• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İçimde Kaldı...

O nasıl bişey ya, kendi zevkinin sürprizi mi olurmuş? Belki siz daha cüzi şeyler alacaktınız? Kendi zevkiniz olmadan 20 bin borçlandırmışlar sizi, ne cesaret? :53:

Keşke kabul etmeseydiniz ama olan olmuş. Bu konuda kendinizi üzmeyin artık, bilezik konusunda da kesinlikle taviz vermeyin.

Son düzenleme:
asla o esyaları kabul etmezdım...nekadar ıyı nıyetlısınız valla.bırde sıze odetiyolarmışya pessss

seninkide iyi olmuş...
çöktüğünede inanmamışlardı aslında. biz birşeyler yapar kullanırız demişlerdi. birkaç zaman kullandıktan sonra bozuk olduğunu anladılar... yeni çekyat aldılar. şimdi k.vlerle iyiyiz, hatta aldıkları çekyatın rengini ben seçtim :1:.

Maşallah maşalahh, muhabbetiniz bol olsun hep:)

Ilk okurken esya parasini onlar odedi zannettim oh ne iyiymis dedim madem esya parasiji siz odeyecektiniz o zaman keske evi tutsaymisiniz sadece esyayi evlendikten sonra yavas yavas alirdiniz.ben olsam esyalari geri gonderirdim magazaya.ikincisi altınları vermeyin bu sizin elinizde.esiniz de kendine ceki duzen versin bence yaxik onlarin borcunu niye siz odeyeceksiniz.evlendikten sonra umarim annem diye tutturmaz

nasıl oluyoda bu aileler cocuklarına böyle düşüncesizce davranabiliyo aklım almıyo ya. okadar borçla evlendirmek üzerine destek olmak yerine bide para istemek !! cok saçma. allah koolaylık versin sana. içinde kaldıysa bunca seyden sonra da söyle gitsin. zaten borcunuda siz ödeyecekmişsiniz. süpriz bunun neresinde ?

benim düşüncesiz kayınvalıdemde ev aldı bıze ben yurtdısında egıtımımı tamamlamaya gıtmıstım bana kameradan anahtar gosterıyor nerden felan dıyınce kendılerının ıkı bına yandan almıs yok bole bı ınsanya gercekten bılerek benım gıtmemı bekledı eşimin bıle haberı yokmus kendılerı gıttı aldılar smdı o evde oturuyoruz kendılerıde ön cephe camdan balkondan ayrılmıorlar bızı gormek ıcın eve gelebılmek ıcın ısık yanıkmı evdelermı ellerınde poset varmı varsa ne aldınız allahm bıktım artık cahıllıklerle ugrasmaktan

Sakınn kimseyi kıramıyorum deme ilerde kırılan üzülen hep sen olursun canını sıkan bir durum olduğunda anında tepki ver ki seni ezemeyeceklerini anlasınlar annenden neden istiyosun ki aramasını? Sen arayacaktın annecim düşünmüşsünüz teşekkür ederim ama benim istediğim eşyalar bunlar değildi siz geri gönderin onları ben alacaklarımı belirlemiştim zaten diyecektin o huyunu yen bi an evvel yoksa daha çok şeyler yaşarsın

hep öyle oldu zaten kırılan üzülen ben oldum. bunların nasıl bir aile yapısı var anlamadım annem bana benden habersiz tişört bile almaz bilir beğenmeyeceğimi. şok oldum konduramadım. zaten itiraf edeyim eşyaları almadan beni arasa kızım eşyanızı almak istiyoruz sen ne istersin beğendiğin düşündüğün var mı dese benim yelkenler suya inerdi. ben köyde doğdum büyüdüm ailem köylü acaba diyorum bizi küçük mü gördü bunlar anlamaz diye mi düşündü?

O nasıl bişey ya, kendi zevkinin sürprizi mi olurmuş? Belki siz daha cüzi şeyler alacaktınız? Kendi zevkiniz olmadan 20 bin borçlandırmışlar sizi, ne cesaret? :53:

Keşke kabul etmeseydiniz ama olan olmuş. Bu konuda kendinizi üzmeyin artık, bilezik konusunda da kesinlikle taviz vermeyin.

kendini ne sanıyorsa oğluna sürpriz yapacakmış.asıl bana çok büyük sürpriz oldu anlayışsız düşüncesiz olduklarını bilmiyordum

hep öyle oldu zaten kırılan üzülen ben oldum. bunların nasıl bir aile yapısı var anlamadım annem bana benden habersiz tişört bile almaz bilir beğenmeyeceğimi. şok oldum konduramadım. zaten itiraf edeyim eşyaları almadan beni arasa kızım eşyanızı almak istiyoruz sen ne istersin beğendiğin düşündüğün var mı dese benim yelkenler suya inerdi. ben köyde doğdum büyüdüm ailem köylü acaba diyorum bizi küçük mü gördü bunlar anlamaz diye mi düşündü?

ne ilgisi var ki... şimdi köylü şehirli fark etmiyor. eskiden olsa neyse ama günümüz şartlarıyla artık eşyalarını kızlar seçiyor. k.validenin iğrençliği o.. çok ayıp zaten yaptığı... kendinde suç görme. ama başka içine birşey sinmedimi de söyle. hatta babanın kızacağını yazmıştın. direk ona söyle..

