içimde bir erkek var

ben konu sahibinin samimiyetine ve konunun fake olmadığına inandım açıkçası..Dediği gibi içten içe hissettiği cinsiyeti yaşayamıyacağını anlayınca görüntüdeki gibi davranmaya çalışmış,rol kesmiş evlenip barklandığına göre bunu da başarmış..Bunu burda bize söyleyebildiğinize göre duygularınız hisleriniz artık bastırılcak boyutta değil bence,nur erkoçlar cesaret ettiyse sizde ciddi bir tedaviden sonra istediğiniz görüntüde istediğiniz cinsiyeti yaşayabilirsiniz..

ne yazdığımı tam olarak anlayabildiniz mi acaba ben normal erkek deyişiyle ilgili yazdım ilk cümlemi. jargonlara dikkat edelim dedim konu sahibi homo ya da hetero demedim. kaldı ki ısrarla biseksüel değilim diyen birini niye yaftalamaya çalışıyorsunuz anlamıyorum. aanlayışınıza pek ihtiyacım olmadığını da belirtmek isterim çünkü durumum anlayış gerektiren sıradışı ya da özel bi durum değil benim yaradılışım bu en az sizinki kadar doğal ve normal.

Aslinda benim.için ikinci planda cinsellik. Ben önce bu vücut prangasindan kurtulmak istiyorum. en basta da bahsettigim gibi çoğu sebepten dolayi bu imkansız. Sadece konusmak istedim bilinsin istedim o kadar.

vücut değişimi İmkansız dediğiniz için yazıyorum. Tam bilmiyorum bu konuda yardımcı olurmu ama kadınlık hormonu takviyesi alsanız doktor kontoründe. hani psikolojik tedavi ile ikisi bir arada belki daha iyi olur sizin için. yani erkek gibi olmak istiyorum diyorsunuz gerçi ama bir fikir benimkisi sadece.
Bir akrabamda vardı bu durum 10-12 yaşlarında farketti ailesi durumu. Önce vücuttaki hangi hormonun fazla olduğunu bulup ona göre ameliyatla cinsiyet belirliyorlar. Akrabam büyüdü evlendi. Tabi onun iç dünyasını bilemiyoruz.
Allah yardımcınız olsun

Normal erkek derken doğuştan erkek bedeninde olup kendini erkek hisseden bireyleri kast ettim. Anormal diye bir tabir kullanmadım, gerçi kullansam da bu benim fikrim olurdu sizi bağlamaz. Siz kendinizi istediğiniz gibi tanımlayabilirsiniz beni ilgilendirmez. Kaldı ki homoseksüel ve heteroseksüel kelimelerinin kendisi zaten yeterince ötekileştirici ve kategorize edicidir.
Ancak konu sahibi bir konu açmış ve biz de düşüncelerimizi yazacağız elbette. Konu sahibi gayet de bir erkekten hoşlanabilip onunla evlenebildiğine kadınsal hislerle cinsel ilişkiye girdiğine göre erkek olmadığı kesin. Sonradan böyle hissetmeye de başlamamış, evlenmeden önceki hayatında da böyleymiş. Üniversitede lisede de böyleydim diyor. Kendini erkek olarak tanımlarken çelişki içinde yani.

Siz tamamen yanlış anlamissiniz beni. Erkek gibi hissediyorum kendimi.bildim bileli hemde. Cinsel.iliskiye falan da girmedim.

insanların hisleriyle ilgili büyük büyük konuşmayı bırakın lütfen. nerden biliyorsunuz ilişkiye girdiğini ya da kadınsı hislerle ilişkiye girdiğini. herhalde kendinizi açık fikirli biri olarak görüyorsunuzdur ama öyle değilsiniz biraz daha okuyun biraz daha izleyin lütfen. önyargılarınızı tabularınızı burdan bile hissedebiliyorum. heteroseksüel, homoseksüel gibi deyişler ötekileştirici kavramlar değildir insanların cinsel yönelimlerini ifade etmek için kullandığı gayet bilimsel içi dolu ifadelerdir.

