- 19 Kasım 2013
- 18.880
- 34.098
- 798
Geçmiş olsunSalgın muzdariplerinden biri de bendim. Anlamsız bir boğaz ağrısı ve geniz tıkanıklığı devam ediyor azıcık da sesim garip ama daha iyiyim. Karne zamanları bizim evrak açısından en yoğun dönemimiz oluyor. Sınav kağıtları, sınav analizleri, dilekçeler falan derken çok okuyamadım bu ara. Bugün tüm evraklarını, not girişlerini halletmiş bir öğretmen olarak artık rahatça okuyabilirim .
Ben de şimdi çarşıda kırtasiye ürünleri + kitap alışverişine çıkıyorumyeni yılın ilk kitap alışverişi olacak .
Ben o kitaba başladım ama bir türlü devam ettiremiyorum. Psikolojim kaldırmıyor sanırım. Sakın bir zamanda tekrar deneyeceğim.Bende Köpek Gibi Büyütülmüş Çocuk’a başladım. Bir bölüm okudum. Gülseren B. Kitapları gibi değil. Psikiyatrist yazmış kitabı. Daha bilimsel. Travma yaşayan çocukların travmalarından ve onlara psikiyatrik olarak nasıl yaklaştığından, travmaların beyinde neleri etkilediğinden vs bahsediyor.
İlk bölümü okudum bugün. Okurken gözlerim doldu. Bakalım daha neler okuyacağım..
ülkenin sonunda nasıl gidiyor? merak ettiğim kitaplardan.Selamlar. Ben de Jane Eyre, Ülkenin Sonuna ve Lanetli Tavşan'ı okuyorum. Elimdekiler bitince bir süre kalın kitap görmek istemiyorum
kitaplarına çile çektirenleri anlamayacağım sanırım. hele de not defteri gibi davrananlarıUmarim aramizda kitaplarina boyle iskence uygulayanlar yoktur
Ben de kitap yorumlamalarımı hep ruhuma kaydediyorum1K da alıntılarımı paylaşmayıp taslaklara kaydetmişim
Ben altını çizmekten bile hoşlanmam bu nedir ya?Umarim aramizda kitaplarina boyle iskence uygulayanlar yoktur
Değişik geldi bana da. Ben çok ilgimi çekerse altını çizerim cümlenin. Bazen ok çıkarıp müsait yere bir iki cümle yazarım bende uyandırdığı hissi. Ama her kitapta olmuyor bu.Umarim aramizda kitaplarina boyle iskence uygulayanlar yoktur
Umarim aramizda kitaplarina boyle iskence uygulayanlar yoktur
E Etkili ElemanOkula Jhumpa Lahiri'nin Olduğum Yer kitabını götürmüştüm. Hem kısa hem de çok çabuk okunan bir kitap. Hemencecik bitti. Benim açımdan olmasa da olur bir kitap açıkçası. Gündelik olaylar, günlük bir dil. Beğendiğim ifadeler olsa da herkesin okuması için tavsiye edeceğim bir kitap değil. Kolay okunsun, çok yormasin, ağır kitaplar arasında çerez olsun diye okunur
Güzel gidiyor ben seviyorum bu tarz kitapları. Oğlu asker olan bir anne kötü haberinin gelmesinden korktuğu için evden uzaklaşmaya karar veriyor ve bir yolculuğa çıkıyor. 240lardayım, çok fazla olay yok daha çok ilişkiler, annenin ağzından duyguları falan anlatılıyor.ülkenin sonunda nasıl gidiyor? merak ettiğim kitaplardan.
kitaplarına çile çektirenleri anlamayacağım sanırım. hele de not defteri gibi davrananları
Ben altını çizmekten bile hoşlanmam bu nedir ya?
Kitaplarda aşko kuşko'luktan mı desem,pembik geberik gelinlikten mi desem, nasibini almış
Değişik geldi bana da. Ben çok ilgimi çekerse altını çizerim cümlenin. Bazen ok çıkarıp müsait yere bir iki cümle yazarım bende uyandırdığı hissi. Ama her kitapta olmuyor bu.
Obur postlarida berbat
Suc ve ceza ya devamEki Görüntüle 3370610
Eki Görüntüle 3370611
Perge Antik Kenti - Antalya
Perge Antik Kenti Antalya şehir merkezinin 17 kilometre doğusunda bulunan Aksu ilçesinde yer alır. Hitit Dönemi'nde varlığını sürdürdüğüne inanılan ve "Parha" diye bilinen kent Roma Dönemi'nde Anadolu'nun en düzenli kentlerinden biri olmuştur. Mimarisi ve mermer heykeltıraşlığı ile ünlü olan antik kentte yapılan kazılarda ortaya çıkarılan heykeller Antalya Müzesi'ni en önemli heykel müzelerinden biri haline getirmiştir.
