ıce mizi dogo cinsi köpeğimizi öldürmeye geldiler

küçükken ki cidden küçüktüm yaş 6 filan, bir golden köpeğim vardı. babamın iki yaşlı hastası vefat edince sahipsiz kalmıştı, biz sahiplendik. bak sokakta filan bulmadık hani hayvan hiçbir zorluk çekmedi tabi sahipleri gidince çok üzülmüştür belki. bu zamana kadar ondan iyi bir varlık tanımadım, öldüğünde gerçekten 3 gün boyunca kulübesinin başından ayrılamamıştım, hala düşündükçe burnumun direği sızlıyor. şuan bir pomeranian boo cinsim var, okula giderken yanımda götüremeyeceğim maalesef babama bırakmam gerekti. alışsın diye akşamüstü bıraktım, şimdi uyuyamıyorum çünkü ben giderken gözlerime o kadar üzülerek baktı ki, düşündükçe belli aralıklarla ağlıyorum halbuki 10 dakika mesafedeyiz.

yani varmak istediğim sonuç şu, gerçekten bir hayvanı çok seviyorsan ona bir insandan ,ki bu anne, baba, evlat, eş, sevgili bile olabilir, değer verebiliyorsun. benim köpeğim annem ve babamdan değerlidir, sevgilimle yarışır, ilerde çocuğum olsa onunla da yarışır.

küçük bir not daha, daha önce çok fazla insanla tartıştın ve herkes senden yaşça büyük burada, niyet okumak kesinlikle değil ama karşımızdakinin tavrını gayet net seçebiliyoruz. İyi geceler.

Ben zaten yukarıda da belirttiğim gibi,herkesin fikrine saygı duyuyorum. Size göre köpeğiniz anne babanızdan değerli olabilir. Bir şey diyemem. Demeye de hakkım yok zaten. Sizin hayatınız,sizin duygularınız. Ama " benim fikrime göre" bu durum normal değil. Ben nasıl ki herkesin fikrine saygı duyuyorsam herkesten de aynı saygıyı bekliyorum. Size de iyi geceler.

Birileri geldiyse taciz ediyorlar eve girmeye calisiolar haneye tecavüz die polis arayın öyle olsun olmasın iftira atın gerekirse
Bir konuda daha böyle,"iftira atın" diyen bir yorumunuzu okumuştum. İftira atın ne demek? İftira atın diyen kalbiniz içinde nasıl hayvan sevgisi barındıyor anlamış değilim

Kimsenin bir canlıyı öldürmeye hakkı yoktur evet. Ama sizin yaptığınız kıyaslamalar da çok mantıksız,kusura bakmayın. Dogo tehlikeli ve yasaklı bir ırk siz ise hala,dogo tehlikeli değildir,sahibidir tehlikeli olan diyorsunuz. Bir de üstüne yavru köpeğin ayaklarını kesen mahluku olayın içine karıştırıyorsunuz. Bunu yapan kişi zaten ne insandır ne de hayvandır. Birisinin yaptığı caniliği tüm insanlara mal etmek nedir? Siz de bir insansınız unutmayın. İnsanlara da tıpkı hayvanlara yaklaştığınız gibi sevgiyle yaklaşmalısınız,saldırgan tavırlarla değil. Yoksa hayvan sevme adı altında insan düşmanlığı yapmak hayvanseverlik olmuyor bana göre,kusura bakmayın. Ben şimdi evime en yırtıcısından bir kaplan ve bir timsah alsam,doğal olarak insanlar itiraz edince de, "Hayvanlar tehlikeli değildir,insanevladı kadar tehlikelisi yok bu dünyada",desem mantıklı mı sizce??

Son düzenleme:
Bir konuda daha böyle,"iftira atın" diyen bir yorumunuzu okumuştum. İftira atın ne demek? İftira atın diyen kalbiniz içinde nasıl hayvan sevgisi barındıyor anlamış değilim
Oda muhtemelen hayvanlar icindir. Konu hayvansa ve gerçekten ölümle tehdit ediliorsa her yol mubah.

Burda o kadar şikayet edin toplatilsn ama bende hayvanseverm diyen birsuru kendini hayvansever sanan insan varken bana takilmanzda ilginç. Keşke herkes benm kadar hayvansever olabilse.

Yasakli bi kopegi beslemekle suc isliyorsunuz.
Suan zararsiz olabilir ama bu zararli olmayacak birini parcalamayacak anlamina gelmez.
Tabiki kimse kopeginizi oldurmemeli ama sizin o kopegi parkta sokakta gezdirip insanlari tedirgin etmeye hakkiniz yok.
Ozellikle minik cocuklara saldiran bir tur.
Benim yasadigim ulkede de yasakli.
Bilmiyorum bile bile neden lades diyorsunuz, baska kopek turu mu kalmadi besleyecek?

