HPV POZİTİF'İM, ve çok yalnız hissediyorum.

denden122

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2025
61
14
3
Merhaba arkadaşlar. Ben yurtdışında yaşıyorum. HPV ve smear kitleri eve gönderiliyor. HPV kitini yapıp gönderdim ve 2 gün önce HPV virüsü tespit edildi ve jinekolojik muayane için randevu verildi. Dünya başıma yıkıldı. Kimseye de birşey diyemedim. Sabahlara kadar uyuyamıyorum. Moralim alt üst oldu. Yani asla benim başıma böyle bir şey geleceğini düşünmezdim. Çok dikkat ediniz. Çok yaygın sanırsam. Şu an türkiyedeyim ve kendi kadındoğumcuma gittim. Ağla ağla kör oldum. Smear aldı, Hangi tip hpv olduğuna dair bir örnek aldı. Aşının ilk dozunu yaptı. Ben internetten Favron H-guard AHCC takviye aldım. Doktor isideHPV vajinal kapsül yazdı.
Tabi hepsinden 7 ay önce akıntı ve kaşıntı ve idrarda yanma şikayeti ile yine başka bir doktora gitmiştim. Candida mantarı çıktı, ama keşke o zaman smear alsaymış ama sadece kültür almış. Yani tahminen bunu kapalı max 8-9 ay oldu.
Şimdi sonuçları bekliyorum.
Daha önce İside HPV kapsül ve Favron Achh kullanan oldu mu?
Çok endişeli ve gerginim... Resmen hayat benim için durdu.
Hayır harcadığım parada cabası...
Favron 1500 iside 3000 doktor 15500 (testler ve ilk doz aşı dahil)
Daha ne kadar para zaman ve s aplıktan gidecek hiç bir fikrim yok :.(((

Merhabalar çok geçmiş olsun. Sizin yaşadıklarınızı inanın hpv teşhisi alan bütün bayanlar yaşıyor önce bocalıyorsunuz sonra yavaş yavaş alışıyorsunuz çok zor süreçler yaşayan bilir. Cinsel perhiz aşı bağışıklık yükseltici takviyeler sağlıklı beslenme jel vb kullanırsanız negatif olma sürecini kısaltabilirsiniz.

Benimde hpv66 pozitif geldi ve nedense hiç bocalamadim hiç birşey de yapmıyoruz ek takviye falan sadece aşı ol yeter dedi doktor smear testi temiz geldi oyuzden ekstra birşeye gerek yok bir yıl sonra tekrar hpv testi yaparız dedi.Benim herhangi bir sorunum yoktu genel kontrolde tesadüf öğrendim.Artik okadar yaygın ki HPV virüsü kendi kendine negatife donen de bı okadar çok dedi doktor moralinizi bozmayın herşeyin çaresi var artık çok şükür

jel olarak birşey vermedi. siğilim yok. Sanırım hpv tip testinden sonra birşeyer yazacak gibime geliyor. Çok teşekkür ederim

Aslında benimde HPV ile ilgili şikayetim yoktu. Siğil vs. Tesadüfen eve gelen kiti yaparak öğrendim. Aslında iyi ki yaptırmışım. Hiç bilmeden de ilerleyebilirdi.

Aslında benimde HPV ile ilgili şikayetim yoktu. Siğil vs. Tesadüfen eve gelen kiti yaparak öğrendim. Aslında iyi ki yaptırmışım. Hiç bilmeden de ilerleyebilirdi.
Eve kit gönderilmesi çok güzel bir olaymış keşke türkiyede de yapılsa ben şuanda ahc ve papilocare jel kullanıyorum artık ek vitaminler. Mayıs sonu tekrar test yaptıracağım

Merhaba kendinizi asla yalnız hissetmeyin. Bende de hpv 16 mevcut. Çok yaygın bir illet malesef. Hiç belirti vermiyor ve bir anda tesadüfen yaptırdığınız rutin testte karşınıza çıkabiliyor. Tipleme yapıldıktan sonra tedaviniz belirlenir. Atlatacağız.

