Huzursuzluk hissi, patladım patlayacağım.

Şener Şen Çıplak Vatantaş

Şener Şen Çıplak Vatantaş
Ay aynennn öyle herkes şuan o modda geziyor bence. Ama işin ilginç tarafı yeterince isyan yok gibi geliyor bana. Ya su ya su en basitinden hayatı devam ettirmek için olmazsa olmaz ve damacana su 34 tl olmuş bunun ötesi olamaz herhalde. İnsanlar insani ihtiyaç olan tatili bile kendilerine lüks görüyor. 20 yıl çalışıp elinde 1 evi olamayan var. Karın tokluğuna yaşıyor çoğu insan ama zaman içinde bu durumu kanıksıyoruz. Ben bunu anlamakta çok zorluk çekiyorum.

10bin gelirim 40 bin borcum var KYK dahil. Kiram faturam falan az. Ama spor salonuna gitmek gezmek hep lükse giriyor günümüzde, benim için ihtiyaç halbuki. Köpeğimin ufak basit bir operasyon geçirmesi gerekiyor onu bile erteliyorum ertelemek zorunda kalıyorum. Altın alayım diyorum borç mu odeyeyim altın mi alayım servis ücreti mi vereyim ihtiyaçlarımı mi alayım... Şimdi benim ailemde dahil 50+ memur kesim zamanında iki ev almış tarla almış araba almış. Diyorlar ki mesela bizim zamanımızda öğretmenler bir sigara parası kadar zam alırdı simdikiler çok şanslı çok rahat bilmem ne. Şimdi ev araba mal mülk edinemiyoruz anlatamıyorsun anlamıyorlar.

Led canumsın daha önce demiş miydim.
Amaaan üzüldüğün şeye bak. Ben bi anlatsam karşıki dağlar cenderme yani anlıyor musun.
Durum fena halde vahim.
Hepimiz fasfakiriz. Önceden normal olan her şey şimdi ultra lüks.
Ben epeyce bir süredir kamyonu rolantiye aldım yokuş aşağı gidiyorum yansın bu dünya modunda.
Çünkü evet psikoloğa gidecek param yok benim de.
Surp pirgiçte bir doktorum vardı kulakları çınlasın heralde şimdi o da 600 milyor olmuştur.
O zaman napıyoruz an da kalmaya çalışıyoruz. Sal hepsini yoksa hepimiz için bir cinnet yakındır.
Akşamları bir kadeh şarap içiyorum. Çok başarılı ucuz şaraplar da var.
Aç bir üzüldüğün şeye bak şarkısı.
Sonrası mezdeke zaten.
Oryantel vardır.
Bu ülkede uzun süredir gerçek mizah yapılamadığından kendi mizahımızı yapmassak. Yapmassak anaa sonunu getiremiyciim çünkü neden bakırkoyde yatak yok.
Özele paramız yok.
Sakin olun delirmemeye bakın.

En iyisi be margırıt. Varken harcayacaksın sonrası zaten az çok belli o zaman da batarsak hep birlikte dbdjd

Kim anlamiyor? Hangi sehirdesiniz bilmiyorum Istanbul icin konusuyorum eli yuzu duzgun bir semtte kira fiyatlarina bir bakin derim. 10 binle ancak kiranizi odersiniz. Bunu anlamayacak insan kalmamistir bence.

Icimde tarifsiz bi sıkıntı oluyor gün içinde. Baktığında özel bir sebebi yok hayatimla ilgili ama sonra düşünüyorum market alışverişi beni bunalima suruklemis. Peynirin sütün anlamsiz yüksek fiyati, dışarıda yemenin icmenin Luks haline gelmesi...iki kişi ortalamanin üstünde kazaniyorken( hoş artık bu ekonomik durumda ortalama nedir diye sormak lazim) bir ev sahibi olamayisimiz..degisen sosyokulturel yapi, istanbulun her yerinde gördüğüm tuhaf tuhaf insanlar...öyle ya da böyle bizler nispeten rahat günler gördük. Oğlumun gelecegi için çok kaygiliyim...

