• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

içimdeki kocaman boşluk

Nereye gideyim ki,kızım da aşırı düşkün babaya

Kastettiğiniz şey boşanma ise siz eşinizden boşanacaksınız kızınız babasından değil..

Bence bir süre ayrı yaşayın. O gitsin ve ayrıyken hayatınızın nasıl devam ettiğine bakın. Zira eşinizin sizinle bir bağı kalmamış gibi çocuk dışında..
Eşinizin eş rolü bitmiş ve hiç çabalamaya niyeti yok..

Terapiste gittim seni tekrar almıycem dedi, terapiye devam edersek sen bu adamı boşarsın ben de buna sebep olmak istemiyorum dedi

:KK57: :KK64:
Çok ilginç biriymiş. Boşanmak o kadar kötüymüş? Çiftler anlaşamıyorsa, mutsuzsa boşanır zaten..

evet benim için çok işe yaradı iş yerinde arkadaşlar edindim onlarla geziyorum haftasonumu cocuklarıma ayırıyorum onun benimle gezmezzi benş pohpohlaması beni görmezden gelmesi hiç mi hiç umrumda değil ben mutluyum.Alkol alanı aldatanı ,şiddet uygulayanı, karısını kapı önüne çıkarmayanları gördük bunlarda dert mi canım kendisi kaybeder onlar bizim gibi duygusal değil sıkılmaya da gelmiyorlar.

Sizce eşlerine ilgi gösteren erkeğin/kadının evliliği, değer vermesi bu kadar basit tanımlanabilir mi? Çok üzüldüm sizin adınıza..
Size evliliği bu şekilde yaşatanın hiç bir sorumluluk almaması ağrınıza gitmiyor mu yani? :KK64:

boşverin ya şiddet yok alkol yok sizi bogmuyor sıkmıyor arışmıyor çevre edinin cocugunıza zaman ayırın onu boşverin ve görmezzden gelşn benim sistemim bu kendi kendine mutluluk stratejisi.

adam takmıyor sende takma bu kadar

evet benim için çok işe yaradı iş yerinde arkadaşlar edindim onlarla geziyorum haftasonumu cocuklarıma ayırıyorum onun benimle gezmezzi benş pohpohlaması beni görmezden gelmesi hiç mi hiç umrumda değil ben mutluyum.Alkol alanı aldatanı ,şiddet uygulayanı, karısını kapı önüne çıkarmayanları gördük bunlarda dert mi canım kendisi kaybeder onlar bizim gibi duygusal değil sıkılmaya da gelmiyorlar.

sen onunla cok ilgili olmayınca farkına varacaktır mutlaka arada da ona evde yemekler flan yap midesi bayram yapsın bi teşekkür etse o keyif veriyor insana:KK76:

yapısı bu değiştiremezssin seni seviyorum lafını duymayalı yıllar oldu.hiçte takmıyorum.Bazen senden boşanıcam der bak Adliye orada derim iş yerimizdeki günlük olaylar,alışverişimiz ve cocuklarımız tek ortak noktalarımız.

sen gerçekten güçlü bir kadınsın canı cehenneme üzme kedini klasik erkek halleri.

benim de aynı aman umrumda değil ben anamın karnından şanslıgilllerden doğmadım hayatımın odak merkezi kocam değil kendi kendime mutluyum ben cocuklarım var o yıkılsı yatsın bir köşede hayattan keyif alıyorum bencilleştim artık.

öncelikle altını çizerek belirteyim ki sizi eleştirmek için yazmıyorum
fakat durumunuz bana çok tuhaf geldi
"kendi kendine mutluluk" insanın başka alternatifi yoksa evet olmalıdır ama bir erkekle evli kalmak için doğru bir yol mu?
acaba ben hayatı böyle kabullendim diyerek kendinizi kandırıyor olabilir misiniz?
arkadaşlar bir eş'in, sevgili'nin yerini tutar mı?
neticede evet hayat 1 erkekten ibaret değil ama ömür boyu yalnızlık da Allah'a mahsus
neden yıllarınızı aşksız, sevgisiz, yalnız geçiresiniz ki?
ne kadın ne erkek bence hiç bir insan böyle yaşamamalı
hayattan keyif almak ayrı, yalnızlık ayrı
bir teşekkürü bile lütuf görmek...

