• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İçimde Kaldı...

Akasya

Saçmalamayın!
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
6 Temmuz 2010
9.152
13.871
498
Merhaba Hanımlar.

Benim sorunun eşimin ailesi. Eşimle geçen sene ocak ayında tanıştık. İkimizde memuruz onun 3 yıldır çalıştığı ilçeye atanınca tanıştık. Eşimin geçen temmuzda tayini çıktı Samsuna. Ağustosta hem nişan hem nikah yaptık. Eşim evimizi tuttu. yeni memur olduğum için iznim yoktu nişandan sonra ben çalıştığım ile döndüm. eşimde ailesiyle birlikte samsuna gitti. eşim için evin bir odasını döşeyip beyaz eşyalarımızı alacaklardı. eşimle her ayrıntıyı konuşmuştuk eşyaların rengine şekline markasına kadar ne alacağımıza karar vermiştik.

Eşim Uzman Jandarma samsuna geldiği gün nöbet yazmışlar adama ailesini eve bırakıp nöbete gitmek zorunda kalmış. işte her şey bundan sonra oldu. kaynanam eşim yokken ona sürpriz olsun diye yatak odası hariç evin bütün eşyasını almış.

çok sinirlendim eşimle çok tartıştık çocuk resmen arada kaldı bunaldı annemde kızım boş ver sen tayincisin bir kaç sene sonra beğendiğin eşyayı alırsın deyince ben bu durumu kabullendim. kaynanamın benim tavır yaptığımdan hiç haberi olmadı. aldıkları eşyalar 20.000 TL tutmuş. onu da biz ödüyoruz. kadın benim paramla benim evime kendi zevkine göre eşya aldı ben sustum çok içimde kaldı.

eşimi evlenmeden önce resmen sömürmüşler babam eşyanın yarısını ödeyin diye 10.000 lira gönderdi onu eşimin borçlarına harcadık. izin vermemişler çocuk para biriktirsin sürekli kredi çektirmişler. şimdi 35.000 tl bizim eşya düğün borcumuz 30.000 tl babasına çektiği krediyi ödüyoruz.

ellerini hiç taşın altına sokmadılar çünkü çok borçları var babası bir haltlar karıştırıyor ama çözemedim. ailem çok destek oldular memleketimdeki düğünümü onlar yapacak. eşimin memleketindeki düğünü de biz. bunca şeye rağmen eşime ailesi hakkında tek kelime kötü konuşmadım kırıldığımı söyledim sadece.ama eşim çok sinirli ailesine böyle anne baba mı olur diyor. eğer düğün de takılanları bize vermezlerse çok büyük olay çıkarırım diyor.

Düğünde bana bir şey takacaklar mı onu bile bilmiyorum:1: bazen bunalıyoruz borçlardan hiç sormuyorlar hatta babası ara sıra para istiyor. Şimdiden bende düşünmeye başladım düğünde takıları alamazsak baya zorlanacağız eşim ipleri kesin koparacak ben zaten eşya konusunu içime sindiremedim artık ara bulmaya çalışmayacağım. siz olsanız ne yapardınız?

Son düzenleme:
nasıl oluyoda bu aileler cocuklarına böyle düşüncesizce davranabiliyo aklım almıyo ya. okadar borçla evlendirmek üzerine destek olmak yerine bide para istemek !! cok saçma. allah koolaylık versin sana. içinde kaldıysa bunca seyden sonra da söyle gitsin. zaten borcunuda siz ödeyecekmişsiniz. süpriz bunun neresinde ?

nasıl oluyoda bu aileler cocuklarına böyle düşüncesizce davranabiliyo aklım almıyo ya. Okadar borçla evlendirmek üzerine destek olmak yerine bide para istemek !! Cok saçma. Allah koolaylık versin sana. Içinde kaldıysa bunca seyden sonra da söyle gitsin. Zaten borcunuda siz ödeyecekmişsiniz. Süpriz bunun neresinde ?

