- 3 Mart 2016
- 18.150
- 76.560
- 598
- Konu Sahibi QUEENofTURKEY
-
Ay onu hiç sorma bununla alakalı bir anım var ama anlatmayacağım, utandım
Ama trol değil ya, trole meyilim olsa da tövbeliyim
Ne kadar güzel bi dille anlatmışsınız bi yazar diliyle sanki o kadar hissettimki yarisinda ağlamaya başladım derdinizi bilmeye bile gerek yok belki hepsinin sonucu mutsuzluk değil mi yazinizi hissederek okuyan herkes inanin kendinden birşeyler bulabilir...Tekrar soylemeden gecemicem anlatim dilinize bayıldım devam edin bence kitap falan yazın....Sıkıcı bir konu, kimse okumasa, kimse yorum yapmasa. Ama ben içimi dökmüş olmanın rahatlamasını hissetsem. Ne güzel olur. Kimseyi bunaltmadan, üzmeden. Okursanız bir şey anlamayacaksınız, belki de bir sürü dalga olacak -Razıyım- çünkü belki şu an yazmasaydım, bir daha hiç yazamazdım.
Sebep mi? Belki bir romana konu olacak kadar aksiyonlu olmasa da, ikinci sınıf bir dram filmine konu sayılabilecek bir öykü kahramanlarıyız. Amerika' da bir cinayet işlense ve dünya çapında bir ses sorsa "Katil kim?" "Biziz" diye haykırabilecek! psikolojideki insanlarız, bir mekanda.
Bir sorun düşünün ki; yıllar yıllar süren, çaresizlik, hüzün, yıkım, her şey dahil. Tam teşekküllü. Boğulup duruyorsunuz, battıkça batıyorsunuz. Hayatınızda yolunda giden, sizi güldüren, mutlu olduğunuz çok şey var ama bir şey de var ki tam boğazınızda, yutkunsanız da gitmiyor her nefeste. İyi şeylerle örtmeye çalışıyorsunuz, o derdin içinde ufacık, mini minnacık bir ışıltıyı alıyorsunuz onunla yıllarca avunuyorsunuz. Güzel geçen anıların içinde bir diken, bir batma hissi gibi hani. Uzaklaşma şansın yok, hiç yok. Kendini sevmediğin bir hayatın mahkumu ediyorsun. Aslında güçlüsün, başarılı, dışarıdan anlaşılamayacak kadar normal bir hayat. Ama bir tabu var ki yıkılmıyor, kutsallaştırılmış. Ve sen onun altında ezildikçe eziliyorsun. Belki İbrahimi ateşe sürekleyen tabunun aynısı. Kendi hayatını inşaa ederken bile o tabunun çekim gücünde hep bir şeyler ispatlama çabası... Bunlar da cabası...
Bir zil sesi ne kadar huzursuz edebilir bir insanı? Ya da normal seyrinde çalışan kalbi hızlı hızlı atmaya zorlayan bir zil sesi olabilir mi? O tabu öyle büyümüş ki, tanınmayan bir platformda bile yazamıyorsun açık ve net. Olmuyor.
Başkalarında onaylamadığın bir hayatın mahkumu oluyorsun. Uykuların kaçıyor geceleri, sabah olmak bilmiyor. Vazgeçişlerinin, dirençlerinin kırılışı. Baktığın ve bakmaya mecbur olduğun, göremezsem diye korktuğun gözlere acıyla bakıyorsun. Hem de ne acı. Ömür mü rastgele deyip, iç geçiriyorsun. İliğine kadar işleyen. Bir tabu ki, sen o tabuyu ömrün boyunca görmediğin gibi görüyorsun resimlerde. "Lan bu bizim tabumuz mu?" diyorsun. Boşa geçip giden yıllarına acıyla bir göz gezdiriyorsun. Hatırladıkların iyi ya hatırlamadıkların! Ya değişerek hatırladığın! Tüm çıkışları kapatılmış bir labirent gibi, tüm köprüleri yıkılmış bir şehir gibi. Arananlar hep diğer tarafta. İşin kötü yanı anlatacağın bir kaç kişi de seni anlayacak kapasitede değil. Anlatmaya çalıştıklarını anlamaya zorluyorsun, olmuyor. Ki kim inanır ki? Senin mükemmel hayatında bunların yaşandığına... Tabumuz var, her şey tıkırında.