Siz tamamen yanlış anlamissiniz beni. Erkek gibi hissediyorum kendimi.bildim bileli hemde. Cinsel.iliskiye falan da girmedim.

Rüzgar Erkoçlar örneğini vermişsiniz de o kadınsal olan şeylerden hiç hoşlanmıyormuş, makyaj süsü püs vs. oyuncu olup görselliği ile para kazanan biri olduğu için bunları mecbur yapıyormuş,erkekler hiç ilgisini çekmiyormuş, Eski halinde de bir erkeksilik vardı belliydi yani kadın olmadığı....
Birkaç eski mesajınızı gördüm de orada göğüs büyütmek için uğraşaştığınıza dair mesajlar var, bir erkekten hoşlanmışsınız nasıl olabildi bu....

Size bir
Size bir sey ispatlamak zorunda degilim yeterince aciklama yaptim. Inanmiyorsaniz bosverin gitsin bu kadar basit.

bu nasıl yüzeysel bi bakış açısıdır. konu sahibinin tüm bunları kendini biraz olsun kadın gibi hissedebilmek için yaptığını anlayamıyor musunuz? toplum, aile kısacası içinde bulunduğu tüm koşullar onu çoğunluktan biri gibi hareket etmeye zorluyor o da anlaşılan bir dönem bunun için çaba harcamış ama işe yaramadığını görmüş.

Bizim insanımız için ilgi çekici bir konu olduğu için 21. sayfaya ulaşmış mesajlar hepsini okuyamadım belki yazdınız ama şunu sormak isterim bu işin psikolojik kısmından başka biyolojik kısmı da var. Siz hormonal değerlerinizi hiç ölçtürdünüz mü?

Bu konular hakkında pek bir bilgiye maalesef sahip değilim adınıza çok üzüldüm hormonal bir durumsa ve tedavi ile düzelebiliyorsa bir an önce tedavinizi olun derim öbür türlü psikolojik bir durum ise eğer- çok kişi bana kızacak ama -cinsiyet değişimine karşıyım Allah bu bedende yaratılmanızı istemiş ve yaratılmışsınız. Eğer sizi üzdüysem lütfen bağışlayın amacım kesinlikle üzmek değil sadece şahsi fikrimi söyledim.

Açık fikirlilik sizin fikirlerinize uymuyor diye başkasını ön yargılı ve tabulu olarak nitelendirmek değildir. Kaldı ki öyle olsam ne olur?Bu sizi bağlamaz.. Heteroseksüel/homoseksüel kavramlarının ötekileştirici ve yetersiz olduğunu düşünüyorum çünkü bir cinsiyet önkabülünden yola çıkılarak oluşturulmuş kavramlar.
Konu sahibi yazılanlara tek bir mantıklı cevap vermeden ben erkeğim diyor. O halde boşanıp ameliyat ol tavsiyelerine de sıcak bakmıyor. Aşağıdaki mesajı da gördükten sonra erkek olmadığına kesin emin oldum ya da konunun sahte olduğunu düşünmeye başladım diyebilirim.

Erkeklerden hoşlanmadığı halde erkekle evlenmesi için ne gibi bir toplumsal baskı olabilir üstünde? Hem de karşı tarafın da duyguları ile oynayarak bencillik etmiş olmuyor mu? Abartmayın lütfen, zavallı ve mağdur durumda biri değil konu sahibi. Onun gibi olup ameliyatla hissettiği cinsiyete dönen ve gayet de rutin bir yaşam süren evlenen çok fazla insan var, üstelik kadından erkeğe dönen biri söz konusu olduğunda toplum bunu daha kolay kabulleniyor. O halde boşanıp hissettiği cinsiyete ameliyatla dönmesi en iyisi.

