Eşim çabuk sinirlenir hemen karşıdakinin kalbini kırar, aynı konu hakkında fazla konuşmak istemez, kısa ve öz konuşayım uzun uzun dert anlatmayayım isterdi :) Hala da aynı aslında, değişen benim. Eşim hoşlanmıyorsa aynı konuyu uzatmıyorum mesela, ben geçmişte yaşananlara çok takılırım eşim karşı çıkardı, her seferinde kavga ederiz. Ben de vazgeçtim zaten bütün uzmanlar geçmişte yaşamayın, geçmişinizle barışın diyor. Olduysa bir sebebi vardır, her şerde bir hayır vardır deyip eski konuları takmıyorum. Bir çok kadın geçmişte yaşıyor aslında, anı unutuyoruz. Geçmişiyle barışmayan kişi mutlu olamaz. Size yapılan hataları gönülden affetmeyince huzurlu olamazsınız. Eşinize duyduğunuz öfkeyi yenin, onun tavırlarını kabullenmeyi deneyin, boşanmak istemiyorsanız. Veya sizi ondan uzaklaştıran şey nedir bunu arayın, ilk evlendiğinizde böyle değildi muhtemelen. Ayrı yatmak demek, birbirine tahammül edememek demek bence. Neden böyle? Mesela benim gibi çok mu konuşuyorsunuz, şikayet ediyorsunuz? Sizden uzak kalmak istiyorsa sizi sevmediğinden değil de belki bazı huylarınızdan rahatsız olduğu içindir, kırılmadan üzülmeden hataları kabul etmek gerekiyor bazen. Karşı tarafın da biz istemesek de haklı olduğu konular olabilir.