Ilk okurken esya parasini onlar odedi zannettim oh ne iyiymis dedim madem esya parasiji siz odeyecektiniz o zaman keske evi tutsaymisiniz sadece esyayi evlendikten sonra yavas yavas alirdiniz.ben olsam esyalari geri gonderirdim magazaya.ikincisi altınları vermeyin bu sizin elinizde.esiniz de kendine ceki duzen versin bence yaxik onlarin borcunu niye siz odeyeceksiniz.evlendikten sonra umarim annem diye tutturmaz

tutturursa veririm annesine hiç problem değil kredisini de ödesin anacığının aldığı eşyayı da beni bağlayan tek şey sevgim saygım huzurum. onlar olmazsa evli kalmanın bir anlamı yok. işim var ailem yanımda kimseye muhtaç olmam.

benim düşüncesiz kayınvalıdemde ev aldı bıze ben yurtdısında egıtımımı tamamlamaya gıtmıstım bana kameradan anahtar gosterıyor nerden felan dıyınce kendılerının ıkı bına yandan almıs yok bole bı ınsanya gercekten bılerek benım gıtmemı bekledı eşimin bıle haberı yokmus kendılerı gıttı aldılar smdı o evde oturuyoruz kendılerıde ön cephe camdan balkondan ayrılmıorlar bızı gormek ıcın eve gelebılmek ıcın ısık yanıkmı evdelermı ellerınde poset varmı varsa ne aldınız allahm bıktım artık cahıllıklerle ugrasmaktan

Evin borcunu ödedilerse ne ala keşke benimkiler de alsa:1: ben o konuda şanlıyım onlardan hep uzak olacağım

kendini ne sanıyorsa oğluna sürpriz yapacakmış.asıl bana çok büyük sürpriz oldu anlayışsız düşüncesiz olduklarını bilmiyordum

Haklısınız, bu konularda bende çok hassasım, yani tek tek ilgilenmek isterim her detayı ile, böyle bir sürpiz kabul edilemez gerçekten.:ssz:

ne ilgisi var ki... şimdi köylü şehirli fark etmiyor. eskiden olsa neyse ama günümüz şartlarıyla artık eşyalarını kızlar seçiyor. k.validenin iğrençliği o.. çok ayıp zaten yaptığı... kendinde suç görme. ama başka içine birşey sinmedimi de söyle. hatta babanın kızacağını yazmıştın. direk ona söyle..

düğünde olay çıkarsa ailem girer artık devreye. ben asla kendimi ve ailemi suçlu görmüyorum aklıma bundan daha mantıklı bir açıklama gelmediği için öyle söyledim. yoksa neyin kafasını yaşıyordu ki?

Son düzenleme:
ödüyorlar ama burnumuzdan getırıyorlar bu yakınlık yuzunden cocuk yapmaya korkuyorum vallahı

anladım ben hepsi sorunlu bunların acaba ilerde bizde mi evlatlarımıza karşı böyle olacağız

Merhaba Hanımlar.

Benim sorunun eşimin ailesi. Eşimle geçen sene ocak ayında tanıştık. İkimizde memuruz onun 3 yıldır çalıştığı ilçeye atanınca tanıştık. Eşimin geçen temmuzda tayini çıktı Samsuna. Ağustosta hem nişan hem nikah yaptık. Eşim evimizi tuttu. yeni memur olduğum için iznim yoktu nişandan sonra ben çalıştığım ile döndüm. eşimde ailesiyle birlikte samsuna gitti. eşim için evin bir odasını döşeyip beyaz eşyalarımızı alacaklardı. eşimle her ayrıntıyı konuşmuştuk eşyaların rengine şekline markasına kadar ne alacağımıza karar vermiştik.

Eşim Uzman Jandarma samsuna geldiği gün nöbet yazmışlar adama ailesini eve bırakıp nöbete gitmek zorunda kalmış. işte her şey bundan sonra oldu. kaynanam eşim yokken ona sürpriz olsun diye yatak odası hariç evin bütün eşyasını almış.

çok sinirlendim eşimle çok tartıştık çocuk resmen arada kaldı bunaldı annemde kızım boş ver sen tayincisin bir kaç sene sonra beğendiğin eşyayı alırsın deyince ben bu durumu kabullendim. kaynanamın benim tavır yaptığımdan hiç haberi olmadı. aldıkları eşyalar 20.000 TL tutmuş. onu da biz ödüyoruz. kadın benim paramla benim evime kendi zevkine göre eşya aldı ben sustum çok içimde kaldı.

eşimi evlenmeden önce resmen sömürmüşler babam eşyanın yarısını ödeyin diye 10.000 lira gönderdi onu eşimin borçlarına harcadık. izin vermemişler çocuk para biriktirsin sürekli kredi çektirmişler. şimdi 35.000 tl bizim eşya düğün borcumuz 30.000 tl babasına çektiği krediyi ödüyoruz.

ellerini hiç taşın altına sokmadılar çünkü çok borçları var babası bir haltlar karıştırıyor ama çözemedim. ailem çok destek oldular memleketimdeki düğünümü onlar yapacak. eşimin memleketindeki düğünü de biz. bunca şeye rağmen eşime ailesi hakkında tek kelime kötü konuşmadım kırıldığımı söyledim sadece.ama eşim çok sinirli ailesine böyle anne baba mı olur diyor. eğer düğün de takılanları bize vermezlerse çok büyük olay çıkarırım diyor.

