Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bilmiyorum ki. Gerçekten bu noktada tıkanıyorum. Ortak okuma kitaplarını belirlerken buradan mutlaka fikir alıyorum ama yine sonuç aynı. Bu konuda ciddi hevesim kırılıyor artık
Beni biliyorsun bütün ortak okumalara kayılmaya çalışıyorum.O ay okuyamasamda ertesi ay okumuş oluyordum ama En büyük fireyi bu sene 3 kitapla verdim.
Dervişin Teselli Koleksiyonu
Çılgın Kalabalıktan Uzak ve bu ay ki kitapla 3 olacak.
Acaba ortak okumalar klasik ve modern klasik mi olsa?. Öyleyken katılım daha çok oluyor sanki

Benim de aklıma geldi açıkçası. Bir nevi aklımdan geçen buydu.
Aynı kitapları ben de okumadım mesela.

Benim de aklıma geldi açıkçası. Bir nevi aklımdan geçen buydu.
Aynı kitapları ben de okumadım mesela.
Evet bence de, klasiklerden olabilir. Bilim kurgu klasikleri, modern klasikler ya da Hasan Ali Yücel klasikler dizilerinden olabilir. Gözlemlediğim çoğunluk bu dizileri okuyor burada.

Günaydın
Ben çoğunluktan farklı düşünüyorum. Klasikleri hepimiz zaten biliyor ve okuyoruz. Ortak okumalarin kendi adıma faydası bazen hiç bilmediğim bazen de okumayı düşünmeyeceğim kitapların olması. Klasikleri okuyan çok olduğuna göre her ay belirlenen klasik için "ben daha önce okumuştum" u çok duyacağız

Bu açıdan bakınca da çok haklısın aralara klasikler eklemek daha mantıklı görünüyor sanki

Ben de olabildiğince katılmaya çalışıyorum, normalde hiç görmediğim yazarların kitaplarını okuyunca çok beğendiğim için diğer kitaplarını da alıyorum bana o açıdan iyi geliyor. Ama bu ayki kitap çok kalın ve biraz yorucu mesela. Dervişin Teselli Koleksiyonu okumaktan keyif aldığım bir tür değildi onu da atlamak durumunda kaldım. Ben klasiklerden çoğunu okumadığım için ona da uyum sağlarım ama belki tür tür belirlenmeli, her ay 3 türde 1 kitap, bilim kurgu olur fantastik olur klasik olur. İsteyen hepsini okur isteyen birini okur gibi. Çok mu karışık olur?

Belki liste belirlenip en fazla oy alan kitaplar seçilebilir

Bunu da yapmıştık sonuç pek değişmedi. Kızların dediği gibi modern klasikler vs. daha çok reaksiyon alıyoruz. açıkçası katılım olmamasındansa ben klasiklerin ortak okuma olmasını tercih ederim.
Klasikler dediğimiz sadece yabancı değil türk yazarlar ayrıca İthaki'nin bilim kurgu serisi var. Bunlardan bir harmanlama yapmayı düşünüyorum ve bu yıl ortak okumaları tek başıma belirlemeyi düşünüyorum

O paylaştığın listeler vardı ya mesela oradakilerden okunabilir

Evet bence de, klasiklerden olabilir. Bilim kurgu klasikleri, modern klasikler ya da Hasan Ali Yücel klasikler dizilerinden olabilir. Gözlemlediğim çoğunluk bu dizileri okuyor burada.

Klasik yorumlaması yaparken bile daha çok kişinin katılımı oluyordu.

Günaydınlar
Ben de kızlara katılıyorum. Klasikler , modern klasikler ve bilim kurgu klasikler iyi fikir sanki

Genel bir duyuru ile bunu bildireceğim herkese.
diğer yandan da merak ettiğimiz okumak istediğimiz listemizde olan kitaplardan 10 15 tane paylaşım yaparız. Bu paylaşımlardan mutlaka mini ortak okumalar çıkacaktır. Böylece beraber okuduğumuz kitap sayısı da artacaktır.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…