• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İçimde Kaldı...

Çok sinir bozucu gerçekten

ben sizin yerinizde olsaydım susamazdım sanırım en azından ailemin ben istediğimi alayım diye verdiği paranın borca gidip bi de üstüne kafalarına göre benim evimi döşemeleri feci zoruma giderdi siz iyi sabretmişsiniz düğünde hinlik yapıcaz demişsiniz yapın bence de çoktan haketmişler:23: ama çok dikkatli olun onlarda karşı bi hinlik yapıp altınlara konarsa ki yaparlar gibi görünüyor el elde baş başta kalırsınız

eşinin de ailesini silmesine çok inanma anne baba bu atsan atılmaz satsan satılmaz sinirlerinin bozulduğuyla kalırsın

babam parayı daha sonra gönderdi eşyalar alındıktan sonra hiç olmazsa yarısını ödeyin diye. o parayı eşim için harcadım zoruma gitmedi. ZAMAN GÖSTERECEK NELER OLACAĞINI EĞER EŞİM ÖYLE BİR TAVIR TAKINIRSA NE KADAR SEVERSEM SEVEYİM DÖNER ARKAMI GİDERİM AİLESİYLE MUTLULUKLAR DİLERİM

kayınvalideniz kayınpederiniz ceplerinden birşey harcamıyor ki sizin düğününüz için, takları hangi akla hizmet isteyecekler??? Gerçi yüzsüz insan onu da yapar haklısınız:1::1:
Ben sizin yerinizde olsam sizin akrabalardan ağızı laf yapan birini yanıma alırdım, takıları onala annenize verdirirdim yoksa bu gidişle bir dahaki konunuz eyvah kayınvalidem takılarıma kondu olur...

inşallah öyle bir konu açmak zorunda kalmam.

ay çok sinir bozucu bir durum ya. Kesinlikle eşya olayına bozulduğunu belli et. Buna sessiz kalırsan yarın başka bir konuda yine aynı cesareti gösterirler. Ailelerin borçları olabilir, para evde bir yerde toplanıp borca gidebilir. Bizim ailede de öyledir. Ama o kadar parayı alıp, düğün zamanı destek olmamak ne yaa. Hiç hoş değil. Birde para istemek ne kadar düşüncesiz bir hareket. Düğünde altınları sakın sakın sakın vermeyin. Annemin altınlarını düğünün ertesi günü babannem amcamı yollatarak borç ödenecek bahanesiyle almış. Tabi gidiş o gidiş. Duyunca bile sinirlerim çıkıyor. Sakın ola vermeyin. Gerekirse yüzlerine söyleyin çekinmeyin. Birde bir arkadaş 2 ayrı düğün için yüksekten uçma demiş. Ne alaka? Farklı şehirlerde olunca aileler bu şekilde yapılabilir. Normal birşey bu. Zengin işi değil yani.

bazen kendimi çok pasif hissediyorum kızıyorum kendime neden bir şey demedin neden kabullendin diye belki en çok zoruma giden sessiz kalmamdı. Huzurum için yaptım kendimi öyle teselli ediyorum. Altınlarımı kesinlikle vermem eşimde ben de bu konuda netiz. Benim tek endişem o kadar düşebilirler mi gerçekten bunu yapabilirler mi çünkü yaparlarsa eşim çok yıkılır.

Yani arkadasim sana kizmamakta mumkun degil. Memur olmus akli basinda, muhtemelen de yasi buyuk insansin. Hadi desekki 18-20simde toy, anlayacagim..

Tamam olay cikmasin istemissin ama esya alinmasinin akabinde kayinvalideni arayip annecim benim hayalini kurdugum bi ev/esya var, bizi dusunmussun saolasin ama esyalari geri gonderip, haftasonu beraber secsek diyemedin mi? Hadi sen diyemedin annen/baban niye senin hayallerini korumadi? Bunda kavga cikcak bi sey yok, ayip bi sey yok. Hos bu konusmayi senden, ailenden once eşinin yapmadi gerekirdi, asil kabahat onda..

Kendi dusen aglamaz derler, artik bu olaya uzulme olan olmus. Madem modelleri begenmis, renk begenmemissin, koltuklarin kilifini yeniletebilirsin..

