- 3 Nisan 2014
- 2.453
- 1.415
- 198
- 36
- Konu Sahibi Ladypurple
-
iç huzur/huzursuzluk kesinlike bunla da alakalı ama vucudundaki vitamin eksikliği de insanı depresyona kadar götürür.Ara ara bu bölüme giriyorum..Gerçekten çok zor şeyler yaşayanlar var..Bir de kendime bakıyorum.Çok şükür eşim, işim, ailem ve sağlığım konusunda hiç bir sıkıntım yok.. Dışardan bakıldığında hayatıma bundan iyisi şamda kayısı derler..Ama kaç yıldır şu iç sıkıntımdan bir türlü kurtulamadım..Hep bir melankolik ruh hali..Etrafa bunu yansıtmamaya çalışsam da kendi içimde bir mutsuzluk var.Ve bunu aşamıyorum..Bir gün kendime telkinlerde bulunuyorum ve bir şekilde enerjik olarak geçiyor o gün..Ama genel olarak öyle bir dermansızlıktır gidiyor..Ben böyle değildim..İçimden hiç bir şey yapmak gelmiyor..Hiç bir şeyden keyif alamıyorum..Çok çabuk sıkılıyorum..
Bundan iki yıl önce öğrenciydim..Ve beş yıl boyunca harika iki arkadaşımla birlikte aynı evde yaşadık..Maneviyatı bana göre yüksek insanlar..O zamanlar daha iyiydim..Manevi açıdan da..Namazlarıma dikkat ederdim..Duayla haşır neşirdim..Dini anlamda daha bir doluydum ruhen..O imanı içimde hissediyordum..Ama nasıl ki o insanlardan koptum (Hala görüşüyoruz tabi ama aynı evdeki gibi olur mu hiç?) ben gerilemeye başladım..Çok saldım kendimi çook :/ Yani şuan öyle büyük bir eksiklik var ki içimde..Yani işin kötüsü ruhen eksildim, çok bocalıyorum..Bir şeylere yeniden başlamak istiyorum ama sürekli bir şey bana engel oluyor..Ben yapılan ibadetlerden önce iman gücünün önemine inanıyorum..Aslında ikisi birbiriyle bağlantılı; ibadetler imanı kuvvetlendiriyor, kuvvetli iman da insanı ibadete yöneltiyor..Ama şöyle de bir şey var insanı takvaya yöneltenin biraz da etrafındaki insanların etkisinin olduğunu düşünüyorum..Çünkü yapılan sohbetler ve yaşam tarzı ona göre oluyor..Ve haliyle insan bu güzelliklerden etkileniyor, dolayısıyla imanı kuvvetleniyor, zincirleme olarak ta ibadetlerine yansıyor bu durum..O zaman okulumun zorluğundan sıkıntılı olsam da ruhum çok ferahtı..Ama şimdi bir gün iyiysem bir gün kötü..Yeni evlendim, yeni bir şehirdeyim..Henüz bir çevre edinemedim..Eşimle de malesef bu konuda aynı durumdayız..O yüzden dini anlamda birbirimizi dürtemiyoruz, çünkü kendimize faydamız yok henüz..Ama belki birimiz bir başlangıç yapsak bir etkilenme olacak..Bu konuda kendimi daha iyi görüyorum.. Aslında erkeğin bu anlamda bayana öncü olması kanaatindeyim ama işte herkes malesef dört dörtlük olmuyor..Çok iyi bir eşe sahip olmanın yanında böyle bir eksik var yalnızca..Ah bunu bir giderebilsek.. Bazen bir an bir hissiyat oluşuyor ve hep ölüymüşüm de sanki canlanıyorum..Kendimce başlıyorum bir yerden..Namazlarımı beş vakit kılmaya çalışıyorum, ama bir kaç kez aksadı mı bir daha kopuyorum ve sil baştan.. :/ Ama şöyle bir şey ki Rabbim günah yazmasın o eski şevkle olmuyor..O yüzden kopuyorum belki de..Önceden namaz kıldığımda resmen huzurla dolardım, hissederdim o maneviyatı ama şimdi öyle olmuyor..Ahhh nefsim ahh..İleri adım atacağına hep geri gidiyor..