Kavram karmaşasını ortadan kaldırmak amacıyla;

Ülkemizde kullanılan karşılıkları başlıca şöyledir:

Eşcinsel; kendi cinsine ilgi duyan kişidir.
Biseksüel; her iki cinse de ilgi duyan kişidir.
Heteroseksüel; karşı cinse ilgi duyan kişidir.
Lezbiyen; eşcinsel kadındır.
Gay; eşcinsel erkektir.
Travesti; kendi biyolojik cinsiyetinden memnun olan ve karşı cinsin giysilerini giymekten hoşlanan kişidir.
Transseksüel; kendi biyolojik cinsiyetinden memnun olmayıp karşı cinse geçmek isteyen ya da geçmiş kişidir.
Homofobi ; eşcinsellere yönelik kaygı, korkuya da nefret olarak tanımlanabilir.

Benim de bu durumda olan arkadaşlarım var. Hayatlarına dair her şeyi paylaşabiliriz.Ruhun bedene ait olmadığı, farklı cinsiyet ve istek algısına karşı kendime göre saygım var. Yargılamıyorum. İçten içe kendi içimde yeri geldiği zaman konunun üstünü örtmeye çalıştığımın görmezden gelmeye, kabullenmeye çalıştığımı fark ediyorum. Özgürlük yancısı olmama rağmen standart normlar bazen bana bile fazla tuhaf gelebiliyor. Kimliğinizi açığa çıkarmamak isteyişinizi anlıyorum. Bir erkek arkadaşımın sırf femînen davranışları yüzünden acımasız sözlere maruz kaldığını bilirim. Toplum baskısı zor ve siz buna kendinizi hazır hissetmiyorsunuz.

Ama gördüğüm kadarıyla kalıbınıza dar gelmiş bir tavrınız var ve kendinizi arayışınız devam ediyor. Önce bu kimlik bunalımına çözüm bulmak gerekir. Her ne kadar geniş bilgiye sahip olsak bile sizi bizlerin çok iyi anlaması imkansız. Sizi sizler gibi düşünenler anlayabilir. İlk adımda bu tür derneklerle iletişim kurarak kendiniz için bir adım atabilirsiniz. Benim bildiğim İstanbul'da LGBT dernekleri var. İletişim kurabilirsiniz, Bunu sesli söylemek zor geliyorsa e-mail düzenleyip destek isteyebilirsiniz. Paylaşmak bile rahatlatabilir.Daha sağlıklı çözüm önerisi psikolog olur.

Çevrenizde Sizi siz olduğunuz için sevecek insanlar olması temennisiyle.

evlenmeseydiniz her şey daha iyi olabilirdi. bence boşanın... bi nebze üstünüzdeki baskı kalkar.
erkeksi de giyinebilirsiniz, madem tamamen değişme şansı yok diyorsunuz bari bi nebze istediğiniz şekilde görüntüye kavuşursunuz.

Yalan söylüyorum oldu mu rahat ettiniz mi artik gider misiniz lütfen beni sadece incitiyorsunuz. Gerci siz bundan da mutlu olursunuz ve devam edersiniz çünkü amaciniz bu.

Amacım incitmek değil sadece çok çelişkili buldum sizi ve bu düşüncemi belirttim.
Bir daha cevap yazmayı da düşünmüyorum size.

Amacım incitmek değil sadece çok çelişkili buldum sizi ve bu düşüncemi belirttim.
Bir daha cevap yazmayı da düşünmüyorum size.

bende katılıyorum size..ayrıca konu sahibi kk da onu tanımayan kadınlara kendini ispatlamak için o kadınsı mesajları yazmış olamaz herhalde.Tanımıyoruz etmiyoruz.Bir erkekten hoşlandğını bize anlatması Onun için, kendini kabul ettimek için yararlı olmuyacaktı ki. Psikolojik bi buhran yaşıyo belki de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…