• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ağustos Ayında okuduğum kitaplar 🥰

☑️Monte Cristo Kontu I. Cilt
Klasiklere çok fazla önyargılı olan birisi olarak sizlerden öneri istemiştim, çoğunluk Monte Cristo Kontu demişti. Sürükleyiciliği, olayları daima dinamik tutması, özellikle baş karakterin zekası ile çok beğendiğim bir kitap oldu. Sayfa sayısına değiyor ☺️

☑️ Arzuhâl
Kesinlikle ama kesinlikle son bir yılda okuduğum enn güzel kitaplardan birisiydi. (Bir diğeri de Serenad) Herkese okumasını tavsiye ediyorum. Yazarımız adeta kelimeler ile dans etmiş. Bir ara kitabı tümden çizeceğim diye kendimi frenledim. Mutlaka ikinci defa okuyacağım kitaplar arasında yerini aldı. Bir diğer sevdiğim yanı ise bir kitap okurken iki kitap okumuş oluyorsunuz. Bir geçmişe bir bugüne götürüyor sizi ☺️

☑️ Hz. Muhammed'in Hayatı ve İslam Daveti
Celaleddin Vatandaş'ın bu siyerini çoook beğendim 👌🏻Öyle masal anlatır gibi bir siyer değil. Detaylı ve oldukça bilgi verici bir siyer. Bazen kendimi meal bazen ise tefsir okuyor gibi hissettim. Yazarın müthiş bir bilgi birikimi var. Cümle tahlilleri de çok güzel. Henüz başlarındayken merak ettim ve araştırdım. Felsefe mezunu yazarımız bu kitabı yanlış hatırlamıyor isem 12 yıllık bir araştırma sonucunda yazmış. Eğer ilk defa siyer okuyacaksınız bundan önce daha kısa bir siyer okumanızı öneririm. Zaten siyer sadece bir kitapla sınırlı kalınarak akılda kalıcı olmaz ☺️

☑️ Çiçekler Büyür
Komünist Rusya rejiminin Bulgaristan'daki Türkler üzerinde kurduğu baskı, beyin yıkama gibi konuları işliyor. Bağımsızlık duygularını taşıyan ve gizli eylemler yürüten İlay ile Lenin rejiminin gözüne girmeye, makam sahibi olmaya çalışan Mehmet Ali arasında gelişen olaylar kâh tebessüm ettiriyor kâh kızdırıyor ☺️

☑️ Entelektüellerin Hurafeleri
Sevgili yazarımız kitap yazmamış da sanki karşı görüşleri ispatlarla bam bam dövmüş ne diyeyim 🤭 Kesinlikle sakin kafayla okunmalı ☺️

Hakkında hayırlısı inşallah canım yatılı okullarda sıkıntı bitmez gece nöbeti, yemeği, servisi, çocukların hastalığı Allah yardımcın olsun lise mi ? Benim yatılı bölge ortaokulu idi hele 5ler minicikti ki eskiden ilkokul çocukları da varmış
Kuzum ortaokul ve evet birinci sınıf bebeği bile var 😕 ve ben pansiyondan sorumluyum 🤦🏼‍♀️

Ağustos Ayında okuduğum kitaplar 🥰

☑️Monte Cristo Kontu I. Cilt
Klasiklere çok fazla önyargılı olan birisi olarak sizlerden öneri istemiştim, çoğunluk Monte Cristo Kontu demişti. Sürükleyiciliği, olayları daima dinamik tutması, özellikle baş karakterin zekası ile çok beğendiğim bir kitap oldu. Sayfa sayısına değiyor ☺️

☑️ Arzuhâl
Kesinlikle ama kesinlikle son bir yılda okuduğum enn güzel kitaplardan birisiydi. (Bir diğeri de Serenad) Herkese okumasını tavsiye ediyorum. Yazarımız adeta kelimeler ile dans etmiş. Bir ara kitabı tümden çizeceğim diye kendimi frenledim. Mutlaka ikinci defa okuyacağım kitaplar arasında yerini aldı. Bir diğer sevdiğim yanı ise bir kitap okurken iki kitap okumuş oluyorsunuz. Bir geçmişe bir bugüne götürüyor sizi ☺️