İşte iç huzursuzluğumu buna bağlıyorum ben..Kendimi çözmüş durumdayım, ama bir türlü harekete geçemiyorum..Sanki biri ruhumu kilitlemiş, kımıldayamıyorum bir türlü..Neden böyle?Benimle aynı durumda olan arkadaşlarım var mı? Hayatımı tamamen değiştirmek istiyorum..Maneviyat hayatımın her noktasında olsun istiyorum..Yaşantım buna göre olsun istiyorum ama başaramıyorum..Ben bu gücü nasıl bulucam? İnanın bahane değil benimki, gerçekten bana engel olan bir şeyler var. :/ Ah bir yerden başlayabilsem ve bir süre istikrarlı olabilsem devamı gelecek belki ama olmuyor.. Eki Görüntüle 1233295
dr bana b komlex vitamini ve mineral vermişti..iç huzur/huzursuzluk kesinlike bunla da alakalı ama vucudundaki vitamin eksikliği de insanı depresyona kadar götürür.
Bunalımda zatteğin ruh hastası dediğin insanda belki şiddetli derecede B12,D vitamini ya da buna benzer bir şey eksiktir metabolizmasında sorun çıkarıyordur. Önce bir doktora görünmeni tavsiye ederim.
Sonra benim de inancıma göre İslam huzur veren bir din.
Samimice yapılan ibadet ya da dua kişinin maneviyatını gerçekten etkiliyor.
moralin nasıldr bana b komlex vitamini ve mineral vermişti..
içindeki sen çok önemli. onu bulursan zaten burada neden olduğunu bulursun..takvayı kendi kendime keşvettim kimseden ilham almadım..en iyi dostun sensin..içindeki seni bulmalısın..tabii önce vitamin takviyesi:)
Şunu bilmen bile sorunu çözmen için %50 malzemeyi eline alman demek.Ben o içimdeki 'ben' i çok iyi biliyorum ama bir köşede oturmuş bekliyor.Ah bir dış dünyaya çıkartabilsem .. :)
Off bende ayni durumdayim. 3 - 4 yil oldu heralde namaz kilmayali. Kendimi kalbi muhurlenenlerden olarak goruyorum artik. Eskiden namaz kilarken gercekten cok iyi hissediyordum kendimi. Hissederek kiliyordum en azindan. Simdi? Allah affetsin kandillerde bile zor geliyor namaz bana. En kotusu artik hicbirsey hissetmiyorum namaz kilarken. Bos. Bombos. Ölü gibiyim. Aglayarak namaz kilan o ben degilmisim gibi. Su konuda size katiliyorum. Insanin cevresi nasilsa oyle oluyor. O maneviyati yasayan insanlarla birlikte olmak, cok iyi geliyor insana. "Bana arkadasini soyle sana kim oldugunu soyleyeyim." En iyi ornek buna. Bende sizin gibi biraz esimden bekledim tesviki. O da benden bekliyo komik bir sekilde. Ikimizin de birsey yapacagi yok. Kendim icin artik bir cikar yol goremiyorum. Kesinlikle sonsuza kadar muhurlendim.
Aslinda o zamanda cevremde beni bukonuda etkileyen kimse yoktu. Sadece icine dustugum bir sikinti sonucu yonelmistim. Sonra yasadigim huzur da devam etmeme vesile olmustu. Sonra ne oldu bilmiyorum koptum gittim.
Islamiyet insana ciddi doyum sundugu icin dinden uzaklastikca eksilen manevi huzurun yerini baska sey dolduramaz ne es ne is
Bi insan islama hic yaklasmadiysa mutlu yasayabilir tabi, ama bir donem de olsa ruhunu imanla beslediyse sonrasinda uzaklastiginda baska bir seyle dolmuyor o bosluk
Ben su an icinde bulundugum ortami degistirmeden eskisi gibi olamayacagimi dusunuyorum. Ortam ve hayatimdaki insanlar. Onlari da cikartamiyorum. Kotuyle kotu oldum resmen batiyorum.Hmmm..Ah bu kopukluklar..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?