içim bir türlü rahatlamıyor:(

MonalisaSmile

sɹǝʇnqıqpunloʎʎǝs&#6
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2010
3.653
23
108
İstanbul
Ben çok hassas bi insanım. Her şeyi kendime dert edinirim. Kimseye belli etmem ama çok üzülürüm. Derdime gelince.. Ablamlar ev aldı. Çok güzel bi ev,
çok da uyguna aldılar eve göre ama yine de çok para. Tabi bunun için de ellerinde avuçlarında ne varsa verdiler, üstüne de kredi çektiler, şimdi onu
ödeyecekler. Baya bi sıkıntıya girdiler yani. En son bi de tapu masrafı çıkınca, doğal gazı,elektriği, suyu açtıracak paraları kalmamış. Ablam benden üçbin lira
borç istedi bunun için. ben de akşam eşimle konuşayım haber veririm dedim. Bizim de ilerde ev almak için biriktirmeye çalıştığımız bi miktar paramız var
bankada. yalnız eşim o parayı hisse senedine yatırıyo.en son aldığı senetler %30 falan değer kaybetti. bozdurmak için yükselmesini bekliyoruz. şimdi satarsak
nerdeyse 3te 1 zarar edicez yani. akşam eşimle konuştuk, bu şekilde çok zarar edeceğimize karar verdik, ben de dedim ki ben madem kredi kartımdan
taksitli avans çekip onu vereyim, ben taksit taksit öderim onu. akşam ablamı aradım. aynen böyle anlattım olayı. zaten gündüz de paranın senette olduğunu
söylemiştim.o da hımm ben bi X'le(eşi) konuşayım dedi. ertesi gün anneme kahvaltıya gittik. orda sordum ne karar verdiniz diye. o da bankadan kredi çekcez
ya da X arkadaşına soracak dedi. ben de dedim ki yani tekrar bi kredi sizi çok sıkıştırabilir, gerçekten dediğim gibi yapabilirim, sıkılmayın yani dedim. o da
yok yok gerek yok halletcez biz dedi. neyse ertesi gün de tapuyu üstlerine aldılar, akşam başka bişey için beni aramıştı, ben de naptınız halledebildiniz mi
dedim o da hallettik hallettik dedi. peki ama bak gerek olursa lütfen söyle dedim. ok dedi.
Neyse sonuç olarak ablamlar annemler herkes mutlu ev alındı diye. bi tek ben üzgünüm. çünkü ablam hayatında ikinci defa benden bi hayır istedi ve ben
yardım edemedim. buna o kadar üzülüyorum ki anlatamam. içim bir türlü rahat etmiyor. keşke hiç bu mevzuları anlatmadan direk kartımdan çekip verseydim

ama canım sen hayır dememişsinki tam olarak başka bi secenek sunmuşsun kendini bukadar suçlama başka bi ihtiyacı olur sana,sormadan verirsin sende hani ablacım bunuda ben yapıyorum hediyem olsun dersin

bu mu yani derdin?

yorum yapmıyım en iyisi..

hayret yaa insanlara da dert beğendiremiyoruz. ben bu yüzden iki gündür ağlıyorum. beğenmiyosan oku çık yorum yapma arkadaşım.

çok saçma..ne yapalım yani siz de bozdursaydınız senetleri zararı düşüneceğinize...şimdi burda ne denmesini bekliyorsun ki?

hem kendi zararını düşünüyosun hem de ablama yardım edemedim diye hayıflanıyosun 3 bin lira için zarar etsen ne olurdu ama yok kalkmış burda sana moral vermemizi vicdanını rahatlatmamızı bekliyorsun pess

Uslubumuza dikkat edelim lütfen,beğenmeyen yorum yapmasın.
Bu şekilde yorumlar değerlendirilecektir bilginize.

Konunuz içeriği nedeniyle "Kendi ailesiyle ilgilisorun yaşayanlar" başlığına taşındı.

arkadaşın hiçte kendi zararını düşündüğünü sanmıyorum.herseye ragmen kredi kartından para cekıp vermeyi teklif etmiş.vermeyi istemeseydi yok der karşıya geçerdi.içine dert olmuş anlatmış.hem size 3 bin lira olan baskasına 30 bin lira gibi gelebilir. bi çözümü olmasa bile böyle çok saçma diye kötü bi yorum yaparak insanı incitmeye ne hakkınız var?

yani neden bukadar terssinizki ??? insanların duygularını dertlerini neden küçümseme gereği duyuyorsunuz?? canınız başka bişeye sıkkın sanırım ama kimse burda sizin stres topunuz değil beğenmiyorsanız yorum yapmayınnnnn

Son düzenleme:

yani şöylede yapabilrisn canım..annene söler neyi eksik olduğunu yada ağzını ara ..sen tamamla o eksiği o sana söylemeden bence ozamn daha mutlu olucaktır ..ama kendine bukadar yüklenme sen kötü bişey söylememişsin

Canım para çok hassas bir konudur...

