• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İçimde Kaldı...

ben hiç konuşmadım ama eşim konuştu düğünü borçla yapıyoruz takılar bizim dedi. O zaman kvnin sesi bir değişiyor bir alınıyor tabi oğlum diyor elimizde olsa zaten yaparız ben de çok üzülüyorum böyle olmasına vs vs. Bir de artık alıştığım ve inanmadım bir olayları var yok şuradan para gelecek o zaman her şeyi biz yapıcaz eşyayı da ödeyeceğiz. Yok bir tarla satılacak babam şu kadar alacak düğünümüzü yapacaklar borcumuzu ödeyecekler. (kp emlakçılık yapıyor sözde ama ben onun para kazandığından şüpheliyim) geçen dedim eşime sen gerçekten buna inanıyor musun ben evlendiğimden beri biryerlerden para gelecek düğün geldi daha görmedim sustu kaldı.

Eşiniz dediyse eğer ona rağmen takıları alacaklarını sanmıyorum yani dilerim öyle olur biraz değişik aile yapısı :/ Allah yardımcın olsun canım

Sagol arkadasım Amin. Allahım cümlemizin yardımcısı olsun
AMİNN. NE GÜZEL HİÇ TANIMADIĞIMIZ İNSANLAR DERDİMİZE ORTAK OLUYOR BİRBİRİNİ ANLIYOR YARCIMCI OLMAYA ÇALIŞIYOR. İNSAN RAHATLIYOR ÇÜNKÜ BU KADAR AÇIK ANNEME KARDEŞİME BİLE ANLATAMIYORUM.TEŞEKKÜR EDERİM HEPİNİZE :kkk::kkk::kkk::kkk:

nasıl oluyoda bu aileler cocuklarına böyle düşüncesizce davranabiliyo aklım almıyo ya. okadar borçla evlendirmek üzerine destek olmak yerine bide para istemek !! cok saçma. allah koolaylık versin sana. içinde kaldıysa bunca seyden sonra da söyle gitsin. zaten borcunuda siz ödeyecekmişsiniz. süpriz bunun neresinde ?

ahh ahh kardeşimmm öyle çok ki bunlar... Senin mesajı alıntıladım ama konu sahibi arkadaşada burdan yazayım...

Madem onların memleketteki düğünü siz yapacaksınız, yapmayın. Yemin ediyorum şuanki aklım olsa hem onların memleketinde düğün yapıp hemde borç ödemezdim. Benim babamda bizim memleketimizde yaptı bütün parayı kendi harcadı. Diğer düğünü biz yaptık. Şimdi biz kredi ödüyoruz. Annem bazen içerlenir, biz seni 5 kuruş borçsuz verdik sen orda borç ödüyorsun diye. Bakalım o zaman ne yapacaklar. Eşin böyle gözdağı versin, benim maddi durumum yok orda düğün yapamam diye. Mecbur yardım ederler belki.

Valla ara ara sayfalara baktım, sinirlerim bozuldu hepsini okuyamadım. Yemin ediyorum bunlar bir tane değil, emin ol çok kişide var. Anca sömürelim oğlumuzu anca parasını yiyelim, gelini hiç düşünen olmasın. Bizimde düğüne 1 ay ya vardı ya yoktu ortada ne bi altın ne birşey, hep bankada para var para var diyorlardı, o parayla alcaklarmış eşyaları bilezikleri falan. Hepsi yalanmış, eşim kredi çekmiş falan filan... Ama ben söke söke istediğim kadar altın taktırdım. Eşim zorla istedi ailesinden. İyiki de istemişsin diyor şimdi, hiç değilse yaptığı masraf kadar birikimimiz oldu. Kibarlık yapıp şu kadar takın demiyoruz, demediğimiz gibi dahada sömürmeye çalışıyorlar ya gıcık oluyorum

Son düzenleme:
Merhaba Hanımlar.

Benim sorunun eşimin ailesi. Eşimle geçen sene ocak ayında tanıştık. İkimizde memuruz onun 3 yıldır çalıştığı ilçeye atanınca tanıştık. Eşimin geçen temmuzda tayini çıktı Samsuna. Ağustosta hem nişan hem nikah yaptık. Eşim evimizi tuttu. yeni memur olduğum için iznim yoktu nişandan sonra ben çalıştığım ile döndüm. eşimde ailesiyle birlikte samsuna gitti. eşim için evin bir odasını döşeyip beyaz eşyalarımızı alacaklardı. eşimle her ayrıntıyı konuşmuştuk eşyaların rengine şekline markasına kadar ne alacağımıza karar vermiştik.

Eşim Uzman Jandarma samsuna geldiği gün nöbet yazmışlar adama ailesini eve bırakıp nöbete gitmek zorunda kalmış. işte her şey bundan sonra oldu. kaynanam eşim yokken ona sürpriz olsun diye yatak odası hariç evin bütün eşyasını almış.