Eğer dar pencerenizden bakarsanız dediklerimi sadece kıyaslama olarak görürsünüz. Benim tanıdığım dogolar çok uysal napabilirim yalan mı konuşayım? Evet kötü insanlar çok. Masum bir yavrunun ayaklarını kesen insan konu sahibinin köpeği hiç bir şey yapmadığı halde iftira atıp öldürcem de diyebilir bunu anlatmaya çalışıyorum. Ben o tanıdıklarımın köpeklerini gidip öldüreyim mi mesela tehlikeli ırk diye?? Bu mu sonucunuz. Gerekli ortam ve koşullarda bakıyorlar çok da uysal yetiştirmişler kimsenin onlara karışmaya hakkı yok ki karışmıyorda. Kusura bakmayın sevgi pıtırcığı hanım, Hayvanlara eziyet edenlere ben insan demiyorum, sevgi göstermiyorum. Bir diğer insan insana,hayvana,doğaya zarar veriyorsa biri ben ona insan düşmanıyım ve bununla da gurur duyuyorum.

Sen acaba her konuda fikir beyan etmesen mi ya?

Ya yırtıcılardan örnek veriyorsunuz da, insanın senelerdir bilimle/nesille evcilleştirme adımlarını hiçe sayıyorsunuz. Timsah ve kaplan ile köpeği aynı kategoriye koymak istiyorsanız, afrika vahşi köpek ve kurtlardan başlayın. Bu nasıl bir mantık ya, koca bi domestication geçmişini hiçe sayıyorsunuz.

Cidden bi açın en azından köpeğin evcilleştirilme ve çeşitlendirilme tarihini anlatan bir iki belgesel filan izleyin ya. Şehir değiştirdim burada, hala aynı konu aynı yerde.
Çıkıp bi de kaplan diyorlar, yok olmaz o, dinazor örneği verin.

Bak kardesim turkiyede yasaklanmis bir kopek cinsi o. Yani turkiye bu kopegi beslemek yasak diyor. Zaten tehlikeli bir kopek, birde sehir icinde o kopege bakmak bana asiri absurt geldi.

Sen birde Diğer 'köpek korkusu' adlı konuda yazılanları okusan. Bana dinazorları falan örnek verdiler. En üstün varlık insan olduğundan tabi ki köpeklerden korktuysa barınağa falan kapatılacakmış. Birde Kurttan türemiş de kalmışlardı en son. Evcilleşme kısmına atlayamamışlar. Sabır diliyorum kendime.

Yasaklı bir köpek olması öldürülmesini mi gerektiriyor yani ? Kimsenin böyle birşey yapmaya hakkı yok ! Sosyal medyadan kampanya falan başlatın. Hayvanseverlerden destek alın. Hay-sev hay-tap gibi derneklere sosyal medyadan ulaşın. Engellemek için herşeyi yapın. Asla böyle birşey kabul edilemez !

yasaklıysa pitpullarda yasak ama millet kırma/melez kimliği çıkarmayı biliyor..

Lütfen kullandığım " kurttan evcilleştirilmiş " hayvan lafını bu konu içinde kullanarak bana gönderme yapmayın. Evcilleşitme sürecini de evcilleştirilen hayvanların evcilleştirilme amaçlarını da epey biliyorum. Siz de lütfen öğrenin ve ona göre yazın. Evcilleştirme süre Evrim'e göre kısa bir zaman dilimi, davranış olarak köpekler ve sokak köpekleri özellikle kurtlardan farklı da olsa( normal olarak ) bu onlardan tamamen farklı grup davranışları sergiledikleri anlamına gelmiyor. O yüzden böyle acayip şeyler yazmayın özellikle benim lafım üzerine. Zira buraya yüz tane makale yığarım hiç üşenmem!

Valla ne diyeyim, ilginç. Korkulmasını anlarım, köpek sahiplerine önemli görevler düşüyor ve herkes bunu ne derece yerine getirir o da tartışılır. Hele Türkiye gibi bir yerde. Ama bilgisizlikten oluyor çoğu ve karşı tarafın korkusunun şartlarının geçerliliği de tartışılır.

Ben de trafikten korkuyorum. Çılgın beton mikserleri ve her yere sokulan minibüslerden. Trafikten men edelim mi bu tür araçları komple? Yoksa sürücüsünü doğru seçecek bir şeyler mi yapmak lazım?