benim de aklım almıyor bu durumu o evde biz yaşayacağız üstelik ben 1 kere evleniyorum insan nasıl böyle bir düşüncesizlik yapar anlamıyorum. Teşekkür ederim eğer işler o raddeye gelirse içimde ne varsa söyleyeceğim çünkü ayıp ettiğini bilmesi lazım.

benim de aklım almıyor bu durumu o evde biz yaşayacağız üstelik ben 1 kere evleniyorum insan nasıl böyle bir düşüncesizlik yapar anlamıyorum. Teşekkür ederim eğer işler o raddeye gelirse içimde ne varsa söyleyeceğim çünkü ayıp ettiğini bilmesi lazım.

yanii, hani kendileri ödeyecek olsa dicem yardım etmek istemiş süpriz yapmış ama borcta sizin eşyada sizin orası saçma olmuş.. mustakbel eşin ne yorum yaptı bu davranışa acaba

Şu durumda, düğünde takılanları vermezlerse diye bir şey yok.. Alacaksınız arkadaşım..
Bunlar terbiyesizliği ele almışlar.. Çocuk evlendirip, bir de kara geçecekler utanmasalar..

Düğün takılarını şimdiden garantiye alın.Nişanlın laf arasında konu etsin,o borcu düğün takılarıyla öderiz gibisinden...
Bir de düğünde takıları üzerine takmayacaksan,gelin kesesi yapıp ablan veya kızkardeşine teslim edebilirsin.
Tabii canı pahasına kimseye vermemek üzere :)

Öyle sacmalik olurmu ya senin kullanican esyayi nasi kendi zevkine göre alir .ne cesaret ne düsüncesizlik simdidn böyle yapiyolarsa ALLAH sabir versin ....

allah yardımcınız olsun. düğünede az zaman kalmış.
takıları bence alıcaklardır... baksanıza. size eşya alıolar. borc size.
biz aldık olucak adıda.

Sakin ol kuzum, daha yolun başındasınız. Eşin sinirli anne babasına karşı ama sen bişey söylersen onlarla ilgili sana kırılır, sizin ilişkiniz incinir. Eğer düğünde altınları vermezlerse eşin koysun tepkisini, sen karışma. Eşine de haklısın ben de çok üzüldüm, kırıldım, pek çok şey içimde kaldı ama benim için sen önemlisin, sen iyi ol, bizi huzurlu, sağlıklı, mutlu olalım önemli olan bu de, eşinin anne babasına karşı da seviyeli ol, resmi ol. Annenin söylediği doğru, tayincisiniz, maddi durumunuz müsait olunca değiştirirsin eşyanı, sizin canınızdan kıymetli değil ya. Sakin ol sen, huzursuz etme kendini düşünüp de

Dugunde kendi tarafinizdan yakininiz alsin takilari koysun keseye emirvaki yapilsinn..ayarlayin bence simdidenn.

beyaz eşyaları iade edip istediklerinizi alsaydınız bence, çünkü onların bi sipariş ve eve taşınma süreci var o sürede iptal edilebiliyor aldığın gün getirip evine kurmuyorlar ki.ayrıca borç olayı çok can sıkıcı olmuş.

yanii, hani kendileri ödeyecek olsa dicem yardım etmek istemiş süpriz yapmış ama borcta sizin eşyada sizin orası saçma olmuş.. Mustakbel eşin ne yorum yaptı bu davranışa acaba

eşim de çok bozuldu nöbetten bi geliyor eşyalar alınmış ev döşenmiş oda kalmış öyle. Söylüyorum sen o zaman tepini koymalıydın diyorum ama nafile iş işten geçti.bu konuda bana hak veriyor ama anasına sesi çıkmadı hiç. Bir de o zamanlar sanırım sömürüldüğünün çok farkında değildi evlatlık görevim diyordu sürekli benim ailemin benim için yaptıklarını gördükçe farkına vardı bazı şeylerin şimdi ben olmasam yüzlerine bakmayacak.

bunca sikisiklik icinde birde 2 dugun?
bukadar yuksekten ucmayin. dugun dedigin bos is.
kizdiginiz kisiye kizdiginizi belli edin
esinize niye patliyorsunuz?
kv nin haberi yok siz kudurmussken
e daha cok sey yapar boyle susarsan
kolay gelsin

Merhaba Hanımlar.