Kim anlamiyor? Hangi sehirdesiniz bilmiyorum Istanbul icin konusuyorum eli yuzu duzgun bir semtte kira fiyatlarina bir bakin derim. 10 binle ancak kiranizi odersiniz. Bunu anlamayacak insan kalmamistir bence.
Sakin olun aynı taraftayiz zamanında evini arabasını almış şu anda da emekli maaşı olan çoğunluk her şeyin yolunda olduğunu söylüyor demek istiyorum. Dünya kk den ibaret değil.

Sakin olun aynı taraftayiz zamanında evini arabasını almış şu anda da emekli maaşı olan çoğunluk her şeyin yolunda olduğunu söylüyor demek istiyorum. Dünya kk den ibaret değil.

Hala bu kadar pembe gozlukle bakanlar oldugunu dusunmek istemiyorum cunku. Dunya kk.dan ibaret demedim. O yuzden hangi sehirdesiniz bilmiyorum dedim. Siz anlamiyorsunuz demedim anlamiyorlar diye zaten belirtmissiniz.

Bu ben.
Yarım gun calıstıgım ısımı bu ay bırakıyorum.
15 senedr calıstıgım,10 senelık evliliğimde sadece dogum ıznınde 9 ay ıssız oldugum ıcın.Issız kalma fıkrı ınanılmaz geriyor.
Onumu gorememek.
Yarım da olsa bı maasım vardı,kendı yagımla kavruluyordum.
Kızım ıcın bırakıyorum pisman degilim.Krese bıle gitse bı hasta oldugunda ordan oraya savruluyordu cocuk.3 kere acıllık olduk gecen sene.Tekrar aynı seylerı yasamayı kaldıramayacagımı hıssettiğimden bırakma kararı aldım.
Ama cok huzursuzum.
Yıne 1 yıl kendımı ıdame ettirecek kenarda param var ama sonrakı yıl ne olur,ne zman ıse baslarım.
Onumu gorememek ınanılmaz geriyor benı

Üfff ya...
Fakir arkadaşlarım hala uyuyor mu ?
Heeeey alo !
Gelsenize kızım konuya.
Valla ne olacak sonumuz gerçekten ekonomiden dolayı ailelerde dirlik birlik kalmadı hep bi gerginlik,ev alabildim zamlara yakalanmadan borcunu ödüyorum,araba alamadım yıllardır 2 küçük çocukla çok zorlanıyorum arabasız,eksilerden falan geçiniyoruz,geçinmek denirse

Aynı hisler içindeyim.Allaha şükür maddi bir sıkıntımız yok kendi yagimizda kavruluyoruz.Ancak dünyanın, ülkemizin içinde bulunduğu durum ,çocuğum için gelecek kaygısı, insanlara hayvanlara yapılan eziyetler iğrenç olaylar beni buhrana sürüklüyor son zamanlarda.İnsanlarin duygusuzluğu merhametsizligi beni çok üzüyor.İnsan haberleri seyrederken ağlar mı yaa? Ben ağlıyorum birbirinden hayvanlardan doğadan nefret eden tahammülsüz bir topluma dönüşmemize inanmak istemiyorum. Ama bireysel olarak elimden birsey de gelmiyor ancak çocuğuma ve okulda öğrencilerime doğruları anlatmaya çalışıyorum başka da birsey yapamıyorum.

Dun sadece ped aldim 200 kusur odedim. artik ped yerine yaprak dusunuyorum. Gelecek icin survivor olmayi ogrenmek lazim
Off fena uygun fiyatli olani var bimde hakmar da falan bi denesen yani benim cevremdekileri pek ikna edemedim bu urunlerr ama yani alerji falan yoksa denenebilir yani aylik 25 -30 tl 3 paket

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…