Allah mutlu etsin..

babam parayı daha sonra gönderdi eşyalar alındıktan sonra hiç olmazsa yarısını ödeyin diye. o parayı eşim için harcadım zoruma gitmedi. ZAMAN GÖSTERECEK NELER OLACAĞINI EĞER EŞİM ÖYLE BİR TAVIR TAKINIRSA NE KADAR SEVERSEM SEVEYİM DÖNER ARKAMI GİDERİM AİLESİYLE MUTLULUKLAR DİLERİM

Anladım, peki ailenin haberi var mı senden habersiz eşya alındığından?

Tabiki tercih senin eşine vermiş olabilirsin benim demek istediğim eşimin ailesinin bu durumu kullanması zoruma giderdi yani hem eşin sürekli para veriyor onlara hem senin oturacağın eve senin istediğin eşyalar alınmıyor İnşallah eşin bu duruma bir dur der de mutlulukla huzurla yaşarsınız eşyanın da ilerde yenisi alınır üzülme

Yalnız kayınbaban para açısından pek rahat bırakacak gibi durmuyor dediğim gibi düğünde bi şekilde altınlarınızı alın ben sinir oldum burdan.

konuyu okuyunca içim dağlandı arkadaşım bizde tüm ev eşyalarından tut düğünden nişandan altından tut herşeyimizi kendimiz yapmaya çalıştık üstüne üstlük nişanda takılanları kaynana almış benim haberim yok eşimde söylemedi sonra düğünde de alacaklarmış bunu duydum ya ben gelin kesesi aldım takı takıldı çıktık gelin odasına bir kıyamet koptu sorma yengem aldı takıları koydu ellerinden kopararak gelin keseme sonra kayananam bayıldı kayınpeder koşarak merdivenleri yıkarak indi gitti eşim ağladı düğünüm berbat oldu berbat ve düğüne kimseyi çağırmamışlar 20 tane altın takıldı bizee değmezdi yani o kadar gürültüyee şimdi ayda bir rüya görürüm tekrar düğünüm olur mutlu olurmuşum herşey tammış gibi çok kötü günlerr geçti çok bu sadece düğün kısmıı....

mutluluğunu bozmalarına izin verme canım düğünden önce mutlaka eşin konuşsun altınları vermeyiz diye benim eşime o kadar ısrarıma rağmen bişey olmaz onlar bizim dedi düğünüm bu hale geldi allah kourusun :((

Kıyamam sana ya:50: bunları yaşamaktan korkuyorum işte. demek o kadar düşebiliyorlarmış. Allaha havale ediyorum o insanları.eşim konuştu kaynanam tabi oğlum onlar sizin diyor ama bu kadar borç varken hazır parayı çok seviyorlarken takılara da göz dikerler gibime geliyor.

Dediğim gibi yapacak bir şey yok şuan, en baştan yapabilseydiniz olurdu bir şeyler.
Şimdi üzülmek bir şey kazandırmaz, inşallah sonra ufak ufak değiştirirsiniz.
Benim kayınvalidem de oturma odamda ki koltuklarıma muhalefet olmuştu, yanlış seçim yapmıştım, 1.5 yıl oldu evleneli, değiştirdim, onları da kendisine verdim tepe tepe kullansın:)
Ama tepkisiz kalmayın, yani kavga edin demiyorum tabi ki de, bilsin veya anlasın rahatsızlıklarınızı..

haklısıız tepki vermezsem tepemize çıkacak gibiler

eğer siz ya da eşiniz eşyalar alındığında 'bizim zevkimizi yansıtan şeyler değil bunlar.hayalimiz başka.bunları geri gönderin lütfen' deseydiniz
bundan sonra asla hiçbir konuda emrivaki yapamazlardı.kulaklarınada küpe olurdu.

neyse artık olmuş bir olay.daha fazla düşünüp canınızı sıkmayın.
en azından takıları alın ki borçlarınızın bir kısmı kapansın.

evet yapılan şey çok ayıp.bunu da bir şekilde belli edin.
siz sessiz kaldıkça daha fazlası olacaktır çünkü.