Benim sorunun eşimin ailesi. Eşimle geçen sene ocak ayında tanıştık. İkimizde memuruz onun 3 yıldır çalıştığı ilçeye atanınca tanıştık. Eşimin geçen temmuzda tayini çıktı Samsuna. Ağustosta hem nişan hem nikah yaptık. Eşim evimizi tuttu. yeni memur olduğum için iznim yoktu nişandan sonra ben çalıştığım ile döndüm. eşimde ailesiyle birlikte samsuna gitti. eşim için evin bir odasını döşeyip beyaz eşyalarımızı alacaklardı. eşimle her ayrıntıyı konuşmuştuk eşyaların rengine şekline markasına kadar ne alacağımıza karar vermiştik.

Eşim Uzman Jandarma samsuna geldiği gün nöbet yazmışlar adama ailesini eve bırakıp nöbete gitmek zorunda kalmış. işte her şey bundan sonra oldu. kaynanam eşim yokken ona sürpriz olsun diye yatak odası hariç evin bütün eşyasını almış.

çok sinirlendim eşimle çok tartıştık çocuk resmen arada kaldı bunaldı annemde kızım boş ver sen tayincisin bir kaç sene sonra beğendiğin eşyayı alırsın deyince ben bu durumu kabullendim. kaynanamın benim tavır yaptığımdan hiç haberi olmadı. aldıkları eşyalar 20.000 TL tutmuş. onu da biz ödüyoruz. kadın benim paramla benim evime kendi zevkine göre eşya aldı ben sustum çok içimde kaldı.

eşimi evlenmeden önce resmen sömürmüşler babam eşyanın yarısını ödeyin diye 10.000 lira gönderdi onu eşimin borçlarına harcadık. izin vermemişler çocuk para biriktirsin sürekli kredi çektirmişler. şimdi 35.000 tl bizim eşya düğün borcumuz 30.000 tl babasına çektiği krediyi ödüyoruz.

ellerini hiç taşın altına sokmadılar çünkü çok borçları var babası bir haltlar karıştırıyor ama çözemedim. ailem çok destek oldular memleketimdeki düğünümü onlar yapacak. eşimin memleketindeki düğünü de biz. bunca şeye rağmen eşime ailesi hakkında tek kelime kötü konuşmadım kırıldığımı söyledim sadece.ama eşim çok sinirli ailesine böyle anne baba mı olur diyor. eğer düğün de takılanları bize vermezlerse çok büyük olay çıkarırım diyor.

Düğünde bana bir şey takacaklar mı onu bile bilmiyorum:1: bazen bunalıyoruz borçlardan hiç sormuyorlar hatta babası ara sıra para istiyor. Şimdiden bende düşünmeye başladım düğünde takıları alamazsak baya zorlanacağız eşim ipleri kesin koparacak ben zaten eşya konusunu içime sindiremedim artık ara bulmaya çalışmayacağım. siz olsanız ne yapardınız?

ben olsam telefon açar söylerdim. Evime kendi eşyalarımı ben beğenmek isterdim siz zahmet etmişsiniz gelince bakarım eşyalar hoşuma gidecek mi değişim yapıyorlarmıymış diye söylerdim. Bence tavrınızı yansıtın o kadar borç varken bencede altınları bir zahmet vermesin eşin hemde kambur yapmasın kendine onları . Herkes kendine göre harcamalarda bulunsun . Eşin ben arkanızı toplayamam artık benimde sorumluluklarım var desin. Çok mesafeli ol bence hiç düşünmemişler oğullarını:19:

Eşinin ailesinin yaptığı gerçekten çok terbiyesizce bir davranış.Sana tavsiyem eşya olayına bozulduğunu kesinlikle belirt,haberi olsun yani.Yoksa baştan sesini çıkarmadın mı yarın öbür gün başka şeylerde aynı tutumu gösterirler yine,üzülen sen olursun.Düğünde de annen takı merasiminde hep yanında olsun,bittiğinde koy hepsini kesene annene teslim et.Takı konusunu açacak olurlarsa zaten takılar yeni evli çiftindir,eşine çok iş düşüyor burada eşin konuşsun borçlarımızı ödeyeceğiz desin.İnce fikirli düşünmeyen insanlara,ince fikirli düşünüp davranmamak gerek,sakın kendini ezdirme,eşin de seninle aynı fikirdeymiş bu da güzel birşey o kadar çok okuyorum ki burada eşler ailelerinin yaptığı abuklukları haklıymış gibi savunmalarını:47:

şu durumda, düğünde takılanları vermezlerse diye bir şey yok.. Alacaksınız arkadaşım..
Bunlar terbiyesizliği ele almışlar.. çocuk evlendirip, bir de kara geçecekler utanmasalar..

aynen öyle ben kendi ailemde böyle bir şey görmediğim için çok tuhafıma gidiyor bu durum. O takılar bizim hakkımız ama çirkeflik yaparlar diye korkuyorum.

Son düzenleme:
Düğün takılarını şimdiden garantiye alın.Nişanlın laf arasında konu etsin,o borcu düğün takılarıyla öderiz gibisinden...
Bir de düğünde takıları üzerine takmayacaksan,gelin kesesi yapıp ablan veya kızkardeşine teslim edebilirsin.
Tabii canı pahasına kimseye vermemek üzere :)

Kesem hazır zaten:1: eşim her konuşmada söylüyor düğünde takılanlar bizim diye ama bu seferde takmayın elime verin diyebilir millete

eşim de çok bozuldu nöbetten bi geliyor eşyalar alınmış ev döşenmiş oda kalmış öyle. Söylüyorum sen o zaman tepini koymalıydın diyorum ama nafile iş işten geçti.bu konuda bana hak veriyor ama anasına sesi çıkmadı hiç. Bir de o zamanlar sanırım sömürüldüğünün çok farkında değildi evlatlık görevim diyordu sürekli benim ailemin benim için yaptıklarını gördükçe farkına vardı bazı şeylerin şimdi ben olmasam yüzlerine bakmayacak.

hep aynı model erkekler.. sanki analık babalık görevlerini yerine getirmiş insanlara evlatlık görevini yapacak.. göremiyolar ki bilmiyolar işte.. ne bencil insanlar ..

sen boşver içinde tutma madem , altınların hesabınıda şimdiden yap ailene yaptır yada her şekilde al altınlarını
okadar borçla evlenilirse nerde kalır huzur ya..

Öyle sacmalik olurmu ya senin kullanican esyayi nasi kendi zevkine göre alir .ne cesaret ne düsüncesizlik simdidn böyle yapiyolarsa ALLAH sabir versin ....

Amin kardeşim amin. annem hep derdi ele karışmak çok diye şimdi anladım kadını

allah yardımcınız olsun. düğünede az zaman kalmış.
takıları bence alıcaklardır... baksanıza. size eşya alıolar. borc size.
biz aldık olucak adıda.
eğer öyle bir şey olursa ne yapar eder o borcu öderiz ama artık oğlum var gelinim var demesinler unutsunlar bizi. eşim tayin isterken ankara ya gidelim ailene yakın olalım demiştim çocuk istememişti nedeni varmış meğer sıkılmış bunların derdinden.

Back
X