Ben kullandım
Ancak doktorum arama terapi olarak bazı yağlar önerdi ve onları kullanmaya devam ettim onun haricinde bağışıklık güçlendirici bütün glikoz amin beta C vitamini omega üç probiyotikler kullanmaya devam ediyorum istiyorsan sana markalarını verebilirim ben ikinci HPV aşısı oldum şimdi Ağustos‘ta üçüncü olacağım tekrars vereceğim kolposkopi oldum kolposkopim temiz çıktı ama Sereda Acus çıkıyor bende bu nedenle tespit edildi Yakında tekrar simire yaptırdığımda tekrar çıkarsa Asus tekrar kolposkopi olacağım ama sonuç gene negatif çıkabiliyor bu bağışıklıkla ilgili bir problem başlığı ne kadar güçlü olursan bir senede atlatabiliyorsun

Eve kit gönderilmesi çok güzel bir olaymış keşke türkiyede de yapılsa ben şuanda ahc ve papilocare jel kullanıyorum artık ek vitaminler. Mayıs sonu tekrar test yaptıracağım
size de çok geçmiş olsun. Ne gelirse kadınarın başına geliyor. Umarım hepimiz çok çabuk atlatırız. çevremizi bilinçlendirmek lazm. Bence herkes 12 yaşından sonra aşı yaptırmalı. ayrıca bu kitleri ve testleri devlet ücretsiz sağlıyor. Sonra ki muayaneler de ücretsiz ama ben bekleyemeden direkt tr de gittim. Şimdi yurt dışına döneceğim. Ordada yaptıracağım nasıl olsa ücretsiz. nerden ne çıkacağı belli olmaz, en azından doktorum karşılaştırma yapar.

Son düzenleme:
Takviye olaraktan favron H-guard aldım. D vitamini alıyorum. Jel daha söylenmedi ve ne alacağımıda bilmiyorum. pazartesi tip testti çıkınca sanırsam doktorum yazar bişiler. iside a da başladım. Biraz daha rahatladım. insanoğlu herşeye alışıyor...

tabi tavsiyelerde bulunursanız çok memnun olurum. Kolposkopi nedir tam bilmiyorum, açıkçası korkuyorumda... Bağışıklığıma güveniyorum. Çok zor hasta olan biriyim. kullandıklarınızı yazarsanız çok memnun olurum. tüm tuşlara basmış durumdayım..

Geçmiş olsun bende ilk öğrenince çok kötü oldum kanser oldum diye düşündüm kızlarıma bakıp agladım
Fakat korkmayın Dr diyorki bir kadın kanser olması için bize kontrole yıllarca hiç gelmemiş olması lazım .10 erkekten 9 hpv taşıyıcısı ve maalesef bulaşması çok normal
Geçen sene rahim ağzı operasyonu oldum şükür kolay geçti şimdi takipteyim Allah hepimiz yardımcı olsun

Rahim ağzı operasyonu dediğiniz ameliyatı mı?
Neden peki? Siz çok mu geç farkettiniz? Benimde bir evladım var Aynen dediğiniz gibi bende tmm dedim kanser oldum buraya kadarmış... O kadar ağladım ki doktorun yanında..
Sonra içimi az da olsa rahatlattı.. endişe ile tip testini bekliyorum. Sonrası ne olacak kestiremiyorum. Bu arada doktorum bana doğum yaptıran doktor.. Bu konuda uzman mı olması gerekiyor. Her kadın doğumcu konuya vakıf mı onu bile bilmiyorum.

Canımmm sana umut olması için yazıyorum hpv en riskli gruplar pozitif benimde 18-32-61-43 falan baya vardı bugün sonucum çıktı çok şükür negatif olmuşum umudunuzu yitirmeyin
ay çok güzel bir haber... peki ne kadar sürede negatife döndü? HPV tipini öğrendikten sonra doktor ne yaptı? Nasıl bir tedavi uyguladı? Sen neler yaptın?

Ayrıca filiz öz çevirenin favron H-guard kullandım bende günde 4 tane içiyordum
Ne kadar süre kullandınız? ben şimdilik 2 kutu( 1 aylık aldım H-guard) aldım.
Birde burda kimse iside HPV ya da HPV wash gibi vajinal kapsüllerden bahsetmemişler. Bana ilk onu önerdi doktorum.. Hemen başla dedi. Ama bir kişi de ben bu fitilleri kullandım yazmamış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…