geldiğini anlamıyorsunuz..

Ben bu hikayeyi çok sevdim

Puanım 8/10

Merhaba. Etkinlik kitabım Eşekli Kütüphaneci - Fakir Baykurt idi. Yazarla tanıştığım ilk okumamdı. Öncelikle buna vesile olduğun için teşekkür ederim C Calcifer
Çok beğendiğim bir kitaptı. Hiç bitsin istemedim. Eşekli kütüphaneci yani Mustafa Güzelgöz'ün kütüphane memuru olup, peribacalarının büyüsünün eşliğinde köy köy, diyar diyar eşeğine yüklediği kitaplarla okumaya teşfik etmesi ve bu sırada Yunanistan'ın Larisa şehrinden gelen Dimitrios'un güzel öyküsünü anlatıyor. Dil, kültür, çevre farklılığı gözetmeden insanların dost olabileceğini, birbirine yardım eli uzatabileceğini de anlıyor okudukça insan.
Başucu kitabı olabilecek bir kitap bana göre.Eşekli Kütüphaneci cahilliğe karşı olan mücadeleyi gözler önüne seren bir kitap. Yorumumu bir alıntı ile bitireyim:
"Beyim diyor,bizim yolumuz,köprümüz,çeşmemiz yok;kitaplığı ne yapacağız?Anlatıyorum ona: eğer kitaplığımız olursa yolunuz ,çeşmeniz ,köprünüz de olur." s.147)

Puanım 10/10

Ya kızıl mı bayılırım

Evet o yüzden sürekli göz egzersizi yapmak lazımmış. Ben de bakayım cnm youtube a. Tişikkirler

Bir kaç ortak canavarlıklarını konuştuğumuzu hatırlıyorum
Ahahaha tatlış şeylerdir onlar canım
Çevremdeki herkesin ağzı açık kalıyor kızımın bazı tavır ve söylemlerine ama kirpiye yavrusu pamuk görünür misali bu iş

C Calcifer etkinlik kitabım AÇLIK OYUNLARI
Yeni bir seri değil ama ben nedense çok önyargılıydım bu seriye karşı. Okumayı hiç düşünmediğim gibi filmlerini de izlememiştim.
Kitabı beğendim, çok sürükleyiciydi. O dünyanın içinde buldum kendimi kısa sürede de bitirip filmlerini izledim.
Distopik bir eser, Panem adında bir ülke var ve 13 mıntıkaya ayrılmış durumda. Bir de capitoldeki yöneticiler soylu kesim var. Üretim yapmayan rahat içinde hayatlarını sürenler. Her mıntıkanın bir görevi üretimi var. Kahramanın mıntıkasında maden, bazıları balıkçı vb mıntıkalar ürettiklerini karın tokluğuna yönetime veriyor. İnsanların isyan etmesini önlemek amacıyla, kendi gücünü göstermek için açlık oyunları düzenleniyor her sene. Her mıntıkadan kura ile belirlenen bir erkek ve bir kadın haraç oyunlara gönderiliyor. Bu oyunlarda tek bir galip olabilir, bir kişi hayatta kalana kadar haraçlar birbirlerini öldürmek zorundadır. Kitabın kahramanı da 12 yaşındaki kardeşinin isminin kurada çıkması üzerine gönüllü oluyor haraç olmaya.

Puanım: 8/10

Peyami Safa çok severim ama bu kitabını okumamıştım hemen okunacaklar listesine ekleyeyim :)

Hoşgeldiniz, kendinizi biraz tanitirsaniz seviniriz. Nerelisiniz, kaç yaşındasınız, mesleğiniz, burcunuz, medeni haliniz vs......

Hoşbuldumm, Karadeniz'liyimm, 33 yaşındayımm Mühendisim ama şuan çalışmıyorum... Başak burcuyum, yükselenim Aslan, burçlara pek inanmam... Evliyimm... 2 kedimiz varr, hamişim bir de... yuvarlanıp gidiyoruz işte...

Değersiz Bir Hayat. O da herhalde canımızdan can çekecek konusu itibariyle, ondan diyor başki
Hee
Ivan ve ona ayni anda baslamam . Zaten cokda kalin bir kitap. Mesaim bitince direk kutuphaneye vinnn

Hakan Günday i haftasonu bitirir,odaklanirim insallah. Amin

Canım Katniss Kitap serisini de film serisini de çok severim.

Hoş geldiniz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…