Evet, yıkıyoruz, az kaldı. Çok az. Bir kulaç daha atsak karadayız, ha gayret nidalarıyla. Mükemmel gözüken hayatlarımıza inada hem de! Başarabilirsek, olursa eğer, kalemi kağıdı bırak dünyaya duyurmak, koşmak istiyorum sadece. Bağırıp, haykırarak ! Zaferle. Hayatın zaferi. Tüm Afrika'yı açlıktan kurtarmış gibi bir ferahlama. Firavunun suda boğuluşunu izler gibi hani.
Belki bir ay sonra, belki iki ay. Olmamasından korktuğum için kendi kendime içimden bile konuşamadığım bir birikintiyi burada paylaşırım. Belki o zaman herkesin okumasını da isterim.
Karanlıkta nüfus sayımı şöyle yapılır: Yaşayanlar bir sigara yakar. Biz sigara yakanlardan olacağız. Az kaldı.
Kusura bakmayın :-(
İnşaALLAH ablam aminn :-* Az kaldı memnuniyetle ilan edeceğimAllah sizlerden de razı olsun ablacım, dilerim yıkmak istediğin tüm tabuları yıkar, aşmak istediğin duvarları aşarsın, hadi bakalım merakla bekliyor olacağız hepimiz
Sağ ol canım, yaralar aldık maalesef daha da olacak ama o yaralarla da devam edeceğiz.Kitaptan alıntı gibi geldi valla öylesine dert öylesine kasvet öylesine umutlu :)
Yalnız ip kuvvetlidir, bir ip koptuğunda eskisi gibi iyi çekmeyebilir . Kopan yerden bağlayıp çekmek istediğiniz zaman fazla güçten ellerinizi acıtır.
Yararımız,faydamız, gozle gorulur,zihinsel kabullenilebilir aslen esas konunuzu paylaştıgınız zaman görüşmek dileğiyle..
Normalde de duygusal anlarda gülüp ortamı bozan, alakasız bir espriyle patavatsızlık yapan biriyimdir.Mune müdür alır kodese aman ha
Benim de kendimden öte bir troll var, içimde. Evcilleştirdim, ehlileştirdim.
Dert derde benzemese de hisler hislere benzer, sen böyle yazınca herkes kendinden dökülür bir parça. Çok duygusala bağlamamak lazım yine de. Bir eşikten atlamak gibi, geçer gider bu zaman da.
Herşey için hayırlı olur umarımm..Sağ ol canım, yaralar aldık maalesef daha da olacak ama o yaralarla da devam edeceğiz.
Esas konumda umarım iyi haberlerle görüşürüz :-*
Queen iç dökme deyince işin açıkçası birşey mi oldu kıza diye düşünüp geldim, her ne kadar hepsini mapusa ata ata telef etsem de hepsi kıymetlidir benim için, üzülmelerine içim elvermez.Bence bu film tutacak, ikincisi de cekilecekMune de geldigine gore
Sonu Lost gibi cikmaz ama di mi :)))
2009 da burada olmayanlar ve uyeligini bu yil yaptiranlar icin konunu ozeti var mi acaba?
Ben simdi aksamimi o konuyu arayarak gecirecegim yoksa :)
Ozelden konunun linkini atan olursa cok sevinirim. (uzanmadim ama sigarami yaktim bekliyorum)
Ay çok mutlu oldum valla utanmasam derdime sevinecemNe kadar güzel bi dille anlatmışsınız bi yazar diliyle sanki o kadar hissettimki yarisinda ağlamaya başladım derdinizi bilmeye bile gerek yok belki hepsinin sonucu mutsuzluk değil mi yazinizi hissederek okuyan herkes inanin kendinden birşeyler bulabilir...Tekrar soylemeden gecemicem anlatim dilinize bayıldım devam edin bence kitap falan yazın....