çok sinirlendim eşimle çok tartıştık çocuk resmen arada kaldı bunaldı annemde kızım boş ver sen tayincisin bir kaç sene sonra beğendiğin eşyayı alırsın deyince ben bu durumu kabullendim. kaynanamın benim tavır yaptığımdan hiç haberi olmadı. aldıkları eşyalar 20.000 TL tutmuş. onu da biz ödüyoruz. kadın benim paramla benim evime kendi zevkine göre eşya aldı ben sustum çok içimde kaldı.

eşimi evlenmeden önce resmen sömürmüşler babam eşyanın yarısını ödeyin diye 10.000 lira gönderdi onu eşimin borçlarına harcadık. izin vermemişler çocuk para biriktirsin sürekli kredi çektirmişler. şimdi 35.000 tl bizim eşya düğün borcumuz 30.000 tl babasına çektiği krediyi ödüyoruz.

ellerini hiç taşın altına sokmadılar çünkü çok borçları var babası bir haltlar karıştırıyor ama çözemedim. ailem çok destek oldular memleketimdeki düğünümü onlar yapacak. eşimin memleketindeki düğünü de biz. bunca şeye rağmen eşime ailesi hakkında tek kelime kötü konuşmadım kırıldığımı söyledim sadece.ama eşim çok sinirli ailesine böyle anne baba mı olur diyor. eğer düğün de takılanları bize vermezlerse çok büyük olay çıkarırım diyor.

Düğünde bana bir şey takacaklar mı onu bile bilmiyorum:1: bazen bunalıyoruz borçlardan hiç sormuyorlar hatta babası ara sıra para istiyor. Şimdiden bende düşünmeye başladım düğünde takıları alamazsak baya zorlanacağız eşim ipleri kesin koparacak ben zaten eşya konusunu içime sindiremedim artık ara bulmaya çalışmayacağım. siz olsanız ne yapardınız?

Bence takılarıda borç alıp ya size ödettirirler yada iade etcez parası ödenmedi diye geri isterler:9::9::9::9::9::9:
Böyle aileden herşey beklenir valla :52:

Güldürdün beni:1: bu da iyi fikirmiş ama onlar için hayatımı karartmaya değmez:1:

kendim de maddi sorunlar nedeniyle nişanı bitirdiğimden, bu konularda çok hassasım. dayanamıyorum:47: kayınvalidenin senin yerine eşya almasına ben çok sinir oldum. Çok ta sessiz kalma bence, biraz tavrını belli et. sen yaptıkça karşındakiler daha çok isterler.

Bence aldiklari yeri ogren git degistir istediklerinle. 20.00 liralik esya hic kullanilmamais degistirirler bence.
sisizn odeyeceginiz esyayi nasil kendi zevkine gore secermis, esiniz hicmi bisey dememis. Cok sasridim dogrusu. Sacmalikta bir dunya markasi olmus bunlar.
dugunde takilan altinlarida kesinlikle vermeyin. toplayin annenize yada baska birisine berin giderkende alin goturun lafini bile ettirmeyin.
ne sacma insanlarmis. Allah size kolaylik versin.

ahh ahh kardeşimmm öyle çok ki bunlar... Senin mesajı alıntıladım ama konu sahibi arkadaşada burdan yazayım...

Madem onların memleketteki düğünü siz yapacaksınız, yapmayın. Yemin ediyorum şuanki aklım olsa hem onların memleketinde düğün yapıp hemde borç ödemezdim. Benim babamda bizim memleketimizde yaptı bütün parayı kendi harcadı. Diğer düğünü biz yaptık. Şimdi biz kredi ödüyoruz. Annem bazen içerlenir, biz seni 5 kuruş borçsuz verdik sen orda borç ödüyorsun diye. Bakalım o zaman ne yapacaklar. Eşin böyle gözdağı versin, benim maddi durumum yok orda düğün yapamam diye. Mecbur yardım ederler belki.

Valla ara ara sayfalara baktım, sinirlerim bozuldu hepsini okuyamadım. Yemin ediyorum bunlar bir tane değil, emin ol çok kişide var. Anca sömürelim oğlumuzu anca parasını yiyelim, gelini hiç düşünen olmasın. Bizimde düğüne 1 ay ya vardı ya yoktu ortada ne bi altın ne birşey, hep bankada para var para var diyorlardı, o parayla alcaklarmış eşyaları bilezikleri falan. Hepsi yalanmış, eşim kredi çekmiş falan filan... Ama ben söke söke istediğim kadar altın taktırdım. Eşim zorla istedi ailesinden. İyiki de istemişsin diyor şimdi, hiç değilse yaptığı masraf kadar birikimimiz oldu. Kibarlık yapıp şu kadar takın demiyoruz, demediğimiz gibi dahada sömürmeye çalışıyorlar ya gıcık oluyorum

Valla cok iyi fikirmis :)
maden dugunde takilanlari bekliyorlar dugunu kendileri yapsinlar, yok olmadi siz ekndi memeleketinizde yapin, takilanida alin oh sag salim bitirin isi.
bide dugun icin borcami gireceksiniz. sizin tanidiklar dugununuze gelsin yeter onalrinkilerde artik kendileri bilir.