peki hiç mi istemiyorsunuz sevmek sevilmek? karşı cins anlamında
hiç mi sarılmak, el ele tutuşmak, dans etmek, öpüşmek istemiyorsunuz?
yıllardır böyle diyorsunuz, hiç mi özlemiyorsunuz "aşk" ile ilgili duyguları?

bana sizin savunma mekanizmanız sizi kandırıyor gibi geldi açıkçası
sanki çok sağlıklı değil hayat içindeki duruşunuz
o duvar bir yıkılırsa, allak bullak olabilirsiniz

şu an okuyamıyorum ama şuraya bir ilişeyim konu sahibi birebir aynıyız .

öncelikle altını çizerek belirteyim ki sizi eleştirmek için yazmıyorum
fakat durumunuz bana çok tuhaf geldi
"kendi kendine mutluluk" insanın başka alternatifi yoksa evet olmalıdır ama bir erkekle evli kalmak için doğru bir yol mu?
acaba ben hayatı böyle kabullendim diyerek kendinizi kandırıyor olabilir misiniz?
arkadaşlar bir eş'in, sevgili'nin yerini tutar mı?
neticede evet hayat 1 erkekten ibaret değil ama ömür boyu yalnızlık da Allah'a mahsus
neden yıllarınızı aşksız, sevgisiz, yalnız geçiresiniz ki?
ne kadın ne erkek bence hiç bir insan böyle yaşamamalı
hayattan keyif almak ayrı, yalnızlık ayrı
bir teşekkürü bile lütuf görmek...

peki hiç mi istemiyorsunuz sevmek sevilmek? karşı cins anlamında
hiç mi sarılmak, el ele tutuşmak, dans etmek, öpüşmek istemiyorsunuz?
yıllardır böyle diyorsunuz, hiç mi özlemiyorsunuz "aşk" ile ilgili duyguları?

bana sizin savunma mekanizmanız sizi kandırıyor gibi geldi açıkçası
sanki çok sağlıklı değil hayat içindeki duruşunuz
o duvar bir yıkılırsa, allak bullak olabilirsiniz

Yapabiliyorsa ne alaa,hatta bize de öğretse

''....Ben buna evlilik denmez bak şöyle söyle diye çok anlattım artık tek cümlesi var şikayet etmiyorum diye hep sen haklısın sanma,ağzımı açsam bi ton kavga ederiz ondan susuyorum.'' şu cümlenin üstünde durmalısın belkide.eminim minik minik şeylerdir ama belli ki kendini haklı gördüğü böyle davranmaya haklı olduğuna kendine inandıracak gerekçeleri var belli ki.Eski günlerinizde ve yeni zmanlarınızdaki ''Sen''i bi gözden geçirsen belki ucunu açıp konuşturabilirsin
Manevra ve karşı atak kabiliyeti o kadar iyi ki sizi anlayabiliyorum çünkü ben bile uzun zaman kendimde suç aradım hep. Ama fark ettim ki sevilmeyen takdir görmeyen ruhu okşanmayan dokunulmayan kadın,pek de bir şey geçiremiyor karşı tarafa..

Gerçekten ben de çok üzülüyorum.
Burada da,dışarıda da herkes öyle mutsuz ki.
Özellikle kadınlar iki güler yüz görse yumuşayacak belli ama bu zamanın erkekleri çok hayırsız çıktı çoook!:KK67:
Prim vermemek gerek bu adamlara ama işte!:63:
Aması var işte herkes öyle ha deyince sil baştan kuramıyor hayatını.
Oysa o kadar kısa ki ömür,değmiyor gözyaşlarına,yıpranmalara,yorgunluklara...
Çok uzattım,ben de çok doluymuşum... :KK42:
Hakılısınız gerçekten herkes nasıl mutsuz adamlar odun resmen

Ayrı yatmak çok yanlış .. Gerçi bu evlilikte birden çok yanlış var .. Hayatında başka biri olabilir diye düşünüyorum