Neyse.
Bu konu daha çok su götürür.

Bir yaz yazlığımızda arkadaşımı misafir ediyordum, hiç anlamadığımız bir anda komşunun pitbullu saldırdı. Yani o kadar saniyelik bir şeydi ki ne olduğunu anlamadık bile. Sahibi koştu ve o anda ne sahibini tanıyor, ne durdan anlıyor, ne komuttan anlıyor.. Öyle durumlarda pat diye kolunuzu, bacağınızı da çekemiyorsunuz yani kopar gider. Köpeğin kafasına vuruyorlar vs yok kitlenmiş yani..! Elimiz,kolumuz,bacağımız kan içinde o kadar insan köpeği zar zor durdurabildi. Yaşadığımız dehşet ve travmanın boyutu inanılmazdı. Hayatta hiç bu kadar çaresiz hissetmemiştim. Lütfen ya kimsenin kimseye bunları yaşatmaya hakkı yok. Ağızlık ve tasma kullanacaksınız, kurallara uyacaksınız, insanları rahatsız etmeyeceksiniz! Ötesi yok.

Benim muhattap olduğum kişi de evcilleştirme kısmını konuşurken beni alıntılamanız ilginç gerçekten. Hiç üşenmeyeceğinize o kadar eminim ki!! Köpekten korkan birine köpeklerin parçaladığı insanlar yazı dizisini yazmış kişisiniz siz. Yeter ki kendinizi doğru gösterin. Hasta birine o hastalığın sebep olduğu kötü sonuçları yazmak gibi birşey yaptığınız. Evcilleştirmenin amaç-sonuçlarını tartışmıyoruz ki bence tartışmaya değer bir konu da değil. Sonucu bizi ilgilendiren kısım.

Konu sahibi korktuğu için biz ona korkma demiyoruz tabi ki. Elinde olmayan bir durum. Psikolojik.. Herkesin korkuları çeşit çeşit.. Bunu eleştirmek kimsenin haddi değil. Ama Barınakları çözüm olarak gören insanlara laf söylemek hakkım olduğunu düşünüyorum. Çünkü kendi adıma konuşayım sadece sokakta hayvanlara yemek verdim hayvanseverim diye dolaşmıyorum ortalıkta. Yaralı hayvanların tedavisi, orman beslemeleri, sokakta terkedilmiş hayvanlara geçici yuva olup sahip bulma vs vs gibi o kadar şeyle uğraşıyorum ve görüyorum ki kusura bakmayın oturduğu yerden barınaklar iyi diyen insanlara hoşgörü gösteremem. Kimseden sende elini taşın altına koy demiyorum ama yapanı da bir zahmet eleştirmeyin. Yaşıyoruz görüyoruz ki barınaklar kötü diyoruz. Oturduğum yerden sallamıyorum.

Köpeklerden korkan birine özellikle grup halinde dolaşan 20-30 köpekten korkan birine " bir şey yapmaz diyorsunuz"sadece o kadar masum! ben de o haberleri o şahsa değil ama bunu iddia edenlere yolluyorum. Ortalık haber kaynıyor, yeter ki bakalım. Kızcağıza "git yemek ver" bir şey yapmaz diye tavsiyede bulunuluyor ,bu mudur çözüm?

Kendimde çoçuklugumu ve ilk gençliğimi Türkiye de geçirmenin verdiği bir köpek korkusu sahibiydim neyseki korkuları mı ABD de yendim ta ki Türkiye ayak basana kadar. Kısa bir süreliğine buradayım gelmem ile tasmasız köpeğini sokağa bırakan ve ödü kopan abimle sshinini uyarmamıza rağmen " yaa. bir şey yapmaz " diyen hayvanın kanser hastası komşumuzu ayağından ısırana kadar!

Hayvan edinimine sınırlama getirecekler bu kadar basit. Köpek alıp sokağa salamaz kimse , sertifika ve sigorta yaptıracaksın ve devlet olarak düzenli rutin kontrollerini yaptıracaksın bu kadar basit. Cins köpek dolu sokaklar. Bir ton sorumsuz vicdansız almış hayvanları heveslerini alıp sokağa atmış. Köpek veya başka evcil sahibi olmak demek, gelecek 15 yıl ben bu canlıyla aynı hayatı aynı evi paylaşacağıma ve bakımından ben sorumluyum demek.ama biz de herşey ters.

Ya gansta aynı şey mi güzelim ya. Biz kendi türümüz için bile cezalandırma yollarına gidiyoruz, suç işleyenimizi cezaevine koyuyoruz vs vs. Öyle basit değilki bu konular.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…