İçim çok daralıyor. Ben yine mi yalnız kalacağım?

Yapayalnızmışım gibi hissediyorum kendimi önemsenmiyorum. Bu çok üzüyor

Yalnızlık insanı yoruyor ben kendimi sorgulayıp suçluyorum mesela hep

Evet özgüven eksikliği de oldu. Mesela bir arkadaşım bana biraz soğuk davransın hemen kendimi sorguluyorum o günüm gerçek anlamda zehir oluyor içim içimi yiyor. Mesela aramayınca da diyorum ki benden sıkıldı artık benimle de takılmak istemeyecek.. Böyle şeyler

lütfen böyle düşünmeyin.

Insanlara yetmek zorunda değilsiniz ki.

Siz insanlarin boşluğunu doldurma araci değilsiniz.

Bencil olun. Sizi istemeyen kişiyi ve yahut kişileri siz düşünmeye tenezzül bile etmeyin.

Insanlara değil kendinize yetin.

Boş yere üzüldüğünüzü düşünüyorum.

Size değer veren gerçek arkadaşı bulursunuz.

Bulmasaniz bile kendi kendinize cok kere yetersiniz bile.

Motto şu : Az insan, çok huzur.

Ne kadar az. o kadar iyi

Yalnız kalıyor olmaktan korkuyor olabilirsin, evet insan bazen bir şeyler yapacak birilerini arıyor. Bak ben etrafı kalabalık biri olarak sana kısa ve net şunu söylüyorum: az arkadaş çok huzur. Hatta hiç arkadaş yani. Bana sanki insanlar beklentileri olduğu insanlarla arkadaşlık kuruyormuş gibi geliyor emin ol bunu hissetmek yalnızlık hissinden daha kötü.

Arkadaşlıklar biraz şans meselesi bence. İstediğiniz gibi bir arkadaşlık kuramadıysanız karşınıza buna uygun insanlar çıkmamış demek ki. Mesela ben arkadaştan yana şanslı olduğumu düşünürüm hep ama bunun için özel bir şey yapmadım. Kendiliğinden oluşuverdi o ortam. Sadece kendi yaşantıma, kendi fikirlerime yakın arkadaşlar edinmeye çalıştım. Bir de tek çocuk olduğum için sanırım çok değer veriyorum arkadaşlarıma. Kardeşim gibi görüp, her dertlerinde yanlarında olmaya çalışıyorum. Sağolsun onlar da öyle. Yeri geliyor günlerce ben onların dertlerini dinliyorum sıkılmadan, yeri geliyor onlar benimkini dinliyor. Zaten karşınızdakine empati yaparak yaklaşıp, size nasıl davranılmasını istiyorsanız onlara da o şekilde davranırsanız iş sizden çıkmıştır artık. Gerisi karşınızdaki insanların kıymet bilip bilmemesinde. O ise dediğim gibi şans işi biraz, ne yazık ki bir çok insan vefasız olabiliyor.

Ben okulu bitirsemde okuldakilerin yuzunu bir daha gormesem diyorum. Arkadas olayi bir zaman sonra gercekten buyuk dert. Hep bir süphe ortami arkamdan konustular mi yok ne dediler. Iliskiniz iyi gider cekemezler, daha kendi notlarina bakmadan sizin notunuzu merak ederler boyle insanlar olacagina hic olmasin.

Doğru söylüyorsun. Teşekkür ederim :)

Doğru canım. Ben de iyi dostluklar aradığım için bu kadar üzülüyorum zaten

Evet bunu ben de bir kaç kişide hissettim bu çok kotu bir his gerçekten haklısın inşallah ben de aşıcam bunları

Teşekkür ederim canım. Ben de takmamaya çabalıycam elimden geldiğince

Övünmek gibi olmasın felaket eğlenceliyim. Espri yaptığımda gözlerinden yaş gelene kadar gülerler. Benim baktığım açıdan bakmak hiçbirinin aklına gelmez hatta bana söylemediklerini bırakmazlar ama haklı olduğum ortaya çıkar. Buna rağmen haklıymışsın bile demezler. Ben aramasam aramaz sormazlar. Ben de aramıyorum.

Yani bunun eğlenceli olmakla alakası yok. Ben eğlenceliyim yine aranmıyorum.

Şahsım adına kendimden daha eğlenceli daha zeki biriyle arkadaş olmak istemezdim. Malum pasif kalırım:) onları anlıyorum bu yüzden:) kendini fazlasıyla sev derim:)))

Yapayalnızmışım gibi hissediyorum kendimi önemsenmiyorum. Bu çok üzüyor

hayatında üzüleceğin o kadar şey çıkacak ki karşına umarımdan bu üzüntülerinden daha kötüsünü yaşamazsın. kendini kurslara ver derim geliştir bir amacın olsun amacın olmadığı için kendini boşlukta hissediyorsun yalnız değilsin ailen var yanında seni seven bir çok insan var hayatında. üzülmeni gerektircek ciddi bir rahatsızlığın yoksa bunlar gelip geçici sıkıntılar.. arkadaşların ya da arkadaş bildiklerin seni arayıp sormuyorsa bu yalnız olduğun anlamına gelmiyor bu senin aslında bambaşka insanlarla arkadaşlık kurmanın zamanı geldi anlamına geliyor sana değer vermeyen insanlar için kendini üzüp kırcaksan hayatın boyunca seni bir kez bile düşünmeyen insanlar için ömrünü üzürek ağlayarak geçirirsin. akıllı bir kızsın kendini geliştir her zaman her şeyin daha iyisini hedefle bu arkadaşların içinde geçerli. uzun zamandır keşke şunu bilseydim şunu yapsaydım dediğin şeyleri yapma zamanın bir işe girdinmi artık bir şey yapamazsın bu zamanları üzülmek yerine değerlendir derim.. saygılar..

Evet canım insanlar birbirine güzel şeyleri itiraf edemiyor. Mesela haklısın, bu yakışmış vs bu tarz şeyleri söylemiyorlar. Bazen bu bana kendimi kötü hissettiriyor, hatta çoğunlukla. Teşekkürler yorumun için

Teşekkür ederim size.. Çok doğru söylüyorsunuz. Çok şukur ailem var çok büyük sıkıntım yok gerçekten çok şükür. Bundan sonra elimden geleni yapıcam ayakta durmak için. İyi geceler

Olmasin daha iyi..
Bazi arkadaslarimla mesafe sebebiyle araya sogukluk girdi(orta okul arkadaslarimdi).
Lisedekilerle de araya mesafe girdi koptuk..
Surekli arayan soran birlikte gezip tozdugumuz arkadasim vardi suan hic aramiyor dogum gunlerimde dahi mesaj atmiyor..
Unidekiler ise tamamen bossss.
Seninleyken ne egleniyorum bee piskKo diyen kiz dibine kadar karaktersizin ikiyuzlunun teki cikti..
Ve hala beni gorunce "naber caniiimmmmm" modundadir..
Arkamdan ettigi laflari bildigimi bilmiyor.

Orta okul arkadaslarim teker teker evlenmeye cocuk sahibi olmaya basladi..
Arkadaslik borcumu yerine getirip kinalarina dugunlerine gittim, bebek gezmelerine gittim..
Cunku nankorlukten degil, farkli yerlere suruklenmemiz nedeniyle kopukluk olduguna inaniyorum.
Diger sekilde bi kac kisi haric lise arkadaslarim icin kilimi kipirdatmam hele unidekilere gunahimi vermem.

kimseyi önemsemediğin zaman önemli olursun

Zaman bizi zamanla yalnızlaştırıyor desene

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…