☑️ Hz. Muhammed'in Hayatı ve İslam Daveti
Celaleddin Vatandaş'ın bu siyerini çoook beğendim 👌🏻Öyle masal anlatır gibi bir siyer değil. Detaylı ve oldukça bilgi verici bir siyer. Bazen kendimi meal bazen ise tefsir okuyor gibi hissettim. Yazarın müthiş bir bilgi birikimi var. Cümle tahlilleri de çok güzel. Henüz başlarındayken merak ettim ve araştırdım. Felsefe mezunu yazarımız bu kitabı yanlış hatırlamıyor isem 12 yıllık bir araştırma sonucunda yazmış. Eğer ilk defa siyer okuyacaksınız bundan önce daha kısa bir siyer okumanızı öneririm. Zaten siyer sadece bir kitapla sınırlı kalınarak akılda kalıcı olmaz ☺️

☑️ Çiçekler Büyür
Komünist Rusya rejiminin Bulgaristan'daki Türkler üzerinde kurduğu baskı, beyin yıkama gibi konuları işliyor. Bağımsızlık duygularını taşıyan ve gizli eylemler yürüten İlay ile Lenin rejiminin gözüne girmeye, makam sahibi olmaya çalışan Mehmet Ali arasında gelişen olaylar kâh tebessüm ettiriyor kâh kızdırıyor ☺️

☑️ Entelektüellerin Hurafeleri
Sevgili yazarımız kitap yazmamış da sanki karşı görüşleri ispatlarla bam bam dövmüş ne diyeyim 🤭 Kesinlikle sakin kafayla okunmalı ☺️

yorumların için çok teşekkür ederim canım ❤️

Canan/ Peyami Safa

Aşk, aldatma konuları ile dolu bir roman.
Sadakat kelimesini defalarca sorguladığım bir kitap oldu benim için.
Ve kadınlık gururunun ayaklar altına alınması, ne olursa olsun erkeğe boyun eğip, kabulleniş çok gerdi okurken.
Ama maddi çıkarlar uğruna haysiyetini hiçe sayan, yuva yıkan yine Kadın...
Ne Canan olmalı şu hayatta ne de Bedia!...
Kendi değerimizin farkına varıp; dimdik, vakarla durmalıyız haksızlıklar karşısında.

Dedem bir kiraz ağacı/ Angela Nanetti

Çok tatlı, çocukça olaylara bakış ve dede torun bağının ne kadar önemli olduğu anlatılıyor kitapta.
Çok sevdim. Heyecanla okudum🙂

Handan /Halide Edip Adıvar

Ne asil bir kadın.
Kültürlü, dopdolu, sanat aşığı, naif ruhlu bir kadın..
Ama garip bir sevgi anlayışı var. Okurken bazen çok kızdım ama bazen hayran oldum.
Öz kardeşi olmasa da öz kardeşten daha çok sevdiği Nerimana olan vefası,merhameti...
Okumaya değer 💫

İncir Kuşları/Sinan Akyüz

Sırpların Bosna'ya yaptıkları zulüm, işkence çok acı bir şekilde anlatılmış kitapta.
Okurken çok yandı içim ve kanım dondu😔
Sadece Müslüman oldukları için bu kadar kin ve merhametsizlik.
Kadınlara yapılan iğrençlikler.. Ölümü bile kurtuluş saymak... 🥺
Eminim daha acısı yaşanmıştır ve yaşananların zerresi bile anlatılmamıştır.
Gerçekten biz cennetteyiz ve özgürce yaşıyoruz.
Başka ülkelerde hâlâ benzerleri yaşanıyor malesef..
Okurken defalarca şükrettim ve keşke zulüm olan heryere ulaşabilsek dedim...
Yani, okunmalı...

Yorumlamadığım 2 Kitap kaldı onları da bir ara yazarım inşallah🙂
C Calcifer

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X