Düğünde bana bir şey takacaklar mı onu bile bilmiyorum:1: bazen bunalıyoruz borçlardan hiç sormuyorlar hatta babası ara sıra para istiyor. Şimdiden bende düşünmeye başladım düğünde takıları alamazsak baya zorlanacağız eşim ipleri kesin koparacak ben zaten eşya konusunu içime sindiremedim artık ara bulmaya çalışmayacağım. siz olsanız ne yapardınız?

eşyaları kullanmadiniz sanırım.
degistirme şansınız yokmu?..
çok saçma.senin ödeyeceğin esyanin kararına nasıl veriyorlar.pes:20:

konunun tamamını okuyamadım belki arada bahsi geçmiştir.
olan olmuş ama hiç hoş olmamış.
bence bu kadar sabırlı davranmayın.
en azından eşinize gösterin tepkinizi.
aynı evin içine girince işler değişiyor.
yarın düğünden sonra borç ödemek zor gelir de söylenmeye başlarsanız eşinizin tuttuğu taraf değişebilir.
ne oluyor, nasıl oluyor bilemiyorum ama düğünden sonra bu anne-oğul arasında tuhaf bir bağ gelişiyor.
oğlunu anmayan anne oğulcu, annesi umrunda olmayan erkek anneci oluyor.
sonra bir bakıyorsun anne tarafından doldurulan bir eş.
aman dikkat.
benim bir yakınımın eşi, evlenmeden önceki 3 yıl ailesinden ayrı yaşamış, ve annesiyle hiç geçinemiyordu.
evlendileri birkaç ay sonra damat tutturdu annemlerle birlikte oturacağız diye, nasıl oldu da kıymete bindi bilemedik.
orta yolu bulamayınca evliliklerinin ilk yılı dolmadan ayrıldılar.
bu çok uç bir örnek tabi ama siz de her şeyi hazmediyor görünürseniz eşiniz ne oldu da sonradan böyle oldun diye tutturup ailesinin tarafına geçebilir.

eşyaları kullanmadiniz sanırım.
degistirme şansınız yokmu?..
çok saçma.senin ödeyeceğin esyanin kararına nasıl veriyorlar.pes:20:

ocaktan beri kullanıyorum. ağustostan beri eşim kalıyor evde erkekleri bilirsiniz şimdiden salon halısını ve koltuğu yakmış sigarayla. ay sinirim bozuldu:1:

woow diyorum. cok fena desene senin işin zor. böyle cok şaşırıyorum ama hep aynı bu insanlar. bizim ailede böyle bişey olmadıgı için şimdi ben neyle karşılaşıcam ki korkuyorum artık nasıl tahammül ederim bilmiyorum. iş falan bahane edip taşınmayı deneseniz bari. böyle ömür mü geçer. sanki oglunu evlendirdi. elini bi cekemiyomu üzerinizden.

konunun tamamını okuyamadım belki arada bahsi geçmiştir.
olan olmuş ama hiç hoş olmamış.
bence bu kadar sabırlı davranmayın.
en azından eşinize gösterin tepkinizi.
aynı evin içine girince işler değişiyor.
yarın düğünden sonra borç ödemek zor gelir de söylenmeye başlarsanız eşinizin tuttuğu taraf değişebilir.
ne oluyor, nasıl oluyor bilemiyorum ama düğünden sonra bu anne-oğul arasında tuhaf bir bağ gelişiyor.
oğlunu anmayan anne oğulcu, annesi umrunda olmayan erkek anneci oluyor.
sonra bir bakıyorsun anne tarafından doldurulan bir eş.
aman dikkat.
benim bir yakınımın eşi, evlenmeden önceki 3 yıl ailesinden ayrı yaşamış, ve annesiyle hiç geçinemiyordu.
evlendileri birkaç ay sonra damat tutturdu annemlerle birlikte oturacağız diye, nasıl oldu da kıymete bindi bilemedik.
orta yolu bulamayınca evliliklerinin ilk yılı dolmadan ayrıldılar.
bu çok uç bir örnek tabi ama siz de her şeyi hazmediyor görünürseniz eşiniz ne oldu da sonradan böyle oldun diye tutturup ailesinin tarafına geçebilir.

bazen burada da okuyorum var öyle eşler. annem diye tutturursa buyursun gitsin aile önemli tabi buna itirazım yok ama artık onun ailesi benim ne ben onu aileme ezdiririm ne de onun beni ezdirmesine izin veririm. o kadar da yumuşak değilim:1:

Back
X