Bana bir şey takacaklar mı onu bile bilmiyorum soramıyorum da.

kendim de maddi sorunlar nedeniyle nişanı bitirdiğimden, bu konularda çok hassasım. dayanamıyorum:47: kayınvalidenin senin yerine eşya almasına ben çok sinir oldum. Çok ta sessiz kalma bence, biraz tavrını belli et. sen yaptıkça karşındakiler daha çok isterler.

çok sessiz olmamak gerek gerçekten bende bundan sonra göstereceğim dişimi

Bence aldiklari yeri ogren git degistir istediklerinle. 20.00 liralik esya hic kullanilmamais degistirirler bence.
sisizn odeyeceginiz esyayi nasil kendi zevkine gore secermis, esiniz hicmi bisey dememis. Cok sasridim dogrusu. Sacmalikta bir dunya markasi olmus bunlar.
dugunde takilan altinlarida kesinlikle vermeyin. toplayin annenize yada baska birisine berin giderkende alin goturun lafini bile ettirmeyin.
ne sacma insanlarmis. Allah size kolaylik versin.

aminn çok teşekkürler. eşyaları değiştiremem artık çok zaman geçti:50:

bağları koparacaksa eşiniz bırakın hiç engel olmayın...
bu sömürünün arkası kesilmez çünkü. ucuz yırttık deyip devam edin

nitekim benim eşimde tüm borçları yüklendi evlenirken.borcumuzu yeni bitirdik. ve bütün takılarımızı düğün günü hoop bir çantaya indirip gittiler :1:
ama bizim bağlarımız hala devam ettiği için istekleri hiç bitmedi.
eşiniz bunu kabullenmişken gerisini düşünmeyin. rahat edersin.

bu arada eşyaları hiç takma kafana. bende tayinciyim. ilk taşınmada o kadar para verdiğimiz eşyalar patladı çatladı.
bizimkileride onlar beğendi. bende bi an önce elden düşmelerini gözlüyorum :1:

Son düzenleme:
bağları koparacaksa eşiniz bırakın hiç engel olmayın...
bu sömürünün arkası kesilmez çünkü. ucuz yırttık deyip devam edin

nitekim benim eşimde tüm borçları yüklendi evlenirken.borcumuzu yeni bitirdik. ve bütün takılarımızı düğün günü hoop bir çantaya indirip gittiler :1:
ama bizim bağlarımız hala devam ettiği için istekleri hiç bitmedi.
eşiniz bunu kabullenmişken gerisini düşünmeyin. rahat edersin.

bu arada eşyaları hiç takma kafana. bende tayinciyim. ilk taşınmada o kadar para verdiğimiz eşyalar patladı çatladı.
bizimkileride onlar beğendi. bende bi an önce elden düşmelerini gözlüyorum :1:

hepimiz benzer olaylar yaşamışız demek ki. eşim çok kızgın ailesine düğünde sokaktan 2 insan getirsem şurada durun annem babam olun desem onlarda yaparlar annelik babalık diyor. Bu kadar olaydan sonra altınları da vermezlerse eşimde sessiz kalırsa ben koparacağım hepsiyle bağımı.

Valla cok iyi fikirmis :)
maden dugunde takilanlari bekliyorlar dugunu kendileri yapsinlar, yok olmadi siz ekndi memeleketinizde yapin, takilanida alin oh sag salim bitirin isi.
bide dugun icin borcami gireceksiniz. sizin tanidiklar dugununuze gelsin yeter onalrinkilerde artik kendileri bilir.

aslında bunu yapmak var ama eşim için üzülürüm olan ona olur

Ben olsam durumu öğrendiğim anda eşyaları geri göndertirim.
Bir de sanki parayı kendi ödemiş gibi sonra kendi zevkine göre alırsın diyor :53:

Ben olsam durumu öğrendiğim anda eşyaları geri göndertirim.
Bir de sanki parayı kendi ödemiş gibi sonra kendi zevkine göre alırsın diyor :53:

Sonra kendi zevkine göre alırsın diyen annem. Kvnin haberi yok tavrımdan eşim bir ara çok bunaldı tamam yarın bütün eşyaları geri gönderiyorum dedi baktım huzurumuz bozuluyordu kalsın dedim:43:

Sonra kendi zevkine göre alırsın diyen annem. Kvnin haberi yok tavrımdan eşim bir ara çok bunaldı tamam yarın bütün eşyaları geri gönderiyorum dedi baktım huzurumuz bozuluyordu kalsın dedim:43:

Keşke kalsın demeseydin.
Çünkü bu durumda da senin huzurun olmayacak.

Back
X