Bence kendine dert etme, moral bozukluğunu anlıyorum... insan yakını bişey istediği zaman hemen yapmak istiyor... imkan ve şartlar çok önemli... ablana çok istediği yada eksik olduğunu düşündüğün güzel bir ev hediyesi al

Son düzenleme:

vallahi ne diyim enteresan bi kişilik yapınız var. evlilikte para konularında kendi kendine karar veremiyo insan, bütçe ortak sonuçta. eşimle konuştuk 3000 bozdurup 1000 lira zarar edeceğimize karttan avans çekmeye karar verdik. ablama da böyle söyleyince ben sıkışmıyım diye kabul etmedi ve sonuçta ben yardım edememiş oldum. vicdanımın rahatlatılmasını beklemiyorum, çünkü vicdanımı rahatsız edecek bi durum yok ortada. sadece yardım edemediğim için çokkk üzüldüm ve burda içimi dökmek istedim. sizin için sakıncası yoksa...

evet canım benim düşüncem de öyle. sağlam bi ev hediyesi alcam. bugün annemle onu konuştuk zaten fırın falan olabilir. o yok sanırım.

keşk dediğin gibi hiç söylemeden çekip verseydin
o şimdi işi yokuşa sürdüğünüzü vermek istemediğini düşünmüş olabilir
bence kendi kendini yeme ablana açık açık söyle üzüldüğünü ve gerçekten yardım etmek istediğini

canım benim de korkum oydu ama ablamın davranışlarında hiç öyle bi düşünce sezmedim neyseki tam tersine çok anlayışlı davrandı. benim de tek tesellim o.

Konuyu tekrar dillendirmeyin, üzüntünüz de size kalsın paylaşmayın daha fazla ablanızla.

Hassas bir konu çünkü, borç almak/istemek sıkıntılı bir şey...

Siz üsteledikçe ablanız kendini rahatsız hissedebilir.

Dediğiniz gibi güzel bir hediyeyle içinizi rahatlatmış olursunuz.

Bencede rahatlamasın .....

Benimde kızkardeşim ev alırken 5000 (beşmilyar) eksikti ve o benden para istemeden ben verdim, borç falanda değil yani.

Bide borç isticek bende elime kağıt kalem alıp hesap kitapmı yapıcaktım,3000 liranın zararınımı düşünücektim....

Benim kardeşim ev sahibi olsun isterse 3000 lira hep zarar olsun....................

evinin bir eksiğini al.evi yeni ya hani!!!ya da güzel şık bir eşya al eve.mutfak için olabilir banyo için olabilir!!hem ablanın gönlünü almış olursun hem de sen rahatlarsın

Bu şekilde davranmanız için, mutlaka geçerli sebepleriniz vardır canım.
Bir an gelir hiç düşünmeden binlerce lirayı feda edebilirsiniz.
Bazen de bir kaç liranın hesabını yapmak durumunda kalırız.
Borç istemek hiç kolay olmasa da, isteyenin mutlaka alacağını
düşünmesi yanlış olur. Sizin için uygun bir zaman değilmiş hepsi bu...
Kendinizi ablanıza karşı borçlu hissetmenize hiç gerek yok bence.
Evleri hayırlı uğurlu olsun İnşaallah. Güle güle otursunlar.
Rabbim size de gönlünüzce hayırlı bir ev nasip etsin.

Siz kendı kardesınıze oyle yaparsınız.herkes yapamaz. herkesın sartları duzenı baska.
arkadasta yapmak ıstemıs ama durum oyle gelısmıs ve yapamamıs.
esıyle karar vermesı gereken bir durum bu kendılerıde ne zorluklarla bırıktıyorlar belkı?
tabıkı hesap yapıcaklar goz karartıp zarara gırecek konumda olamaycaklarını dusunmek cok mu zor?
sızın yaptıgınız guzel bısey olabılır ama herkes aynı sartlara sahıp olmayabılır degıl mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…