Kıyamam sana ya:50: bunları yaşamaktan korkuyorum işte. demek o kadar düşebiliyorlarmış. Allaha havale ediyorum o insanları.eşim konuştu kaynanam tabi oğlum onlar sizin diyor ama bu kadar borç varken hazır parayı çok seviyorlarken takılara da göz dikerler gibime geliyor.

konuşmuşsa problem yok ben söyledim bunlar bizim der olur biter al sende altın kesesi doldur hepsini göz açtırma tembih et canım bir yakınını benim yengem ellerinden kopardı şeridi hemen attı torbaya bunlar onların hakkı dedi öyle biri lazım :))

yani arkadasim sana kizmamakta mumkun degil. Memur olmus akli basinda, muhtemelen de yasi buyuk insansin. Hadi desekki 18-20simde toy, anlayacagim..

Tamam olay cikmasin istemissin ama esya alinmasinin akabinde kayinvalideni arayip annecim benim hayalini kurdugum bi ev/esya var, bizi dusunmussun saolasin ama esyalari geri gonderip, haftasonu beraber secsek diyemedin mi? Hadi sen diyemedin annen/baban niye senin hayallerini korumadi? Bunda kavga cikcak bi sey yok, ayip bi sey yok. Hos bu konusmayi senden, ailenden once eşinin yapmadi gerekirdi, asil kabahat onda..

Kendi dusen aglamaz derler, artik bu olaya uzulme olan olmus. Madem modelleri begenmis, renk begenmemissin, koltuklarin kilifini yeniletebilirsin..

Allah mutlu etsin..

teşekkür ederim. çok haklısınız ne denir ki

Dediğim gibi yapacak bir şey yok şuan, en baştan yapabilseydiniz olurdu bir şeyler.
Şimdi üzülmek bir şey kazandırmaz, inşallah sonra ufak ufak değiştirirsiniz.
Benim kayınvalidem de oturma odamda ki koltuklarıma muhalefet olmuştu, yanlış seçim yapmıştım, 1.5 yıl oldu evleneli, değiştirdim, onları da kendisine verdim tepe tepe kullansın:)
Ama tepkisiz kalmayın, yani kavga edin demiyorum tabi ki de, bilsin veya anlasın rahatsızlıklarınızı..

arkadaşın yazdığını görünce benim de aklıma geldi. bir mobilyacıda baya ucuz mobilyalar vardı. k.valide oraya girince burdan seçin alın demişti.. bende seçtim bir tane geldi... sonra bu koltuk takımı 2 yılda çöktü. bende kendilerine verdim.. kullansınlar diye.. onlarda kullanamadılar tabi:1:. ama yinede sevmiştim o koltukları yalan olmasın:27:.

Evet ailemde bende sabırlı davrandık. Ben her şeyi anlatmadım aileme yoksa babam da ters adamdır:1: eşim için sabrettim

daha sorunlu şeyler olursa susma. o ne güzel susuyorlar demezler...

birde 2 düğün gerçekten çok fazla. en azından biri kına biri düğün olabilirdi. tabi siz bilirsiniz.

Ailesini bir gün yemeğe çağırır, yemeklerine fare zehiri dökerdim:47:

haklısıız tepki vermezsem tepemize çıkacak gibiler

Bir yandan da tepki, versen olan eşlere oluyor, yani bizde öyle, bir şeyler olmuştu eşim üzülüyor arada kalıyor :44:
O üzülünce ben daha çok üzülüyorum

[sıze=3]anladım, peki ailenin haberi var mı senden habersiz eşya alındığından?

Tabiki tercih senin eşine vermiş olabilirsin benim demek istediğim eşimin ailesinin bu durumu kullanması zoruma giderdi yani hem eşin sürekli para veriyor onlara hem senin oturacağın eve senin istediğin eşyalar alınmıyor inşallah eşin bu duruma bir dur der de mutlulukla huzurla yaşarsınız eşyanın da ilerde yenisi alınır üzülme

yalnız kayınbaban para açısından pek rahat bırakacak gibi durmuyor dediğim gibi düğünde bi şekilde altınlarınızı alın ben sinir oldum burdan.[/sıze]

ilk annemi aradım çabuk ara şu kadını geri göndersin eşyaları dedim boş ver kızım dedi yenisini alırsın ilerde dedi huzurunu bozma dedi. Hem kendime hem eşime hem aileme kızgınım. Herkes sustu ben de konuşamadım kıramıyorum kimseyi böyle de saçma bir huyum var:43: Kardeşlerimi arkadaşlarımı örgütledim o altınlar benim olacak

bazen kendimi çok pasif hissediyorum kızıyorum kendime neden bir şey demedin neden kabullendin diye belki en çok zoruma giden sessiz kalmamdı. Huzurum için yaptım kendimi öyle teselli ediyorum. Altınlarımı kesinlikle vermem eşimde ben de bu konuda netiz. Benim tek endişem o kadar düşebilirler mi gerçekten bunu yapabilirler mi çünkü yaparlarsa eşim çok yıkılır.