Merhaba kk.. takmayım diyorum ama takmamak mümkün değil. Evliyim 2 yaşında kızım var.çalışıyorum. Evimde hiç mutlu değilim,eş yerinda çok arkadaşım yok fazla bir çevrem de yok,ailem uzakta yaşıyor.
Bir şeyleri konuşup paylaşabileceğim tek kişi eşim ama o da o kadar uzak ki.. eve gelir,anahtarı kapıda bırakma der kendi açıp girmek istiyormuş,sen hadi ablanla buluş sıkıldın der,seni annenlere bırakayım bunaldın bir hafta kal der,sen çık bir yürü havan değişsin der.. tv izlememe karışır çok izledin beynin akacak der(2 saat) kendisi saatlerce haber izler maç izler oyun oynar.)
Mutsuzum desem bana hep kendisinin içinde olmadığı çözümler sunar neden böylesin demez ya da gel bi çıkalım bişeyler içelim ya da neyse işte.. ona dokunmayım da ne yaparsam yapayım. Ayrı yatıyoruz benim rahat uyuyamedığımı söylüyor ama ilgisi yok hep bi bahane zaten. Cinsellik sıfır. Bırakın onu en son ne zaman göz göze geldik sarıldık inanın hiç hatırlamıyorum.
Ben buna evlilik denmez bak şöyle söyle diye çok anlattım artık tek cümlesi var şikayet etmiyorum diye hep sen haklısın sanma,ağzımı açsam bi ton kavga ederiz ondan susuyorum.
Evet iyiyken de susar kötüyken de.. ben artık hiç bir şeyden ne keyif alıyorum ne hoşnut oluyorum,kızımla oyun gruplarına gidiyorum,işe gidiyorum resim kursuna gidiyorum ama yok içimdeki boşluk dolmuyor..
Sorun açık.eşiniz sizi duygusal yönden doyurmuyor. Bunun boşluğunu hobiler vb.şeyler dolduramaz,o başka bir şey.herkes çift yaratılmıştır derler, elmanın yarısı olmadıktan sonra sıkılirsin,hep eksik kalirsin

Sürekli beni azalar gibi konuşuyor tahammül ve hoşgörü sıfır

Türkiye de erkeklere ne oldu;
neden bu kadar duygusuz oldular;
Cinselikten uzaklaştılar,
ne yapmaya çalışıyorlar.
Tek sorun duygusal boşluk ve cinselik buna çare bulmaya bak canım.
Eşin sende gizli tatmin oluyor.

Eşim çabuk sinirlenir hemen karşıdakinin kalbini kırar, aynı konu hakkında fazla konuşmak istemez, kısa ve öz konuşayım uzun uzun dert anlatmayayım isterdi :) Hala da aynı aslında, değişen benim. Eşim hoşlanmıyorsa aynı konuyu uzatmıyorum mesela, ben geçmişte yaşananlara çok takılırım eşim karşı çıkardı, her seferinde kavga ederiz. Ben de vazgeçtim zaten bütün uzmanlar geçmişte yaşamayın, geçmişinizle barışın diyor. Olduysa bir sebebi vardır, her şerde bir hayır vardır deyip eski konuları takmıyorum. Bir çok kadın geçmişte yaşıyor aslında, anı unutuyoruz. Geçmişiyle barışmayan kişi mutlu olamaz. Size yapılan hataları gönülden affetmeyince huzurlu olamazsınız. Eşinize duyduğunuz öfkeyi yenin, onun tavırlarını kabullenmeyi deneyin, boşanmak istemiyorsanız. Veya sizi ondan uzaklaştıran şey nedir bunu arayın, ilk evlendiğinizde böyle değildi muhtemelen. Ayrı yatmak demek, birbirine tahammül edememek demek bence. Neden böyle? Mesela benim gibi çok mu konuşuyorsunuz, şikayet ediyorsunuz? Sizden uzak kalmak istiyorsa sizi sevmediğinden değil de belki bazı huylarınızdan rahatsız olduğu içindir, kırılmadan üzülmeden hataları kabul etmek gerekiyor bazen. Karşı tarafın da biz istemesek de haklı olduğu konular olabilir.

