- 30 Aralık 2009
- 23.890
- 96.158
- 1.123
- Konu Sahibi Led_BiR_Vele_DisTiri
-
Şener Şen Çıplak VatantaşBen çocukken teyzem böyle çok bunalıp işin içinden çıkamadığında "sokaklara çıkıp çırılçıplak koşasım var" derdi o zaman aaa deli herhalde diye düşünürdüm şimdi bu ekonomik buhranlar, ülkenin bu gidişatı ve bu durumun oluşturduğu öğrenilmiş çaresizlik yüzünden teyzeciğimin ne demek istediğini anlıyorumO kadar haklısınız ki. Avrupa her ne kadar bizi kıskansa da..
Ay aynennn öyle herkes şuan o modda geziyor bence. Ama işin ilginç tarafı yeterince isyan yok gibi geliyor bana. Ya su ya su en basitinden hayatı devam ettirmek için olmazsa olmaz ve damacana su 34 tl olmuş bunun ötesi olamaz herhalde. İnsanlar insani ihtiyaç olan tatili bile kendilerine lüks görüyor. 20 yıl çalışıp elinde 1 evi olamayan var. Karın tokluğuna yaşıyor çoğu insan ama zaman içinde bu durumu kanıksıyoruz. Ben bunu anlamakta çok zorluk çekiyorum.Şener Şen Çıplak Vatantaş
Var kız, dün evine tablod yemek söyleyen vardı o zengin mesela, zengo
Tamamen karamsar tarafindan baktigin icin kuzumAnlık gelen o rahatlama hislerine bu aralar fena ihtiyacım var.
Dün vergi dönemimde resmen kalem fırlattım artık.
Beynimin uyuştuğunu hissettim.
Sende erkek kardeşin varsa ondan ped işteDun sadece ped aldim 200 kusur odedim. artik ped yerine yaprak dusunuyorum. Gelecek icin survivor olmayi ogrenmek lazim
En iyisi be margırıt. Varken harcayacaksın sonrası zaten az çok belli o zaman da batarsak hep birlikte dbdjdAHaber mi izlesek biraz, televizyonda yerini bile bilmem ama buluruz ahsjahjs. Valla geleceğe dair umudum olmadığı için artık birikim yapıp bir şeyler için çabalama noktasından uzaklaştım. Anı yaşamaya çalışıyorum, elimden geldiğince.
Sende erkek kardeşin varsa ondan ped işte
10bin gelirim 40 bin borcum var KYK dahil. Kiram faturam falan az. Ama spor salonuna gitmek gezmek hep lükse giriyor günümüzde, benim için ihtiyaç halbuki. Köpeğimin ufak basit bir operasyon geçirmesi gerekiyor onu bile erteliyorum ertelemek zorunda kalıyorum. Altın alayım diyorum borç mu odeyeyim altın mi alayım servis ücreti mi vereyim ihtiyaçlarımı mi alayım... Şimdi benim ailemde dahil 50+ memur kesim zamanında iki ev almış tarla almış araba almış. Diyorlar ki mesela bizim zamanımızda öğretmenler bir sigara parası kadar zam alırdı simdikiler çok şanslı çok rahat bilmem ne. Şimdi ev araba mal mülk edinemiyoruz anlatamıyorsun anlamıyorlar.
Sakin olun aynı taraftayizKim anlamiyor? Hangi sehirdesiniz bilmiyorum Istanbul icin konusuyorum eli yuzu duzgun bir semtte kira fiyatlarina bir bakin derim. 10 binle ancak kiranizi odersiniz. Bunu anlamayacak insan kalmamistir bence.
Sakin olun aynı taraftayizzamanında evini arabasını almış şu anda da emekli maaşı olan çoğunluk her şeyin yolunda olduğunu söylüyor demek istiyorum. Dünya kk den ibaret değil.
Bu ben.Evet hanımlar huzursuzluk hissi ile günlerdir savaş halindeyim.
Gerginim, pimi çekilmiş bomba gibiyim.
Eşimle, çocugumla bir problemim yok fakat haliyle evin içinde modu düşük dolanıp durmam olumsuz etkiliyor ailemizi.
Gelecek kaygısını artık iyiden iyiye yaşamayı bırakın, özümsedim herhangi agrıyan bir yerim gibi.
Agrı kesici alsam da iyileşse tüm kaygılarım modundayım.
Tek çocugum var.
Herkes gibi ayagını yorganına göre uzatan kişilerdeniz.
Dün kızımın okulu için sunulan masraf listesine bir göz attım (anadolu lisesi, devlet okulu)
Yok artık ya ! dedim.
Karı-koca çalışıyoruz ev kira haliyle bir ailenin yaşamanı idame ettirebilmesi için gerekli masrafları yazıp ona göre bir plan oluşturmakla mükellefiz.
Hesaba kitaba vurdum resmen sıfıra sıfırız.
Ev alayım desem imkansız, fiyatlar çıldırmış durumda.. Elimdeki toprak yatırımını satalım da alalım desem öyle ha dedi mi satılmıyor.
Daha arabamın 1 aydır direksiyonuna dokunmuş değilim aman yakıt masrafı çıkmasın başıma diyerekten.
Ülkemin içinde bulunduğu ekomonik buhranın daha kaç sene süreceği ve bu gidişatın nerede duracağını kestirmek çok zor.
Haber izlemiyorum desem inanır mısınız ?
İçim almıyor artık.
İmdaaaaaat diyorum, imdat.
Geceleri uyuyabilmek için beyin karıncalatan asmr videolarını dinleyerek yatmaya başladım.
İstanbul'dan taşınıp gidelim diyorum, iyi de nereye ? Eşimin işi hasebiyle kımıldayamam.
Gerçi artık Türkiye'de her yer aynı pahalılık seviyesine ulaşmış durumda.
Çok kaygılıyım.
Çok stresliyim.
Çok katlanılmaz bir hal almaya başladım.
Eşim error veriyor artık.
Evladım da öyle.
Bu konuyu niye açtığımı da bilmiyorum, rahatlamaya ihtiyacım var desem kim rahat ki beni rahatlatsın anasını satayım ?
Üzgün surat emojisi atmayın gözünüzü seveyim.
Yazın bir şeyler.
Nokta koyun, virgül koyun.
Ya da susun aajkjffkjff :)
Valla ne olacak sonumuz gerçekten ekonomiden dolayı ailelerde dirlik birlik kalmadı hep bi gerginlik,ev alabildim zamlara yakalanmadan borcunu ödüyorum,araba alamadım yıllardır 2 küçük çocukla çok zorlanıyorum arabasız,eksilerden falan geçiniyoruz,geçinmek denirseÜfff ya...
Fakir arkadaşlarım hala uyuyor mu ?
Heeeey alo !
Gelsenize kızım konuya.
Off fena uygun fiyatli olani var bimde hakmar da falan bi denesen yani benim cevremdekileri pek ikna edemedim bu urunlerr ama yani alerji falan yoksa denenebilir yani aylik 25 -30 tl 3 paketDun sadece ped aldim 200 kusur odedim. artik ped yerine yaprak dusunuyorum. Gelecek icin survivor olmayi ogrenmek lazim
Ben onu kiskanmisim, kendisi öyle dedi.Var kız, dün evine tabldot yemek söyleyen vardı o zengin mesela, zengo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?