Valla canım bu durumda para isteyen insanlar, sonradan öderiz diyerek altınlarını da isteyebilirler. Benimde böyle yorum yaptığıma bakma olması gerekeni söyledim. Benimde başıma gelse bende sessiz kalırım sanırım. Ama yavaş yavaş cevap vermeye başlıyor insan yaşadıkları birikince. Tabiki çok yüz göz olmadan, kalp kırmadan, olayı kavgaya dönüştürmeden rahatsızlıklarını belli edersin. Artık eşya olayı geçmiş. Keşke o zaman değiştirmeyi deneseydiniz.

arkadaşın yazdığını görünce benim de aklıma geldi. bir mobilyacıda baya ucuz mobilyalar vardı. k.valide oraya girince burdan seçin alın demişti.. bende seçtim bir tane geldi... sonra bu koltuk takımı 2 yılda çöktü. bende kendilerine verdim.. kullansınlar diye.. onlarda kullanamadılar tabi:1:. ama yinede sevmiştim o koltukları yalan olmasın:27:.
.

Sizinki de iyi olmuş :D
Şahsen benim içim ferahladı, çünkü kendisine koltuk alacaktı, şimdi istediği gibi alamadı benim verdiklerime tabi oldu.. Muhalefet olmasaydı ne yaparsın etme bulma dünyası :27::27:
​

arkadaşın yazdığını görünce benim de aklıma geldi. Bir mobilyacıda baya ucuz mobilyalar vardı. K.valide oraya girince burdan seçin alın demişti.. Bende seçtim bir tane geldi... Sonra bu koltuk takımı 2 yılda çöktü. Bende kendilerine verdim.. Kullansınlar diye.. Onlarda kullanamadılar tabi:1:. Ama yinede sevmiştim o koltukları yalan olmasın:27:.

Daha sorunlu şeyler olursa susma. O ne güzel susuyorlar demezler...

Birde 2 düğün gerçekten çok fazla. En azından biri kına biri düğün olabilirdi. Tabi siz bilirsiniz.

öyle olacak zaten köyde bir gece hem kına hem düğün ankara da sadece düğün olacak.

Sizinki de iyi olmuş :D
Şahsen benim içim ferahladı, çünkü kendisine koltuk alacaktı, şimdi istediği gibi alamadı benim verdiklerime tabi oldu.. Muhalefet olmasaydı ne yaparsın etme bulma dünyası :27::27:
​

seninkide iyi olmuş...
çöktüğünede inanmamışlardı aslında. biz birşeyler yapar kullanırız demişlerdi. birkaç zaman kullandıktan sonra bozuk olduğunu anladılar... yeni çekyat aldılar. şimdi k.vlerle iyiyiz, hatta aldıkları çekyatın rengini ben seçtim :1:.

ilk annemi aradım çabuk ara şu kadını geri göndersin eşyaları dedim boş ver kızım dedi yenisini alırsın ilerde dedi huzurunu bozma dedi. Hem kendime hem eşime hem aileme kızgınım. Herkes sustu ben de konuşamadım kıramıyorum kimseyi böyle de saçma bir huyum var:43: Kardeşlerimi arkadaşlarımı örgütledim o altınlar benim olacak

Sakınn kimseyi kıramıyorum deme ilerde kırılan üzülen hep sen olursun canını sıkan bir durum olduğunda anında tepki ver ki seni ezemeyeceklerini anlasınlar annenden neden istiyosun ki aramasını? Sen arayacaktın annecim düşünmüşsünüz teşekkür ederim ama benim istediğim eşyalar bunlar değildi siz geri gönderin onları ben alacaklarımı belirlemiştim zaten diyecektin o huyunu yen bi an evvel yoksa daha çok şeyler yaşarsın

Back
X