• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hurafe mi? gerçek mi?

Sarıda güvensizliğin rengi ama. Bir araştırma yapmışlar insanlar Vakıfbank'tan paralarını hemen çekiyormuş sebepte logonun sarı olması.

demek bu yüzden bu rengi sevemedim bir türlü :KK45:

yok yok karar değiştirdim en iyisi mor geceliğimle karşılayayım bebeğimi annesinin moru ne kadar sevdiğini görsün :KK71:

artık gelecek nesilde baksın başının çaresine ben fikri verdim :p

yeni doğmuş bebeğin beşiğinin üstüne sarı bir bez örtülür mü sarılık olmasın diye?

ve ayrıca birde adetli kadınlar bebeğe bakınca bebeğin yüzünde birşey mi çıkıyor?

arkadaşım doğum yaptı ve kaynanası odada terör estiriyor bunlar doğrumu? çok şaşkınım inanmadım ama bunlar nasıl hurafeler yaa...

Gerçekten sen bunların doğru olup olmayacağını soruyor musun? Tabii ki de değil. Öyle saçmalık mı olur? Arkadaşın da bir an önce kayınvalidesini uzaklaştırsın o bebecikten. Bugün sarılık olmasın diye sarı bez örten, adetli kadından bebeği sakınan (ki nasıl kontrol edecek, milletin bacak arasını mı kontrol edecek bebeği göstermeden önce?) kadın yarın öbürgün bebek hasta olduğunda iyileşsin diye sırtına jilet de atar mazallah.

Sarilik olan çocuk için sari örtü örterler.onu da çocuğun gözü isiktan rahatsız olmasin diye. Enişte min ampulü sari kaplikla kapladigina şahidim :)

Sarıda güvensizliğin rengi ama. Bir araştırma yapmışlar insanlar Vakıfbank'tan paralarını hemen çekiyormuş sebepte logonun sarı olması.
gerçekten mi,insanlar taksiye nasıl biniyor kio_O

Sarilik olan çocuk için sari örtü örterler.onu da çocuğun gözü isiktan rahatsız olmasin diye. Enişte min ampulü sari kaplikla kapladigina şahidim :)

çocuk çok gözünü açmıyorki zaten yeni doğduğunda 22 saat uyurmuş

İnsanoğlu ne kadar enteresan...

Adetli kadın bebeğe bakamaz öyle mi? Bayılıyorum kendini aşağılamaya meraklı hatunlara :KK67:...

mordolunay .!.:
çocuk çok gözünü açmıyorki zaten yeni doğduğunda 22 saat uyurmuş
Bebek sahibi olamadigim icin bilemiyorum :( sadece burada bu amaçla yapıyorlar.çocuk için şuan her isik zararli zaten, gözleri aliskin değil.aman tek saglukli olsun da KV sari örtü ortsun :) o da iyi niyetle öyle yapiyo.çünkü bunun doğru olduğunu öğrenmiş yıllarca.

Hepte kadinlari karalasinlar..neden adet olmak sucmu allahin kadinlara dinlenmesi icin verdigi bir donem...hurafe cnm.bunlar.ne alaka o saribezden medet ummak.
Bazilarida yastiginin arkasina supurge koyuyor.cinleri kovaliyor.sanki cinler supurgeden korkacak.yok cocugun camasirlarini aksam ezanindan once topla.sakin gece disarda kalmasin.ben bunlarin saribez haric digerlerine hiccc uymadimm.gecede kaldiii camasirlar.ne alaka...allaha dua et.yeter.sari tulbentte oylesine attirdilar...bosverrrrr.sari bez diye yazdim yazdim.dur duzeltiyim.sari tulbent.hahahahahahahah..okuyanlarda mutfak sari bezi sanicaklarr..hahahahha

Gerçekten sen bunların doğru olup olmayacağını soruyor musun? Tabii ki de değil. Öyle saçmalık mı olur? Arkadaşın da bir an önce kayınvalidesini uzaklaştırsın o bebecikten. Bugün sarılık olmasın diye sarı bez örten, adetli kadından bebeği sakınan (ki nasıl kontrol edecek, milletin bacak arasını mı kontrol edecek bebeği göstermeden önce?) kadın yarın öbürgün bebek hasta olduğunda iyileşsin diye sırtına jilet de atar mazallah.
annemin atmışlar çok ağlıyo diye,
çizik çizik sırtı :(

"muhat, post: 36612084, memFloransa 6613"]Sarilik olan çocuk için sari örtü örterler.onu da çocuğun gözü isiktan rahatsız olmasin diye. Enişte min ampulü sari kaplikla kapladigina şahidim :)[/QUOTE]
Aslında yanlış.doktor bize florans lambayı açik birakin demişti.hastanelerde de buna yakin işık veriyorlarmiş.

"muhat, post: 36612084, memFloransa 6613"]Sarilik olan çocuk için sari örtü örterler.onu da çocuğun gözü isiktan rahatsız olmasin diye. Enişte min ampulü sari kaplikla kapladigina şahidim :)
Aslında yanlış.doktor bize florans lambayı açik birakin demişti.hastanelerde de buna yakin işık veriyorlarmiş.[/QUOTE]Florasanin sşöyle ilginç bir özelliği varmis. Güneşgibi etki yapiyormus.yani d vitamini acisindan iyi. Ancak insanda bi hormon var yaknizca kkaranlıkta salgilaniyormus diye biliyorum.(FENCİ hocalarimizla kinusmustuk.onlarda Onat vermişti) yani herşeyin fazlasi zarar.gözde sari benek diye bi rahatsizlik meydana geliyormuş. Bir ihtimal ondan sari örtü diycem ama bilemedim:) amann en adindan sinek isirmaz çocuğu:D

Bir dönem doğum hemşireliği yaptım adet dönemlerimde de çalıştım☺️ Hepsi de normal çocuk ablamın doğumuna girdim adetliydim 3 gün de başında kaldım bem beyaz süt gibi bir çocuğu var

Back
X