Valla abla ben de mapus damlarındaydım. Dün gece 00.00 da girdim açıldı mı engelim diye ısrarla kaç kez. Konumu yazmak için. Hep de mapustayken denk geliyor yazma isteğiQueen iç dökme deyince işin açıkçası birşey mi oldu kıza diye düşünüp geldim, her ne kadar hepsini mapusa ata ata telef etsem de hepsi kıymetlidir benim için, üzülmelerine içim elvermez.
Canım ben bir gıcıklık yapıp en son sayfalara gittim. Bir konuyu açtım yorum attım. Konu 2009' unmuş. Sonra herkes yorum atmaya başlıyordu kiBence bu film tutacak, ikincisi de cekilecekMune de geldigine gore
Sonu Lost gibi cikmaz ama di mi :)))
2009 da burada olmayanlar ve uyeligini bu yil yaptiranlar icin konunu ozeti var mi acaba?
Ben simdi aksamimi o konuyu arayarak gecirecegim yoksa :)
Ozelden konunun linkini atan olursa cok sevinirim. (uzanmadim ama sigarami yaktim bekliyorum)
Ariyorum bulacagim umarim :)Canım ben bir gıcıklık yapıp en son sayfalara gittim. Bir konuyu açtım yorum attım. Konu 2009' unmuş. Sonra herkes yorum atmaya başlıyordu kiYokuspokus uyardı
Hm ne acaba?Merakimizi celbettin.Bilmece gibi oldu.Yok ya hiç isyancı bir tip değilimdir. Aslında çok güzel olabilecek hayatlarda bunu emen bir tabu var yazara göre. Ve putların yerlere düşüp kırılışı gibi kırmaya az kaldı diyelim
Normalde de duygusal anlarda gülüp ortamı bozan, alakasız bir espriyle patavatsızlık yapan biriyimdir.
Ama herkesin bir yarası vardır işte kendi içinde kapatmaya çalıştığı.
Ailecek bi cinayet işlediniz o zaman
Ben de öyleyim hemen aradaki duygu değişimini yaşarımHah, aynı ben.
Ağlamak ile gülmek arası o baya kalın, birbirinden alakasız çizgide giderken gülme kısmına geçenlerdenim.
Üzerini örtsen de o bir yerden bir yöntemle çıkar illa. Yaz yaz rahatla.
Ya da başka bir yerlere yaz, yaz, çıkar at içinden. Benim pcde 10 klasör, her klasörde 50 şiirden 500 şiir var. Canım sıkılır, içim daralır, konuşasım gelmez, düz de yazamam cümle kurulmaz üç noktalar dolar her yan, eh vururum şiirin gözüne.
Derdin her ne ise, herhangi bir yeteneğin için malzemeye dönüştürüp, hem fayda sağlar hem de ruhen rahatlama yöntemi haline getirebilirsin.
Sen böyle böyle yaz, buraya yazdığın gibi, defter yap, şiirsel bir anlatımın var, değerlendir Queen.
Sırayla mesajlara bakıyorsun
Nedense bu teselli benim bile icimi acitti.Gececek iste ;zaman...Yok artık. hayat güzel be !aileden kimse kalmasa dostlar var? onlar da gitse kuşlar çiçekler var ,hiçbiri olmasa temiz hava var.
Allah Allaah.Tam kafamda puslu birseyler olusacak dagitiveriyorsun.ahahhahahhaah ALLAH seni.
Yok canım suçluk bir durum yok. Sadece aslında mağdur edebiyatını hiç sevmem. Güçlüyümdür. Mutluyumdur.
Ama hayat enerjini emen, yıllarca süren sorunlar vardır. Bir şekilde bu sorunlar senin için hayat tarzı olup kutsallaşmıştır. Birisi anlatsa anlamazsın, hayal gücün almaz. Kabullenemezsin. Ama yine sen yaşarsın ama anlatsan da kimse inanamaz. Ama gün gelir o kutsallıktan sıyrılıp bi tekme basarsın. Ama bunu yapmak için bile iki sene uğraşmış, polisiye dizilerini ya da kitaplarını aratmayacak bu serüvene atılmışındır. En son kuyruğuna gelmişindir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?