Eşim çabuk sinirlenir hemen karşıdakinin kalbini kırar, aynı konu hakkında fazla konuşmak istemez, kısa ve öz konuşayım uzun uzun dert anlatmayayım isterdi :) Hala da aynı aslında, değişen benim. Eşim hoşlanmıyorsa aynı konuyu uzatmıyorum mesela, ben geçmişte yaşananlara çok takılırım eşim karşı çıkardı, her seferinde kavga ederiz. Ben de vazgeçtim zaten bütün uzmanlar geçmişte yaşamayın, geçmişinizle barışın diyor. Olduysa bir sebebi vardır, her şerde bir hayır vardır deyip eski konuları takmıyorum. Bir çok kadın geçmişte yaşıyor aslında, anı unutuyoruz. Geçmişiyle barışmayan kişi mutlu olamaz. Size yapılan hataları gönülden affetmeyince huzurlu olamazsınız. Eşinize duyduğunuz öfkeyi yenin, onun tavırlarını kabullenmeyi deneyin, boşanmak istemiyorsanız. Veya sizi ondan uzaklaştıran şey nedir bunu arayın, ilk evlendiğinizde böyle değildi muhtemelen. Ayrı yatmak demek, birbirine tahammül edememek demek bence. Neden böyle? Mesela benim gibi çok mu konuşuyorsunuz, şikayet ediyorsunuz? Sizden uzak kalmak istiyorsa sizi sevmediğinden değil de belki bazı huylarınızdan rahatsız olduğu içindir, kırılmadan üzülmeden hataları kabul etmek gerekiyor bazen. Karşı tarafın da biz istemesek de haklı olduğu konular olabilir.
Beni ona karşı kaba olmakla suçluyor. Gerçekten ben de bir şey isterken ricada bulunmuyorum,sadece ona karşı öyleyim tabi. Ona karşı artık pamuk gibi değilim,çünkü çok öfkeliyim sorunlarımızı görmezden gelerek çözmemezi bekliyor,en şiddetli kavgadan sonra bile hiç bir şey olmamış gibi hayatına devam ediyor. Benimle tek iletişimi kızımızla ilgili konular. İçeri girer ğirmez merhaba demeden kız yemek yedi mi der mesela.. ben yokmuşum gibi

Türkiye de erkeklere ne oldu;
neden bu kadar duygusuz oldular;
Cinselikten uzaklaştılar,
ne yapmaya çalışıyorlar.
Tek sorun duygusal boşluk ve cinselik buna çare bulmaya bak canım.
Eşin sende gizli tatmin oluyor.
Çaresi varsa söyleyin lütfen.. artık söylemesi ayıp uykusunda tatmin oluyor bu da ayrı bi mevzu

Konu sahibiyle aynı hayatı yaşıyoruz.kac sefer boşanma noktasına geldim ama bir türlü başaramadım.adam hicbir şekilde kendini düzeltmiyor olan yine biz kadınlara ve cocuklarimiza oluyor.kisacasi adamlar değişmiyor bizde değişmiyoruz ama bir yerden sonra aynı evin içinde 2 yabancı gibi yaşıyoruz.

cocuk duskun olabilir ama sizin hayatiniz gecip gidiyor. Siz evde sadece kizinizla yasiyor gibisiniz, evde esinizin size iyi ya da kotu pek bi faydasi yokmus gibi. E madem size es degil neden ayni evde kaliyorsunuz ki. Birde onun isini gucunu yapiyorsunuz. Size kaba davraniyor sinirinizi bozuyor. Ayri olsaniz hic degilse stres yasamazsiniz, umudunuz olmaz bitti gitti dersiniz.

Benim eşim de aşırı ilgili evde sürekli gırgır şamata sarmaş dolas,gün içinde arar yazar adımı dilinden dusurmez kvdeme göre bu sevgidenmis fakat gel gör ki ben de bıktım az önce dedim ki (evde misafir var şu an)çeşme su sizdiriyor bir baksana dedim böyle kullanilmazda para kolay mı kazanılıyor da diye bir başladı susmak bilmedi yukarda yazdığım adam mi,yoksa sadece çeşme için olayı nerelere taşıyan adam mı bilemiyorum ve yoruldum hangi adama göre davranacam kestiremiyorum. İmtihanlar farklı Allah yardımcımız olsun.

Back
X