Perge şehir planının esasını biri doğu-batı, diğeri ise kuzey-güney yönünde uzanan iki ana cadde oluşturmaktadır.15 bin izleyici kapasiteli tiyatro oldukça iyi korunmuştur. Oturma yerlerinin karşısında yer alan özenle dekore edilmiş iki katlı sahne binası M.S. 2'nci yüzyılda inşa edilmiştir. Buradan bulunan eserler günümüzde Antalya Müzesi'nde ‘Perge Tiyatrosu Salonu’nda devamlı olarak sergilenmektedir. Bu heykellerin mükemmelliği Perge heykeltıraşlığının eşsiz tarza sahip ekolünü çok güzel bir şekilde yansıtır. Antik Kent Perge’nin bir diğer temel yapısı olan stadyum, Türkiye’nin en iyi korunmuş stadyumlarından biridir. Tiyatronun kuzeyinde M.Ö. 2'nci yüzyılda inşa edilmiş olan stadyum yaklaşık olarak 12 bin izleyici kapasitelidir.
Kentin antik çağdaki heybetini yansıtan diğer sosyal ve kültürel yapılar arasında dikdörtgen planlı agora, yüksek kuleler, anıtsal çeşmeler, hamamlar ve sütunlu caddeler yer alır. Perge Hristiyanlık için de önemlidir. Hristiyanlığın en önemli figürlerinden biri olan Aziz Paul Perge'ye misyonerlik seyahatleri sırasında Aksu Nehri üzerinden varmış. İncil'de yazılı olmasından dolayı şehir ve akarsu Hristiyanlığın kutsal mekanlarından biri olarak kabul edilmektedir.
Günaydınlar kitap kurtları
Kimler neler okuyor bir yoklama alalım
Life light
Levaiz
Eleadora
M MrsDelfino
@Orangegreysky
bir civciv annesi
@Nowaybabe
Keira-
K Kitapkontesi
Arrietty_
@Disipline Girmis BirKadin
yet07
@Limonsuzzcay
@Jawlensky
@Sulukuleli
E Etkili Eleman
@UcanSupurge
@Capanin Gururu Teyom
@mimesis
@-nemesis-
@tofy92
@sevayd
@Atalanteda
Kukrim
@Less-is-More
choccywhoccydoodah
@Natsume
Mrsay
Ben bu ay okuyamiyorumÇok okuyorlar çok
İyi gecelerEki Görüntüle 3370610
Eki Görüntüle 3370611
Perge Antik Kenti - Antalya
Perge Antik Kenti Antalya şehir merkezinin 17 kilometre doğusunda bulunan Aksu ilçesinde yer alır. Hitit Dönemi'nde varlığını sürdürdüğüne inanılan ve "Parha" diye bilinen kent Roma Dönemi'nde Anadolu'nun en düzenli kentlerinden biri olmuştur. Mimarisi ve mermer heykeltıraşlığı ile ünlü olan antik kentte yapılan kazılarda ortaya çıkarılan heykeller Antalya Müzesi'ni en önemli heykel müzelerinden biri haline getirmiştir.
Perge şehir planının esasını biri doğu-batı, diğeri ise kuzey-güney yönünde uzanan iki ana cadde oluşturmaktadır.15 bin izleyici kapasiteli tiyatro oldukça iyi korunmuştur. Oturma yerlerinin karşısında yer alan özenle dekore edilmiş iki katlı sahne binası M.S. 2'nci yüzyılda inşa edilmiştir. Buradan bulunan eserler günümüzde Antalya Müzesi'nde ‘Perge Tiyatrosu Salonu’nda devamlı olarak sergilenmektedir. Bu heykellerin mükemmelliği Perge heykeltıraşlığının eşsiz tarza sahip ekolünü çok güzel bir şekilde yansıtır. Antik Kent Perge’nin bir diğer temel yapısı olan stadyum, Türkiye’nin en iyi korunmuş stadyumlarından biridir. Tiyatronun kuzeyinde M.Ö. 2'nci yüzyılda inşa edilmiş olan stadyum yaklaşık olarak 12 bin izleyici kapasitelidir.
Kentin antik çağdaki heybetini yansıtan diğer sosyal ve kültürel yapılar arasında dikdörtgen planlı agora, yüksek kuleler, anıtsal çeşmeler, hamamlar ve sütunlu caddeler yer alır. Perge Hristiyanlık için de önemlidir. Hristiyanlığın en önemli figürlerinden biri olan Aziz Paul Perge'ye misyonerlik seyahatleri sırasında Aksu Nehri üzerinden varmış. İncil'de yazılı olmasından dolayı şehir ve akarsu Hristiyanlığın kutsal mekanlarından biri olarak kabul edilmektedir.
Günaydınlar kitap kurtları
Kimler neler okuyor bir yoklama alalım
Life light
Levaiz
Eleadora
M MrsDelfino
@Orangegreysky
bir civciv annesi
@Nowaybabe
Keira-
K Kitapkontesi
Arrietty_
@Disipline Girmis BirKadin
yet07
@Limonsuzzcay
@Jawlensky
@Sulukuleli
E Etkili Eleman
@UcanSupurge
@Capanin Gururu Teyom
@mimesis
@-nemesis-
@tofy92
@sevayd
@Atalanteda
Kukrim
@Less-is-More
choccywhoccydoodah
@Natsume
Mrsay
Teşekkür ederimGeçmiş olsun delfi
Aldıklarını paylaş akşam. Kırtasiye ürünleri en sevdiğim onları da paylaş lütfen
Teşekkür ederim, dün çıkamadım, çıkarsam aldıklarımı paylaşacağımGeçmiş olsun
Aldıklarıni şimdiden merak ettim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?