İyi Akşamlar,
Kalbimin Kendine Göre Nedenleri Vardı- Hilal Özcan bitti bugün. Yılın 3.kitabıydı dün başlamıştım hızlica bitti zaten 305 sayfa.
Kitap hakkında yorumuma gelecek olursam, akıcı,yalın bir anlatımı var yazarin, İclal Aydın kitapları tadında bir kitap. Zaten kendisi destek olmuş yazara,bunu bilmeden de anlayabiliyorsunuz zira epey benzer bir tarz.
Karakter sayisı fazla ama kafa karıştırmıyor,hepsine hakim oluyorsunuz.
Kitapta haset,fesat,kötü kalpli birileri yok ,kimse kimsenin kuyusunu kazmıyor,hatta Ceyda var mesela Kenan'a aşık hatta tek gecelik ilişki yaşadılar ,Kenan o geceyi hic hatırlamadı ,Kenan Ece'ye aşık zaten bunu da biliyor Ceyda,hatta asla kendisine öyle aşık olmayacak içten içe bunu bilip kabullenmiş gayet ne Kenan'a ne Ece 'ye kızgın. Kendi kendine Kenan'ın çevresinde bulunup onun bir gün kendisinin kollarında avunacağına inanmış.
Yani bence eksik kaldı,insanlar gercekte böyle değiller. Bu kadar sabırlı,arınmış ,evliya misali kişiler yok gerçek dünyada.
Ha okurken keyif aldım ben,sıkmadı,yormadı bu arada,sadece bana realiteden uzak geldi biraz karakterlerin duruşu,tarzı davranışlari. Buna da saygı duyarım ancak yazarın tercihi bu yönde olduysa.
Bu arada sonu da sanki tamamlanmamış gibi hızlı ve sade bitti,biraz daha detaylı olabilirdi ama belki de devam kitabı yazılacaktır bilemiyorum.